keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Kevään kaipuu haaste 2021

 


Minä rakastan polttopuiden tuoksua ja yleensäkin puupinoja ne herättää minussa lämmön ja turvallisuuden tunteen . Kevät on hyvä aika tehdä polttopuita ja saa nähdä onko se jossain määrin meidänkin kevään ensimmäisiä  niinsanotusti suurempia ponnistuksia . Keväällä aurinko kuivattaa hyvin puut ja pian niitä on ilo pinoa  kevyenä liiteriin joten avaankin tämän tuttuun tapaani juurikin tällä aiheella . Pihassa alkaa silloin myös olla kaikenlaista haravointia toivottavasti pikkuapulaistenkin ääniä . 

Omenapuiden leikkausta ja perunoiden siementen idättämistä . Joka vuosi samat  sävelet ja silti niihin ei kyllästy millään  nämä sävelet toistuu samoja nuotteja käyttäen . Meille riittää nämä 30 perunan siementä  , kasvatamme perunan kasvulavoissa ja koska emme säilö sitä minnekkään vaan kaikki syödään heti niin nämä riittää melko pitkälle , syömme vihanneksia paljon ja siksi perunat jää vähemmälle . Mutta niitä kuitenkin pitää kasvattaa , omat uudet perunat... ❤ Istutamme niitä vähän jaksoissa niin sato kypsyy astettain . Omenapuun leikkauksesta otan aina oksia sisälle joskus ne onnistuu saamaan kukkaan mutta jostain syystä ei aina  joskus nuput on ruskettunut ennenkuin ovat päässeet kasvussa kovinkaan pitkälle . 


Minulla on vieläkin vähän sipulikukkia mutta joitakin sain syksyllä istutettua lisää . Istutin Darwin tulppaaneja joiden sanotaan olevan kestäviä . Mutta muita keväänkukkijoita niitä löytyy kyllä ja niitä ei olla vielä ainakaan syöty peurojen toimesta . Esimerkiksi näitä esikoita muunmuassa minulla on todella monia eri lajikkeita ja ne on minun yksiä lemppareita ja kun ne myös viihtyvät hyvin ja kasvavat ,  kukkivat ja lisääntyvät runsaasti niin niitä lisäilen kyllä joka vuosi lisääkin .  Tässä muutamia kuvia niiden kukinnasta . 
Toinen keväällä kukkiva on Tarhakylmänkukka se tuntuu myös viihtyvän hyvin meidän mökkimaassa ja lisääntyykin itsestään niin runsaasti että taimia olen siirrellyt runsaasti viimeksi syksyllä . Löytyy myös valkoisena vaikka nyt en kuvaa löytänytkään   . Odotan myös innolla erilaisten villiyrttien ja kasvien keräilyä mihin viime keväänä hurahdimme miehen kanssa   uusien erilaisten keräämistä ja hyödyntämistä  ruuan ja kuivauksen tarpeisiin . 


Sipulikukkia löytyy tulppaaneja ja laukkoja erilaisia jonkinverran mutta toivottavasti jatkossa vielä lisääkin  . Narsissit olisi mieleen mutta ne eivät jostain syystä viihdy meidän mökillä peuratkaan ja myyrät eivät kuulemma näistä välittäisi ( minä kylläkin suuremmassa määrin ) Laukkoja olen siirrellyt tästä penkistä jo poiskin samoin nämä tulppaanit taitavat olla ruukussa kellarissa . Tämä penkki on niin näkyvällä paikalla mökin portaiden tuntumassa että siihen pitää saada jotain muuta ja sitä jotain olen jo vähän istuttanutkin . Porrasreunat saavat tänä vuonna peitteet ja köysikaiteen . Yksi pitää vielä esitellä aina kun on keväästä puhe on oman maan parsat . Tämä kuva on otettu 1. 6.20 joten ollaan siirtymässä nyt jo kesäkuukauteen . Joten se jää nyt viimeiseksi kuvaksi silloin alkaa kesäunelmat ja niiden kaipuu . Tätä herkkua syödään lyhyen ajan aina juhannukseen saakka ja senjälkeen annetaan juurakoiden vahvistua ja kasvaa . 

Näitä kevään unelmia ja kaipuu kuvia olisi ollut vaikka kuinka mutta nämä nyt tällä kertaa . Sain tämän haasteen kolmelta taholta  Mummon päivitykset blogista Kirstiltä ja Multavarpaan maailma Sofialta ja Minnalta Hiidenkiven puutarha blogista . Kiitos teille kaikille ❤ kuin myös Tiuulle . 
Haasteen säännöt 

-  kerro postauksessa kuka haasteen aloitti ( Tiiu Puutarhahetki blogista) 
-  tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera 
-  haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan 
-  käy kirjoittamassa postauksesi www -osoite Puutarhanhetki -Suurien unelmien puutarhan Kevään kaipuu postauksen kommenttikenttään. 
-  voit osallistua haasteeseen myös Instagrammissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki 


Mukaan haastan. 

Hopeisen Kuunsillan blogin Liisan ❤
Kukkia ja koukeroita blogin Tuulikin ❤ 
Pisaroita Liljarannasta Anskun ❤34 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta ❤️, pitääpä alkaa suunnittelemaan postausta☺️. Nämä kuvasi aiheuttavat kyllä keväthuuman! Aivan ihana esikkovalikoima sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vain ❤
   Esikoissa löytyy meidän mökillä ne tuntuvat viihtyvän hyvin.

   Poista
 2. Oi että, omaa parsaa. Nyt olen aidosti kateellinen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä nyt saa jo ihan mukavasti jopa pakkaseen.

   Poista
 3. Elähdyttävä ja ilahduttava postaus 🌺
  Eka kuva tuo melkein puuntuoksun tänne.
  Minäkin rakastan kaikkea puuhun ja puihin liittyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle puupinoja ja kasoja minä aina ihailen.

   Poista
 4. AAH! Kuvat saivat minut hyppäämään jo kevään tuoksuun. Kauniit kukat ja kuvat. Meilläkin puu savottaa aina keväästä tiedossa. Kyllä niitä puita kelpaa sitten takassa lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, puusavottaa on jo nyt viikonloppuna meilläkin tiedossa. Meillä on yksi kuusi mikä on 120 cm ympärysmitta. Ei tätä uskalla itse kaataa vaikka paljon on itse myös kaadettu joten kaataja tulee lauantaina.

   Poista
 5. Tämä oli kiva ja taas persoonallinen kevätpostaus! Sinulla on hieno valikoima esikkoja, minun täytyy pyrkiä lisäämään omiani, sillä niitä ei minulla ole paljoakaan. Voi, miten hauska kuva kahden koon kottikärryistä! Minunkin pitää jossain vaiheessa ostaa mummin pienelle apulaiselle tuollaiset (kunhan pikkuinen ensin oppii kävelemään).
  Perunoiden istuttaminen porrastaen on meilläkin käytössä oleva tapa.
  Voi, miten upeat parsat!! Onnittelut sinulle kasvatuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. esikkoja on minulla paljon ja ovat huolettomia ja terveitä perennoja. Eivätkä peurat ole vielä syöneet niitä.
   Mummin pienet apulaiset tarvitsee kaikenlaista samanlaista työkalua 🤗
   Parsat on yksi kevään kohokohta ja niitä pitää hehkuttaa 😁kiitos.

   Poista
 6. Aivan ihania nua sun esikkos! Monta ihan erikoostaki färiä. Pian se kevät koittaa, vaikkei ihan heti uskoosisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla on varmasti ainakin viisitoista erilaista esikkoa, pian saan taas nähdä niiden kukinnan.

   Poista
 7. wonderful spring photoes!i thought you had snow now!i agree with you the smell of wood is wonderful :)))

  VastaaPoista
 8. Olipa sinulla kivoja keväisiä kuvia. Voi nuo tarhakylmänkukat ovat aivan ihania myös! Minä yritän nyt kasvattaa niitä siemenistä, muttei mitään vielä ainakaan näy.. Kevät on kyllä niin mielessä...
  Kiitos haasteesta, pitääpä katsoa milloinka sen kimppuun kävisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarhakylmänkukkaa on minusta helppo lisätä ja lisäytyy myös hyvin itsestäänkin, toivottavasti onnistuu myös sinulla.
   Kevät alkaa olla mielessä astettain.
   Oleppa hyvä, kiirettä ei ole. ❤

   Poista
 9. Ihania kevätkukkaryppäitä ja nuo esikot.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot on minusta niitä parhaimmasta päästä jos ajatellaan kevätkukintaa.

   Poista
 10. Kiitos haasteeseen osallistumisesta. Onpa ihastuttavia kuvia ja mikä kukkaloisto.
  Puu-souvi on minullekin mieleen. Erkki menee huomenna kaato-hommiin, enkä pysty tänä vuonna lähtemään mukaan. Teidän kottari on näemmä poikinut. :D Onnea!
  Parsaa nam!
  Jokohan mekin saataisiin enemmän kuin parina viime vuotena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla kuvilla melkein mennään. Harmittaa varmasti sinua kun mukaan et pääse
   Kottarit poikii nyt kun on tämä atomiaika kaikki on mahdollista. 🤔😁
   Kyllä parsat alkaa pikkuhiljaa tuottamaan meilläkin.

   Poista
 11. Olipa hauskaa päästä hetkeksi kevään tunnelmiin! Melkein pystyin haistamaan mullan tuoksun...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä saan joskus jopa auringon lämmön tunteen ihollani kun katselen sellaisia kuvia. 🤗❤

   Poista
 12. Upeita kukkia:) Ja ihanaa kun on parsaa ja muita kasviksia omasta takaa:) Mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Kiitos kuin myös sinne.

   Poista
 13. Kivat kevättunnelmat! Nuo esikot ja tarhakylmänkukat ovat kyllä ovat ihania. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 14. Kiitos näitä kevätkukintaa on kohta edessä. 🤗
  Kiitos kuin myös sinne ❤

  VastaaPoista
 15. Polttopuunteko jos mikä, on kevätpuuhia parhaimmillaan! Se meilläkin kuuluu kevääseen. Ihanan paljon sinulla on noita esikkoja ja upeat kylmänkukkapehkot! Pian se taas on täällä - kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin se kuuluu kevään puuhiin jos on teko tarpeita.
   Minulla on todella paljon esikoita ja ne kuuluu myös kevääseen samoin kylmänkukat.
   Pian se on täällä.

   Poista
 16. Oi, miten ihanan runsaita esikkoryppäitä sinulla on.
  Puutalkoot kuuluvat kevääseen. Tykkään tuoreen puun tuoksusta ja kalikoiden kalahtelusta niitä pinotessa. Meilläkin on tänä keväänä suunnitelmissa klapitalkoot. Jos vain yksi iso mänty saadaan kaadettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meillä on myös tosi paksu kuusi yli kaksimetriä ympärysmitta. Me otamme kaatajan kun se on paha kataa mutta pätkinnän ja muun teemme itse.

   Poista
 17. Kylläpä tuli ikävä kevättä! Onneksi sitä kohti ollaan menossa.
  Nyt kun on ollut näin hieno talvi, niin kevät tuntuu varmasti vielä ihanammalta. Viime talvi ja kevät oli samaa lumetonta harmaata...kunnes vihreätä alkoi ilmestyä.
  Onpa todella upeita esikoita!

  VastaaPoista
 18. Kevät tulee useimmin nyt mieleen kun ollaan lähestymässä maaliskuuta ja kaikkialla alkaa ympärillä esimerkiksi kaupoissa alkaa näkymään entisistä enemmän keväisempiä värejä ja kukkia. Minäkin pidän kyllä paljon enemmän tällaisista talvista ja silloin kuten sanoit kevät tuntuu jo joltain. Jo melkän maan näkeminen ilahduttaa.
  Esikoita minulla on paljon erilaisia.

  VastaaPoista
 19. Ihania kevät kukkijia. Kauniit mättäät esikoita ja kylymänkukkia! Ihana syyvä omakasvattamoo parsaa!

  VastaaPoista
 20. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista