lauantai 11. heinäkuuta 2020

Puutarhan puolella


Puutarhan puolella on myös tehty toimenpiteitä . Uusi alue on taas 
peitetty ja saa olla nyt niinkauan peitettynä kun aloitetaan kasvihuoneen rakentaminen . Poistin viimeisetkin kasvit mitä aikoinaan istutin tänne  odottamaan uusille paikoille siirtymistä . Tässä kasvoi monta vuotta muunmuassa pioneja ja paljon rikkaruohoja . 🤗 


Punaisille marjapensaille laitettiin vähän peloitteita rastaille. Käytettiin aiemmat linnunpelättimien kepit päihin , pelättimistä kun ei ollut mitään hyötyä . Viritettiin langat ja niihin solmittiin kiiltäviä leikattuja rihmoja. Rihmat leikattiin taas  tyhjästä viinilaatikon  sisällöstä . Muutamia tavallisia vihreitä kuunliljoja on nostettu viinimarjapensaiden alle .  Ne on tarkoitus viedä kompostiin  . 


Nämä seuraavat kaksi alempaa kuvaa on otettu terassin likaisen lasin läpi  . Terassin yhdeltä sivulta on mukavat näkymät puutarhan puolelle  . ( koko ajan sataa) 


Alakuvassa keskellä oleva tuija ja pesäkuusi ja pallotuijat siirtyy muualle tähän on suunniteltu sitä poreallasta jossainvaiheessa .  Näistä suunnitelmista olenkin jo kirjoitellut  . Penkki on ollut vähän huonolla hoidolla mutta nyt kitkin sitä jonkinverran . Ihan aidan taakse puutarhan puolelle tulee pitkä kukkapenkki leimuja ja jotain muuta matalaa molemmin puolin . Leimuilla on tapana olla vähän ränsistyneen näköisiä alhaalta  joten eteen on hyvä istuttaa jotain . Leimut kasvaa tällähetkellä väliaikaisessa penkissäni  takana ylhäällä olevien marjapensaiden takana  . 


 Mansikkamaa on antanut huonosti satoa mutta jotain kuitenkin , pian on aika viedä nämä suojat mitkä nostetaan sivuun keräyksen ajaksi taas pois tallituvan seinälle odottamaan seuraavaa satoa  . Jotain olisi keksittävä että sato paranisi  🤔
Vadelmasato näyttää tänä vuonna lupaavalta moneen vuoteen  . Se olisikin hyvä asia kun mustaherukkaa ei ole myöskään tulossa juurikaan  . Ajattelin ottaa uudemman kuvan nyt ennen postauksen julkaisua tämä on kukintaaikaan otettu  (mutta edelleen sataa koko ajan)
Perenna arvontaan on viikko joten vielä kerkiät mukaan  . Mutta tällaista tällä kertaa  . 


38 kommenttia:

 1. Sinulla riittää puuhaa, kun on noin iso puutarha, harmi vain että kesä on niin lyhyt suomessa, toivotaan että tämä kesä venyisi pitkälle, eikä talvea tulisi, niinkuin ei viime vuonnakaan.
  kasvihuoneessahan pidempään säilyy ja kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhaa riittää kun sitä koko ajan keksii lisää 🤗
   Toivon kuitenkin että oikea talvi tulisi ihan puutarhurin kannaltakin ajateltuna
   Kasvihuone tulee kun aikaa on.

   Poista
 2. kasvihuone kuulostaa hienolta ajatukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksena se pysyy vähän aikaa ainakin vielä.

   Poista
 3. Teillä on hienoja, isoja projekteja tiedossa; kasvihuone ja poreallas. Tuttua on, että joutuu poistamaan entistä kasvustoa, että saa uudet ideat toteutettua. Rastaat ovat niin innokkaita marjojen perään, että suojat olisivat täälläkin tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos projektia pukkaa vaikka entisetkin on vielä kesken 😁.Rastaat on kyllä aika hakkeja marjojen perään. Vadelmat myös alkaa kypsymään.

   Poista
 4. Tuostapa tuleekin iso kasvihuone. Vanhemmillani on pienehkö, ovat siihen tyytyväisiä. Siellä kasvaa muun muassa tomaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se koko tätä peitettyä alaa tule täyttämään tämä peitetty alue on noin 60 neliön verran ja se olisi vähän liian pramea kasvihuone. 🤗 ❤

   Poista
 5. Teille tulee komean kokoinen kasvihuone. Rakennatteko itse vai tilaatteko valmiina?
  Olette hurjan ahkeria, kaiken aikaa valmistuu isoja projekteja. Mustaherukkasato on tänä vuonna aika pieni. Vatuissa on paljon raakileita, eivätkä ne ainakaan kuivuudesta kärsi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tosiaan ihan 60 neliötä tule olemaan mitä tämä peitetty alue on kooltaan mutta itse sen teemme vanhoista ikkunoista mitä jo on jonkin verran kun vanhalle puolelle vaihdettiin uudet. Mustaherukkaa kyllä ihmettelen näin kurjaa satoa en ole koskaan saanut. Mutta onneksi on muuta kuitenkin tulossa ainakin jonkin verran.
   Kiitos ja hyvää huomista alkanutta viikkoa.

   Poista
 6. Vau miten ihanan iso kasvihuone sinne suunitteilla! Kirsikoita ja luumuja näyttäisi tulevan hyvin. Herukkapensaat näyttäisivät myös tekevän mukavasti satoa. Kannattaa suojata marjat hyvissä ajoin verkoilla. Rastaat meinaavat syövät marjat jo raakileina. Lupsakkaa viikonloppua. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen suuruudesta ei vielä tiedä mutta nyt on kuitenkin koko alue peitettynä.
   Meillä on vain mansikat ja mustikat peitetty.

   Poista
 7. Teillä riittää aina uusia projekteja ja huomattavan mittavia! Puutarha merjapensaineen on laaja ja varmasti siinä riittää kitkemistä ja muuta hoitotyötä. Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo projekteja riittää, mutta ei kasvihuone tätä koko alaa tule täyttämään mutta peitetty on koko alue niin saadaan alueelta kaikki rikkaruohot samalla pois.
   Puutarha on kyllä aika laaja mutta ei läheskään niin iso kuin monella muulla, meille kuitenkin sopiva.
   Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 8. Hyvää yötä, miten voit? Olen brasilialainen kotoisin Rio de Janeirosta ja etsin uusia seuraajia blogiini. Ja seuraan sinun tyytyväisyyttäsi. Uudet ystävät ovat myös tervetulleita etäisyydestä riippumatta.

  https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  VastaaPoista
 9. Vai kasvihuoneprojektia teillä! Onkin ollut todella sateista. Eilenkin sataa loikotti koko päivän ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se kasvihuone nyt ihan ole tulossa mutta ompahan maa rikkaruohoista vapaa siinä vaiheessa kuitenkin kun se saadaan työn alle.
   Satanut on kyllä vähän nyt jo liikaakin.

   Poista
 10. Oho, tuleepa mahtavan kokoinen kasvihuone! Niinpä ne harrastajat sanovatkin, että isompi on helpompi hoitaa :) Näppärä systeemi rastaiden karkottamiseksi. Minä olen vain solminut muovipusseista leikattuja suikaleita pensaiden oksankärkiin, mutta niiden sitomisessa ja pois ottamisessa on kyllä oma vaivansa. Laitan ne paikoilleen vasta sitten kun huomaan ensimmäisen rastasparven marjapensaissa, etteivät totu tuulessa heiluviin suikaleisiin. Ja hyvällä tuurilla rastasparvet eivät ihan joka vuosi edes tule pihaan, jos ovat löytäneet muualta parempia apajia. Tai ainakin näin uskottelen itselleni siinä toivossa, ettei tarvitsisi laitella pelotteita :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kasvihuone koko tätä alaa tule täyttämään mutta ompahan ympäristö sitten vapaa rikkaruohoista mitä sitten muutakin siihen suunnittelee, no ainakin se penkki tulee aidan viereen. 🤗. Meillä on rastaita ollut koko ajan puutarhassa mutta minkäs teet.
   Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 11. Hyvänkokonen tulloo kasvihuoneesta ja vai poreallasta työ meinootta. Ei hullumpi ajatus! Siirtohommia aina tulloo projektien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneen kokoa emme ole vielä päättäneet mutta ei kuitenkaan ihan koko tätä alaa täytä mitä ollaan peitetty.
   Poreallas on myös haaveissa joten sen paikka on oltava takaraivossa mietittynä. Aika näyttää missä ajassa kaikki toteutuu.

   Poista
 12. Monenmoisia projekteja suunnitteilla!
  Kasvihuone on kyllä huippu, huonompanakin kesänä tuottaa satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia pitää olla se että milloin ne toteutetaan on vielä auki. Aika ja raha on kuitenkin rajallinen 🤗❤
   Kasvihuone tulee jossain vaiheessa ja paikka on kiva olla puhdas rikoista kuitenkin siinä vaiheessa.

   Poista
 13. Your plans look impressive!
  Greetings

  VastaaPoista
 14. kukkuu!!!
  voi mahoton kun oot te touhunneet ,vaikka ja mitä,noita mansikkajuttujen -kansia?;)ihailen,paljon helpompi kuin ainaiset verkkojen viritykset,,,,
  ja kätevä,,hmmm,,korvan taakse laitettava idea;))..noissa vadelmapensaisa tuo naru/tuki-systeemi.
  vettä puottaa täälläkin vähän väliä,tuumsin jos kohta ei ala aurinko paistaa homehtuu mansikat;(((
  alapihalta juoksin yläpihalle laittaa maton päälle ressua,,kun niin pikkasen vielä märkä reunoista,kastun likomäräksi,samasa räsähti salama..kyllä tuli kiire juosta sisälle:)
  ..isoalue peitettynä,keksitte siihen vaikka mitä;)))
  Oikein ihania kesäisiä touhuja,,satoi tai paistoi;)Sinulle Nila!🧡

  Halauksin Liisa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkuu myös sinne ❤🤗
   Kyllä sade on haitannut täälläkin tekemisiä ja mattoja en ole kerinnyt ajatella edes pestä. Mutta jos tässä kun ilmat alkaa parantua.
   Mansikoita meillä on nyt jo homehtunut.. ei voi mitään 😂
   Iso alue on nyt ainakin peitettynä jatko toimenpiteet on sitten joskus.
   Ihanaa loppuviikkoa sinulle Liisukkaiseni. ❤

   Poista
 15. Kun on muutaman päivän pois blogeista, ja tulee sinun sivuillesi, tuntuu kuin olisi kulunut pitempikin aika. Teillä tapahtuu koko ajan kaikenlaista. Nosta hattua. Paljon olette tehneet ja tulossa on lisää projekteja. On aina yhtä kiva seurata ahkerien ihmisten aikaansaannoksia 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi ❤
   Ahkeruudesta en tiedä mutta kun on oppinut koko elämänsä tekemään niin se on varmasti aika lujasti selkärankassa.
   Ihanaa loppuviikkoa teille sinne. ❤

   Poista
 16. Siis minä nostan hattua, en käske sinua.

  VastaaPoista
 17. Sulla on tosi iso puutarha. Tuo peittäminen on hyvä juttu. Meilläkin on yksi villipelto pala peitossa, isäntä aikoo laittaa siihen pensasmustikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se aika iso on. Me olemme aina pettäneet joitakin alueita.
   Aiotteko laittaa oikein enemmän mustikkaa.
   Meillä on kuusi pensasta.

   Poista
 18. Hei, ollapa tuo tarmo ja viherpeukalo! Terveiset hiljaiselon jälkeen. Oikein ihanaa kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Ihanaa viikonjatketta

   Poista