maanantai 23. huhtikuuta 2018

Omenapuunkukintaa ja kukkapenkkien kunnostusta.



Vihdoin sisällä kukkivat maljakossa omenapuunoksat, osassa oksia on vielä nuppuja joten kaikki eivät ole kukassa yhtäaikaisesti. Kummallista kun sen nupuissa ei ole vaaleanpunaista samalla tavalla kuin ulkona. Kukat on valkoisia mutta pienempiä, noin kahdessa viikossa  ne siihen ilmestyivät. Ne ovat hurmaavia mutta kestävät huomattavasti vähemmän aikaa kuin ulkona kukkiessaan. 














Rivarinpihalla lumikello on eksynyt  pihanurmelle . Onkohan linnut tuoneet alunperin siemenet mukanaan .







Samoin ihmetyttää nämä tulppaanin alut mitä tulee esiin vaikka olen joskus nyhtänyt ne jo lehtivaiheessa pois. Joskus olen antanut ne  jopa kukkia jos nupun alkuja alkaa näkyä, muuten pois vaan ja silti ne ilmestyvät joka vuosi. 




Tässä se kukkii toukokuussa 2017 .




Muutamia krookuksia kukkii mitä en ole myöskään istuttanut. 




Sininen tuoksuorvokki karkulaisena kukkii myös yhdellä kukalla .





Rivarinpihalla alkavat myös palloesikot kohta kukkia . Niitä minulla on aika runsaasti  itse siemenestä alunpitäen kasvatettu ja nykyään lisääntyvät itse mukavasti. 







Etupihan kartiovalkokuusi  on myös saanut ruskettumaa keväänauringosta. Sitä en ole peittänyt keväisin ollenkaan kun on ollut hyvin suojassa aidan vieressä pohjois idänpuolella ja ison tuijan varjossa. Nyt se on kasvanut aidan yli ja on näköjään vaarassa latva saada ruskettumaa. 



Myös mökin havut on saanut rusketusta kuten jo kerroinkin vaikka peitinkin ne jo  hyvissä ajoin helmikuun lopulla. Kyselin silloin neuvoa  kuulemastani aineesta mitä sumutetaan havuille.  Suvikummun Marja kertoikin havupuubalsamista mitä voi kokeilla. Ostinkin ja sumuttelin havuille katsotaan nyt sitten tilanteen kehitystä . Kiitos Marja sinulle. 




Sunnuntaina aloitin mökillä tekemään uutta penkkiä rinteeseen kuusen alle.  Kärräsin  ensin kottikärryillä kiviä, mies nosti muutaman painavimman kärryihin ja pois . Levitin sanomalehteä alle ja multa oli senverran sulanut jo  kasasta pinnalta  että sain lapioitua sitä päälle. Jatkan sen tekoa viikolla jos menemme mökille. 




Sain myös keskuspenkin siivottua ja muitakin aloitettua mies tekee lattiaremonttia vanhalle puolelle joten kärry odottaa vanhoja villoja. 




Keskuspenkki on iso ja siinä on edelleen keuhkosammalta. Yritän muistaa ottaa ensikerralla etikan mukaan ja sumuttaa ne kohdat etikkavedellä mihin on lisätty vähän astianpesuainetta. Tämä konsti kyllä tepsii ja se on nyt helpompaa kun kasvit eivät ole vielä kuin aluillaan. Siivouksen jälkeen jätin vielä havut paikoilleen .
Ylemmän havukasan alla on alppiasteria ja jollen peitä niitä talveksi peurat syövät ne suihinsa ja silloin on turha odottaa niiden kukintaa. Alimmaisen kasan alla on valkoinen  tarhakylmänkukka. 




 Vuorenkilvet maakellariin kupeesta on nostanut jo lehtensä ylöspäin kohti aurinkoa niitä on minulla molemmin puolin maakellaria ja siitä myöskin alaspäin rinnettä . Nyt kun isot koivut on kaadettu vielä voimaa viemästä on odotettavissa että viihtyvät vielä paremmin .






Muutamia esikkoja pongasin jo kukassa. 










Kotiintultua piti herkutella alkupalaksi parsoja mutta ei ihan vielä omasta maasta .







Mutta tällaista tällä kertaa. 

41 kommenttia:

 1. Voi ihmettä; esikoitakin jo 🌸Meillä on vasta sinivuokkoa. Ooh mikä ihanuus tuo omenapuun kukinta maljakossa ! Ja keltaista ja vihreää nappikynttilänjalkaa ihastelen myös. 💚💛

  Hyvä vinkki tuo havupuubalsami. Jään kiinnostuneena odottelemaan tietoa tehosiko. 🌲
  Blogikavereilta saa aina hyviä neuvoja ja ideoita.

  Ihanaa kevättä sinne teille ☀️🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja blogikavereilta saa tosiaan hyviä vinkkejä . Toivottavasti balsami auttaa. Ihania kevätpäiviä sinne.

   Poista
 2. ihana ottaa oksia sisään, kuivuus on paha havuille, elokuussa pitäisi kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksat on mukavia sisällä ja kun ne vielä kukkivatkin. Elokuussa tuli täällä kyllä vettä ihan taivaalta riittämiin mutta kevätaurinko oli tänä vuonna voimakasta .

   Poista
 3. Kukkivat omenapuunoksat ovat ihastuttavia.
  Sinulla on jo esikoissakin kukkia. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuunkukinta on kaunis mutta hyvin lyhyt kaikki nuput eivät edes kerkiä aukeamaan kun alkavat jo ruskettumaan . Esikot alkavat tosiaan pukkaa mukavasti kukkia. Ihania ovat.

   Poista
 4. Kivoja kevään merkkejä siellä!
  Omenapuun kukkaset on kauniita!
  Mukavaa uutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään merkkejä alkaa näkyä jopa kukan muodossa sekä sisällä että ulkona. Mukavaa viikkoa myös sinne.

   Poista
 5. Oi, esikoita jo kukassa, täällä vasta nupulla ensimmäisiä. Taitaa olla vielä liian kylmiä öitä jotta kukkisivat kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on lämmin eteläpuolella oleva tontti joten kukat lähtee nopeasti kun lumet ensin vain sulaa.

   Poista
 6. Omenapuun oksat ovat kauniita. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kun tuo omenapuunoksia sisälle saa nauttia kahteen kertaan niiden kukinnasta . Hyvää alkavaa viikkoa myös sinne .

   Poista
 7. Kukkivat omenapuun oksat ovat tosi kauniita maljakossa. Suloisia esikoita. Kunpa saisin ne menestymään omassa puutarhassa.
  Etikka on loistava keuhkosammalen nujertamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuunoksia ei joka vuosi onnistu saamaan kukkaan sisällä. Nuput kuivuvat eivätkä aukea .Nyt on hieno kukinta . Toivottavasti saat esikot menestymään puutarhassasi. Kyllä ne niin kauniita on . Olen aivan hullaantunut niihin. Toivottavasti etikka auttaa keuhkosammaleen poistoon .

   Poista
 8. Ihanaa kukintaa jo ja hauskoja nuo yllätyskukat. Minullakin yhdessä penkissä hanhikkipensaiden alle tulee joka vuosi tulppaanit, vaikka olen ne yrittänyt siirtää muualle, jossa tulisivat esille paremmin. Mukavaa viikon jatkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo yllätyskukat jaksaa aina yllättää. Mukavaa viikkoa myös sinne .

   Poista
 9. Ihanat kuvat! Kivoja kevään kukkia!
  Pitääkin katsella kaupasta tuota havupuubalsamia.
  Kiitos vinkistä!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja vinkki pitää jakaa eteenpäin. Mukavaa viikon jatkoa.

   Poista
 10. Vai esikot kukassa jo :) Kävin eilen omiani katsomassa ja vain pikkuisen vihreää pilkistää penkistä. Penkithän ovat vielä osittain lumen peitossa. Minäkin kävin muutama päivä sitten nipsimässä vähän yhdestä sun toisesta puusta oksia maljakkoon. Toivottavasti saan nauttia kukinnasta. Mukavaa, että pieniä yllätyksiäkin putkahtelee maasta. Mukavaa tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot alkavat pian kukoistaa kun lumipeitteen saa harteiltaan. Minulla on nämä nyt toiset oksat ensin oli koivun. Toivottavasti sinunkin pukkaa kukkaa. Yllätykset on aina yllätyksiä ja mukavalta se tuntuu vaikka tulppaani tupsusta
   eroon haluaisinkin . Mukavaa loppuviikkoa.

   Poista
 11. Meillä on yksi tulppaanilajike, joka tekee helposti sivusipuleita, joita jää aina maahan. Se tulppaani oli alunperin todella halpa. Istutin 25 sipulia ja kahden-kolmen vuoden jälkeen kukkamäärä oli triplaantunut. Mikään muu lajike ei ole näin runsaasti lisääntynyt. Ne alkoivat sitten jossain paikoissa jossain vaiheessa taantuakin.

  Tuollaiset yllätyslumikellot ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkun en ole ainuttakaan tulppaania istuttanut moniin vuosiin ovat varmasti kulkeutunut muuten meidän tontille. Lumikellot on ihania.

   Poista
 12. Kyllä sulla on kevät jo pitkällä. Mullakin onneksi näkyy esikot, ainakin osa.
  Ihania ylläreitä näyttää tulevan. Tulppaanit eivät menesty meillä, jyrsijät tahto popsia sipulit, narsissit onneksi mutta ei hetkeen näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot alkaa sinullakin kohta näkymään enemmän kunhan lumi sulaa. Meillä mökillä on sama juttu tulppaanien kanssa ne menee joidenkin suihin.

   Poista
 13. Havupuubalsamia minäkin välillä käytän. Ai, nuo palloesikot leviävät ihan itsestään? Sain viime vuonna yhden lahjaksi ja siinä jo hyvä alku mökillä. Kiva, jos leviäisi!

  VastaaPoista
 14. Ota syksyllä kun pallot on kuivunut leikkaa ja laita paperipussiin ylösalaisin. Saat runsaasti siemeniä kylvää suoraan maahan syksyllä tai multaan sisälle . Tarvitsevat kylmäkäsittelyn. Ne myös lisääntyy itsestään paikallaankin, mutta näin niitä voi vähän auttaa .

  VastaaPoista
 15. Niin herkkiä ovat kevään ensimmäiset kukkaset ja miten iloiseksi ne saavatkaan.
  Havupuubalsami on minulle aivan uusi juttu ja taidankin nyt lähteä sellaista etsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kukat todella saavat iloiseksi ja balsamin vinkkasi minulle ihana blogi kaveri.

   Poista
 16. Omenankukkaoksat henkivät vaasissaan ihan japanilaista tunnelmaa. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne todella henkivät japanilaista tunnelmaa ja kauniita ovat mutta nyt jo kuihtuneet.

   Poista
 17. Siellä on kevät jo pitkällä! Kauniin värisiä esikoita. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä saisi jo tulla että esikot näkyisivät vähän suuremmalla joukolla. Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne.

   Poista
 18. Kivalta näyttää keväinen piha! Palloesikot kuuluvat minun suosikkikevätkukkiin, omani eivät kyllä vielä ole nousseet maasta... Voi että, parsa nosti veden kielelle, nams:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväinen piha on kyllä kaunis kun rikkaruohot eivät pahasti vielä nosta päätään, mutta toisaalta tulee vihreämpää:-) Palloesikot ovat minunkin suosikkeja ja uusia alkuja on taas tullut. Parsa on meidän ihan ehdoton suosikki keväällä mutta vielä saa odottaa omien nousua.

   Poista
 19. Tein heti vastavierailun! Kaikkea kivaa jo pihallasi on talven jälkeen nostanut päästään ja kukkii! Ihanat esikot ja muhkea palloesikko pian kukkaan avautumassa. Lumikellot ovat tosi suloisia!

  Oi noita omenapuunoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin liityin lukijaksi blogiisi.

   Poista
 20. Ihania nuo omenapuun oksat! <3 Ja siellähän kukkii jo vaikka mitä. Palloesikot on ihania, tilasin niitä tänä keväänä, mutta paketti ole vielä tullut. Meilläkin ruskettui kartiovalkokuuset, vaikka suojasin. Pitää ehkä kokeilla tuota balsamia. Mukavaa Vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle palloesikot on ihania ja kylväytyvät mukavasti itsestään. Kannattaa kokeilla balsamia.

   Poista
 21. Paljon kaikkea ihanuutta nyt jo kukassa! Esikkoja minunkin pitää hommata , ripotella joka puolelle pihaa. Miten olen unohtanut että ne ovat näin sieviä?
  Minulla on myös keuhkosammalta ja oikein riesaksi asti. Pitääkö olla puhdasta vai laimennettua etikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös ihastunut esikoihin ja niitä minulla on monessa paikassa. Olen keuhkosammaleen sumutteen tehnyt suhteella. Yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Myös tilkka astianpesuainetta pintajännitteen rikkomiseen. Ostin ison kaksilitraa vetoisen painepullon. Ja sumutan nyt kun kasvit on pieniä ja hyvin tepsii .Seuraava päivänä ovat jo ruskeita .

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Aloitan hommaa hetimiten tänään. Aurinkoista viikon jatkoa!

   Poista