sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Puu kaatuu !!!

 No nyt se sitten alkoi. Otimme kaatajan yhdelle isolle kuuselle . Se oli ympärysmitaltaan 220 cm ja halkaisija 70 cm . Yhden pienen koivun kaatoi myös edestä . Kuusi oli senverran iso ja oksakuorma naapuriin että ajateltiin ottaa ammattilainen asialle . Kaataja tuli jo edellisen viikon lauantaina . 


Otin tabletin valmiiksi ja menin lasitetulle terassille ja meinasi minulla tulla kiire saada edes yksi kuva niin nopeaa toimintaa tämä oli  puu kaatui niin nopeaan .  Pätkimistä ja pientä karsintaa mies teki silloin viikonloppuna .  

Rakensi sunnuntaina alustat ja jonkinverran teki myös klapimittaan  . Minä tein suursiivouksen ja sulatin ison pysty pakastimen . Oli hyvä tehdä nämä nyt kun on vielä pakkaset ja kun nyt jäämme pitkästä aikaa yöksi  . Sunnuntaina oli taas aika lähteä kotiin . 

Nyt eilen lauantaina jatkoimme kumpainenkin omia hommia . Minä laitoin varjostusta muutamille havuille ja mies jatkoi puusavotan parissa . Nyt siellä on senverran jo klapimitassa puita että minulla on pinottavaakin ja oksien keräämistä polttopaikalle . Mutta se seuraavalla viikolla . Emme uskaltaneet jäädä yöksi kun oli luvattu lauhaa ja mökkitiet jäätyy helposti  . Peitimme onneksi klapit sillä nyt on satanut vettä ja on plussan puolella . 
Oletteko te jo alkanut varjostaa havuja  ❓


Mutta tällaista tällä kertaa  . 44 kommenttia:

 1. No kyllä oli iso tuo kuusi joka kaadettiin.
  Ja aika lailla lunta teillä siellä. Oikein hyvää alkavaa viikkoa Nila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on iso ja vie hetken ennenkuin se on pois korjattu.
   Kiitos kuin myös sinne ❤

   Poista
 2. Meillä on mökkitontilla vaikka kuinka monta puuta jotka haluttaisiin kaataa. Minä vaan pelkään että kaatuu rakennusten päälle tai sitten ainakin sähkölankojen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan myös itse kaadettu paljon puita viimevuosina mutta nämä tällaiset on hyvä jättää ammattilaisten kaadettavaksi.

   Poista
 3. Tuosta tulee hyvä määrä polttopuuta. Täällä ei ole tarvinnut varjostaa mitään sillä kaikki havuni eli pallotuijat ovat lumen alla. Jos tulee plussaa ensi viikolla niin pitää tarkkailla lumien sulamista. Laitoin onneksi tuet valmiiksi jo syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttopuita tarvitaan ja kohta kun aletaan lämmittämään saunaa kuluu vielä enemmän.
   Minäkään en vanhempia tuijia peitä mutta kaikki valkokartiokuuset ja sinikynäkatajan peitin jo nyt. Viimevuonna yksi valkokartiokuusi ja sinikynäkataja sai siipeensä pahasti ja ovat vieläkin ruskea jostain kohtaa nyt ajattelin olla ajoissa. Lumen alla on minulla pienemmät havut ja hyvä niin.

   Poista
 4. Iso kuusi onkin hyvä antaa ammattilaisten kaadettavaksi.
  Vielä en ole havusuojia laittanut, mutta kohta se työ on edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin lisää jännitystä ei kaivata tässä muodossa 🤗😁
   Havusuojat ajattelin jo nyt virittää kun ei koskaan tiedä missä kunnossa on mökkiteiden liukkaus.

   Poista
 5. Olipa valtava kuusen köriläs. Teilläkin tuota lunta on ainakin omiksi tarpeiksi. Saapas nähdä, kuinka ensi viikolla lumien käy, kun Azoreilta luvattiin lämmin ilmavirtaus ja Suomeenkin + 8 astetta.
  Meilläkin on savotoitu. Minä tosin vain kevyitä risuja rintani vuoksi kanniskelin 🤣
  Mukavaa uutta viikkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun maltat nyt pysyä poissa raskaista hommista mutta taitaa olla vaikeaa sinulle ❤
   Mökkitiet muuttuu hetkessä liukkaiksi kun päivällä lämmintä ja yöllä kylmää. Mutta lämmintä kyllä alkaa kaipamaan olisi se kuitenkin vielä hiihtolomien ajaksi saanut olla kylmempää ja lumista.
   Kiitos kuin myös sinne teille ❤

   Poista
 6. Melkoisen jykevä kuusi. Hyvä, että kaato sujui turvallisesti ja sujuvasti.
  Minä en ole vielä laittanut suojia havuille, homma on vielä edessäpäin. Lunta on niin paljon, että on aikamoista kahlaamista. Parempi olla mieluummin ajoissa kuin myöhässä noissa tehtäväissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi oli liian suuri itse kaadettuna ja kun oksakuorma oli vielä naapuriin päin.
   Mutta jäähän se jälkiselvitys mikä viekin sitten vähän enemmän aikaa.
   Suojat ajattelin jo osalle virittää jos kuinka liukkaita on jonkin aikaa mökkitiet.

   Poista
 7. Isoille puille kannattaakin ottaa ammattimies kaatamaan. Kaatuu sinne minne pitää ja on turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Onhan niitä kymmeniä tullut kaadettua omasta takaakin.

   Poista
 8. ..no nyt nyt se rösähti.
  ..teillä puu-arpeettia taas vähäksi aikaa,,,,
  varjostinverkot hyvät.kohta kevät aurinko paahtaa täydeltä terältä🌞
  Mukavia helmikuun viimeisen viikon touhuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se kävi nopeasti kun osaa.
   Ajattelin että varjostukset olisi kunnossa kun ei koskaan tiedä onko mökkitiet mitenkä liukkaita nyt tähän aikaan.
   Kiitos kuin myös sinne ❤

   Poista
 9. Kyllä tuossa on kanssa rytinä käynyt.Jykevä on kuusi ja paljon saa polttopuita. Minäkin alku talvesta videon otin,kun meiltä kaadettiin 4 puuta,oikeen hirvitti se rysäys kun yksi niistä oli myös iso kuusi.
  On kyllä polttopuita riittämiin ja meillä keväällä se puusavotta jatkuu.
  Mukavaa viikkoa sinulle🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on puuta kyllä aika paljon ennestäänkin mutta ei tiedä milloin ei jaksa enää myöskään tehdä ja vähän pelotti se viimevuoden kuusen kaatuminen.
   Kiitos kuin myös sinne ❤

   Poista
 10. Kuusi kuatuu humpsahtaen. Meillä on niin paljon lunta ja puunkaadot suap jiähä tuonnemmaks. Katajat ja kartiovalkokuuset on suojattu. Isoja tuijia en suojookkaan ja pienemmät havut on lumen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet jo suojaukset tehnyt, hienoa. Isoja tuijia meillä on paljon ja niitä en minäkään suojaa ja pienet havut on meillä myös lumen alla toistaiseksi.

   Poista
 11. Sinne kaatui. Ammattimies osaa asiansa.
  Minäkään en ole vielä havuja suojannut, sillä pienemmät ovat hangen uumenissa. Isompia en suojaakaan. Eilen saatiin esimakua keväästä ja viikolla on luvassa lisääkin, joten suojaukset ovat tarpeen lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teki ja kyllä oli nopeaa toimintaa oli kyllä hienoa katsella.
   Havut ajattelin nyt suojata kun ei tiedä milloin on mökkitiet niin liukkaita että ei ehkä pääse sinne ollenkaan. Joitakin suojauksia pitää vielä tehdä ja kun pienemmät havut tulee esiin niin sitten vielä niitä.

   Poista
 12. Puiden kaataminen on jännittävää katsottavaa. Miten taitavia nuo ammattimiehet ovatkaan. Meillä kaadettiin etukpihalta kaksi mäntyä pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
 13. Älä muuta sano. Ammattilaisten puuhia on ihanaa ihailla joka alalla.

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Heti tulin tervehtimään, kun huomasin sinun käyneen blogissani! Kiitos kun kävit ja tulit lukijaksi<3 Minulla on mies metsäalalla ja hän kaatelee meidän puut. Mökillä pitäisi keväällä kaataamuutama puu ja siivota vähän tonttia kuivuneista oksista. Muuten saa olla aika luonnontilassa. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! Ja kiitos tuosta silmälasienpesuvinkistä, täytyy kertoa työkavereille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit katsomassa toivottavasti tulet toistekin ❤
   Meillä on mies kyllä kaatanut kymmeniä puita myös itse mutta pahemmat saa ammattilaiset tehdä.
   Kiitos kuin myös sinne ja silmälasit putsautuu tällä tosi kivasti meillä jo vuosia.

   Poista
 15. Äkkiää se ammattilaaselta käy. Siinonki hetkeksi teille jäläkien perkuuta. Enoo viälä mitää suajannu. Sais lumi eres pikkuusen laskia ensi, ettei tarttisi nii syvällä rompia. Ei mulla kyllä montaa suajattavaa ookkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ammattilaiselta käy nopsaan sai olla vikkelä että yhden kuvan sai. Jälkien korjaus kestää jonkinaikaa kun mies tekee klapimittaan ja ovat kovin oksasia ja suuria nuo pöllit.
   En minäkään saanut kaikkia suojattua kun hanget on niin korkeita ja havut senverran pieniä että piipot vaan näkyy, toisista jopa ei mitään. Mutta lisäilen kun vähän lumet vajoaa.

   Poista
 16. Olipa komean kokoinen kuusi. Pitäisi ehkä oksista osata päätellä ilmansuunta mutta tuleeko jatkossa nyt pihalle aurinkoisemmat olot? Omat muutamat suojausta kaipaavat kasvit ovat vielä suojaa vailla. Lähinnä yhtä alppiruusua olen yrittänyt suojata. Suurinta osaa aika kätevästi kevättalven aurinko ei vielä yllä paistamaan liikaa mäen takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi oli komea mutta meitä on alkanut pelottamaan nämä suuret kuuset kun vierestä kaatui yksi iso kuusi myrskyllä konkeloon ja meinasimme olla hätää kärsimässä saada sille kaataja kun oli pahasti jo kallellaan tallituvan päälle. Se oli laho sisältä ja päällepäin ei sitä olisi kyllä uskonut. Tämä taas ei ollut laho.
   Meillä on tontti kyllä aurinkoinen etelä edessä ja pohjoisen kallio takana.

   Poista
 17. Kunnioitusta herättävä kuusi ja hatunnosto kaatajallekin. 🌲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Meillä kun kaatui melkein vierestä syksyllä iso kuusi konkeloon melkein tallituvan päälle on alkanut pelottamaan nuo suuret kuuset kun siellä notkossa on niin märkääkin.

   Poista
 18. Komias kuusi 😍
  - Meilläkin kaadettiin jokin vuosi sitten iso kuusi. Ammattilaiselta se kävi niin nopsaan, että yllätyin. Meille jäi rungosta "pihajakkaroita". Niitä olen käsitellyt, jotta ovat kestäneet pihalla vuodenaikojen vaihtelut. Jäi pieni muisto elämään, vaikka puu lähti.

  VastaaPoista
 19. Me säästetään myös joku kakkara tulevaan käyttöön. Mihin ne joskus päätyvät on toinen juttu.

  VastaaPoista
 20. Ohhoh. Siellä on tiedossa kunnolla puusavottaa. On sen verran kookas puu ;)

  VastaaPoista
 21. Juu kookas on kyllä siitä saa paljon puita ja kova homma se on käsin pilkkoa ja kun on niin oksainenkin .

  VastaaPoista
 22. Naps vaan, kun ammattilainen hoitaa! Mutta jälkitöitä kyllä riittää kuusessa.
  Hyvä kun muistutit - varjostuskankaat alppiruusuille, pitääkin heti vkl asentaa.

  VastaaPoista
 23. Juurikin näin kyllä se on ilo katsella ammattilaisten työtä on se sitten mitä tahansa.
  Minulla on alppiruusu ja vielä muutakin peitettävää.

  VastaaPoista
 24. Tuosta tuleekin hyvin polttopuita! Minäkin olin menossa varjostuskankaita laittamaan, mutta meillä kaikki alppiruusut olivatkin jääneet lumen alle. Lunta on nyt enemmän kuin vuosi sitten, jolloin ne tarvitsivat varjostusta jo tähän aikaan. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 25. Polttopuita on taas tiedossa 🤗
  Alppiruusut on vielä peittämättä minullakin ja jotkut pienemmät havut mitkä on myös lumen alla vielä.
  Kiitos mukavaa viikonjatketta myös sinne.

  VastaaPoista
 26. Meiltä kaadettiin neljä isoo kuusta. Ja vähän leikillänikin sanoin, ettei sitten yhtään koristepensasta saa tuhota. Kun tulin kotiin, puut oli kaadettu, roskat viety, eikä yhtään koristepensaan oksaakaan poikki. Ihmemiehiä ovat nämä ammattilaiset.

  VastaaPoista
 27. Juurikin näin ne tietää just mihin se kaatuu. Meillä on vielä oksat korjaamatta ja polttamatta mutta viikonloppuna mennään taas hommiin.

  VastaaPoista