tiistai 26. helmikuuta 2019

Perennojen siemenistutuksia.Kun tilaamani perennansiemenet saapuivat niin lähetyspussin avattuani koin yllätyksen. En koskaan ole saanut siemeniä näin kauniisti pakattuina. Tässä oli nähty todella vaivaa. Jokaiselle oli erikseen tehty mitä kaunein pussi. 

Minun ei pitänyt ostaa mitään perennan siemeniä tänä vuonna mutta kuinka siinä sitten taas kävi näin?  Sanoisin että syy oli tässä siementarjonnassa. Näitä ei ole ihan jokapäivä tarjolla. Minulla on ukonhattua kyllä ennestäänkin tummaa lilaa ja lila- valkoinen. Mutta tätä keltaukonhattua ja lehtoukonhattua ei ole. Tämä lehtoukonhattu on luonnonvarainen ja komea perenna.  Suomessa rauhoitettu laji. Luin että nykyisin Suomen alueella lehtoukonhattua tavataan vain itärajan tuntumassa Kiteellä ja Tohmajärvellä . Lehtoukonhatun tehokkaaseen pölyttämiseen pystyvät vain muutamat kimalaislajit , kuten Euroopan ainoa selvästi yhteen ravintokasviin erikoistunut kimalaislaji " ukonhattukimalainen " ( Bombus
consobrinus)
Myös ukonhattukimalainen on Suomessa uhanalainen .

Tarhakylmänkukkaa minulla onkin valkoista ja kahta lilaa, mutta tämä näytti punaisemmalta esittelykuvassa joten ajattelin kokeilla .


Purppuratulikukkia oli tässä kolmea eri väriä kukin omassa pussissaan. Oli valkoinen, rosetta ja violetti . Amerikanvuokko on uusi tuttavuus ja helmihyasintti.


Tässä oli vielä valkoista ukonhattua. Näistä ukonhatuista voi tulla kiva kokonaisuus omien lisäksi . Ja helppoja hoidettavia nämä ovat ja pysyvät hyvin pystyssä. Katkeroita minulla ei olekkaan ennestään. Ja Soikkoratamo ei ole ennestään tuttu ollenkaan .


Siemenet on kylvetty kosteaan taimimultaan ja viety mökin jääkaappiin. Pitää ensiviikolla laittaa laatikoita vähän erikseen ja ehkä reikiä kanteen etteivät homehdu .Mökillä oli vielä edelleen paljon lunta , mies lapio puutarhan portin edestä lumet että pääsin puutarhaan siellä olevia huputtamaan ja leikkaamaan omenapuut ja luumupuusta typistin vain alaoksia.


Lunta oli vielä paikoittain noin 40 cm.


Ostin mökille kauniin valkoisen huone-esikon , istutin sen heti vähän isompaan altakasteluruukkuun . Toivottavasti se viihtyy mökin viileydessä .Tuntuu mukavalta kun on sielläkin jo jotain kukkivaa  siirsin sen myös lähemmäs ikkunaa jotta valoa olisi riittävästi . Mutta meidän siellä ollessa sen paikka on pöydällä .
Tervetuloa  Suvi lukijaksi.


Mutta tällaista tällä kertaa.54 kommenttia:

 1. Ihastuttavia siemenpussukoita? Mistä tilasit? Viime syksynä siirrin lapsuudenkodistani omaan puutarhaani tummanlilaa ukonhattua. Siellä on myös liila-valkoista, pitäisi siirtää sitäkin. Ukonhatussa on hauskannäköiset kukat.

  VastaaPoista
 2. Tilasin tori .fi .Minusta Ukonhatut on hyviä perennoja ja nämä olivat hyvä lisä omaan joukkoon jos vain itävät .

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä näitä minunkin mielestäni voi aarteeksi sanoa. Kiitos sinulle .

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Vaivaa on nähty kyllä aikalailla. Kiitos sinulle.

   Poista
 5. Onpas todella kaunis siemenlähetys! Ukonhattu kiinnostaa minuakin, niinkuin monet muutkin uhanalaiset kasvit ja hyönteiset tai perhoset. Kiva, että innostusta näiden lajien säilymisen auttamiseen löytyy enenevissä määrin puutarhureiden joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonhattu on todella kiinnostava ja toivottavasti näen kesällä tämän uhanalaisen kasvin myös ekakertaa luonnossa. Kiitos sinulle.

   Poista
 6. Siämeniä vois tilata, vaikkei tarttiskaa, ihan nuaren pussukooren takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa ihmeessä. Pussukat on kyllä kauniit .Kiitos sinulle .

   Poista
 7. Aivan ihania siemenpusseja:))
  enpä ole ikinä nähnyt noin kauniita,todella rakastaa harrastustaan/työtään:)
  Paljon on vielä lunta,mutta taitaa olla sellaista hötyä,aurinko kun paistaa äkkiä painahtaa hanget:))
  Ihana "kevätesikko"...
  nyt kysyn ehkä tyhmän kysymyksen;),kylmäkäsittelystä.
  tapahtuuko ainoastaan multaan kylvettynä.(mulla omenan siemenet olleet talaven jääkaapissa?;))
  Ihania aurinkoisia helmikuun loppusia:).Nilalle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenpussit on aivan ihanan näköisiä .Toivottavasti meidänkin hanget alkaa painua alemmas. Tyhmiä kysymyksiä ei Liisa ole. Minä en tiedä osaanko vastaa sinulle oikein, mutta ota ne siemenet jääkaapista istuta ne kostutettuun hiekkaan, istutusturpeeseen tai istutusmultaan. Laita pussi päälle tai kansi. Anna ne olla viikon huoneenlämmössä että siemenet imevät paremmin kosteutta itseensä ja laita sitten jääkaappiin ainakin kuukaudeksi tai kahdeksi. Reikiä kannattaa laittaa pussiin tai kanteen En osaa sanoa tästä aiemmasta jääkaappiajasta mitään muuta kuin että ei se varmasti huonokaan asia ole ollut. Mutta sinun kannattaa kysyä ammattilaisten mielipidettä ja tarkempia ohjeita jostain puutarhasta .Omenapuun kasvattaminen siemenestä hyvää satoa tekeväksi vie joka tapauksessa kymmeniä vuosia. Onnea kasvattamiseen. Ja kerro minullekkin mitä ammattilaiset sanoivat tästä jääkaappiajasta .Olen kiinnostunut .

   Poista
 8. Uskomattoman hieno valikoima siemeniä ja mikä kaunis pakkaus - niiden äärellä sopii hetki hiljentyä ja huokailla. Nyt jäädään odottamaan tuota kaikkea ihanaa kukintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minut hiljaiseksi veti näiden pakkauksien kauneus ja katselen niitä usein. Toivottavasti onnistun näiden perennojen kasvattamisessa. Jos saisi edes muutaman taimen niin kyllä ne siitä sitten. Kiitos sinulle.

   Poista
 9. Kerrassaan upeita siemenpussukoita...♥ kuinkahan ihanasti mahtavat ♥ kukkia kesällä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä moniko vielä kukkii ensimmäisenä kesänä jos yleensä saan ne taimelle asti. Mutta ehkä jokunen.

   Poista
 10. Onpa herttaiset pussukaiset 💕 Kevään tuntua ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään tuntua alkaa olla ja se on mahtava tunne .Toivottavasti nämä herttaiset pussukat on antoisia.

   Poista
 11. kauniita! Ihania kukkia kasvaa kesällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja toivottavasti kasvavat ja voimistuvat aina kukkivaksi asti .

   Poista
 12. Ihania siemenpusseja. Helmililjat ovat ihania, olen laittanut niitä sipuleista kasvamaan, mutta siemenlisäyksestä ei ole kokemusta. Lunta näyttänee olevan siellä suht saman verran kun täälläkin. Omenapuiden leikkaus vielä odottaa, mutta pitäisi lähipäivinä hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää välillä taas näitä siemenkylvöjä kokeilla ,vaikka ei pitänyt. 😀.Lunta on minusta vähän liikaakin mutta toivottavasti perennoja on hellinyt ja mansikantaimia .

   Poista
 13. Olipa todella kauniit siemenpussukat - eihän noita raski edes avata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ihmiset saavat vain kaikesta niin kauniita .Kiitos sinulle .

   Poista
 14. Siellä on selvästi havaittavissa kevättä ilmassa.😊

  VastaaPoista
 15. Kylläpä on ihanat siemenpussit. Olipa ihana yllätys. Nuo voi laittaa vaikka talteen.
  Kiva nähdä esimerkiksi helmililjan siemenkasvatusta, vaikka taitaa ne sipulista laitetut myös siementää jonain vuosina, kun niin kovasti leviävät.
  Amerikanvuokko ei sano minulle mitään.
  Keltaukonhattua ei meillä ole ja se kiinnostaa kovasti.
  Katkero on vuosien saatossa kadonnut.
  Nyt alkoi vihdoin minunkin multasormea syyhyttämään.
  Ihanaa viikon jatkoa Nila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että sain sinunkin sormesi syyhyämään. Kotiin tultuasi pääset sitten istutuspuuhiin . Minulle nämä kaikki olivat ihan ykkösjuttuja .Ihanaa matkailua.

   Poista
 16. On juu nättiä. Valtavasti jälleen uusia lajikkeita entuudestaan laajan pihasi jatkeeksi.
  Löytääköhän ukonhattukimalainen teille? Hmmm...

  VastaaPoista
 17. Uusia lajikkeita jälleen. Toivottavasti kimalainen löytää ja kyllä niitä ainakin on pörrännyt jo olevissa ukonhatunkukissa lieneekö juuri oikea ?

  VastaaPoista
 18. Ompa erikoisia siemeniä. Suuresta osasta en ole koskaan kuullutkaan, mutta kuulostavat arvokkailta haalia omaan pihaan, eli ymmärrän hyvin miksi päädyit kumminkin siemenostoihin tänä vuonna =D !!
  Ja, tosiaankin, WAU, miten hienot siemenpussukat! Itse en ole törmännyt vastaaviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nämä siemenet olivat senverran erikoisia että sorruin ostamaan .Ja nehän saapui kera ihanien pussukoiden .

   Poista
 19. Ihania siemenpussukoita! Nuo on pakko säästää voidakseen hypistellä niitä myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukat on aivan ihania ja kyllä niitä vielä jatkossakin hypistellään.

   Poista
 20. Kauniita siemenpussia. Meilläpäin on myös paljon lunta ja nyt on liukkaat kelit
  täällä meillä päin.

  VastaaPoista
 21. Kiitos sinulle. Lunta on tosiaan vielä reilusti ja liukasta oli senverran että hiekotus puuhiin sitä joutui ensimmäisenä mökille mennessä.

  VastaaPoista
 22. Kauniita pussukoita, on nähty vaivaa, mutta varmasti suurella sydämellä! Entäpä sitten, kun alkavat kasvaa, saat iloa vuosikausiksi! Keltaukonhattu kuullostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukoista oli nähty vaivaa. En tiedä saako tällaisia ostaa jostain, mutta oli niin tai näin vaivaa oli nähty. Ukonhatut kiinnostaa minuakin yleensäkin .

   Poista
 23. Ompas kauniit siemenpussit. Runsaasti oot jo siemeniä kylyväny! Miulla vielä alakutekijöissään esikasvatukset! Lunta on vielä runsaasti tiälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja siemeniä pitää kylvää vielä vähän lisääkin kunhan maaliskuu kerkiää puoleenväliin. Lumien sulamista odottelen.

   Poista
 24. Beautiful seed bags.
  There is still a lot of snow but spring is almost here.
  All the best
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 25. Kyllä onkin kauniita siemenpusseja. En ole ikinä ennen nähnyt. Ja mielenkiintoisia kasveja tulossa. Tuo idätys on mysteeri. Yritän samalla systeemillä pelargoneja idättää, mutta hankalalta tuntuu. Joku neuvoi kastelemaan Atamoni-vedellä, jottei homehdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia kasveja sentakia taas retkahdin. Pelargonian idätystä en ole koskaan kokeillut. Atamonista olen minäkin kuullut mutta en ole kokeillut. Kiitos sinulle.

   Poista
 26. A great post! I love your blog < 3
  I am following you and invite you to me
  https://milentry-blog.blogspot.com

  VastaaPoista
 27. Ihana siemenpaketti, sekä sisällöltään että ulkomuodoltaan :) Onnea kasvatuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kyllä tähän onnea tarvitaan kun taitoja on vähän.

   Poista
 28. van! Ihan varmoja kevään merkkejä :). Hyvä systeemi sinulla noille siemenille siellä jääkaapissa. Kauniita ovat nuo pussit, niin houkuttelevia, että en yhtäänm ihmettele, että ostit niitä, ihan muuta kuin vain asiallinen kuva (vaikka kukatkin kauniita ovatkin...) pussin sisällöstä pelkästään. Aurinkoista kevään odottelua ja hauskaa viikkoa täältä rempan keskeltä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ne on juuri niitä keväänmerkkejä .Jääkaapissa on mökillä tilaa kylmäkäsittelylle ja tuon ne sitten taas tänne kun tarvitsevat jatkokäsittelyä.

   Poista
 29. Onpa siinä siemeniä kylvettäväksi. Kauniisti on pakattu <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 30. Juu siemeniä piisaa muillekin antaa .Mukavaa viikonjatketta.

  VastaaPoista
 31. Kauniit siemenpussit .. en ole ennen nähnytkään noin ihania pusseja <3 Kovasti olet jo siemeniä pistänyt itämään :) Täällä vasta aloitellaan siemenien kylvö koska olin lomamatkalla.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi myöhäinen vastaaminen . Siemenpussit oli aivan ihania ja siemeniä on vielä kylvämättäkin .Kerkiää kyllä vielä hyvin .

   Poista