keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Vielä pysytään penkeissä .

 


Nyt nytkähti eteenpäin myös majakkapenkin teko . Sain lisää reunoja tehtyä nyt puuttuu keskelle tulevan majakan penkkireunat ja takaanta reunat . Takareunat tulee ensivuonna ehkä tähän samaan aikaan . Majakan teko odottaa myös kevättä .

Elokuun puolivälissä pesin painepesurilla kattotiiliä muutaman tällaisen erän . Olisivat sitten valmiina kun projekti etenee ja nythän se sitä teki . 


Kotipihan penkit näytti tältä Aila myrskyn jälkeen . Syreeniaidan takana kaupungin puolella oleva suuri mänty heitti kariketta vähän reippaammin kerralla . Haravoin nyt sitä kolme jätesäkillistä. Kaikki ryreeniaidan alta ja toiselta puolelta on vielä haravoimatta. 
Nurmikko sai osansa  . Ei ihme että nurmikolla on sammalta , kalkituksen jälkeenkin on samanlainen tulos  . Vaikea valita kasveja mikä täällä kasvaisi  . Karike olisi hyvää ainetta levittää rodoille ja hortensioille mutta mökille sitä ei voi tuoda kun kotona on kotiloita  . No nyt on syystalkoot tulossa niin sinne lavalle vaan . 
 

Nämä sienet oli ilmestynyt mökinmajakkapenkiin ja niitä oli paljon. Keräsin ne ja heitin pois     Mitähän sieniä lienee, tunnistaako kukaan ❓ kiinnostaisi tietää . Suurempien lakit oli yli kaksikymmentä senttiä leveitä . 🤔

 

Tässä oli kulkuväylä mitä en ollut kitkenyt juurikaan ja siinä oli pieniä alkuja valtavasti . 


Mutta tällaista tällä kertaa . 
40 kommenttia:

 1. Saitpa mainiot ja hyvät penkinreunat vanhoista kattotiilistä. Hyvältä näyttää. 😊😊👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä reunoja on tehty pari vuotta ja vieläkään ei ole valmis. Kiitos kyllä ne tähän sopii. ❤

   Poista
 2. Sienet näyttävät joissakin kuvissa leiviltä 🤔
  On teillä taas jännittävät rakentelut käynnissä.
  Mukavaa tätä viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet pilasivat maanpeitekasviakin kun alkoivat huonontua samalla siinä meni perennaakin ympäriltä piti poistaa kaikki sienet ja heti pienenä.
   Näitä reunoja on tehty jo kaksi vuotta ja vielä ei loppua näy.
   Kiitos, mukavaa viikonjatketta myös sinne. ❤

   Poista
 3. Penkit näyttää siisteiltä ja käypäsiltä.
  Voi kun noi syötäväksi kelpaamattomat sienet, jotka kasvaa oikein ryppäissä, ois syötäviä ja sitten vaan vois poimia oikein kunnon sadon. Yleensä löytyy tiest mitä, kun ettii jotain kunnollista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Niin en tiedä onko nämä syötäviä sieniä , tuskin. Pitää yrittää googlettaa mitä kuitenkin ovat.

   Poista
 4. Sielläkin aherretaan! On kiva saada syksyllä penkit (tai ainakin osa) siistittyä, helpottaa kevättä paljon ja mukava nähdä keväällä kasvu uudistetulta alueelta. Sait näppärästi kierrätettyä kattotiilet, jännittävää nähdä alue majakan kanssa.
  Aikamoinen määrä havunneulasia!
  En tunnista tuota sientä, tunnistan sieniä puutteellisesti - ne mitä keräämme paljon syötäväksi, ovat tietenkin tuttuja, mutta paljon jää tunnistamattomiksi. Hyvää syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän saada minäkin penkit siihen kuntoon että olisi mukavampaa odottaa kevättä, mutta paljon on vielä työtä. Kattotiiliä oli senverran että päätettiin käyttää ne tähän projektiin.
   Havunneulasia oli ja on vieläkin tuskallisen paljon.
   Mekin keräämme syötäväksi paljon sieniä mutta nämä kyllä päätyivät poisheitettäväksi. Mutta kiinnostaa kuitenkin mitä nämä on 🤔 pitää googlettaa.
   Kiitos, hyviä touhukkaita päiviä myös sinne ❤

   Poista
 5. Tosi "kivoja" nuo männyneulaset..:( Siskoni miehineen rakensi tontille jossa on palkjon mäntyjä ja luuli saaneensa helppohoitoisen pihan....no ei saanutkaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sitä välillä luullaan, kyllä minua harmittaa se mänty näin kun se pudottaa neulaset mutta kaunis se on läpi talven ja antaa mukavasti myös suojaa auringolta. Meillä on takapiha kotona aivan melkein suoraan etelään.

   Poista
 6. Hienot ja kestävät reunukset penkeille. Tykkään noista kovasti!

  VastaaPoista
 7. Kattotiilistä tuleekin hyvät reunukset istutusalueille. Jännä nähdä, millainen majakasta tulee.
  Eräällä naapurilla on tontti täynnä isoja mäntyjä ja joukossa muutama valtava kuusikin. Piha on aina täynnä käpyjä ja neulasia. Lisäksi mäntyjen juuret ovat tehneet asfalttipihasta muhkuraisen ja rikkonaisen. He joutuvat putsaamaan rännit monta kertaa vuodessa, kun neulaset tukkivat ne. Myrskytuuli toi meidänkin sisääntuloon valtavan määrän neulasia. Harjasin niitä eilen pois ämpäritolkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytimme kattotiiliä tähän kokonaisuuteen. Majakka valmistuu keväällä.
   Meillä on tosiaan iso mänty kaupungin puolella ja siitä on haittaa mutta myös hyötyä. Meillä on melkein etelässä takapiha se antaa vähän auringon suojaa jos nyt se millon paistaa liikaa.
   Nyt kun neulaset tulivat voi sanoa melkein kerralla ei tarvitse kuin ehkä kerran vielä haravoida.

   Poista
 8. Tänä vuonna on ollut paljon kaikenlaisia sieniä. Myrsky toi männyistä paljon neulasia alas, meillä menivät oikeaan paikkaan eli alppiruusumetsikköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniä tosiaan on nyt monenlaisia jopa pihapiirissä, paljon sellaista mitä en ennen ole nähnyt.
   Karike teillä meni oikeaan paikkaan meillä se meni jätesäkkeihin odottamaan roskalavaa .

   Poista
 9. Kattotiilistä tuloo jämäkät reunat. Luulis pysyvän paikoollansa vuasikauret. Aila teki meillä samat temput. Pohojoospäärys o pari sempraa ja kuusi."Nurmikko" varijooses paikas lähes pelekkää sammalta. Ei haittaa, saa mun pualesta olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattotiilet tuli nyt valittua tämän ison kokonaisuuden reunoihin.
   Eihän tälle sammaleelle voi mitään joten antaa olla, vähän se hankaloittaa "nurmikon" leikkuuta 😁

   Poista
 10. Olet Sinä ahkeroinut!
  Ihanat penkit ja niin tolokut reunat;))
  ..lupasivat hyviä ilimoja;)
  syyshommat jatkuu,
  Onpa jänniä sieniä;)"sämpylä-sieniä"🤣😊
  Touhukasta loppuviikkoa!🌹🙂
  ,,mutta pidä yksi huilipäivä:)💜🧡🍁🍂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onneksi on vielä luvassa hyviä ilmoja koska syyshommia riittää.
   Sieniä riittää tunnistamattomia ja muitakin pataan ja ruuaksi laitettua.
   Viikonloppu menee varmasti työn tuoksinassa ja etenkin pihalla. 😣
   Huilipäivä tuli eilen pidettyä. ❤
   Kiitos huolenpidosta 💕😘

   Poista
 11. Minäkin ole kierrättänyt kattotiiliä puutarhassa. Onko nuo pystyssä olevat tiilet tuettu jotenkin? Minulla alkoivat kasvimaalla liikkua vuosien mittaan ja päätin luopua systeemistä. Olisivat kestävämpiä kuin puusta tehdyt kasvilavat. Kukkapenkin tein aikoinaan myös tulla päällekkäin ladonta -systeemillä.
  Iloisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on tuettu harjateräs raudalla. En tiedä pystytkö suurentamaan kuvaa mutta siinä se näkyy. Eli siis reunoihin ja niiden väliin on tehty puusta kyllästetystä laudasta tapit mihin on porattu reiät. Tapit on nuijittu maahan ja rautatanko on pujotettu rei-istä. Senjälkeen on tiilet ladottu. Varmaan huonosti selitetty mutta toivottavasti sait edes jonkinlaisen käsityksen. Kiitos kiinnostuksesta.
   Kiitos ja mukavia ja lämpöisiä päiviä myös sinne. ❤

   Poista
 12. Siistit reunukset tulee kattotiilistä. Meilläkin on noita samoja sieniä, joten jäänpä seurailemaan, jos joku ne tunnistaisi. Valtavan kokoisia lakkeja tekevät. Pitäisiköhän sinun tehdä alppiruusu-atsalea-mustikkapenkki kotipihalle, niin saisi kipata männyn neulaset suoraan sinne? Meillä etupihan kookkasta siperianpihdasta karisi neulasia valtavasti autojen päälle ja pihakiveykselle. Haravoin ne kottikärryihin ja kuljetin happamasta maasta pitävien kasvien juurelle katteeksi. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, googletin näistä sienistä Ullan vinkin perusteella ja kyllä se kultasieni on. Minä en voi istuttaa kotia mustikoita ainakaan kun tie kulkee niin lähellä, mutta hyvä vinkki muuten. Kiitos sinulle ja mukavaa loppuviikkoa myös sinne. 😁 ❤

   Poista
 13. Kattotiilien uudelleen käyttö on hienoa kierrätystä.

  VastaaPoista
 14. Samoja sieniä kasvaa meidänkin pihalla. Olen kerännyt niitä ja kyörännyt kompostiin. Siellä ne pitävät varmaan hyvää mikrobistoa yllä. Ihmeellisen paljon tippui männyistä tosiaan neulasia myrskyn yhteydessä. Jos ei olisi ollut myrskyä, niin milloin ne olisi tippuneet? Kyllä se havupuukin siis vaihtaa "lehtiään". En muista nähneeni näin runsasta männyn neulasten määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sieniä ei ole milloinkaan ennen ollut meidän mökin pihapiirissä. Olen huomannut että mänty karistaa muutaman vuoden päästä aina reilummin. Hyvää viikonloppua sinne.

   Poista
 15. Tuttua: meillä tulee naapurin kuusesta kovalla tuulella paljon neulasia pihaan. Niitä ei voi laittaa lehtikompostoriinkaan. Meillä sama juttu: kotoa tai sen ympäristöstä ei voisi mitään tuoda mökille juuri kotiloiden takia. En todellakaan halua kotiloita mökille! Meidän kivikkopihassa eivät kotilot viihdy, mutta naapurustoissa kyllä. Yhden taimen uskalsin viime kesänä naapurista tuoda mökille, kun huolellisesti pesin kasvin juuret mullasta puhtaaksi. En muista yhtään, että mikä majakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tänä vuonna männyt vaihtaa minun mielestäni harvinaisen paljon neulasia.
   Olen nimittänyt tätä penkkiä alusta asti majakkapenkiksi. Siihen on tarkoitus tehdä iso majakka. Tarvikkeet on ollut jo pari vuotta mutta aikaa ei ole ollut ja penkkikin on ollut pahasti kesken. Se tulee siihen keskelle. No toivottavasti ensi vuonna se pääsee paikoilleen ja pystyn sen teillekin esittelemään.

   Poista
 16. Kultasieneltä näyttäät. Ei nykysin suositella syötäviks! Hyötykäytössä kattotiilit ja kestää vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sienivihjeesi perusteella googletin ja olit oikeassa kultasieni se on.
   Nyt olen taas viisaampi 🤗
   Kattotiilet on tehty kestämään 😁

   Poista
 17. Sinulla riittää hienoja kierrätysideoita ja energiaa toteuttaa ne. Nyt jo on valmiin näköistä, vaikka projekti on kesken. Ei arvaisi, ellet kertoisi.
  Tuollaisia sieniä ei ole täällä päin näkynyt, enkä edes yritä arvata, mitä ne ovat.
  Pahuksen Aila 🤨. Meitä se kohteli hellästi.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Kiitos, minä olen tosiaan kova kierrättämään mutta myös ostamaan uutta kun sille päälle satun 🤗
  Tällaisia sieniä en minäkään ole ennen nähnyt siksi kiinnosti ja niitä oli paljon. Mutta Ulla tiesi nimenkin Kultasieni.
  Mukavaa kuulla että Aila oli teille hellävarainen.
  Hyvää viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 19. Reusing roof tiles is an excellent way to recycle.
  How much work is needed to keep things ok.
  Mushrooms may not be edible but they are beautiful.
  Have a nice Sunday

  VastaaPoista