torstai 30. heinäkuuta 2020

Tuoreista majoista pyöreitä piiraita .

Nyt kun on tuota tuoretta marjaa paljon erilaisia tarjolla niin innostuin tekemään puolenlitran pullataikinan . Leivoin siitä ensin pyöreitä pullia mitkä kaaviloin sitten pulikalla aika reiluiksi että saisin marjojakin mahtumaan . Tein ensin herneitä sisältävän pikkunyytin pullan keskelle. Sitten munalla voitelin ympäriltä  . Poistumaan 225 noin kymmenen minuuttia. 
Sitten poistin nyytit keskeltä ja painoin vielä haarukalla keskustaa läjään . 


Sitten täytin vadelmilla, mesimarjalla ja pensasmustikalla kuopat ripottelin vähän tavallista sokeria ensin päälle ja laitoin sitten vielä hyydykesokerista hyydykkeen päälle . Tähän sopisi vielä vaniljakreemiä marjojen reunoille mutta tällä kertaa näin  . 


Tämä oli kokeilu uudella sovelluksella ja toistaiseksi kaikki sujui hyvin . Esikatselussa huomasin että teksti alkaa aina vasemmasta reunasta kuten viimeinen lauseeni.. Mitenköhän sen saisi keskelle ❓😛


Mutta tällaista tällä kertaa . 

31 kommenttia:

 1. Ajankohtaisia herkkuja. 👍
  Minäkin leivoin tänään marjapiirakkaa (mustikka/vadelma), mutta laiskana ihmisenä pellille😇.
  Hyvää torstai-iltaa! 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen leiponut pellille mutta nyt taas halusin marjat suoraan tuoreeltaan päälle. Peltipiirakka on todella myös hyvää mutta vaihtelu virkistää sanotaan 🤗❤.
   Kiitos ja hyvää loppuviikkoa.

   Poista
 2. Onpas herkun näköösiä pullia. Maistuus kyllä mullekki ☺
  Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua Sinulle Nila ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osan pakastin ja marjat on kyllä vielä senkin jälkeen makoisia kun niitä ei ole paistettu ja syö sitten tarpeeksi nopeasti pois pakkasesta. Pakastin rasiassa ja laitoin joka pullan päälle paperin.
   Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Marja -Terttu ❤

   Poista
 3. Ihimettelin nuata folionyyttiä, selevishän se. Lopputulos on kyllä herkullisen näkööstä.
  Postausta teheres on yläpalakis, hymiön oikialla pualella viivoja alekkain. Paina, onkoseny kursori, vilikkuva viiva, viimmeesen sanan perähän ja sitte painat niistä viivoosta ja valittet keskityksen keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyytit on kyllä kätevät käyttää eikä loppujenlopuksi ole kovin aikaa vieviä tehdä.
   Kiitos sinulle ohjeesta, pitää kokeilla ❤

   Poista
 4. No nyt on pellillinen herkkua tarjolla 😋 On kyllä niin makoisan näköistä! Tuo hernenyyttivinkki oli kyllä hyvä. Olen vain painanut juomalasin pohjalla kuopan pullaan ja mättänyt marjat saman tien siihen. No, uunissahan ne valuvat pullan kohotessa pitkin peltiä.
  Mutta ei enää ensi kerralla.👌
  Teillä päin riittää mesimarjojja pulliinkin. Minulla on yksi salainen mesimarja-apaja ja sieltä löytyy pari kourallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pullia paiston vähän reilumminkin ja laitoin ne rasiassa pakkaseen. Minäkin olen tehnyt joskus niin että juomalasilla kolo ja marjat heti päälle. Ne tosiaan eivät mennä pysyä siinä päällä vaikka olen haarukalla pistellyt kolon ennen täyttämistä. Ja on tässä vielä se ero että marjat tulee paistamisen jälkeen, maku on vähän erilainen. Mutta teen varmasti vielä joskus taas toisellalaillakin.
   Kokeile ihmeessä nyytit on helppo tehdä ei vie kovin kauan.
   Meillä on yksi kasvulava mesikkaa ja aika kivasti on tullut marjoja johonkin tällaiseen pieniin juttuihin ❤

   Poista
 5. Täytyy kertoa, että olen tehnyt antamaasi ruisrieskaa ja vieraatkin pitivät, kun tarjosin niitä juuri paistettuina aamiaisella. Tekstin saat vähän keskemmälle näin:
  Valitse muokkauksessa yläpalkissa olevien eri tekstinmuokkaus-vaihtoehtojen jälkeen oleva ... eli kolme pistettä. Siitä voi siirtää vähän tekstin paikkaa, tosin ei paljoa. Siinä on sellainen ongelma, ettei auennutta uutta vaihtoehtopalkkia saa enää kiinni, tai en minä ainakaan saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu että rieskat on maistuneet ja olet viitsinyt ilahduttaa vieraitasi juuri paistetuilla. Näin toimii todellinen upea emäntä ❤

   Poista
  2. No peeveli teksti karkasi ennen aikojaan.
   Kiitos sinulle ohjeesta pitää yrittää kokeilla tekstiä siirrellä. 🤗

   Poista
 6. Nam, herkullisen näköisiä. Oivallinen kikka, jossa marjatäyte pysyy tuoreen ja raikkaan makuisena. Täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä kokeilun arvoisia nyt kun marjat on tuoreita. 🤗 ❤

   Poista
 7. Vau, tuli ihan herkkunälkä... ❤️

  VastaaPoista
 8. Voi mitä herkkuja! Vesi kielellä täällä ja pitäs laihduttaakin....

  VastaaPoista
 9. nam```
  mitä herkkupullia!
  Enpä oo hoksanu pulataikina pulliis laittaa tuota hernepussia;))
  (vain voitaikinan)
  Kiitos Nila:))

  VastaaPoista