torstai 2. maaliskuuta 2023

Salaattivuonankaalia ja muuta .

 


Pitkään etsin tämän vuonankaalin  siemeniä nyt löysin niitä Cittarista  olen katsellut niitä täältä ennenkin mutta en ole huomannut tai sitten niitä on tullut vasta .Tämä on vaan niin hyvää leivänpäällä siinä me sitä pääasiassa käytämme salaatin asemasta . Viime vuonna en onnistunut löytämään ollenkaan siemeniä  joten ostin heti kaksin kappalein päiväys kun oli 2024 .9 asti  . 


Ostin valmiin kasvatetun rasian nyt muutama päivä sitten ja nämä kaksi on siitä jäljellä  ovat jo hieman kellastuneet  . Näitä ei myöskään ole valmiina myytävänä kovinkaan usein tai minä en ainakaan ole huomannut  . Tämähän kylvetään myöhään syksyllä ja satoa saa melkein voi sanoa lumen keskeltä  . Siitä hyvä että voi kylvää myöhään ja laittaa esimerkiksi tillin tai jonkun muun paikalle minkä sato on jo kerätty  .






Onko teille tuttu tämä vuonankaali ellei niin suosittelen  . Eikö ole mainio tuoteselostus .

Jotain kokeiluja tänä vuonna kuten tuo basilika ja varsiparsakaali . Basilikaa olen ostanut aikaisemmin vain ruukussa valmiina ja istuttanut sen sitten lavaan kasvamaan . Me syömme paljon basilikaa ja muitakin yrttejä vuoden aikana joten jos saisin tätä kenties vaikka hyödynnettyä syksyllä jotenkin  . Onko teillä jotain niksejä tuon varsiparsakaalin kasvatuksessa? Tuohon mangoldiin ihastuimme parisen vuotta sitten ja nyt sitä pitää laittaa joka vuosi  se on kaksivuotinen mutta minulla ei ole onnistunut säilytys . Minulla taitaa nyt kaikki siemenet olla kasassa  mökillä on aiemmat ostokset mitä nyt laitan näiden lisäksi .



Mutta tällaista tällä kertaa 😀



42 kommenttia:

  1. Tästä tuli mieleen, että mangoldin siemeniä pitää vielä katsoa kaupoista, muilta osin minullakin on siemenet jo kasassa. Heti tammikuussa, kun kauppoihin ilmestyivät siemenhyllyt, piti ne heti syynätä :-)
    Vuonankaali on tuttu, Ranskassa sitä syödään paljon. Jonakin vuonna sitä kylvin, mutta unohdin sitten syödä ja pääsivät kukkaan. Olisi varmaan saanut omaa siementä niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangoldi on hyvää kasvatettavaa ja kerran kasvatuksen jälkeen se onkin ollut meidän kasvatus listalla .
      Pitää minunkin jättää pari nuppua syömättä jos vaikka saisi siemeniä .

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Vuonankaali onkin ihan uusi tuttavuus.
    Ihanaa kevät lähenee ja sen myötä kaikki mukavat kevät puuhat.
    Aurinkoa viikkoosi ja iloisia kevät puuhailuita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vaan suosittelen kasvattamaan tai ostamaan nyt niitä ainakin näkyi kaupassa .

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Olen kyllä syönyt vuonankaalia mutta en kasvattanut. Nyt täytyy mennä etsimään vielä näitä siemmeniä.

    VastaaPoista
  4. Oleppa hyvä vaan suosittelen lämpimästi ja koska on vielä tuttu maku niin silloin kaupassa käynti on paikallaan .

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä! Ei oo tuttu, mutta mullaki pikkuhilijaa hyätykasvia tuloo kokeeluhun lisää.

    VastaaPoista
  6. Varmasti jännittävää suunnitella istutuksia auringon paisteessa :) Minä en ole puutarhaihmisiä, niin en osaa edes vielä ajatella siemeniä.

    VastaaPoista
  7. En ole muistaakseni koskaan kasvattanut vuonankaalta. Kiitos vinkistäsi. Pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä helppoa ja hyvää .Suosittelen .

      Poista
  8. Enpä ole koskaan kasvattanut vuonankaalia, liekö ikinä maistanutkaan. Kiitos esittelystä! Vaikuttaa oikein tutustumiskelpoiselta kaverilta. Ihanaa loppuviikkoa sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla sinusta jälleen 🩷 . Kokeile ja maista niin ihastut .
      Kiitos kuin myös sinne sinulle .

      Poista
  9. Salaateissa olen vuonankaalia maistanut ja tykännyt siitä kovasti, mutta en ole sitä itse kasvattanut. Basilika onnistuu helposti, koska jos minä olen sitä hoitolasten kanssa onnistunut kasvattamaan, niin kyllä sinäkin siinä onnistut :)
    Ihanaa iltaa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä voi todella käyttää myös salaateissa . No pitää sitten kokeilla tätä basilikaa kun sinäkin onnistuit😀.
      Kiitos samoin sinulle .

      Poista
  10. Kiitos vinkistä👍 Jäiköhän sinne vielä näiden siemeniä?

    VastaaPoista
  11. Oleppa hyvä vain kyllä sinne siemeniä vielä jäi .

    VastaaPoista
  12. Vuonankaali on vanha tuttu minullekin. Tykkäisin siitä kovasti, mutta taimet ovat kasvaneet vähän heikonlaisesti. Veikkaan, että kun syksyllä kasvimaan hoito vähän tuppaa unohtumaan, niin siinä syy. Uusi yritys taas tänä kesänä. Pitääkin muuten käydä ostamassa lisää siemeniä. Kylvin nimittäin vanhat muutama päivä sitten versotusta varten.
    Basilika on helppo kasvatettava kunhan vain suojaa taimet hyvin kylmältä. Itää ja kasvaa nopeasti ja satoa saa kerätä pitkin kesää. Kylvin helmikuun lopulla ensimmäisen erän, niin saa tässä kevään mittaan jo ensimmäisiä tuoreita lehtiä. Laitan vielä myöhemmin eri lajikkeita itämään. Sitruunabasilikasta tuli todella hyvää yrttiöljyä ja majoneesia, joten sitä täytyy ehdottomasti laittaa uudelleen tänä vuonna. Varmaan sopisi moneen muuhunkin juttuun. Suosittelen kokeilemaan, jos ei ole sinulle ennestään tuttu.

    VastaaPoista
  13. Hienoa että basilika on helppo kasvattaa . Kiitos suosituksesta en ole sitruunabasilikaa myöskään kokeillut pitää katsoa vielä hyllyiltä josko löytyisi . No niinhän se taitaa vähän syksyllä jo käydä kerran unohdin koko vuonankaalin istutuksen . Minusta se on hyvä myös siitä että jatkaa niinsanotusti salaatin tuottoa talveen saakka .

    VastaaPoista
  14. Oih, minäkin "kasvatan" monenmoisia salaatteja, yrttejä... vuonankaaliakin parina kesänä, mutta en siemenistä saakka.... vaan... ostan ruukussa- sydänn sato tuoreeltaan ja pihalla on pari puulaatikkoa ja ryytimaa, jonne irrotan muoviruukustaan "kaupan kasvattamat" juuret ja varsinkin yritit kukoistavat koko kesän, villeimpinä rucolat. basilica, persilja ja ruohosipuli... ruukkusalaatitkin tuottavat monenmonta satoa... hieman noloa puutarhurointia, mutta tällaiselle malttamattomalla sopivaa ja tuntuu, että säästääkin, kun ei tarvitse ostaa kuin yksi.
    Viime kesänä romanakaali ja basilica villiintyivät, kun olivat amppelissa....
    Ihania kevätkylvöjä sinulle ja keväistä viikonloppua muutoinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa mitään noloa ei se suinkaan ole minäkin olen kasvattanut niin että ostan jonkun yhden ja laitan sen ulos laatikkoon . Amppeleissa en ole kasvattanut mitään edes kukkia .
      Kiitos samoin sinulle .

      Poista
  15. vuonakaali kasvaa meillä todella hyvin. Yksi lemppareitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa me pidämme siitä myös todella paljon .

      Poista
  16. Vuonankaali on todella hyvää, mutta meille sitä päätyy vain pussitettuna... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväähän se on ja samahan se on miten se ruokapöytään päätyy .

      Poista
  17. Kiitos vuonankaalin vinkistä, sitä voisi kokeilla jos löydän siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä vaan suosittelen vaikka siemeniä ei aina löydy .

      Poista
  18. Kiitos muistutuksesta. Vuonankaalia kasvatin vuosia sitten, mutta on sittemmin unohtunut. Ptääpä kipaista kauppaan siemenostoksille. Basilikan kylvin viime viikonloppuna. En ole ehtinyt tutkimaan, onko jo itänyt.
    Mangoldi kuuluu joka kesäisiin kasvatettaviin. Jo sen kaunis ulkoasu on yksi syy kasvattamiseen, mutta on se hyvää syötävänäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jos tämä on tuttu juttu . Joskus unohdin istuttaa siemenet vaikka niitä olikin johtuu varmaan myöhäisestä istutus ajankohdasta . Basilikat on vielä kylvämättä mutta pitää minunkin saada ne multaan .
      Mangoldi on kaunis kasvatettava olen samaa mieltä .

      Poista
  19. Mikä on blogin pitämisessä parasta?

    Iloista kevään odotusta !♥

    https://ajatuksiakalenterissa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  20. Vuonankaali onkin hyvää, salaateissa olen käyttänyt, ja villinäkin sitä taitaa täällä Välimeren alueella kasvaa☘️Basilika on ihanaa, teen usein pestoa, ja varsiparsakaali herkkua. Mukavaa varmaan suunnitella taas kesän puutarhaa💚Kaunista viikonloppua sinulle 🌺💮🌸🌼🌱🍀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi se ihanaa jos täälläkin se kasvaisi villinä . Saako sitä kerätä? Olisi ihanaa kuulla miten teet tämän peston ja tuosta varsikaalista herkusta mitä teet . Mukavaahan tämä suunnittelu ja osittain toteutuskin on .
      Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa .

      Poista
  21. Ei ole tuttu juttu, hauska kun suosittelit ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta ihmeessä kaupasta se on erittäin hyvää leivänpäällä jos ei salaattiin sitä halua laittaa .

      Poista
  22. Löysin parisen viikkoa sitten vuonankaalta kaupan vihannesosastolta ja mukaan lähti, tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt sitä tosiaan minäkin löysin ja mukaan lähti heti . Me käytämme sitä kuten kirjoitinkin pääasiassa leivänpäällä. Nyt pitää muistaa nämä vaan istuttaa ettei unohdu kun se ajankohta on niinkin myöhään .

      Poista
  23. Voitit blogini arvonnassa, onnittelut! laitan sähköpostilla osoitteesi, omani löytyy blogistani.

    VastaaPoista
  24. Kiitos minä rakastan ritarinkannuksia ja se taisi minulle nyt tulla palkinnoksi . Ja tuo naru keppi on minulle myös mieleen ja tarpeen .❤

    VastaaPoista