maanantai 20. maaliskuuta 2023

Rinteet kuivuu

 Tämä meidän melko suuri rinne penkki on edelleen työn alla ja rajoittuu tässä kohtaa naapurin metsään . Näin se kuitenkin erottuu aidan johdosta omaksi alueeksi . Kuvassa alhaalla on pyykin kuivaus telineen alatolppa ja loput siitä näkyy mongoolian vaahteran takana maassa . Tämän vasta vuoden käytössä olevan telineen katkoi se myrkyssä kaatunut kuusi  Pitää hankkia uusi tilalle ja viedä raato kaatopaikalle kun seuraavan kerran sinne taas viemme kuormaa  . Sitä keikkaa tuntuu tällä tontilla piisaavan  .


Ylemmät osat rinteestä alkaa kuivumaan ensimmäisenä . Mutta olemme ihmetelleet aina että miksi tämä meidän tontti pitää lumet niin pitkään  ? Tämä on kuitenkin etelä / pohjois tontti  . Pohjoinen näkyy takana ja siellä on kalliot vielä suojana . Etelästä edestä paistaa aurinko koko ajan kun jos se yleensä paistaa  .

Yläkuvan mongoolian vaahteran alun saimme naapurilta tai itseasiassa saimme kaksi toinen on istutettu muualle   . Alakuvassa taas on unkarinsireeni minkä alun olemme saaneet anopilta molemmat oli istettuna hyvinkin pieniä mutta vaahtara on jo kivan kokoinen  . Näiden ajattelimme tuovan hieman varjoa . Syreniä pitää hieman leikata sivuoksia pois  . Tämä on nyt jotenkin risuisen näköinen  .

Kasvustoa on jo näkyvissä ylhäällä sininataa sitä on useampia yksilöitä tässä rinteessä ne kylväytyvät hyvin itsestään ehkä vähän liiankin hyvin sekä jotain kalliomaksaruohoa , harmaakäenkukan alkuja on kylväytyvät alakuvassa itsestään. Istutin sen tähän kun en siihen hätään muuta paikkaa sille keksinyt nyt näitä on jo useampia mille tarvisi paikka keksiä tai antaa näidenkin olla  tilanteet elää katsotaan .Esikot on myös pingistäneet pinnalle nämä ovat sitä keltaista esikkoa ja männyn alla hopeahärkkiä . Hopeahärkki on levinnyt mukavasti minkä olen halunnutkin  . Pitää haravoida ylimääräiset havunneulaset heti pois kun irtoavat pinnalta mutta maa on vielä kovaa  yritän tehdä sen ensiviikolla . Sininata tässäkin kuvassa  .Rusettinukkia  minulla on kolmessa kohtaa myös tässä rinteessä yritän poistaa nämä lehdet ja kävyt mahdollisimman pian  .


Iso rikko on myös kasvattanut kivan alueen ja soisin niiden vielä lisääntyvän  . Yritän etsiä tänne rinteeseen vielä erilaisia mehikasveja mitkä menestyy olemassaolevien lisäksi . Pidän isorikon hieman hopeisista lehdistä  .Tavallista keltamaksaruohoa ja edelleen sininataa  . 


Mutta tällaista tällä kertaa  .

28 kommenttia:

 1. Mukavasti siellä on jo monta neliömetriä maata näkyvissä!
  Harmi, että pyykkiteline hajosi. Toisaalta se on helpompi korvata kuin joku romahtanut rakennus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu piristää tämäkin määrä paljasta maata .Harmittaa tuo teline kun se nöpöttää tuolla pitäisi saada se jotenkin edes pienempään lyttyyn .

   Poista
 2. Lumen alta paljastuvat maa-alueet herättävät toiveen keväästä ja kesästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa näissä pienemmissäkin maa palasisssa riittää tutkittavaa .

   Poista
 3. Kyllä se nyt kovasti näyttää siltä, että kevättä pukkaa :)
  Ihanaa viikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
 4. Eilen kyllä täällä oli ihan syksyisen ilman tuntu satoi tihutti vettä ja oli pilvistä ja kylmää . No mutta pudottaa nämä kyllä lumitilannetta mikä on täällä aika runsasta vielä .
  Kiitos samoin sinulle .

  VastaaPoista
 5. On ollu myräkkä, kun pyykkitelinekkin hajosi. Meillä pyhhee vasten yöllä kanssa hetken tuuli kovasti. Kuistilla tuolit ol muuttanu paikkoonsa ja pyykkitelinekkin ol kuatunu. Sähköt ol hetken poissa myös. Rinteistä ensimmäisenä lumia sulattelloo, toivottavasti ei liian aikasin. Kun noin monet kasvit on jo iliman lumen suojoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämän pyykkitelineen kaatoi iso kuusi jo aikoja sitten mutta tuolla se teline vielä odottaa pois vientiä . Meillä on kotona vielä myös reilusti lunta . Mökillä ympäristössä on tontit jo ihan paljaana mutta meillä on ihan toista .

   Poista
 6. Hyvin sieltä kasvustot tulevat jo esille. Kiva kiertää sormella rapsuttamassa ja katsomassa, kuka mistäkin taas nousee.

  VastaaPoista
 7. Meillä kyllä on mökillä vielä todella luminen piha mutta aina sitä jotain uutta tulee esille .

  VastaaPoista
 8. Siälon jo lupaavan kevääne mettänranta. Siinon jo monta neliöä tutkittavaa. Lumen sulamista voi hirastaa tuulettomuus. Tuuliki on yks tehokas lumensulattaja. Mutta älä huali, täälon lunta tällä hetkellä joka paikas, vaikka päivisin on ollukki mittari plussalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minä sillä mutta kun naapurien tontit on aina lumettomia ja meillä kestää sulaa sitä vaan ihmettelen . Mutta kuten sanoit tuulikin on yksi asia . Meillä ei kovin usein tuule kun pohjoisen kalliot on takana .

   Poista
 9. Ei kai vielä kuulukaan olla lumetonta? Meillä vain auratuissa paikoissa maa näkyy paikoitellen, vaikka on tosi aurinkoinen piha. Eilen tuli reippaasti lisää lunta.

  VastaaPoista
 10. Täällä kyllä monilla naapureilla on jo lumetonta meillä vaan pitää lumensa joka vuosi pitkään . Se vaan on hieman ihmetyttänyt kaikkia . Voi olla kun tuulee harvoin ja pohjoisen kalliot on takana . Ja meillä on muuten ihan älyttömän aurinkoinen etelä tontti .

  VastaaPoista
 11. Siellähän alkaa osa kasvustoista tulla jo esille pälvipaikoissa. Kyllä kevään edistyminen on vaan ihanaa.
  Täällä meillä paistaa aurinko ja jo se yksistään tuo keväistä fiilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään meilläkin aurinko on paistanut mukavasti sitä jotenkin alkaa hätäilemään näin kevään kynnyksellä .

   Poista
 12. Söpöjä alkuja paljon ja monenlaista. Kiva aita!

  VastaaPoista
 13. Onpas kevät siellä pitällä. Meillä edelleen lunta noin 60 cm ja lisää tuli tänäänkin. Kevät tulee todellakin keikkuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä vielä lunta ja minä täällä hätäilen omien kanssa vaikka murto osa mitä teillä on .Keväällä on levoton ja hätäinen olo 😀

   Poista
 14. Oi, miten siellä jo maa pilkistelee💚
  Täällä vielä lunta reilusti, en pääse vähään aikaa ihastelemaan maa länttejä.
  Niin se kevät saapuu ja luonto heräilee🌸
  Voi ihanuuden ihanuus kyllä se pikku hiljaa toivon mukaan täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä täällä hätäilen vaikka lunta on nimeksi kun muualle Suomeen vertaa .Keväällä alkaa hätäilemään väkisin. 😀

   Poista
 15. joo, tänään näin ihmisiä ulkona auringossa istmassa kahvilassa Göteborgissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ollaan jo ulkona kahvittelemassa ihanaa .

   Poista
 16. Hei Nila!
  Lumi on jo sulannut oikein hyvin sinulta. Saan kuvia siskolta Helsingistä, viimeksi oli isot lumikasta vielä. Enkä ne on jo poissa. Aina kiva käydä katsomassa mitä lumen alta tulee. Meillä on vielä vaahteranlehdet suojaamassa kukkapenkeissä, joten aika risuiselta näyttää. Toivottavasti kevät tulee pian.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on aika lumista kun vertaa naapureihin mutta rinteissä näkyy kyllä jo maata kuten kuvista näkyy . Minä olen vienyt vaahteran lehdet suosiolla metsään .
   Kevättä odotellaan .

   Poista
 17. Lumet on sulanut aika vauhdilla. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 18. Sulamista on onneksi jo havaittavissa .

  VastaaPoista