torstai 17. tammikuuta 2019

Kellarin aarteet v. 2019.


Kävin mökin kellarissa tarkastamassa miten ruukut on pärjännyt .
Tähän asti  näyttäisi olevan kaikki hyvin. Säilytämme kellarissa myös maalit .
Kastelukannuihin olemme laittaneet vettä valmiiksi. 
Kastelin ruukkuja ensimmäisen kerran vähän. 
Kellarissa on säilytyksessä. 

kaksi hortensiaa
kaksi sinisarjaa ( samassa ruukussa valkoinen ja sininen )
kolme inkaliljaa ( yksi on naapurin )
yksi tarhakylmänkukka 
kaksi ruusua 
kaksi mansikkaa 
yksi päivänlilja 
kolme eri akileijaa (samassa ruukussa) 
kolme varjoliljaa ( samassa ruukussa) 
kaksi ruukullista ruostekukkaa 
muutama ruukku sipulikukkia 
yksi pelargonia 
kaksi sinistä verenpisaraa 


Päivänlilja ja akileijat on istutettu väliaikaisesti ruukkuun ja siirretty talveksi kellariin. Keväällä ne siirtyvät penkkiin. 
Viimeinen syksyn ostos ruusu Leonardo da Vinci jonka istutin suurempaan ruukkuun näyttää myös toistaiseksi hyväkuntoiselta . Tiiliskivilattia pitää jossain vaiheessa poistaa ja tehdä valulattia. Kellari on jonain vuonna ollut tosi kostea. Kosteutta nousee maasta aivan liikaa . Samalla ollaan ajateltu laittaa hyllyt mihin ruukut voi asettaa . Myyrät on tehnyt myös sinne kaivauksia joka ongelma poistuu uuden lattian myötä.

Lunta on mökillä myös mukavasti. Kasvien kannalta se on ollut tosi hyvä. 
Tänään on luvattu vielä reilusti lisääkin, nyt on satanut jo noin 10 Cm .Keskuspenkissä havutkin ei ole tänä vuonna taipunut lumen painosta
hyvän tuennan ansiosta . Pallotuijien päälle oli kertynyt jonkinmoinen kasa lunta jonka poistin , mutta eivät kuitenkaan harottaneet lumen painosta koska tuin myös nämä.

Tuijan Arkielämää blogissa oli jokin aika sitten esittelyssä hänen joululahjansa kaminapuhallin. Tämä puhallin asetetaan esim. kaminan päälle .Puhallin mikä toimii ilman sähköä ja sekoittaa lämmintä ilmaa. Tämä oli meidän mielestämme kokeilun arvoinen tuote mökille ,  joten ostimme tämän
Kokeiltu on ja erittäin hyvä meidän mielestämme.Nyt sammuvat myös meidän kodin pihan jouluvalot. Syttyäkseen taas uudelleen joulukuussa .

Nämä kuvat on kuvattu yläkerran olohuoneen ikkunasta takapihalle päin. Oli juuri sinisen hetki.


Mutta tällaista tällä kertaaTervetuloa  Ripsu lukijaksi.

70 kommenttia:

 1. Onpa kaunista ja hyvältä näyttää kellarissa. Minulla on muutamia vuosia ollut käytössä kaminapuhaltimet keittiön puuhellalla ja saunamökissä, kyllä niillä on vaikutusta lämmön levityksessä. Äänetöntä ja sähkötöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja meistäkin tämä kaminapuhallin oli hyvä ostos.

   Poista
 2. Hyvin näyttää voivan kukat kellarissa, kevättä odottamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä ne kevättä odottaa niinkuin minäkin.

   Poista
 3. Hyvältä näyttävät kellarissa talvehtijat. Sopivasti lepotilassa vielä, niin kuin pitääkin. Pitääpäs minunkin käydä vilkaisemassa omiani. Sinne piti laittaa lämmitys päälle, kun alkoi painua lähemmäs nollaa, mutta nyt pitää seurata, ettei lämpene liikaa. Edelliset asukkaiden laittama lämmitin meinaa pienimmälläkin teholla nostaa lämpötilaa vähän turhan lämpimäksi talvetettaville kasveille. Onhan teillä muuten kellarin ympäristön salaojitus kunnossa? Vesi kyllä aikaa myöten löytää tiensä valulattiankin läpi, jos sitä on tarpeeksi sieltä tulossa. Eihän siitä välttämättä mitään haittaa ole, jos kasvit ovat hyllyillä talvehtimassa. Vanhemmillanikin nousi runsaslumisina talvina tai hyvin sateisina keväinä vesi kellariin ja sitä sitten pumpattiin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole koskaan tullut vesi tai vettä kellariin. Lämpötilakin on ollut sopiva meillä on katossa reikä mikä johtaa ylhäällä kylmään työkaluvajaan se on nyt tällä hetkellä tukittu villalla ,mutta sen voi aukaista tai osittain aukaista.Kosteutta on ollut joskus vähän liikaa ja se tulee maasta. Mutta kun laitamme valulattian uskomme sen poistuvan. Nyt lattia on reikätiilistä.

   Poista
 4. Tuo kaminapuhallin onkin minulle aivan uusi tuttavuus. Kellarissasi aarteet nukkuvat talviuntaan, hiukan jo sipulikukat piipottavat kevättä odottaen. Lunta nyt sataa ja olen siitä iloinen! Lumi on kaikkein paras pakkasen eriste kukkapenkin aarteille.

  Edellisen postauksen papinkaura-aihe oli hyvin mielenkiintoinen! Papinkauraa ei juurikaan kaupassa näy, vanhan ajan kasvi ja upea, vaikka hiukan piikkiset lehdet. Viihtyy hyvin luonasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaminapuhallin oli meillekin uusi tuttavuus ennenkuin sen Tuijan blogista bongasin. Hyväksi todettu. Papinkaura on mielenkiintoinen kasvi joten siitä oli mukava tehdä oma postaus. Kiitos sinulle.

   Poista
 5. Sinulla on hyvin tilaa talvettamiseen, olisi ihnanaa että olisi tuollainen paikka :) Vähän silti ihmettelen, miksi talvetat esim mansikat kellarissa? Jätin omat mansikkaruukut ulos lumen alle. Valeistutus olisi ollut toki vielä parempi. Jouluvaloja pidän varmaan vielä tammikuun loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat kun on ruukussa ja kellarissa tilaa koin sen helpommaksi viedä sinne. Kiitos sinulle.

   Poista
 6. Olen niin kateellinen niille joilla on kellari, antaa niin paljon lisää mahdollisuuksia talvettamiseen ja kaikkeen. Minulla pelargonit yrittävät sinnitellä mökillä viieämmässä lämpötilassa ja osittain sitten normaalilämmössä kun ollaan paikalla katsotaan mitä tykkäävät ja lähtevätkö keväällä kasvamaan, tämä on kokeilu. Hyvä kun on paljon lunta. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellari on tosiaan ihana talvetuspaikka . Minullakin on mökillä myös sisällä belargonioita kaksi kappaletta noin 5-10 asteessa. Mutta kun mennään on välillä sitten taas lämpimässä hyvin ovat myös säilyneet. Minä leikkaan ne keväällä sitten aika lyhyeksi . Kiitos sinulle.

   Poista
 7. Ihania aarteita kellarissa kevään tuloa odottamassa.
  Mahtavat mökkimaisemat teillä :)
  Meilläkin on tuollainen puhallin puuhellan päällä. On vain erimerkkinen.
  Lunta on luvattu vielä lisää.
  Mukavaa viikonloppua Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi toivottavasti aarteet jaksavat vielä vähän aikaa sinnitellä. Kaminapuhallin on meistä ollut hyvä ostos, turhempaakin on tullut ostettua. Lunta on täälläkin luvattu vielä lisää. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 8. Kellari olis kyllä aivan ihana, mutta eihän tämmöisessä "modernissa" rivitalossa ole kellaria. Pöh. Sinun arteet näyttävät talvehtivan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellari on tosiaan ihana. Itse asumme myös rivitalossa. Aarteet on toistaiseksi kunnossa.

   Poista
 9. Kiitos :) !

  Hyvältä näyttää kellarissa(Mikä hieno valikoima!), ja ihanan lumiselta ulkosalla :) ! Täällä Pirkanmaallakin lunta on jo ihan mukavasti. Hiihtokelit! Tykkään :)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi odotan myös sinun blogiisi sitä lue painiketta. 😀. Hiihtänyt en ole muutamaan vuoteen, sukset on edelleen.

   Poista
 10. Onpa sinulla paljon aarteita hyvässä säilössä. Siellä odottavat kevättä. Kunnon talvi on tullut, meilläkin on lunta satanut yllin kyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on toistaiseksi säilyneet kellarissa . Lunta tulee koko ajan lisää.

   Poista
 11. Sinulla on melkoinen valikoima kasveja kellarissa talvehtimassa! Meillä on vain jokunen daalia ja syksyllä otin jättiverbenat juurakkoineen talteen. Ne näyttävät kaikki olevan hyvällä mallilla. Pääasiassa pyrin kasvattamaan kasveja, jotka talvehtivat maassa ihan sellaisenaan tai vähän peiteltyinä. Kaunista on luminen mökkimaisema!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muutamia ruukkuja tullut sattumoisin laitettua niihin jotain " väliaikaisesti " kaivurin tieltä ja sitten en kerinnyt niitä maahan istuttamaan joten annoin kukkia ruukussa ja vein syksyllä kellariin odottamaan uutta kevättä. Esimerkiksi varjoliljat ja päivänlilja menee ilmanmuuta maahan tänä vuonna.

   Poista
 12. Ihana kellari!!! ja mitä ihanuuksi siellä onkaan....teillä kosteus/lämpö oikiassa suhteessa.Minun kellarissa :(( ei menestyky potut/porkkanat ym....Pelakoitu aikoinaan oon yrittäny,samoin lobeliaa..kaikki homehtuneet,kosteus liian korkea?
  Mutta sinun kellarissa kaikki niin virkeitä,että:))...varovasti nostavat kasvunsa ylös?kuin kysyäkseen??,jokos on kevät:))
  tuo sininen hetki on ihana,taiaomainen taivas:) kauniita kuvia;)
  Kyllä talvelakin on kaunista!
  Mukavia pakkaspäiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi on meilläkin ollut jonain vuonna liian kosteaa, mutta toivotaan että valulattia parantaisi vielä tilannetta. Talvi on tänä vuonna tosi kaunis. Mukavia päiviä myös sinne.

   Poista
 13. ...unohtui tuosta kamina puhaltimesta
  Meillä katossa iso 5-haaranen lamppu jossa siivekkeet,ihanasti puuhellasta lämpöleviää,muihinkin huoneisiin.
  Mutta tuo kamina-puhallin ehdottoman käytännöllinen,hyvä idea:))),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan hyvä vaihtoehto on myös teillä lämmön siirtämistä varten.

   Poista
 14. Oma maakellari olisi ihana kaikkien kasviaaretidenkin säilyttämiseen, ihaillen täällä katson teidän talvettamaa määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja pitää tulla kurkkaamaan kuka Satu siellä oikein on.

   Poista
 15. Hyvältä näyttää kasvien tilanne mökkikellarissanne.
  Meillä on takka/ruokailuhuoneessa tulikivitakka, joka on tosi hyvä, mutta valitettavasti lämpö ei pääse kiertämään tarpeeksi muihin huoneisiin. Tuollainen puhallin voisi ainakin osin auttaa kyseisessä ongelmassa.
  Kauniita lumisia kuvia. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se meillä mökillä ainakin toimi kun siellä on vain keittiö ja huone samassa tilassa ja uuni keskellä. Se mukavasti huoneen perälle asti kierrätti ilmaa .Kiitos sinulle.

   Poista
 16. Kauniita talvimaisemia ja olisipa kiva kun olisi tuollainen kunnon maakellari niin voisi siellä säilyttää talvehtivat kukat.
  Hyvin ovat aarteet säilyneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kyllä kellari oli kiva yllätys kun mökkiä mentiin aikanaan katsomaan.

   Poista
 17. Kaminapuhallin voisi olla kokeilemisen arvoinen kampe tämmöisessä puulämmitteisessä hirsipirtissä.

  Maakellari on puutarhurin aarre. Sinne saa sadon talteen, se toimii tarvittaessa lisäkylmätilana ja taimet talvehtivat siellä sujuvasti. Joinakin vuosina taimia on ollut minulla enempi kuin satoa talvea viettämässä :D

  VastaaPoista
 18. Meillä meidän tarpeisiin soveltui tämä puhallin mainiosti. Maakellariin olen tyytyväinen.Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 19. Onkin hyvä, että lunta tullut kasvien suojaksi. Pakkaspäiviä näyttää sääennusteen mukaan olevan tulossa. Minäkin jo mietin jouluvalojen sammuttamista. Aikansa kutakin.

  VastaaPoista
 20. Lunta on täällä kotona vielä enemmän kuin mökillä vaikka matkaa on vain 30 km. Hyvä juttu kasvien kannalta .. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 21. Kaikenlaista kivaa sisällä, ulkona ja kellarissa. Nyt on aivan upeat hanget hohtavaiset täälläkin ⛸ Raikasta reipasta viikonvaihdetta 💕 🌱 🌲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ihanaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 22. Vallan kadehdin kellariasi😉oikeasti, olet hyödyntänyt järkevästi. Hyllyt toisivat lisää tilaa.
  Lunta on kiitettävästi täälläkin. Tiedä mitä nuo sahaavat lämpötilat tätä ennen tekivät kasveille😔
  Meillä pyöritetään takan päällä tuuletinta. Sama idea kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyt toisivat tosiaan hyvin lisätilaa ei ole oikein kerinnyt kellariin nyt panostamaan aikaa . Seinät laitettiin sisältä ja maalattia kaivettiin alemmas ja vietiin tuuletus putki maan alla välieteisestä ulos noin viiden metrin päähän rinteeseen . Lattiaan ladottiin tiilet , mutta nyt jossain vaiheessa teemme valulattian. Toivottavasti sahaavat lämpötilat eivät ole tehneet hallaa niitä oli myös täällä. Tuuletin liikuttaa myös ilmaa . Hyvä idea. Tämä tuuletin alkaa puorimään vasta kun saavuttaa 50 asteen lämpötilan.

   Poista
 23. On sulla niin hyvän näköisiä alkuja kellarissa. Kyllä noista varmasti on iloa myöhemmin.
  Meillä on kamiinapuhallin ollut joulusta asti käytössä, tykätään kovasti.
  Kiva kun teilläkin on hyviä kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kaminapuhallin esittelystä tuskin olisimme ilman sinua tienneet koko asiasta mitään. Hyviä kokemuksia on.

   Poista
 24. Voi kun olisikin tuollainen kellari, missä kukat voisi talvehtia. Lunta on teilläkin ihan kiitettävästi. Meilläkin on tuo kamiinapuhallin ja toimii. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 25. Kellari on kyllä hyvä asia samoin lumitilanne . Hyvä juttu tuo kaminapuhallin saamme kiittää siitä Tuijaa.

  VastaaPoista
 26. Tuli ihan kevätfiilis noista sun kellarin aarteista💕☀️Mukavaa viikonloppua sinulle❄💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätfiilis tuntuu jo kasveillakin olevan kellarissa . Hyvää sunnuntaita.

   Poista
 27. Kellarin asukit näyttäävät voivan iha hyvi. Mäki kävin eilee vilikaasemas omia, toistaaseksi kaikki hengis. On teillä palio lunta, siitä kasvit tykkää. Valosarijoosta tairan nypätä johoron pois seinästä vasta kuun lopus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla että sinunkin kasvisi ovat hengissä ja kaikki hyvin .Lunta on satanut vielä lisääkin että ehkä tämä jo riittäisi. Hyvää sunnuntaita.

   Poista
 28. Hyvinvoivan näköisiä on kasvisi. Komiat on myös maisemat, meillä voi olla aamulla yhtä paljon lunta jos koko yön sataa❄️
  Mukavaa viikonloppua Sinulle 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja lunta on tällähetkellä jo enemmänkin kun on satanut vielä lisääkin. Minulle tämä jo riittäisi ja myös kasveille. Hyvää sunnuntaita.

   Poista
 29. Kauniita ovat talviset maisemat.
  Hyvää viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ja hyvää sunnuntaita.

   Poista
 30. Hyvältä näyttää kellarissa. Kauniita talvikuvia, tänä talvena on lunta tullut tosiaan ihan runsaasti.

  VastaaPoista
 31. Kellarissa kaikki kunnossa ja lunta on tullut jo tarpeeksi kun lisääkin on satanut kuvien ottamisen jälkeen. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 32. Sinulla on säilytyksessä hyvä järjestys. Miä oon joskus heittäny vahingossa jonkuu kellarikasvin pois, kun en muistanu, että siinä olikin jotain tärkeää. :)

  VastaaPoista
 33. Kiitos sinulle ja kyllä minäkin nyt katselin muutamaa purkkia että mitäköhän tossa on tai onkohan mitään. Kevät näyttää.

  VastaaPoista
 34. Nila!
  tuleppa käväseen,mun blogissa!
  kiittäen Liisa!!
  Lämpöisien Halauksien myötä!! ;)

  VastaaPoista
 35. Hieno kukka tuo papinkaura, minulla ei ole sellaista, tarttis hankkia samanlainen, koska tuossakin on kauniit kukat.Hienot talvimaisemat on teilläkin päin.Blogissani on arvonta, jos onnistaisi, mut tervetuloa lukijaksikin, jos et ole jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin liityin lukijaksi blogiisi.

   Poista
 36. Kiva kun vierailit.Hienoa kun on paikka kasveille talveksi.Upeat lumikuvat.Talvikin on kaunista aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin vierailusta toivottavasti tulet toistekin. Kiitos sinulle.

   Poista
 37. Ystävällä on tuollainen kamiinapuhallin puuhellan päällä ja se on kyllä tosihyvä keksintö. Näyttipä mukavalle kellarissasi kun siellä jo kevät kurkistelee :). Jännään kuinka meidän puksit pärjäävät hangessa kevääseen, ne kun ovat aika kronkeleita. Ihania talvipäiviä sinulle ja pidä itsesi lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaminapuhallin on hyvä kapine . No on sulla paikka jos puksit pärjää, hienoa. Ihania päiviä myös sinne.

   Poista
 38. Hyvä järjestys kellarissa ja paljon talavetettavia. Lunta on nyt paljon tiälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestyksestä en tiedä ne on vain sinne kannettu, mutta kun se on aika tilava niin ei näytä heti sekaiselta. Lunta on tullut vielä lisääkin. Kiitos sinulle.

   Poista
 39. Lupaavalta näyttää kellarissasi! Toivottavasti kaikki talvehtivat hyvin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 40. Kiitos ja toivottavasti jaksavat vielä sinnitellä vähän aikaa. Mukavaa loppuviikkoa myös sinne.

  VastaaPoista