maanantai 27. heinäkuuta 2020

Räväkkää kukintaa


Punainen ritarinkukka on nyt parhaimmillaan ja matalampana kasvustona pysynee pystyssä, olen tosin tukenut myös nämä minun kaksi pehkoa . Näistä otan siemeniä ja yritän lisätä niitä vielä muutamia lisää  . Jos istuttaisi ulos syksyllä siemenet, keväällä en jälleen kerran haluaisi mitään kasvatettavaa 🤗



Poistan toisen näistä korkeista ritareista nyt aluksi jos sen tilalle laittaisi punaisen . 
Ja muutenkin yritän tähän penkkiin katsoa jos saisi kaikki ritarit vähän matalampia lajikkeita . Korkeita on vielä keskuspenkissä muutamia tuettavia kuitenkin . 


Palavaa rakkautta sain siemenkirjeessä mutta niitä tulikin kahta väriä valkoisen sijasta . No eipä mitään mutta mitenkähän saan ne eroteltua toisistaan kun en haluaisi niiden kasvavan kimpassa . Pitää valkoiset merkata ja kaivaa ylös koko iso puska jos näin jotenkin onnistuisi .


Leimurakkautta en myöskään ole itse istuttanut tähän paikkaan mistä lienee tullut  .  Siirtoa tulee tämänkin osalta. En tiedä pidätkö kummastakaan  "rakkaudesta"
jotenkin ne on vähän liian räikeän värisiä . Siirrän ne jokatapauksessa johonkin muualle ja katson miten niihin sopeudun  . 




Harmaakäenkukka on kyllä saanut kukilleen räväkän värin  . Tämäkin kasvaa sellaisella paikalla että siirron listalla  . Muistaakseni tätäkin on muissakin väreissä olemassa  . 





Perenna arvontaa ei tarvinnut uudelleen suorittaa koska ne ovat perillä voittajalla ja hyvinhän tämä loppujen lopuksi meni joten jatkoa seuraa  . 

Mutta tällaista tällä kertaa  . 

37 kommenttia:

  1. Kylläpä on ihanaa kukkaloistoa. Ritarinkukassa on kauniit kukat.

    VastaaPoista
  2. Punainen ritari on ihana!
    Eipä taida meidän reissu me onnistua🥺 minulla on tulehtunut haava nilkassa, ja jouduimme Viron risteilyn siirtämään ensi kuulle jolloin oli meiningissä tulla sinne päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ritari on ihana.
      No voi kurja kun haava on tulehtunut kun on näin kuumat ilmatkin taas. Toivottavasti saat sen kuntoon että pääsette sinne Viron risteilylle me voimme sopia sitten vaikka ensi vuonna uudestaan.

      Poista
  3. Tykkään todella paljon tuosta punakukkaiseta ritarinkannuksesta. Upea.
    Kaunis käenkukkapuska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritarinkannus on kyllä ihanan värinen. Kiitos.

      Poista
  4. Nämä ovat kaikki voimakkaan värisiä ja vaikeasti yhdistettäviä, samaa mieltä. Tuo ritarinkannus on kyllä tolkuttoman hienon värinen! Se sopisi tännekin oikeastaan mihin vaan. Täytyykin taas metsästellä punaista, ne ovat viihtyneet minulla hirveän huonosti, ritarinkannukset ylipäätään, mutta etenkin punaisen taimet ovat aina vain hävinneet vähin äänin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täytyy katsella joko ne saisi uuden kodin jostain muualta lähempää kuitenkin. Ritarinkannusta minulla on monta ja ovat aika kurjia kun kaatuilevat tuennasta huolimatta yhden jo leikkasin matalaksi ja sillekin yritän löytää uuden kodin, minulla on sitä kaksi kappaletta. Ajattelin sen tilalle sitä punaista matalampaa jos yrittäisi ottaa siemenet talteen. Muuten ritarit on kyllä viihtyneet sanoisin ehkä liiankin hyvin.

      Poista
  5. Oi, sinullakin on punaista ritarinkannusta - se on todella kaunis - en muista nähneeni sitä muuta kuin kuvassa. Värien kanssa on välillä säätämistä, minäkään en halua voimakasta kirkkaan punaista puutarhaan, sillä tuntuu, ettei se väri käy oikein missään kohdassa muiden värien kanssa, siis oman väriajatuksen kanssa. Muiden puutarhoissa en katso värejä niin ”kriittisesti”, mutta itselle haluaa sopivan väripaletin omaan makuun. Nämä ovat niin makuasioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritarinkannusta on matalampaa lajiketta ja tämä punainen on matala. Minustakin sen värit on hyvät ja sopivat moneen. Otankin siemenet talteen.

      Poista
  6. Kasvatin siemenestä harmaakäenkukkaa, joka on alussa keskeltä hennon vaaleanpunainen ja muuttuu sitten valkoiseksi. Kasvattaessa ajattelin tuollaista syklaaminpunaista, mutta kelpaa toki vaaleampikin.
    Sinulla on upeat ritarinkannukset ja varsinkin tuo punainen on hieno. Niidenkin hankintaa olen miettinyt, mutta korkeiden kukkien kanssa on enemmän tukemista. Tänä kesänä tuntuu, että jatkossa pysyttäydyn matalissa kasveissa, ettei alituiseen tarvitse olla niille tukia laittamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä muistaisin nähneeni sinun Harmaakäenkukkasi ja hieno on. Ritarinkannuksia on minulla aika paljon mutta luovun nyt ainakin yhdestä kun on kaksi samanlaista. Matalampia kun saisi jostain niin siirtyisin niihin. Tämä punainen on matala ja on pysynyt hyvin pystyssä. Tuin kyllä sen varmuudeksi. Tukeminen on jotenkin niin tylsää ja sitten vielä niiden poistaminen vielä tylsempää 😣

      Poista
  7. Palava rakkaus on rajun värinen. Se hävisi yhden kerran minulta. Nyt tupsahti uudestaan, sen verran piiloon, että saa ehkä ollakin valitsemallaan paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palavaa rakkautta haluan valkoisen säästää mutta punaisen yritän tyrkyttää jollekin. Kun noita kukkijoita on niin paljon vielä mitä ei ole ja haluaisi niin toisesta päästä pitää karsia. Mutta jos olet sille hyvän paikan löytänyt tai oikeastaan se on löytynyt niin onhan se vanha perenna ja pystypäinen ja terve kasvi.

      Poista
  8. Kaunis ritarinkannus on siulla. Miulla on vuan tummansinistä korkiita ja kuatuu aina satteissa. Hävittee pitäs koko kasvi. Palavarakkaus on vanha kestävä perenna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tämä punainen on kyllä kaunis. Korkeita on minullakin ja kauniita nekin on mutta tuppaa tuennan jälkeenkin taittua. Yhdestä korkeasta aion luopuakin kun minulla on kaksi samanlaista. Samoin palavanrakkauden yritän saada tyrkytettyä myös jollekin, valkoisen säästän. Se on kyllä kestävä perenna.

      Poista
  9. Onpa sinulla kauniita kukkia ja ihanan viihtyisä puutarha muutenkin. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
      Mukavaa alkanutta viikkoa.
      Tervetuloa blogini pariin ❤

      Poista
  10. Kaunis ritarinkannus! Minä pidän tuosta harmaakäenkukan väristäkin, vaikka onhan se räväkkä. Sen sijaan tuollaisesta palavanrakkaudenpunaisesta en omassa puutarhassa välitä oikeastaan yhtään, kun on niin hankala yhdistellä muihin väreihin. Juuri näin jonkun blogissa valko-vaaleanpunaisen harmaakäenkukan. Olisikohan ollut Rikkaruohoelämää-blogissa? Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harmaakäenkukka saa jäädä puutarhaan vaikka on se räväkkä. Mutta sillä on myös todella kaunis ruusuke ennen kukintaa. Palavarakkaus saa lähteä mutta valkoisen jätän. Rikkaruohoelämää blogissa taisi olla erivärinen harmaakäenkukka, kaunis oli sekin. Mukavaa viikonjatketta myös sinne.

      Poista
  11. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
    Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  12. Sinulla on runsaan rehevät kukkaistutukset ja monet värit sopeutuvat hyvin toisiisa. Korkeat kasvit ovat ongelma, sillä niitä ei helposti saa kauniisti tuettua. Muuten ritarinkannuksesi ovat komeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, korkeat on hankalia ja tuennasta huolimatta katkeavat. Pitää miettiä vähän matalampia jatkossa.

      Poista
  13. Onpa kaunista. Vallan ihastuttavat ritarinkannukset. Tämä kesä on ollut hyvä kukille.
    Minäkin pidän itse kylvääntyvistä tai sellaisista kukista, joiden siemenet voi karistaa syksyllä penkkiin, kun kevätkylvöjä varten on rajallisesti tilaa.
    Hyvää viikon jatkoa teille sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ritarinkannusta on meillä kahdessa penkissä mökillä ja kotona on myös kaksi pehkoa. Eli tukemista riittää 😁. Nyt luovun ainakin yhdestä pehkosta mökillä. Tämä punainen on siitä mukava että on matala.
      Hyvää loppuviikkoa

      Poista
  14. toi harmaakäenkukka on tosi kaunis. Tykkään sen väreistä! Pitkät kukat on aina hankalia, kun niitä pitää tukea. Sade piiskasi täällä penkit aikalailla lyttyyn ja ne retkottaa siellä sun täällä. Nooooo mitä pienistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaakäenkukka on minustakin kiva ja sillä on kaunis harmaa ruusuke ja räväkkä on kukinta mutta jostain syystä pidän sen räväkkyydestä. Korkeiden perennojen kanssa on omat ongelmansa mutta komeita ne on niinkauan kuin on lytyssä kuten sanoit.

      Poista
  15. Wau, minkä färine ritari! Enoo ikinä nähäny. Et sattuusisi nimiä tiätämähän? Palavarakkaus on mun inhokkilistalla no:1. Johtuu färistä ja useen kukkimisen jäläkihin ränsistyvästä ulukonäöstä.

    VastaaPoista
  16. Kiitos ritari on ihanan värinen ja matala, Nimeä en muista 🤔
    Samoin nämä oranssit lähtee kyllä toiseen puutarhaan kumpikin niille on jo ottaja . Jos saan valkoisen eroteltua se jääköön.

    VastaaPoista