torstai 3. marraskuuta 2022

Siemenkirjeen kukat kuvattuna .

 Merkkasin monia kukkia mistä ajattelin ottaa siemeniä mutta kaikki eivät tehneet niitä tänä vuonna ollenkaan tai sitten todella vähän. Kerättyä sain kuitenkin todella paljon ja kaikki eivät mahtuneet edes tähän mukaan koska kirjeessä oli valtavasti erilaisia siemeniä kymmeniä siemenpussukoita . Joissakin oli enää niin vähän siemeniä että en ottanut ollenkaan mutta se ei minua haitannut koska otin kuitenkin 19 eri lajia ja laitoin tilalle 16 + Minnalle silkkitassua ( kesäkukka) 🤗. Apua mikä määrä siemeniä on istutettava. 

Ensimmäisenä ovat kolme kylmänkukkaa useimmat näistä minun siemenistä tarvitsevat kylmäkäsittelyn ja suosittelen istuttamaan ne näin syksyllä vielä suoraan maahan esimerkiksi kasvulavaan riveihin . Minulla nämä ovat tehneet todella paljon omia siementaimia etenkin tuo tavallisempi lila. ( kolmas) 
Jalomalva on minusta ihastuttava ja jonkinverran korkeampi perenna mutta pysyy pystyssä erittäin hyvin . Kukat avautuvat alhaalta ylöspäin tämä ei ole kova leviämään itse olen löytänyt muutaman siementaimen . 


Valkoinen laukka todella korkea myös kuivattuna myöhemmin todella kiva . 


Kuolanpioni. 


Alppiasteria ei voita mikään ja on hyvä kesäkuun kukkija  suhteellisen matala . Tämän ihastuttavan iiriksen nimeä en tiedä mutta alun olen ostanut Týristä. 


Myös tämän iiriksen olen ostanut Týristä joten nimi myös hakusessa. Kaikille tuttu syksyn kukkija punalatva on perhosten suosikki ja todella korkea. Tämän esikon nimeä en tiedä kukkii pitkän varren päässä . 
Kesäkuussa kukkiva amerikanvuokko  tämä on todella kaunis eikä leviä . Tämän olen kasvattanut itse siemenestä . Hieman korkeampi Tiibetinkatkero kukkii elokuun puolessavälissä. Tämän olen myös kasvattanut itse siemenestä . 


Oranssi unikko minkä siirsimme onnistuneesti tähän paikalle . Kuvia en löytänyt keltaisesta ukonhatusta ja isotähtiputkesta . Kiitos kaikille siemeniä keränneille varmasti on parempia kuin kaupasta ostetut ja miten edullista vain pussukat, postimerkki ja kenties kuori. Itse käytin samaa kuorta. 


Toivottavasti löydätte mieleiset myös minun keräämistä. Sain kirjeen eilen ja kirje lähtee uudelle kierrokselle tänään. 


Mutta tällaista tällä kertaa 🌷14 kommenttia:

 1. Laukat olivat isäni lempikukkia <3 Ihania kukkia kyllä kaikki. Mukavaa torstai-iltaa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
 2. Huh, kymmeniä siemenpusseja! Kuinkahan valtaviin mittoihin kirje onkaan paisunut siitä kun itse sen laitoin liikkeelle?! Nyt sopivan tyhjältä näyttävä perennasiemenlaatikko tulee varmaan taas pursuilemaan yli, kun saan kirjeen käsiini :D
  Aion ottaa näistä sinun kasveistasi ainakin tuota ensimmäisen kuvan kylmänkukkaa, alppiasteria, esikkoa ja valkoista tiibetinkatkeroa. Jos amerikanvuokkoa on paljon, niin sitäkin. Yksi pieni taimi löytyy itseltä mutta lisä ei tekisi pahaa. Alkoi kyllä tuo jalomalvakin kiinnostaa, ja alemman kuvan kurjenmiekka. Mielettömän hienot raidat terälehdissä! Tuota vaaleansinistä sain siitä edellisestä perennasiemenkirjeestä ja se on kukkinut jo pienenä, joten nuo Týrin tuliaisesi voivatkin olla juuri sellaisia, mitkä meillä viihtyvät.
  Voi jukrat, miten tässä malttaa odotella ensi viikkoon saakka kirjettä saapuvaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu paljon oli minullakin otettavaa ja tuota amerikan vuokkoa on reilusti. Kyllä uusia perennoja on nyt tulossa. 🤗

   Poista
 3. Olipas ihana kattaus siemenkasveja 😍 minuakin rupesi ihan jännittämään, mitä kaikkea siellä kirjeessä toisella kierroksella on! Huh huh 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä siellä paljon oli kaikkea kivaa mitkä jäikin vielä 🤗

   Poista
 4. Hienoa, että kirje kulkee ja hyvin olet sinäkin saanut siemeniä lisättyä kirjeeseen. Minä laitoin siihen nähden aika vaatimattomasti lajeja mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli todella paljon siemeniä ja paljon jätin vielä poiskin. Keräsin niitä reilusti. 🤗

   Poista
 5. Kiva ja hyödyllinen tapa jakaa siemeniä muiden kanssa. Upeita kukkasia sitten sinulle tulossa taas kun säät sen sallivat. Katselin tuon jalomalvan lehtiä vähän tarkemmin, sillä sen sukulainen kiiltomalva on täällä se yleisin syötävä luonnonkasvi💚Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella edullinen ja mielenkiintoinen juttu. Tuskin tämä malva syötävä on mutta kaunis koristeena. Kiitos hyvää alkanutta viikkoa 🤗

   Poista
 6. Minäkin jo hieman huolissani ajattelin taimipurkkien määrää ensi keväänä, siis mikäli saan siemeniä itämään. Silti kovasti tekee mieli kylmänkukkaa ja iiriksiä. Kauanko muuten meni kasvattaa iiris siemenestä kukkivaksi?

  VastaaPoista
 7. Minä en laita mitään purkkeihin vaan kaikki suoraan maahan. En ole näitä iiriksiä siemenestä kasvattanut olen ostanut ne juurakoina. Minna tossa kertoi että yksi näistä kukki hänellä jo nuorena. 🤗

  VastaaPoista
 8. kiitos kommentista, onko tohmajärvi ja lieksa sinulle tuttuja paikkoja? Sinulla upeita kukkia,erik.unikot on lemppari kukkiani.

  VastaaPoista
 9. Kyllä on anoppi asuu nykyään kesät Tohmajärvellä ja talvet Joensuussa. Ennen kun ei ollut yksin asui vakituiseen Tohmajärvellä.

  VastaaPoista