maanantai 15. joulukuuta 2025

Leipomuksia kylmäsavulohesta.

 

Tein kylmäsavulohesta ja valmiista joulutorttu taikinasta pikkusuolaisia . Otin valmiista neliöstä muotilla ympyrän ja levitin sille yrtti tuorejuustoa alle ja päälle kylmäsavulohta siivut. Tilliä vielä pakkasesta musertelin päälle.


Paistoin ohjeen mukaan vai olisiko ollut vain 180 astetta ?🤔Hyviä olivat . Mietin että olisi ehkä kannattanut ottaa suoraan vaikka puolikas neliö niin ei olisi tullut hukkataikinaa mitä piti taas kaulia uudestaan . Mutta näin nyt. Laitoin myös näistä osan pakkaseen .






Tein myös kylmäsavulohi kuivan kakun. Kuvaa en muistanut ottaa enkä tiedä olisinko edes halunut kun tyrkkäsin sen valmiiksi siivutettuna pakkaseen . Mutta lainaan kuvan lehdestä mistä olen ohjeen ottanut. 




Olen tehnyt tämän muutamia kertoja ja jotenkin tällä kertaa se ei onnistunut niin hyvin.  Mietin olikohan juusto liian hienorakeista vai mikä ? Siitä kun on vuosi aikaa edellisestä kerrasta mutta nyt tämä on täällä ylhäällä ainakin....Ei kyllä tästä täytyy tehdä kirjaus ohjeen reunaan Minulla on näes kirjoitettu tämä ylös vihkoon missä on oma välilehti myös joulun leipomuksille.Tai soodassa oli jotain vikaa mutta kakku ei ollut niin kuohkea ja korkea. Raskas taikina kuitenkin on kyseessä.Mutta mennään itse ohjeeseen . Suosittelen erilaisuuden takia .




Ensi vuonna taas uudet kujeet.







10 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloiset ohjeet ja maukkaan näköiset kylmäsavulohitortut😋pitääpä kokeilla, tykkään kylmäsavulohesta!Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Kiinnostavia ohjeita molemmat. Noita voitaikinapohjaisia pikkusuolaisia teenkin, kun ystävä tulee alkuviikosta pikakäynnille. Hän ei välitä makeasta. Kiitos ideasta, joka tuli sopivaan aikaan.
    Minulla on myös tapana laittaa ohjeeseen kommentteja seuraavaa kertaa varten. Varsinkin, jos jotain ruokaa tekee harvoin, ei edellisen kerran tekosia muuten muista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu pitää kirjoittaa tämän koostumus ylös. Minä teen tämän kakun kerran vuodessa . Jos pikkusuolaiset kohoaa vinoon niin painan niitä hieman korkemmalta puolelta niin suoristuvat....uunista ottamisen jälkeen.

      Poista
  3. Nam😋 kuulostaapa herkullisilta leipomuksesi ja taatusti maistuvatkin.
    Kiitti ohjeista täytyy myös kokeilla.
    Voitaikinaa onkin sopivasti pakasteessa.
    Mukavia joulupuuhasteluja sinne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molemmat ohjeet on helppoja ja kokeilemisen arvoisia ainakin.
      Kiitos samoin sinne.

      Poista
  4. Upean näköisiä leipomuksia. Resepti tuli nyt muistiin. Pitää jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannattaa kokeilla helppoja ovat tehdä.

      Poista
  5. Nam, maistuisi täälläkin! Jos joku leipoisi :-D

    VastaaPoista