keskiviikko 9. elokuuta 2017

Vielä on kesää jäljellä


Tein karikkeen reunaan, vanhan karikkeen päälle istutuksia. Karike minkä alla oli sanomalehtiä ajoi asiansa ja nyt on aika tehdä muutoksia. Laitoin multaa ja istutin jo muutamia kymmeniä sammal-leimu tupsuja. Vielä pitää  tupsuja lisätä ainakin saman verran.
Tähän koivujen väliin minä olen kasannut  ylimääräiset kivet. Alla on maanerottelukangasta mikä läpäisee veden, mutta toivottavasti pitää rikkaruohot poissa. Ja tulee siihen vielä muutakin. Nauhukset kukkii nyt myös täällä upeasti. Onkohan valtikka vai soihtunauhukset.  Takana on kallionauhusta mitkä on istutettu keväällä. Lisään vielä niitä polun toiselle puolelle kunhan saan raivattua alueen. Polun joka nousee ylös metsään tein syksyllä, laitoin alle maanerottelukangasta ja päälle sepelimursketta. Sitäkin pitää vielä parannella. Muut rinteessä olevat polut tein samalla tavalla. Laitoin myös sementtiä joukkoon. Mutta vain vähän. 
Maanerottelukangas näkyy kuvassa valkoisena. 


Oikealla puolella rinnettä on istutukset vielä kesken. 

Punainen rentoakankaali on aika värikäs ilmestys. Keltaiset päivänliljat muuttavat syksyllä muualle. 


Pisamakello on kylväytynyt rentoakankaalin
joukkoon. Tämän minä löysin, olen sen istuttanut varmaan siemenestä, mutta mikä se on. Ei ole toistaiseksi tietoa Se on todella matala, pieni mutta kaunis. 


Sitten toinen yllättäjä, sinisarja tekee kukan. Se ei tainnut kukkia viime vuonna ollenkaan. Tässä ruukussa on valkoinen ja sininen joten kumpi se on, on yllätys. 

Tervetuloa uudet lukijat. Kiitos kun kiinnostuitte blogistani toivottavasti osaan pitää teidät hereillä jatkossakin.  

Mutta tällaista tällä kertaa. 

26 kommenttia:

 1. Ihanalta siellä näyttää♥ Tuo "rakentelu" on kyllä sitten mukavaa puuhaa:) Hauskan näköinen tuo Punainen rentoakankaali!! Mukavaa viikonjatkoa sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on mukavaa. Rentoakankaalin olen ostanut Türin matkalta muutama vuosi sitten. Ja hyvää viikonjatketta sinnekkin.

   Poista
 2. Pisamakello sopiikin värinsä puolesta hienosti tuohon rentoakankaalin oheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sopii ja siinä on muutama muukin mikä sopii, kukkivat vain eri aikaan.

   Poista
 3. No oletpa ollut ahkerana. Taitaa tulla upea puutarha, kun kasvit rehevöityvät. Nauhukset ovat näyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on ahkeroitava, tämä kun on niin kesken vielä. Vaikka aina on tekemistä.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää!
  Kivan näköinen kasvi tuo rentoakankaali.
  Hyvää torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, rentoakankaali on tuotu Türistä muutama vuosi sitten. Minustakin se on jännän värinen.

   Poista
 5. Kesää on vielä jäljellä! Hauskat nuo punalehtiset rennot akat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, rennot akat on minustakin hauskan värikkäitä.

   Poista
 6. Kovasti olette töitä tehneet. Aivan ihana aita teillä metsän reunassa. Sopii hyvin sinne. Näytin sitä miehelleni. Tahtoo samanlaisen omallekin mökille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtiin puusavottaa kevät-talvella ja siitä on jäänyt rankoja. Ajattelin, että aitatarpeet on ilmaisia ja se erottaa mukavasti piha-alueen metsästä. Kiitos sinulle.

   Poista
 7. Kivan näköisena alueen olet saanut aikaiseksi! Rentoakankaali näyttää sellaiselta, että voisin itsekin ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on ahkeroitu, kun se laajennuskin pukkaa päälle. Rentoakankaalia minulla on kahta väriä. Mukavasti kukkii ja lehtikin on mukavan näköinen.

   Poista
 8. Hyvännäköisiä istutusalueita!

  VastaaPoista
 9. Kivalta näyttää. Kyllä sitä kesää taitaa olla vielä jäljellä, vaikka epätoivo iskikin.

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää....minäkin olen ruvennut miettimään josko jo ensi kesänä ottaisi itseään niskasta kiinni ja rupeaisi tekemään pihalle jotain...pelkkää nurmikko niin olen ruvennut kaipaamaan jotain mutta mitä :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin nyt se sitten alkaa, ensin jotain pientä ja mitä voi sopivasti laajentaa. Hienoa. Kivaa viikonloppua sinullekkin.

   Poista
 11. Kaunista! Kivoja muutoksia olet tehnyt pihassa. Minäkin muutin vanhan mansikkamaan kivialueeksi, johon jätin vain muutaman paljaan kohdan havuille. Maanerottelukangasta en tosin hoksannut käyttää, täytyy toivoa etteivät rikkaruohot hirveästi puskisi läpi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei rikat tosiaan puske läpi. Minulla on muutamia kivi kasoja odottamassa siirtoa sinne koivujen alle ja siellä puskee jo rikat läpi.Mutta sitten on vain laitettava se sinne alle tai perattava. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 12. Hienolta näyttää, paljon ootte ahkeroineet! Kuin sevisitte myrskystä? Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ei tällä kertaa osunnut kovin pahana tänne. Muutama vuosi sitten kaatui kuusi puuvaja /autotalli rakennuksen päälle. Hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista