perjantai 18. lokakuuta 2024

Sumua ja aurinkoa

 

Nyt ollaan nautittu auringosta päivällä ja  yöllä täydestä kuusta . Minä olen hieman kuuhullu ja nukun huonosti täyden kuun aikana  . Kummallista kun olen tähän tautiin sairastunut vasta vanhana . Elikä reakoiko keho jotenkin erilailla vai mitä? 

Joka tapauksessa olen joka yö kurkkinut pimennysverhojen takaa pihaamme mikä näyttää aavemaiselta yö aikaan .


Lehdet on putoneet jo kaikista pihan puista joten haravointia ei enää ole  .Sumu leijui pitkään taas pellon ja kallion välissä.  Se kulki hiljaa vasempaa laitaa....välillä vähän ylempää ja taas alempana  .




Tässä lopulta se viilettää aivan pellon päällä ennenkuin se hävisi  . Tossa alimmaisessa kuvassa keskellä on aukko missä on usein sumua ja sieltä se jopa laskeutuu hieman alaspäin  . Kysyin omistajalta ja se kertoi että siinä on sellainen kostea kohta .




Pihalla on nurmikko leikattu ties kuinka monesti ja onkohan nyt viimeinen . Kuten huomaatte meidän tontti on aika alaspäin vievää ja siinä hyvät ja huonot puolensa  .



Kukintaa on nyt niin vähän jäljellä joten piti vielä nämä maksaruohot kuvata  . Niitä löytyy myös kolme puskaa keskuspenkistä jota en ole yhtään trimmannut vielä  . 


Minulla on kahdenlaista imikkää tässä toinen versio.  Se on vielä ihan pirteänä ja värikkäänä . Kuunliljat on  mennyttä ja nyt niitä oli myös peurien toimesta maistettu ennen kylmää . Pitkään aikaan ei peuria ole pihaamme eksynyt mistähän lienee nyt tiensä löytäneet  .



Viikonlopuksi on luvattu hyvää säätä joten viime toimia pitäisi jaksaa tehdä . Ruusu kukkii vieläkin mutta on parempaan päin . Hyvää viikonloppua  .

2 kommenttia:

  1. Kiva että on aurinkoa.Kun sitä ei ole liikaa niin ☀️on ihanaa,mutta liikana ei.Jännää että.täyskuu vaikuttaa nukkumiseesi.Kaunista viikonloppua💐

    VastaaPoista
  2. Kauniita sumuisia kuvia, jotenkin haikeita. Imikät ovat hauskoja perennoja. Kukkivat ensimmäisten joukossa keväällä ja pysyvät vihreinä pitkään syksyllä!

    VastaaPoista