Kukkanuppuja oli paljon poistin ne koska viisaammat ovat sanoneet, että se heikentää satoa jos antaa niiden kukkia.
Tein piirakan tämän ohjeen mukaisesti.
Pohja
4munaa
4 dl sokeria
1.5 dl rasvaa sulatettuna ( 150 g)
1dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle
2 pussia vaniljakastikejauhetta
5 dl maitoa
5-6 dl marjoja
Valmista vaniljakastike ja laita jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita taikinaan vuorotellen jauhot, maito, ja sula rasva.
Levitä taikina pellille
Päälle lastalla levitellen vaniljakastike
Lopuksi marjat päälle
Paista 200 asteessa noin 30-40 min
Parsapenkki on myös alkanut antamaan satoa. Se ei ole kylmästä säästä välittänyt Viime vuonna se antoi samoihin aikoihin ensimmäisen sadon.
Mittasin penkin pituuden, koska joka kerran kun joku kysyy muistan sen eripituiseksi. Se oli melko tarkkaan 10 m.
Keitimme ne parsakeittimellä noin 5 min. Vettä saa olla senverran että nuput näkyvät. Kuoria ei tarvitse kunhan katkaisee vain vähän päästä pienen palan pois noin 2 cm. Tämä on aivan eri juttu kuin ulkomailta tuodut mitä pitää kuoria ja leikkaa, taittaa päästä reilu pala pois.
Söimme ne tämän ohjeen mukaan tälläkertaa.
Voita pannulle reilusti.
Persiljaa nippu silputtuna
Tähän annoksen tuli 3 kpl keitettyä kananmunaa isoina paloina
Kaikki ainekset samalle pannulle, lämmitetään ja suolaa lisätään tarpeen mukaan.
Ja sitten tärkein asia parsa ei odota ihmisiä vaan ihmiset parsaa
Eli älä keitä liikaa ja syö heti lämpimänä.
Viininä oli yksi meidän suosikeista.
Seuraavaksi teen tänään parsapiirakan ja ajattelin laittaa myös siitä kuvan sekä ohjeen.
Lopuksi muutama kuva puutarhasta missä kukkii ihanasti.
Luumupuu Pepi
Punakaneli
Kirsikkapuu?
Mutta tällaista tällä kertaa.
Voi mitä herkkuja! Parsaa en ole kasvattanut, mutta tekisi mieli joskus kokeilla. Varmasti on eri laatuista kuin pitkältä matkannut tuontiparda. Raparperi on valmista käytettäväksi, piirakanteko vain odottaa inspiraatiota.
VastaaPoistaToivottavasti inspiroiduit minun piirakka kuvastani. Ja kyllä se parsa on vaan niin hyvää.
VastaaPoistaHei, kiitos vierailustasi blogissani! En tosiaan ole tainnut mainita, mut meidän torppavanhus on Peräseinäjoella. Piti tulla heti kurkkaamaan, mitä sun nimimerkin takaa avautuu ja voiiiih... 😍😍😍! Pitää tulla illemmalla ja ajan kanssa selailemaan postauksiasi ja inspiroitumaan puutarhoistasi! 😊 Aurinkoista alkukesää! Ps. Siis kasvaako parsat tolleen..? En tosin oo koskaan tullut edes ajatelleeksi, miten ne kasvaa, mut silti! 😁
VastaaPoistaEn vieraillut vaan tulin lukijaksi. Haluan olla mukana tämän torpan vaiheissa.
VastaaPoistaHihii! Kiitos ja tervetuloa elämään ja olemaan! 😊
PoistaKaikki sanovat, että raparperin kasvatus onnistuu aina. Mutta ei minulla! Olen luovuttanut. Tuolla taas kasvaa muutama kitukasvuinen varsi, kuten aina. Tämä hyytävä keli saisi jo loppua. Onneksi lämpimämpää luvassa.
VastaaPoistaRaparperi tarvitsee vahvan maan. Minä lannoitan lehmänlannalla keväällä. Poistan kukkavanat heti kun huomaan. Lannoitan uudelleen kesäkuun lopulla, niin se antaa toisen sadon elo-syyskuussa. Mutta minun isossa penkissä on myös toisessa päässä puolenmetrin verran huono kasvu. Sitä en ymmärrä miksi. Hoidan sitä samalla tavalla ja se on vain kitukasvuinen. Mietin onkohan siinä kohtaa vesisuoni. Meillä on tontilla lähteitä joten
VastaaPoistaarvelen tällaista minun kohdallani.
Pitäisi joskus rohkaistua itsekin kokeilemaan parsan kasvatusta.
VastaaPoistaKomea raparperipenkki ja kaunista hedelmäpuiden kukintaa.
Minusta parsan kasvatus on helppoa. Mutta satoa saa odottaa vähän aikaa ennenkuin se antaa sitä kunnolla. Mutta senjälkeen se antaakin kymmeniä vuosia.
PoistaKomeat raparperit! Oletpa jo päässyt mukavasti korjaamaan parsasatoakin! Parsaa haluaisin itsekin joskus kokeilla. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaEi muuta kuin parsaa kasvattamaan, mutta kannattaa valita huolella sen paikka. Ja maku on erilaista kuin kaupan.
PoistaSilloin on kevät kunnolla päässyt alkuun, kun pääsee maistelemaan ensimmäsiä puutarhan tuotteita! Aurinkoista viikonloppua!
VastaaPoistaNäin on ja se tuntuu tosi mukavalla ja sinne myöskin aurinkoa ja mukavaa sunnuntaita tässä tapauksessa.
PoistaParsaa omasta maasta, kuulostaa ylelliseltä. Parsa ja raparperi ovat minun herkkuani. Siirsin juuri raparperin kotipihalle mökiltä, jossa se ei jostain syystä menestynyt.
VastaaPoistaKyllä se on parsa meidänkin mielestä jopa ylellistä. Ja se kun ei vielä maksa mitään. Raparperi tarvitsee vahvan maan. Minä lannoitan sitä kaksi kertaa vuodessa ensin keväällä ja sitten juhannuksen aikoihin. Ja poistan kukkavanat heti, niin se antaa toisen sadon elo-syyskuussa. Kiitos kun kävit katsomassa blokiani toivottavasti tulet toistekin.
PoistaOi nam mitä herkkuja! Tuota parsaa tekisi kyllä mieli kokeilla. Olipas teillä upea kattauskin. Parsapiirakan ohje kiinnostaa kovasti! Meillä lapset nyrpistelee rapsulle :(
VastaaPoistaMeillä joskus vuosia sitten kun mekin "opeteltiin" syömään parsaa sanoimme pojille, että jos vaikka yhden maistatte kumpikin me syömme loput. Ei mennyt montaa kertaa näin kun saimme ostaa kaksi nippua, että saimme mekin osamme. Ja raparperi käy kun se on valmistettu. Meillä pojat on jo nyt oman pöydän ääressä joten tällaiset herkut saa vain kotona. Me syömme parsan aina alkupalaksi viinin kera. Siis me aikuiset. Mutta parsapiirakka ohje on tulossa seuraavassa postauksessa.
VastaaPoistaKomea raparperipenkki. Sain myös viime kesänä raparperinalun ja pari piirakkaa olen saanut tehtyä. Se on vaan niin hyvää. Parsaa olen syönyt vain ravintolassa. Itse en ole koskaan sitä kokeillut valmistaa.
VastaaPoistaRaparperia meillä on paljon ja Parsaa. Olikohan se 24 juurakkoa. Me syömme sitä todella paljon, kun sitä tulee myös ulkomailta jo aikaisemmin. Vaikka maku on kyllä parempaa omasta maasta. Kiva kun kiinnostuit.
VastaaPoista