tiistai 10. syyskuuta 2024

Pelargoniat padassa

 Tästä kaikki alkoi sain naapurilta muutamia pelakuita tai alkuja istutin ne heti kun pystyi ulos ....taisi olla jotain kesäkuun alku päiviä . Istutin ne suureen vesipataan mikä oli aikoinaan täällä juurikin padassa .  Säästimme sisällyksen mikä oli silloin päältä noesta musta .  Nyt muutamia vuosia myöhemmin se on putsautunut itsestään  .



Puut on vuosia sitten kaadetusta vaahterasta niitä löytyy vielä lisääkin kuivatettuna . Puut on taas meidän likakaivojen päällä niinsanotusti kaunistuksena " tilataiteena" kuten sanon .
Ne on helppo nostaa nurmikolle ja pata vierittää tyhjennyksen ajaksi .


Istutin tähän viittä eri lajiketta siksi on nyt aika täyden tuntuista . Keskelle istutin Mörbackan kun on vähän rimpula kasvustoltaan . Luin jostain että kaikki eivät olisikaan sitä aitoa vanhaa mitä myydään  . Omasta en tiedä  . Antseppä on kuulemma vielä vanhempaa sorttia  .

Antseppä. 

Mörbacka. 


Näistä muista en tiedä  . Sain kolme uutta pelakuuta . Turkkilainen jätti ja Princes Aiko ja aiemmin Sarlette . Minä en tiedä mikä näissä viehättää minua nykyään.....onkohan että sopivat mökkiarkeen . Nyt minulla on 14 kappaletta erilaisia  .


Viidentenä on jotain melko tavallista väriä ja nyt en jaksa lähteä sitä kuvamaan . Väsyttää niin vietävästi  .


Nyt tänään katselen haikeena ikkunasta ulos ...pian kaikki on taas ohi myös näiden kukinta  . Vien osan kellariin mutta  Mörbacka ja Antseppä pääsevät mökkiin sisälle talveksi samoin muut kolme uutta .....saa nähdä mitä muuta vielä mahtuu .
Tämä kesä ollut pelakuille suosiollinen .


Miten teillä löytyykö pelargonioita ?









16 kommenttia:

  1. En kiinnittänyt mitään huomiota noihin likakaivon kansiin, ennen kuin mainitsit niistä. Hyvin ovat naamioitu. Patakin on kiva juttu. On aina mieluista, kun saa uusiokäyttöön jotain vanhoja esineitä.
    Koska en tiedä kasveista sen enempää,niin minulla on vain pelakuita mökillä ;D Eurolla ostin Tokmannilta keväällä, että sain reilusti kukkia mökille. Nehän ovat joka tapauksessa sitkeitä ja heräävät uudelleen eloon, vaikka ovatkin nuutuneita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Likakaivojen naamiointi tuli sattumalta kun ajattelin mihinkä noita vaahterasta tulleita pöllejä voisi käyttää .
      Pelakuut on sellaisia mökkikasveja minunkin mielestäni vaikka nykyään kerätään myös niitä paljon .

      Poista
  2. Voi miten kauniit kuvat ja kesää on jäljellä vielä, kun syys on kaunista ja
    poutaista.
    Ihania asetelmia puutarhassanne ja kaikki kukoistaa kauniisti.
    Pelargoniat ovat upeita ja näyttäviä. Lapsuuden kodissani niitä on paljon ja
    kauniisti kukkivat verannan ikkunalaudalla.
    Ihania hetkiä viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin vain tuntui niin haikealta kun katselin ulos ikkunasta noita pelakuita padassa....vielä on hetki aikaa kukkia .
      Kiitos samoin sinulle .

      Poista
  3. Muhkeita pelakuita kasvoikin padassasi loppukesään mennessä. Nuorempana en sietänyt pelakuita ja ne haisivat...-) Pelakuita on oltava jos ei muita kukkia niin ainakin niitä. Punaisia, valkoisia, vaal.punaisia ja siltä väliltä. Ikkunalaatikoissa, purkeissa ja purnukoissa. Tänä kesänä huomasin että pelakuun kukka kestää leikkona maljakossa paljon paljon kauemmin kuin ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ne todella haisevat mutta onneksi usein ei tarvitse niitä kohennella . Värimaailmaa niistä todella löytyy .
      Minä olen huomannut saman siinä vaiheessa kun alkaa matka kellariin ja leikkaan kukkavanat pois hyvin kestää maljakossa .

      Poista
  4. Ihan jo ensimmäisessä lauseessasi oli "pelakuu"...
    nostatit ihanan muiston lapsuudesta - mummikin puhui aina pelakuista ja minä tyttönen luulin, että se on kuukausi niinä missä kesä-, heinä- ja elokin.... olin kuulemma ekaluokalla koulussakin selittänyt pelakuusta ja kysynyt, että mihin väliin kuuluu se pelakuu? Otos 60-70-luvun vaihteesta kuin Hesburgerin mainoksesta, "Tähän väliin!"
    Eipä näy kaupunkimiljöissä pahemmin pelakuita, mutta mailla polkiessa paljonkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelakuu sehän hän voisi olla se ylimääräinen kuukausi mitä viljelijät ja puitarha harrastajat haluaisi.....mutta mihin väliin sen sioittaisi? 😃 .
      Tämä pelakuu myös kukkana on ehdoton .

      Poista
  5. Pelakuut on kauniita. Niissä on niin ihania värejä nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos värikylläisyyttä voi jopa esiintyä .

      Poista
  6. Hei Nila!
    Minulla on vasta viime vuosina ollut pelargonioita. Ne ei oikein viihtynyt, mutta kasvihuoneessa viihtyy oikein hyvin. Yleensä on Mårbacka ja Estelle pelargoniat. Joskus jos löytyy niin myös Englantilaiset pelargoniat. Ne on minusta kauniit. Tänä vuonna on ulkona aivan ihana amppeli pelargonia. Siinä ei valitettavasti ollut nimeä. Oikein hieno sinun kattilasi.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut jo vuosia muutamia ja talvetan ne kellarissa nyt on yllättäen lisääntynyt .

      Poista
  7. Komeita on. Tänä vuonna ei ole pelargoneja, eikä ole ollut muutamaan vuoteen. Voisi taas miettiä niiden hankintaa... kerran olen talvettanut, mutten tainnut tehdä sitä täysin oikein, kun alkoivat kasvaa ja kukkia tosi hitaasti seuraavana vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minullakin oli tänä vuonna sama juttu aloittivat kukinnan tosi myöhään .

      Poista
  8. Kauniit kukatkin, mutta eniten ihailin noita vaahterapöllejä. Tykkään itsekin pölleistä ja kannoista niin maassa kuin pystyssäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos olen samaa mieltä pöllit on kauniimpia . Minulla on näitä muutamia jemmassa ja tulee käyttöön myöhemmin .

      Poista