maanantai 7. syyskuuta 2020

Belargoniat lasiterassilla

 Lasiterassin työstäminen on edennyt myös mukavasti tänä kesänä eteenpäin. Sinne mies  sai katon laitettua. Se tehtiin raakalaudasta mikä maalattiin ennen kiinnitystä . Kattoon valaisimet ja takaseinän maalaus. Mery belargonia on yksi tämän terassin asukkaista ja tuntuu viihtyvän todella hyvin .


Vedin vähän verhoa syrjään että saisi valoa paremmin tässä kulmassa  . Olen ommellut uudet verhot terassille ja samanlaiset myös tupaan , asensimme kapean tangon kulkemaan läpi koko terassin niin että verhot saa vedettyä siihen paikkaan mihin sitä kulloinkin tarvitaan . Verhon alalaidassa on painonauha joten pysyy hyvin ryhdissä ja ompelua tarvittiin vain ylälaitaan . 


Toisessa kulmassa asustaa "vanharouva"  nimeltään ja tuntuu myös viihtyvän .


Sitten on esittely vuorossa "Maarit"  se sai nimensä lahjoittajan mukaan.


Maarit ei alkuun suostunut kukkimaan kasvatti vain oksia ja lehtiä. Leikkasin pari pitkää oksaa ja tyrkkäsin ne purkin multaan . Ja kas kummaa ne kaksi isoa oksaa alkoi nopeasti juurtumaan ja kukkimaan . 


Lehdet on edelleen valtavan kokoisia kuten mitasta näkyy . Se on saanut samanlaisen viikottaisen lannoituksen kuin muutkin joten ihmetellä sopii . Varret on myös hyvin tanakat ja paksut. 


Tässä on Maryn ja Maaritin lehdet rinnakkain. 


Sitten on vielä Emma vuorossa se venyi myös hurjan isoksi ja myös jonkinverran honteloksi joten nostin sen lipaston päälle seinän viereen  . Katselin sitä pari päivää ja sitten otin sakset ja katkaisin kaikki oksat melko matalaksi. Tämä oli pakkotoimenpide koska tämä lipasto on liian kaukana valosta ja me tarvitsemme sen päällisen muihin tarkoituksiin . Laitoin kukat maljakkoon ja söpöthän ne on ja kestivät yllättävän kauan . 


Tässä se vielä kurkkailee puutarhaan josko muitakin ,  pihan kukkia näkyisi . Nyt sitten olisi myös vanhanrouvan vuoro päästä jälleen parturiin niiden kasvu on niin hurjaa että mitkään tuet ei pysty niitä pitämään pystyssä joten muutama oksa lähti tästäkin taas kompostiin  . 
Siemenistä kasvattamani pelakuut tekevät ensimmäisiä kukkia ja lehdiltään ovat myös tosi isoja . Näitä en ole nyt lannoittanut ollenkaan ovat pihalla sellaisessa paikassa että unohtuu aina . Mikäköhän tänä vuonna on muutamissa pelargonioissa kun ovat niin suuria lehdiltään ja varreltaan . Laitan kuvia näistä kun avaavat kukat . 


Mutta tällaista tällä kertaa. 


55 kommenttia:

 1. Kylläpä on kauniita kukkia ja niin hyvin voivan näköisiä. Ne on saanut rakkautta ja valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, terassilla saavat valoa kyllä riittämiin.

   Poista
 2. Tuo lasiterassi on varmasti mukava paikka viettää aikaa näin syksyllä ja muulloinkin. Minun pitäisi perehtyä belargonioihin, en ole niitä sisällä kasvattanut tai talvettanut. Sinulla on monta kaunista yksilöä ja lasiterassi on varmasti niille mieleinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiterassilla minulla on nämä kukat jo siksi kun on ollut niin aurinkoista tai sateista. Täällä sitä aurinkoa ei tule liikaa ja kastelua valvotusti. Mutta onneksi terassi on iso kun vievät liian paljon nyt jo tilaa.

   Poista
 3. Onpa mahtavan kokoisia pelargoneja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä "vanharouva" onkin vuosikymmeniä vanha joten sillä on ollut aikaa kasvaa. Mutta Mary on vasta viimevuodelta ja on päättynyt kasvaa suurimmaksi pelargoniaksi. Kauniita mutta ottavat suuren tilan.

   Poista
 4. Hienosti viihtyvät lasiterassilla. Niin tekivät minunkin tänä kesänä, sekä kotona lasiterassilla että mökillä kasvihuoneessa ja terassilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lasitus on kyllä oiva paikka näille aurinkoa ja lämpöä rakastaville.

   Poista
 5. Voi miten kauniita ja runsaasti kukkivia pelargoneja. Tuo Mery on aivan ihastuttava samoin, kuin Emmakin. Tuollainen lasiterassi on tosi kiva ja siellä varmasti viihtyvät hyvin niin kukat, kuin aikuisetkin.
  Kiva kynttilälyhty seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ovathan nämä pelargoniat kauniita ja viihtyvät terassilla kuten mekin.
   Kynttilälyhtyjä on itseasiassa kaksikin ja nyt uusia hankintoja terassille.

   Poista
 6. Lasiterassi onkin viihtyisä paikka, siellä viihtyvät sekä kasvit että puutarhurit:) Upeita pelargoneja, etenkin nuo Mery ja Emma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiterassi on ollut nyt toista kesää ja ihan mahtava. Mery ja Emma on kyllä aatelia.

   Poista
 7. Hieno "tyttöporukka" siellä kukkii! On sopiva ympäristö niin jaksavat kasvaa ja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivasti ilmaistu tämä "tyttöporukka"

   Poista
 8. Pelargonisi ovat aivan upeat. Sinusta paljastuu jatkuvasti yhä uusia viherpeukaloita.
  Pidän myös paljon noista verhoista. Miten kauniisti valo siivilöityy vaalean kankaan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kehuista.
   Verhot on kyllä minustakin kauniit ja kun on nyt yhtäläinen mökin verhojen kanssa ja ne on senverran leveät että peittää tarvittaessa vaikka kaikki ikkunapinnat.

   Poista
 9. Hienoja ja hyvänkokoisia ovat pelakuusi♥ Minullekin niitä on kertynyt. Minulla on myös tuo tulppaanipelakuu Emma. Onko sinunkin Emmassa vähän kurttuiset lehdet? Se onkin sitten ehkä lajikeominaisuus, olen välillä huolestuneena miettinyt että onko Emmani saanut jonkin virustaudin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä Emmalla on kurttuiset lehdet ja googletinkin niistä ja näin minäkin olen ymmärtänyt että lajikeominaisuus. Mutta yhdestä artikkelista kyllä luin että se olisi niinikään virustauti tai joku mikä leviää kasvista toiseen kun siitä otetaan pistokkaita lisäkseen . Toiseen vaikka viereiseen erilajiin se ei leviä. Tiedä häntä onko tauti tai ei ❓ se ei kuitenkaan vaikuta mihinkään.

   Poista
 10. Onpa kauniit pelargoniat. Verhot myös ihanat.

  VastaaPoista
 11. Valtavat pelargooniat! Ja mikä kukinta! Ei mikää ihime, ku o nua suuret purkit, nii niihi mahtuu palio ravinteekasta multaa. Terassilla o hyvät oltavat, lämmintä, eikä tartte pelijätä, että tuuli kaataa. Hianot lamput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, suuret purkit valitsin sentakia että niissä on iso vesisäiliö. Riittää vettä viikoksi kun ja jos olemme poissa. Kuulemma muuten pelargoniat pitäisi pienestä ruukusta mutta eivät ole näköjään isostakaan panneet pahakseen. Lampuista mekin pidämme.

   Poista
 12. Upeita ja reheviä pelakuita.

  VastaaPoista
 13. Kyllä ovat upeita pelargoniasi! Viihtyvät hoidossasi hyvin, siitä ei ole epäilystäkään.
  Oikein on kaunis terassisikin ja varmasti mukava paikka istua kahvilla tai vaikkapa iltaa ihastelemassa.
  Lamppu on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuvat viihtyvän hyvin terassilla loppu kesänä on satanut niin paljon että olisivat mustuneet ulkona.
   Terassi on ollut ahkerassa käytössä etenkin tänä vuonna. Viimevuonna saimme sen käyttöön vasta loppukesällä. Illalla on kiva laittaa tuli takkaan terassi lämpiää nopeasti.
   Lampput oli meidänkin mielestä hyvä valinta.

   Poista
 14. Tuo lasiterassi on paitsi kaunis, niin kätevä siinäkin, että voit nauttia pelarkuistasi pitkään. Minä joudun kiikuttamaan omani autotalliin heti pakkasten tultua.
  Kauniit lamput teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nyt sille terassille on ollut muutenkin todella käyttöä. Ihan heti minä en niitä lopullisesti pienennä. Osa menee kellariin, mutta "vanharouva" ja Mery talvehtii pienenä sisällä.
   Kiitos lamput on meidänkin mieleen.

   Poista
 15. Onpa kauniita neitosia ja rouvia sinulla siellä! Komean kokoisia ovat lehdet tuossa yhdessä. Minulla yksi pelakuu teki keväällä todella isoja lehtiä, mutta se olikin sisällä lämpimässä ja taisi saada vähän turhan paljon lannoitustakin. Ulos kun pääsivät, niin lehtien koko tasoittui. Ehkä pelakuillasi onkin ollut siellä terassilla lokoisat oltavat. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ulkona minulla on tosiaan siemenistä kasvatetut pelakuut ja lannoitus on ollut minimaalista mutta lehdet on niissä myös isoja 😀
   Terassilla on niillä ollut loppukesästä ainakin mukavasti lämmintä kun ulkona on satanut lähes joka päivä.
   Mukavaa loppuviikkoa myös sinne

   Poista
 16. Kaunis lasiterassi ja upeita pelargonioita! Tuo mery näyttää ihanan runsaalta kerrottuine kukkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mery onkin kuninkaallista sorttia 😁

   Poista
 17. Kaunista teillä on, ja muutenkin nuo lasiterassit on ihania. Meillä tässä väliaikaisessa asunnossa on lasiparveke, ja huomasin miten hyvin siinä viihtyi kukat tänä kesänä. Sain ensimmäisen tomaatinkin kasvamaan, kun kokeilin ihan tomaatin siivulla kasvatusta. Kasvihuone on kyllä haaveena ja meillä jää puutavaraa josta tulee ensi kesäksi kasvulaatikoita nikkaroitavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, me olemme saaneet nyt toista vuotta nauttia täällä mökillä lasiterassilla olosta. Kotona meillä on alhaalla ja ylhäällä myös lasiterassit mutta huomattavasti pienemmät kuin kotona.
   Kasvihuone on minullakin haaveena ja toteutus tulee jossain vaiheessa.
   Me olemme vaihtanut mökille kaikki ikkunat joten niitä on useita jemmassa ja niistä rakentuu myöhemmin se kasvihuone.
   Kasvulaatikoita meillä on myös useita ja ne on lavakauluksista koottu. Ne on kaikki saatu joten rahaa säästyi aika paljon.
   Jos puutavaraa jää se kannattaa ilman muuta käyttää hyödyksi 🤗❤

   Poista
  2. Taas tuli kirjoitus virhettä. Siis kotona on terassit pienemmät kuin mökillä. 🤗

   Poista
 18. Isoja on pelargoniasi ja miullakin on tuo Emma. Iso lehti on Maaritissa! Tiällä vielä kuistilla isot pelakuut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pelargoniat on kyllä isoja ja viihtyvät hyvin lasituksen sisällä. Leikkaan ne vasta myöhemmin aika pieniksi ja osa menee talveksi kellariin ja osa talvehtii sisällä mökissä.

   Poista
 19. Muhkeita pelargonioita viihtyisällä terassilla.

  VastaaPoista
 20. Upeasti kukkii pelakuut sielläkin!
  Ihana tuo kimppu maljakossa.
  Leppoisaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö vain ole ihana tuo pelargonia kimppu.
   Kiitos, mukavia syyspäiviä.

   Poista
 21. Hurmaavia kerrassaan! Pelargonia on yksi ikisuosikkini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pelargoniasta on tullut myös minun suosikkini vuosien myötä. 🤗 ❤

   Poista
 22. Aivan ihanat nuo pelakuut!
  ja Verhot kuin pilviharsot!!
  Teidän terassi on kyllä niiiiiin upea!
  Lämpöisin halauksin ,Sinua ajatellen Liisa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pelakuut on kyllä ihania ja kun on vielä talvetuskin onnistunut.
   Verhot on nyt yhtenäiset tuvan kanssa ja olen tyytyväinen niihin.
   Terassilla viihtyy kummasti vielä pitkään.
   Kiitos, halauksia myös sinulle Liisukkaiseni. ❤

   Poista
 23. Upeasti olet saanut pelakuut kasvamaan ja kukkimaan.
  Verhot varmaan pitävät pahimman kuumuuden pois? Nimittäin meidän terassi on niin kuuma että pitää todella miettiä mikä siellä pärjää🤔

  VastaaPoista
 24. Kiitos, pelakuut kyllä viihtyvät erittäin hyvin.
  Kyllä meilläkin kuumaa oli terassilla mutta silloin aukasimme kaikki lasit. Mutta nyt ei ole pitkään aikaan sitä tarvinnut tehdä. Meillä on myös pitkät räystäslipat niin nekin suojaa auringolta ja katto on normaali peltikatto.

  VastaaPoista