tiistai 1. lokakuuta 2024

Kukkaistautia ja kellariin viemisiä

 

Minä sanon ja toistan joka vuosi samoja sanoja . Elikkä keväällä aina että syksyllä ei sitten onneksi kellariin tarvitse viedä kovin paljon ruukkuja  . Ja nyt sanon jälleen mistähän näitä taas siunaantui .


Meillä on pitkät räystäät ja niiden alle on tullut taas kerättyä kaikenlaista . Etu piha tai oikeastaan onkohan tämä kuitenkin takapiha on muutenkin kesken.....puuttuu terassit sun muut että onkohan nämä nyt lisäkoristeena kuitenkaan? Sitten on vielä katoksellinen pikkuterassi....siihenkin on kasattu vaikka mitä viemistä  . Kaikki eivät kuvassa edes näy  ja ehkä hyvä vain ... 





Otin komeamaksaruohoja sisälle terassille ja tupaan , Käväisin vielä leikkaamassa marjakuusen oksia mukaan . Muusta vihreästä ei oikein ollut mihinkään tuijat taas  on minusta liian voimakkaan tuoksuisia ainakin sisälle tuotuna  .




Sairastuin kukkaistautiin viikonloppuna  ...elikä vyöruusuun . Sain sen vasemmalle puolelle kasvoihin . Kovat lääkkeet ja veetutus tuli kaupantekijäisenä vielä ja kovat kivut  . Että tällaista tällä kertaa  .🤨😟🥵 .

Mies veti sirkkelillä oikean peukalon halki kuukausi sitten...no remontti jatkuu....Eihän nämä täältä mihinkään karkaa .

5 kommenttia:

  1. Näinhän se on, ei pitäisi nuolaista.
    Mutta voi sentään teidän onnettomuuksia! Toivottavasti miehen peukalo tulee toimimaan ja tunto pysyy. Ja sinulle nopeaa paranemista, ei ole kiva tauti tuo ruusu.

    VastaaPoista
  2. Kovin on tuttua tuo, mitään en kyllä sitten ala talvettelemaan, ja syksyllä kellari täytyy kaikenlaisesta kasvista.
    Aivan ihania asetelmia maksaruohosta (ja tosi komea ryijy).
    Oi joi, paranemista teille sinne molemmille!!!

    VastaaPoista
  3. Paha tauti tuo vyöruusu ja on tuo peukalon sahhoominenkin kivulias haaveri. Kyllä se on operaatio noita talavetettavia roudata, miullakin pojan kellariin ja tuohon vanhaan mökkiin. Viimeyönä miinukselle veti meilläkin, ei kylymäny mikkään vielä.

    VastaaPoista
  4. Kauniit asetelmat! Kummasti niitä tyhjennettäviä ja säilytykseen meneviä ruukkuja aina kesän aikana kertyy. Kiva ajatella tulevaa kesää, kun niitä kokoaa talteen. Paranemisia teille molemmille!

    VastaaPoista
  5. Vyöruusu on kivulias ja ikävä tauti, toivottavasti vointisi paranee pikaisesti. Sirkkelin osuminen peukaloon ei myöskään salli remonttitöitä ihan heti. Malttakaa nyt parannella itsenne kuntoon.
    Syksyn ruukkuhommat eivät ole ollenkaan niin mukavia kuin keväällä kasvukauden vasta alkaessa. Tsemppiä sinne. Maksaruohot ovat kauniita myös maljakossa :).

    VastaaPoista