torstai 22. lokakuuta 2020

Väsymys

 Nyt pitää kyllä tunnustaa että väsymys alkaa painaa puutarhuria ja vielä pitää painaa jonkin aikaa  . Mutta ajattelin laittaa mökillä myös vähän lasiterassia syksy kuntoon . Pelargonioita vietiin jo kellariin kaksi kappaletta .Vanharouva ja Emma on leikattu ja ovat vetäytyneet kellarin pimeyteen ja viileyteen . Mery myöskin siirtyi sisätiloihin leikattuna  . Vielä terassille jäi kukkia ja laittelu on kesken vielä pitää puutarhanpuolelle keskittyä jonkinverran kuitenkin. Multakuorma tilattiin samasta paikasta taas ja se oli tullutkin meidän poissaollessa Pohjois -Karjalassa . Vähän jo olen kerkinyt siitä nipistääkin . On parempi että se on kevääksi valmiina , keväällä se kestää kauan ennenkuin ne pääsevät sitä seulomaan ja valmistamaan myytäväksi . Tämä on itsessään jo neljäs kuorma minkä minä olen suurimman osan kärrännyt paikoilleen  . 


Keskuspenkissä on reunat alkanut täysin lahota ja tikat hoitelee levityksen . Olenkin hieman alkanut toisessa päässä tehdä siihen muodonmuutosta mutta suurinosa jää kuitenkin kevääseen . Pyöristin penkin pään ja tein kanttauksen 🤗 joitakin kasvi siirtoja tein tässä joku aika sitten  . Huomasin että uuden polun keskeltä maa on painunut ,  pitää sekin korjata keväällä . Kepin kohdalle siirrän penkissä olevista kolmesta kartiovalkokuusesta yhden . 
Penkin toinen pää saa myös pyöreän muodon samoin sivureunat kaarevoituvat hieman  . Nurmikko leikattiin onkohan se jo viimeinen kerta ❓😎Pihaa ollaan saatu jonkinverran taas siistittyä muutama kasa kaivuu maa-ainesta ukko kulta on saanut kärrättyä jo pois ja tasoitettua . Keväällä istutamme niihin nurmikon . Olemassa olevista reunakivistä hän laittoi jo osan reunoista ja singelikiveä tilataan ja levitetään talon seinään asti . Päätykivet jotkut sattuu pahasti päällekkäin eikä tule tiililadontaa mutta kun tähän hätään ei ollut muutakaan vaihdetaan sitten keväällä kun hankitaan  . Täällä on vaikka minkälaisia kiviä joku hankkinut tai saanut kun ovat niin sekalaista seurakuntaa ja niitä on yritetty hyödyntää jos jonkinlaisissa paikoissa . Aika näyttää mitä sitten mihinkä uusitaan . Rahaa kuluu niin paljon tähän rakentamiseen muutenkin  . Me olemme päättäneet että lainaa ei oteta tähän rakentamiseen sentakia tämä projekti on kestänyt kauan ja kun vieraalla ei teetetä muuta kuin mikä on pakko . Tähän asti raha ja aika on kulunut käsikädessä.... 

Tästä kohtaa, yläkuvassa mies sai raivattua pois ison lautataapelin osa oli hyvää tavaraa joille piti tehdä tilaa puuliiterissä osa oli vanhoja talon ulkoseinälautoja mitkä on hyödynnetty pressujen päällä kun on maata peitetty rikkaruohojen torjumiseksi . Rikat kuolee paremmin mitä tiiviimmin pressu on maata vasten . 
Senjälkeen ne onkin nuotion ruokaa . Aika kovan urakan mies teki yhtenä päivänä kaivoi vähän reilu kolme tuntia ja kymmenen metriä pitkä oja oli valmis sadevesi ja salaojien poistoja varten  . Sanoi että maa oli aika pelppoa kaivaa . 


Oli tarkoitus vielä laittaa samaan monttuun sähkökaapeli ja sivuhaara kaivettua että saataisiin tähän koivun viereen pöllinpäässä olevaan lyhtyyn ledivalot ..... No nyt se on sitten kaivettu ja vedetty .  Sähköpistoke tulee pylvääseen mikä taas tulee maahan upotettuun rautatolppaan . Tämä sivuhaara oli kuulemma aika rankkaa kaivaa kun oli niin paljon koivun juuria . 


Sähkömies kytkee sen aikanaan päälle kun seuraavan kerran taas tulee tekemään sähkötöitä  . Mukavaa kun saa tähänkin pysyvät ledivalot syksystä kevääseen . Meille tulee muitakin näitä paikkoja mistä saan lyhtyihin ledivalot kunhan projekti taas etenee . Nyt ollaan poltettu elävää kynttilää mutta se ei kestä kovin montaa päivää vaikka olisi isompikin ja turvallisempaa on nämä ledit silloin kun olemme kohta taas poissa kotona alkuviikon ja tullaan ehkä vain viikonloppuisin ❓🤔 Koivunpölli on alkanut kuoriutua kuten muutkin meidän koristepöllit . 


Tervetuloa uudet lukijat   . 


Mutta tällaista tällä kertaa 

32 kommenttia:

 1. Teirän isoot istutusalueet vetääväkki palio multaa. Ei tällääset syksyn pimiät päivät oikee meinaa enää puutarhatöihin innostaa. Paliohan tootta taas tänäki kesänä teheny. Ens kesänä jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ne vetävät mutta toivottavasti saadaan ensikeväänä komposti niin alkaisi saada omaakin tuotantoa.
   Nyt ei oikein ole innostanut enää ja nyt kyllä on satanutkin kolme päivää melkein kokonaan. Jos viikonloppuna saisi vielä joitain perennan varsia leikattua ja 40 Darwin tulppaania pitäisi vielä istuttaa.
   Ensi kesänä jatkuu 🤗

   Poista
 2. Kaikenlaista oottekin ehtineet puuhailla👍 Ojan kaivuu on kovaa työtä, ei tarvitse enää salille lähteä😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon vielä jäikin mutta tietääpähän mistä ensivuonna jatkaa 😀
   Juu ei siinä salia kaipaa mutta sanoi että tämä meidän maa on helppo kaivaa.

   Poista
 3. Paljon olette saaneet aikaan. Puutarhaprojektit ovat usein sellaisia, että niissä riittää tekemistä useammalle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on kyllä todella kestänyt jo vuosia mutta kun on se rakentaminen samalla menossa laajennuksen kanssa.

   Poista
 4. No ei ihmekään että vähän alkaa väsyttää!

  VastaaPoista
 5. Ennemminkin olisi ihme, ellei yhtään väsyttäisi. Ootte te vaan aikamoisia! Molemmat 🤗🤗
  Hurjat urakat takanapäin voi vaikka hetken vetää henkeä.
  Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja kun tässä ei ihan nuoria olla.
   Kyllä minä nautin myös tästä ajasta kun puutarha hiljenee ja ulkohommat vähenee voi keskittyä kaikkeen muuhun.
   Ihanaa viikonloppua myös sinne ❤

   Poista
 6. Paljon olette ehtineet tehdä,ei ihme jos väsyttää.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ ja hyvää viikonloppua myös sinne.

   Poista
 7. Onhan teillä ollu työtä jos jonkillaasta ja työ tekijänsä palakittoo ☺
  Rentouttavaa viikonloppua Sinulle Nila ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtä on ollut mutta se me tiedettiin kun mökkiä alettiin katselemaan.
   Viikonloppu kyllä menee työn merkeissä mutta ei se mitään sekin omalla tavalla rentouttaa, ainakin aivoja 😁
   Hyvää viikonloppua myös sinne ❤

   Poista
 8. Siellä on taas ahkeroitu oikein urakalla.

  VastaaPoista
 9. Paljon olette tehneet!!Yhdessä 🧡🧡
  huh´´´minua ihan hengästytti....
  Mahtava tuo "rikkaruohojen-torjunta kohta"..mukava aloittaa niin sanotusti puhtaalta mullalta

  Eipä oo ihme jos väsyttää!!😴
  Levollista ,viikonloppua!,Sinulle Nila!🧡👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ollaan tehty mutta paljon on vielä edessä.
   Minuakin on hengästyttänyt monta kertaa tämän projektin aikana ja hyvä niin. 🤗
   Rikkaruohoalueet on niin suuria että on pakko keksiä keinoja.
   Väsyttää pikkuhiljaa ja kyllästyttää mutta ehkä nämä ilmat on myös osasyyllisiä.
   Kiitos ja hyvää viikonloppua myös sinne. ❤

   Poista
 10. Olisikin ihme jos väsymys ei alkaisi tuntua kaikkien teidän työrupeamien ja suunnitelmien ja savottojen jälkeen 🙂 Johan tuosta voi hyvällä omallatunnolla pitää vähän taukoa ja keksiä muuta ohjelmaa tai olla tekemättä mitään. Hyvää viikonloppua! ☕️ 🧡 🍷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on puusavottaakin tehdessä lopussa alkaa maistua puulle koko touhu 🤗😁
   Talvikaudella on muita juttuja edessä.

   Poista
 11. On teillä puuhat siellä meneillään! Hauskan näköinen tuo pyöreä penkki! Tehokasta rikkojen torjuntaa lautojenkin avulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lautojen alla on pressu. Kaunis se ei ole mutta tehokas.

   Poista
 12. Eipä ole ihme, jos väsymys painaa. Kesä se on ensi kesäkin. Nuo vähän erilaiset muodot kukkapenkeissä ovat minun makuun. Vaikka tietenkin suorakulmaisillakin on paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Samoin minä pidän erilaisista muodoista mutta aikanaan kun piti saada reunat keskuspenkkiin niin puuta oli vaikea muotoilla. Nyt ne on ajanut asian muutaman vuoden ja saavat väistyä. Kanttauksesta en ollut silloin oikein vielä tietoinen.

   Poista
 13. Kyllä näin lokakuun lopussa saa jo puutarhaväsymystä tunteakin. Paljonhan te olette koko kesän mökillä touhunneet. On tuossa 10 metrissä riittänyt kaivamista ja esimerkillinen kaivanto siitä tulikin. Järkevää vetää sähköpiuhat tässä vaiheessa, kun ei tarvitse istutettuja alueita niiden vuoksi kaivaa auki. Mökillä tarvitaan valoa siinä, kuin muuallakin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on en minä siitä pahoillani ole että tulee vähän paussia pihassa ja puutarhassa. Juu järkevää se on tässä vaiheessa ne sähkökaapelit vetää vaikka siinä tuli muutama metri vielä lisää sivuhaaran vuoksi. Ja tuskin sitä olisi enää auki kaivettu tämän lyhdyn takia.
   Kiitos mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 14. Teillä on kummallakin ollut kovasti urakkaa lapionvarressa. Meillä edelliset asukkaat olivat vähän oikaisseet sähköjohtojen vedossa; ei ollut 60 sentissä, vaan ehkä ennemminkin 20 sentin syvyydellä. Teillä näyttää paremmalta. Ei heti ensimmäistä kasvia istuttaessa tule sähköjohto vastaan :D Keskuspenkin pyöreä pääty on kivan näköinen. Taisi kasvaa pikkuisen kanttauksessa? Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapionvarressa on oltu ja jossain vaiheessa pelkäsin että se on kasvanut käteen. Meillä taitaa olla enemmänkin kuin 60 sentissä.
   Keskuspenkki kasvoi kyllä hieman 😁
   Kiitos, mukavaa sunnuntai iltaa.

   Poista
 15. Ei ole kumma, että jo väsyttää (niin minuakin). Olette saaneet tosi paljon tehtyä ja voi hyvin mielin siirtyä lepovaiheeseen. On kyllä kätevää, että on multaa kevääksi valmiina.
  Miehesi teki hienon kaivannon ja samoin sinä olet jaksanut kantata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nyt on puhti pois, takki tyhjä.
   Olen kyllä tyytyväinen tähän vuoteen ainakin tähän astiseen.
   Kaivettu on paljon ja kiva kun kiittelit kanttauksista 🤗😁
   Olen itsekin iloinen että olen sen pikku hiljaa oppinut, kiitos teidän kaikkien kanttaajien. ❤

   Poista
 16. No ei ihme, jos alkaa väsymys painaa...on niitä hommia teillä paiskittukin yllin kyllin. Ja valmistakin on jo tullut ja tulee koko ajan lisää. Ja niin kaunista jälkeä, sen näkee jo tässä vaiheessa. Ihailla vaan täytyy 🤍 Mutta kohta on aika hellittää hetkeksi ja päästää puutarhakin talviunille. Puutarhurikin saa samalla hieman lepotaukoa ja jaksaa taas keväällä painaa uudella innolla ja uusin voimin 🤍 Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, onneksi sentään valmistakin jälkeä on syntynyt niin pihalla kuin sisätiloissa. Puutarhurikin pitää mielellään tauon.
   Mukavaa loppuviikkoa.

   Poista