perjantai 11. marraskuuta 2022

Kuusi kuvaa toukokuusta

 Minuakin viehätti tämä ajatus toukokuun kuvista joten päätin laittaa minäkin nämä kuvat tulemaan . Nyt kuvia selaillessa kiinnittää huomiota paljon sellaiseen mikä on mennyt silloin ohitse . On niin paljon uutta ja ihanaa aivot rekisteröi mutta ei kuitenkaan mene tajuntaan kaikkea silloin ja nyt . 


Ensimmäiset orvokit on istutettu ja se on tullut vakioksi jo vuosien ajan varmasti myös niiden kylmän kestävyyden takia . Mikä ilo niitä valkkaessa suuresta värien kirjosta ja kuitenkin minä valitsen aina samanväriset 🤗🤔
Valkovuokot valtaavat myös kukkapenkkejä mikä ei minusta ole ihan paras vaihtoehto vaikka kauniita ja odotettuja ovatkin . Aikoinaan lapsuudessa kerättiin niitä äidille äitienpäivänä nämä muistuttaakin minua omasta äidistä . Mitä lämpimin ajatuksin muistelen myös huoletonta aikaa ja silloinkin kevät sai kintut vilisemään . 


Esikoita olen istuttanut erilaisia ne kukoistaa myös vuodesta toiseen ensimmäisten joukossa tässä Týristä ostamani aikainen tillipionin kyljessä . Tillipionin tupsut on kuin pienet palmun lehvät ja mikä punainen väri varsissa . Taas sain yhden , kuulemma vaaleanpunaisen pionin ja sen vein kellariin ruukkuun . Niitä kertyy jostain syystä joka vuosi joku antaa jonkun pois . Nyt näkyy jo jotain sellaista mitä odotan joka vuosi innolla . Alkaa parsakausi . Tässä on vielä jäänyt vanhoja varren pätkiä pystyyn vedän niitä sitä mukaa pois kun itsestään irtoavat . 


Tästä kompostista olin aivan innoissani ja nyt ensimmäinen laari on siirretty seuraavaan ja uutta aineksia on alettu keräämään . Ensimmäiset raparperi piirakat on ilmeisesti tehty kun lehdet on kuin kauniissa kukassa kompostin päällä . 


Uuden sadon ihme on taas luvassa kukista päätellen . Punaiset viinimarja pensaat todistaa sen koko puutarhan puolesta . Kiitos Saila ja Between ❤


28 kommenttia:

 1. Hei Nila!
  Kuvaarkisto on oikein hyvä, sieltä löytyy paljon muistoja ja semmoista jota ei muista. Meidän täytyisi rakentaa uusi komposti, ehkä kevään projekti.
  Hyvää viikonloppua /Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva arkisto on hyvä olet oikeassa. Me haaveilimme jo muutaman vuoden kompostin teosta mutta kun oli niin paljon muutakin mikä piti tehdä.
   Kiitos hyvää viikonloppua myös sinne ❤

   Poista
 2. Ah ihana toukokuu! Silloin tosiaan koko ajan tapahtuu joka puolella niin paljon. Teidän komposti on oikea taidonnäyte, hieno mullantuotantolinja. Ihana muisto valkovuokoista ja lapsuuden huolettomasta ajasta. Pääsisipä taas lapseksi jälleen, hetkeksi edes!
  Kiitos sinulle, kun lähdit mukaan toukokuun kuvia julkaisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Kompostista voi todella käyttää sanaa mullantuottolinja. Maistelin oikein tätä nimitystä ja se maistui aina vaan paremmalta.
   Minä kuulemma olen ja pääsen usein neljä vuotiaan tasolle hurraa 😛
   Kiitos itsellesi että innostit ❤

   Poista
 3. Toukokuunon aina ihana ja toivoa täynnä. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä , se on myös voimakas tunne kuukausi ❤

   Poista
 4. Oi, ihanat valkovuokot ja luonnon herääminen. Kevät on paras vuodenaika! Nyt siihen on taas pitkä aika.

  VastaaPoista
 5. Laskin juuri että noin viisi kuukautta huh. 🤔❤

  VastaaPoista
 6. Orvokkia olla pitää, narsissiista ei nii väliä. Toukokuus ei kerkiä hetikää kaikkia kuvata, saati raportoora plokihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokit on vaan jotain mitä pitää olla . Toukokuu on kiireinen aistien kuukausi ❤️

   Poista
 7. "Mikä ilo niitä valkkaessa suuresta värien kirjosta ja kuitenkin minä valitsen aina samanväriset 🤗🤔" Juuri näin minullakin. :) ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos minua melkein itketti tämä sinun kommenttisi ❤️⭐

  VastaaPoista
 9. Ah, ihana toukokuu 💚
  Minä pidän myös marraskuusta 🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on ihana voimakas kuukausi. Marraskuu on ollut meille työntäyteinen joten en voi moittia ❤️

   Poista
 10. Kiva katsoa nämä sinun kuvasi toukokuusta! Ja kätevä mullantuotantoyksikkö! Kaikki kotipuutarhurit tarvitsevat kompostimultaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos me olemme nyt ajatelleet että ei tarvitsisi enää ostaa multaa ❤️

   Poista
 11. Kivoja toukukuisia kuvia <3 Ihanaa viikonloppua sinulle Nila <3

  VastaaPoista
 12. Ai,että on koettava talvi...että saa taas kosketuksen keväästä💚
  Katselin itsekkin kevät kuvia eilen..ja ajattelin se tulee taas.
  Mukavaa isänpäivä viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Oletpa valkannut mielenkiintoiset kuvat, kiitos niistä. Ai, minä tykkään kun valkovuokot leviävät penkkeihin. Ja muistakin luonnonkukista tykkään.

  VastaaPoista
 14. Kiitos meillä kun noita valkovuokkoja on yltä kyllin joka paikassa niin voisi nämä viralliset penkit säästyä.❤️

  VastaaPoista
 15. Minä en tahdo saada valkovuokkoa menestymään puutarhassani. Kahteen paikkaan olen kokeillut mutta eipä tunnu leviävän vaan jopa hiipuu ja kuolee pois. Kaunis esikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännä juttu meillä ei tosin näitä vuokkoja ole istutettu ja silti on valko ja sinivuokkoja suuret määrät. Nyt löysin ulkovessan polulta yhden keltavuokon mistä sekin siihen on tullut. Tämä on todella aikaisin esikko. ❤

   Poista