tiistai 20. kesäkuuta 2017

Punaherukka, Karhunvadelma ja vielä Parsaa.Huomasin punaherukka pensaiden varistaneen raakileitaan huomattavasti. Mistäköhän on kysymys?  Onko joku varistustauti tai joku muu?  Onko teillä kellään ollut samanlaisia havaintoja? Mitäköhän asialle tekisi. Myrkkyjä emme harrasta. Kyllä harmittaa mutta näillä mennään ja onneksi yhdessä pensaassa näyttää olevan vielä jonkinverran marjoja.Karhunvadelma kukkii aika mukavasti, lykättiin nämäkin äkkiä tähän kasvamaan viime syksynä kun naapuri kaatoi leppiä tonttiemme  kulmasta,  olivat pahasti kallellaan meidän suuntaan joten  pelkäsimme jos vaikka vahingossa jäisivät alle.

Vielä viimeiset annokset ja fiilistelyt parsasta. Nyt jätimme kasvustot rauhaan ja annetaan loput kasvaa rauhassa. Jäin mökille  kasvien siirtelyyn. Meille tulee yksi kaveri juhannuksen jälkeen pikkukaivurilla kaivamaan muutaman kannon pois . Vanhan kukkapenkin takana on yksi ja pari on uudessa tulevassa penkissä. Pressu pitää ottaa pois uuden penkin päältä se on ollut siinä pari vuotta. Sitten reunoja pitää kyllä siistiä ottamalla vielä pinnat pois.
Multaa lisätään reippaasti sitä on näiden pressujen alla. 
Jotta kanto voidaan poistaa pitää vanhassa penkissä olevat perennat siirtää väliaikaisesti tähän penkkiin . Mihin on istutettu ennestäänkin nopeasti vaikka mitä. Tästä on tullut minun väliasemani ennen varsinaista penkkiä. Jotkut jäävät jotkut lähtevät. Ja onhan minulla vielä erikseen reservipenkki mihin olen istuttanut aivan pienet alut ja minne jaan kasvit.

Rinteet on melkein siistitty vielä jäi vähän, mutta onneksi ne tikapuut auttaa vähän pysymään pystyssä. Mukavaa kun ylärinne alkaa kohta kukkia. Olen istuttanut siihen kuokalla verikurjenpolvea ja sitäkin enemmän tuoksukurjenpolvea ja vuorenkilpeä. 
Tässäkin loivemmassa rinteessä on vielä kitkemistä ja paikkoja mihin ehkä istuttaa jotain myöhemmin. 
Kiitos puutarhamyyrä kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi toivottavasti pystyn pitämään sinut hereillä jatkossakin. 


Mutta tällaista tällä kertaa. 


Hyvää juhannusta kaikille. 


11 kommenttia:

 1. Kivalle näyttää ja mukavst projektit. Upeat karhunvatukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti karhunvatukat kerkiää kypsyä. Hyvää juhannusta.

   Poista
 2. Olisiko sittenkin rastaat nyppineet herukat suihinsa? Vai löysitkö marjat maasta? Meillä ainakin räkättejä pyörii pihassa runsaasti ja nyppivät myös raakoja marjoja. Ostin vappuna lasten värikkäitä tuuliviirejä ja tökkäsin niitä pyörimään marjapensaiden viereen. Näyttäisi toimivan pelottimena.
  Miten ihmeessä sinun vuorikaunokkisi seisovat tanakasti pystyssä? Minulla makaavat pitkin pituuttaan, ellen tue niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä herkuista oli maassa. Hyvä idea nuo tuuliviirit ensivuonna niitä pyörii meilläkin. Minulla on kolmessa paikassa vuorikaunokkeja ja hyvin on pystyssä kaikissa paikoissa. En ole tukenut niitä koskaan. En sitten tiedä.

   Poista
 3. Joinain vuosina minullakin on herukat varisseet noin, epäilin, että jokunsyö niitä. Varistustauti on muistaakseni sateisen kesän riesa, no, eipä meitä ole auringolla liikaa hemmoteltu tänä kesänä. Minulla on punaviinimarjapensaassa rastaan pesä. Hautova emo odottanee marjasadon kypsymistä :) Ihanat parsaherkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää seurata ensivuonna marjojen tilannetta. Kyllä on rastas tehnyt ruuan viereen pesän. Tulee Turhapuro mieleen sehän nukkui jääkaapin vieressä mielellään.

   Poista
 4. Hyvää juhannusta! Onko teillä ollut hallaa? Josko se olisi varistanut raakileet, tai kuivuus.

  VastaaPoista
 5. Kuivuutta ei ole pensaat kärsineet, mutta hallaa on kuulemma ollut. Mustat eivät ole kärsineet vaikka ovat vieressä. Outoa. Mutta hyvää juhannusta myös sinne.

  VastaaPoista
 6. On teillä kivan näköistä ja paljon kukkivia kasveja. Ja kurjenpolvet kun ryhtyy kukkimaa, niin aina vain paranee. Ai että parsaa teillä riittää. Omani on hävittänyt jonnekin. Vaihtelin paikkaa ja lopuksi maa-artisokka tais syödä loput.Noista marjojen koristelusta en tiedä. Täytyisi käyvä omia kattomassa miten täällä Tohmassa niillä männöö.

  VastaaPoista
 7. On teillä kivan näköistä ja paljon kukkivia kasveja. Ja kurjenpolvet kun ryhtyy kukkimaa, niin aina vain paranee. Ai että parsaa teillä riittää. Omani on hävittänyt jonnekin. Vaihtelin paikkaa ja lopuksi maa-artisokka tais syödä loput.Noista marjojen koristelusta en tiedä. Täytyisi käyvä omia kattomassa miten täällä Tohmassa niillä männöö.

  VastaaPoista
 8. Parsalle pitää antaa kasvurauha ja miettiä tarkkaan mihin sen istuttaa, että välttyisi siirtämiseltä.

  VastaaPoista