sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pionien peittelyä ja tuoksuorvokkia syreniaidan aluskatteena .


Tänne luvattiin  muutamana yönä pakkasia joten peitimme perjantaina pionipenkit harsoilla jotka olemme saaneet lopettaneelta puutarhalta. Ne kestää kasassa vuodesta toiseen toisin kuin kaupan  . Olen kenties ylireakoiva mutta kun olin vihdoin  viime syksynä saanut pionini istutettua niille varattuihin penkkeihin joten en halunnut pelata kuin varman päälle. Ne kun olivat jo hyvällä alulla ja en tiedä kuinka hyvin alut kestävät pakkasta . Meillä vesitynnyrit olivat joka tapauksessa jo aamulla reilussa jäässä . Tässä keskeneräinen majakkapenkki  osittain harsotettuna .
Tähän penkkiin laitoimme pionien päälle ämpäreitä ja niiden päälle painon . Joitakin yksittäisiä muitakin kasveja peiteltiin muualla samoin ruukuilla ja ämpäreillä . Tässä kymmenen pionin rivistö. Toivottavasti nämä kylmät alkaa olla selätetty. 
Rivarinpihan syreeniaidan tienpuoleiseen reunaan olen istuttanut tuoksuorvokkia ja kevätkaihonkukkaa  nämä molemmat ovat kevään ensimmäisiä kukkijoita ja siksi halusin ne kasvamaan muuten vielä lehdettömään aidanteeseen  ja ne ovatkin levinneet aika mukavasti .
Ehkä ne leviävät vähän liiankin hanakasti ....  no tässä tapauksessa siitä ei ole haittaa .


Mutta tällaista tällä kertaa 


Tervetuloa uudet lukijat .

55 kommenttia:

 1. Toivottavasti pahimmat pakkaset ovat ohi. Minä olin laiska suojaamaan mitään. Terassihortensiat ottivat siipeensä, kun en jaksanut niitä raahata sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näin olisi minuakin kyllä harmitti tämä suojaus ja etenkin sen purkaminen.

   Poista
 2. Orvokit ja kevätkaihonkukka ovat todella kauniit syreenien alla. En ymmärrä miksi tavallisille puutarhureille ei ole myynnissä kunnon harsoja, vain niitä ohuita jotka hajoavat heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihmetellyt samaa harvojen suhteen. Viimeksi kun sellaisen ostimme se kesti viikon. Olin todella onnellinen kun onnistuttiin saamaan nämä puutarhalta ja vielä ilmaiseksi. Ne on materiaalilta huomattavasti paksumpia.

   Poista
 3. Parempi suojata taimet kylmältä kuin kärsiä menetetyistä kasveista. Toivotaan todellakin että ilmat nyt lämpiäisivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelin kun ne pionit on niin tärkeitä. Toivottavasti tämä oli nyt tässä ja ilmat lämpenee.

   Poista
 4. Minä en ole kasveja pahemmin suojannut mitä nyt laukkojen päälle laitoin hieman harsoa.
  Kauniit syreeninaluskasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole ennen suojannut mutta pionit saivat sen aikaan . Nyt olen kuitenkin ymmärtänyt että ne pärjäisi kyllä ilmankin .Pitää katsoa jatkossa . Syreenit on nyt vielä niin kalpeita että ajattelin jos vaikka vähän väriä kehiin .

   Poista
 5. Tuoksuorvokit ovat ihastuttavia, niitä olen yrittänyt kylvää, mutta itävät hitaasti. Kannattaahan tuo suojaus, sillä haittaa ei siitä ole. Vanhan ajan pionit kyllä kestävät hyvin, mutta jalot uudet ovat arempia. Toivotaan lämpenevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuorvokkia olen joskus saanut kaverilta ja hyvin tuntuvat viihtyvän . Minulla on kaikki niitä vanhanajan pioneja joten taisin kuitenkin ylireakoida. Toivottavasti tosiaan lämpenee .

   Poista
 6. Minä odottelen, että kaihonkukat leviäisivät. Ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Kasvien suojaus on hyvä vaikka ei ois pakkasta,kylmä viima palelluttaa.
  nim.oppirahat maksettu/peittämättömyydestä ,ja siitä hyytävästä viimasta joka vei kaikki minun kasvatttamat taimet:(.vein liian aikaisin ulos,peitin ,mutta väärin "untuvatäkki ois saanu olla")
  .mutta oppi ja ikä kaikki:))
  nuo alus kukat sieviä:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvattamani taimia olen vain ulkoiluttanut ja kyllä niitä oppirahoja joutuu välillä makselemaan.

   Poista
 8. Ihana tuoksuorvokki- ja kaihonkukarivistö! Pionien nuput ainakin kärsivät halloista, lehdet eivät mielestäni ole niin kylmänarkoja. Parempi onkin suojata, niin ei sitten ainakaan harmita, ettei tehnyt mitään. Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuorvokkia ja kaihonkukkaa on jo ihan mukava kasvusto ja on ne kauniimpia kuin rikkaruohot jotka muuten olisivat pääkasveja. No nuppujahan ei vielä ole joten ehkä ne olivat pärjänneet mutta kun jotenkin pelotti . Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle .

   Poista
 9. Ihana syreeniairanalusta! Mäki suajasin joitaki. En tiärä tarttiko, mutta ompahan ainaki yritetty. Käytin kans harsoja, osin jopa talavihuapaa ja pötti/tiilikivitekniikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeniaidan alusta on jotenkin mukavampi katsella kun on aluskasvillisuutta ja suojaukset oli ehkä ylimitoitettu mutta tulipa tehtyä, sen juuri tekee mutta pois korjaukset harmittaa.

   Poista
 10. Nämä viimeaikaiset säät ovat teettäneet työtä ja tuottaneet huolta.
  Vaan kyllä tuo peittelytyö kannattaa tehdä
  Ihana tuoksuorvokki- ja kaihonkukkatarha sinulla.
  Kaunista ja lämpimämpää uutta viikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa nämä kylmät ja pakkaset jo senkin takia kun ei olla aina paikalla. Kyllä niitä vielä peittelee mutta poiskorjaus harmittaa ( kummallista) . Tuoksuorvokki ja kevätkaihonkukka on omiaan tällaisille alueille. Lämmintä toivon ja ihanaa jatko kasvua.

   Poista
 11. Ihanat orvokit ja kaihonkukat Toivottavasti yö pakkaset pikkuhilja loppuvat ettei joka yö tarvitse peitellä Kivaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja toivottavasti yö pakkaset loppuvat koska emme ole nyt niitä taas peittelemässä. Kivaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 12. Toivotaan että harso/ämpärikausi menisi ohi pian. Meillä pionia on yksi vanha ja se jaksaa vuodesta toiseen kukkia. Viimevuonna istutin toisen, katsotaan tykästyikö paikkaansa, tuntuvat olevan aika vaateliaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä ämpärileikki oli tässä . Pionit eivät ole kovin vaateliaita kun paikoilleen asettuvat. Toivottavasti sinunkin toinen pionisi kotiutuu mukavasti niin saat siitä toisen kaunottaren puutarhaasi.

   Poista
 13. Kyllä suojaus varmasti kannattaa, jos vain muistaa ja jaksaa! Ovatko teidän istutukset saaneet olla rauhassa eläimiltä? Äitini kukkapenkit ovat tänä(kin) keväänä olleet peurojen ruokalistalla... Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurat kyllä on meilläkin riesana tulevat ihan pihalle samoin puput. Silloin harmittaa kun näkee niillä kukat suussa. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle.

   Poista
 14. Hyvä pelata varman päälle ja suojata pionit, niin ei tarvi olla huolissaan. Ihana tuo orvokki ja näyttävät hyvin levinneen, onneksi ei ole haitalla siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelin kun nyt vihdoin viimein sain ne istutettua omiin pankkeihin että ensimmäiset pakkaset ei kyllä niitä vie . Orvokki leviää kyllä omia aikojaan toivottavasti siitä ei tule riesaa .

   Poista
 15. Kyllä niin jo kovasti haluttaisi päästä kukkakaupoille ja istuttelemaan, mutta koleaa on.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tänä vuonna osta kukkia ( toivottavasti) koska minulla on niinpaljon istutuspuuhia muutenkin . Kaupat on kyllä pullollaan mitä ihanampaa kukkaa ja tainta. Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle .

   Poista
 16. Kovasti olet jo ahkeroinut puutarhassa. Ihana rivi pioneja odottamassa lämpimiä kelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeroitu on ja kyllä minä todella odotan että joku pioneista kukkisivat jo eka vuonna siirrosta.

   Poista
 17. Tulin pitkästä aikaa kurkistelemaan, mitä ihanaa täällä on ja täällä on taasen kaikkea ihanaa:)
  Kovasti olet puutarhassa jo häärännyt ja siellä on myös kaikkia ihanuuksia:)
  Tuo tuoksuorvokki onkin minulle uusi tuttavuus. Se on todella kaunista kukkiessaan:)
  Ihanaa kevättä sinulle!
  T: - Satuli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tulit minunkin pitää puolestani käydä sinun blogissasi .Tuoksuorvokki on kaunis kukkiessaan. Täältä saisit vaikka kuinka monta alkua jos vain.....Ihanaa kevättä myös sinne.

   Poista
  2. Voi, kiitos tarjouksesta, laitan sen korvantaakse:)
   Ihanaa viikkoa sinulle!
   T: -Satuli-

   Poista
 18. Jotkut kukat ne jaksaa kukkia pakkasista huolimatta. Harmi, kun jotkut taas pakkasesta pahastuivat. Teillä on oikein ämpärihärdelli :)

  VastaaPoista
 19. Ämpärihärdelli oli kyllä osuva sana .😁. Nämä tällaiset puuhat eivät kyllä kiinnostaisi ollenkaan. Toivottavasti oli eka ja vika kerta .Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 20. Tosi hienosti olet suojannut kasvit. Minä olen luottanut tuuriin :) Vaikka oli pakkasta viisi astetta, niin pionit ym. pärjäsivät. Vähän tosin jännitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua jännitti niin paljon että oli pakko suojata koska olin syksyllä vasta istuttanut pionini. Ehkä olisivat pärjänneet .

   Poista
 21. Toivotaan, että pian lämpenisi. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että lämpenee niin saadaan taas nauttia .Kiitos sinulle.

   Poista
 22. Onneksi lupailee taas lämpenevää säätä. Täälläkin taisi pahimmillaan olla -5 asteen paikkeilla, mutta suojasin ainoastaan kasvihuoneeseen jo viemäni kasvit. Luotan, että kyllä perennat selviävät pienistä pakkasista, tuleehan yöpakkasia pahimmillaan kesäkuuhun asti joka vuosi. Kätevää tuollainen harso, ne normi harsot tosiaan menee turhan herkästi rikki, vaikka muutaman vuoden samoja sentää käytääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minunkin olisi pärjännyt, taisin ehkä vähän ylireakoida. Minulla kesti tällainen tavallinen kaupan harso viimeksi viikon . Linnutkohan sen rikkoi tai miksi mutta se oli täynnä reikiä.

   Poista
 23. Orvokit näyttävät niin kauniilta siellä. Luonto kukkii nyt vallan upeana, vaikka sää on ollut aikas kylmä. Leppoisaa tiistaita sinulle.

  VastaaPoista
 24. Orvokit kun on ensimmäisiä kukkijoita niin kylmästä eivät ole moksiskaan ja hyvä niin. Hyvää alkanutta viikkoa .

  VastaaPoista
 25. Kyllä meillä täällä pohjoisessa on tekeminen tuon talven ja takatalven kanssa. Onneksi on keinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano onneksi on keinoja ja onneksi me kuitenkin osaamme elää tämän asian kanssa,

   Poista
 26. Kaunis matto aidanteen alla👌
  Vanhat pionilajikkeet eivät taida olla säseriä mutta sait ainakin mielenrauhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nimitys matto ja kohta se matto onkin. Minulla on kaikki vanhoja pionilajeja joten kai ne olisivat pärjänneet.

   Poista
 27. Toivottavasti pakkaset ovat ohi.
  Meillä on aurinkopaistetta mutta hyinen kylmä tuuli.
  Ihanan näköinen aidan vieressä olevat levinnyt sininen kukkameri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit on kohta jo kukkineet mutta kevätkaihonkukka jatkaa. Kylmä tuuli on ollut täälläkin. Toivottavasti nyt sitten lämpenee idästä sitä on luvassa.

   Poista
 28. harsossa vara parempi, uskon et pienet pionien piipot kiittävät;)
  sinulla on huolellisesti perustetut perennapenkit. jännittävää seurata mitä kaikkea majakkapenkissäsi kasvaakaan.
  en ole ennen ajatellutkaan kuinka kiva aluskasvi tuoksuorvokki olisikaan. itselläni kasvaa paljon esim. ahomansikkaa.
  toivottavasti saisimme jo hieman enempi lämpöä!

  VastaaPoista
 29. Kiitos sinulle ja ahomansikka onkin mukava aluskasvi ja siitä saa kukinnan lisäksi vielä satoakin. Idästä ne sitä lämpöä lupaa. Katsotaan.

  VastaaPoista
 30. Ai kun kiva nähdä kaihonkukkaa... Meilläkin on sitä mutta en ole työkiireiltäni ehtinyt käväistä talon toisella puolella katsomassa joko onpi kukassa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että joku on yhtä kiireinen kuin minäkin. Mutta koita nyt kerkiä katsomaan ennenkuin kaiho nuukahtuu.

   Poista