tiistai 12. lokakuuta 2021

Viimeiset kaalit kuivuriin ja omenapiirakkaa .

 Nyt on viimeisten kaalien kuivaus aika sitten loput varret joutaa kompostiin . Kyllä sitä satoa voi kerätä lumentuloon asti mutta minulla riitti nyt nämä kaalit. Huuhtelin , poistin kovan keskiruotin ja silppusin veitsellä ja ladoin kuivuriin aika reilusti jokaiseen kerrokseen . Niiden kuivattua muserran pienemmäksi ja säilytän joko litran pikkuämpäreissä tai aino purkeissa . Käytän niitä joka kerran sämpylä taikinassa tai välillä kuivattuja suppiksia  . Leivon joka viikko joten niitä kyllä kuluu, paitsi kesällä ei jouda leipomuksia usein tekemään  . Lopuksi paistoin vielä pannulla reilusti syömistä varten . 


Tein taas piirakkaa missä  osa jauhoista korvataan mannasuurimoilla  . Tämä on kyllä yksi parhaista ohjeista mitä minulla on  , käy kaikkien marjojen pohjaksi . Tällä kertaa tein omenoista kun niitä on niin paljon . Levitin myös taikinan pohjalle ohuen kerroksen itse tekemää omenahilloa se oli minusta hyvä ratkaisu se teki tosi meheväksi . Sen päälle kermaviili ,  muna , sokeria ja hieman vaniljasokeria ,  viimeiseksi ohuet omenasiivut . Ohut omenahillo pehmensi vähän näitä reunoja kun laitoin valmiin piirakan  päälle pussin ja jääkaappiin . Vaniljakastike on aina plussaa kun tätä nauttii . 


Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 

30 kommenttia:

 1. Ihana omenapiirakka! Onko tuo lehtikaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se on lehtikaalia sen jalostetumpi versio.

   Poista
 2. Minulla on vielä lehtikaalia ulkona. Onnistuuko niiden kuivatus uunissa,kun en omista kuivuria. Omenahillo piirakan pohjalla mehevöittää tosi hyvin,olen laittanut itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaalia voi kerätä pakkasiin saakka ja vähän sen jälkeenkin. Uunissa en ole koskaan kuivattanut mutta kyllä kai se sielläkin onnistuu.

   Poista
 3. Monena vuonna on saatu hyvin satoa lehtikaaleista. Tänä vuonna ei sitten tullut yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli viime vuonna huono sato ei juurikaan mitään mutta onneksi oli entistä. Tänä vuonna oli hyvä sato mutta hyvä niin koska varastot olikin lopussa.

   Poista
 4. Hei Nila!
  Oikein hyvältä näyttää tuo sinun omenapiirakka. Ja varmaan maistuu myös hyvälle.
  Terveisin / Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi kyllä hyvältä maistui

   Poista
 5. Lehtikaali sopii monella tavalla käytettäväksi, mutta jossain vaiheessa tulee väsymys säilömiseen. Viimeiset lehtikaalit olen usein hakenut ulkoa joulukuussa. Omenapiirakkasi näyttää herkulliselta, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin lehtikaalia ei kuitenkaan kaikki hyödynnä mitenkään.
   Kiitos se oli myös herkullinen.

   Poista
 6. Lehtikaali on monikäyttöinen herkku. Minäkin kuivasin sitä jonkin verran.
  Joudun ehkä kokeilemaan (tai laittaa nuoret tekemään) tuota sinun omenapiirakkaa.
  Oikein hyvää viikon jatkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaali on erinomainen herkku.
   Olenkin laittanut siitä ohjeen tänne että kokeilemaan vaan, hyvää on.
   Kiitos olemme olleet anoppia auttamassa ja nyt palattu kotiin.

   Poista
 7. Lehtikaali on todella tuottoisa ja monipuolinen. Onneksi se menee esimerkiksi pakastaessa aika pieneen tilaan (höyrytän kevyesti ja sitten pussiin ja pakastimeen).
  Tänä vuonna oma sato jäi olemattomaksi, kun ruusukaalit veivät kaiken tilan. Juuri söimme pakastimesta otettua lehtikaali-pekonipiirakkaa.
  Hyvä vinkki omenapiirakalle laittaa sosetta alle. Nyt ei kyllä parane leipoa mitään, jotta saadaan välillä pakastinta tyhjemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikaali on tuottoisa onnistuessaan. Minä en ole kuin kuivattanut sitä ja käyttänyt muuten suoraan.
   Hyvä kun sait ruusukaalista kuitenkin ja ne molemmat on suuria kasveja ja vievät paljon tilaa. Piirakkasi kuulostaa hyvältä ja meilläkin on nyt pakastimet molemmissa paikoissa niin täynnä kun toimme anopilta vaikka mitä tullessa. Niin olimme anoppia auttamassa ja vastaukset on sentakia vähän myöhässä.

   Poista
 8. Onpa herkullisen näköinen piirakka:) Kiva vinkki laittaa piirakkataikinaan mannaryynejä, yleensä lisään niitä pizzataikinaan, mutta en ole kokeillut makeissa jutuissa. Kiva määrä lehtikaalia sinulla:) Olen tehnyt lehtikaalisipsejä, jotka ovat tosi hyviä.Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minunkin pitää kokeilla pizzataikinaan joskus mannaryynejä. Olen kuullut paljon näistä lehtikaalisipseistä mutta itse en ole koskaan tehnyt.
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 9. Tuolla ohjeella en ole tehnytkään omenapiirakkaa, herkullisen näköinen piiras.
  syksyn alussa innostuin tekemään piirakoita omenasta, niitä on kivä ottaa sit pakkasesta, itse tein aika helpolla ohjeella, kaikki aineet sekoitetaan vain keskenään lusikalla,tulee aika mehevä piirakka myös. Myös tuo piirakka ohje on helppo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakan ohjeita on todella monenlaisia ja varmasti kaikki on omalla tavallaan makoisia.

   Poista
 10. Näyttää hyvältä tuo piirakka! Kaalihommasi hämmentävät. En ole koskaan kuivattanut kaalia. Ehdin juuri miettiä, mihin käytät sitä, mutta selvisihän sekin. Ihan oiva kohde. Tuosta mannaryynistä tuli mieleen, kun käytiin äskettäin yhdessä ruokapaikassa, jossa mainostettiin erään tunnetun kokin ravintolalle tekemää pizzareseptiä, jossa pohjaan käytettiin mannaryyniä. Kukaan meistä ei kyllä tuolloin sitä maistanut.. minä en ole edes pizzaihmisiä. Jäi vähän kaihertamaan, että olisiko se pohja ollut hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuivatan joka vuosi todella paljon kaalia. Pitää minunkin kokeilla mannaryynejä pizzataikinaan voi olla että on hyvää koska tämä piirakka ohje on kuitenkin yksi parhaista.

   Poista
 11. Kerrassaan herkullisen näköinen omenapiirakka.
  Pitääpä muistaa ensi keväänä taas kylvää itsekin lehtikaalia. 🍃🌿🍃😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Minä kylvään lehtikaalia itse joka vuosi 🤗

   Poista
 12. Ihana tuo omenapiirakka. Mannaryynejä en ole kokeillut koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , mannaryynejä kannattaa kysyä kokeilla.

   Poista
 13. Saisiko sinulta piirakkapohjan ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teen vierailun pikapuoliin ja kirjoitan sen sinne ❤

   Poista
 14. Piirakka näyttää herkulliselta.

  VastaaPoista
 15. Tuo kuivattaminen olisi kyllä hyvää hommaa. Itse ei tule tehtyä, vaikka tykkään kuivatuista hyvinkin.

  VastaaPoista
 16. Kannattaa kyllä kuivattaa jos käyttöä on.

  VastaaPoista