torstai 4. toukokuuta 2023

Uusia ostoksia ja jotain onnistumisia


Olen jonkinaikaa havitellut ostavani Hakuropajun ja nyt se lähti kaupasta mukaan  . Jouduin tosin jättämään ne ja muitakin kasvatettavia mökille odottelemaan . Olisi pitänyt kerkiä istuttamaan tämä paju uuteen isompaan ruukkuun mutta kun tulin kipeäksi en enää jaksanut ajatella moista puuhaa  . Luvattiin myös yöpakkasia etelää myöten joten mökin keittiöön jouduin ne kantamaan  .


Nyt kun minulla on tämä paju niin mietin että istutanko suoraan ulos vai ruukkuun kumminkin ja talvetan kellarissa . Kellarissa ei ole ikkunaa joten sekin vähän mietityttää  . Onko teillä kokemuksia tästä jos niin minkälaisia.?


Voitin joku aika sitten Päivänpesän elämää blogin Katjan arvonnassa jaloritarinkukan siemeniä . Siemeniä oli runsaasti en istuttanut niitä edes kaikkia loput istutan suoraan ulos . Istutin niitä turvepotteihin taisi olla kolme aina pottia kohden ja kun muutamia oli jo itäny istutin ne tähän suurempaan ruukkuun  . On helpompi kun on enemmän multaa ja joudun ne jättämään mökille nyt ainakin nämä vapun jälkeiset päivät  . No me lähdettiin mökiltä maanantaina ja mennään uudestaan perjantaina eiköhän ne pärjäile . Nyt ei ole ollut kovinkaan aurinkoista ja tämä ikkuna on pohjoispuolella  .

Ritarinkannusta  .


Mutta tällaista tällä kertaa 😀
26 kommenttia:

 1. Ihanat reippaat ritarinkannukset! Minulla ei ole kokemusta hakuropajusta, mutta silti istuttaisin sen suoraan avomaalle ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ritarit on yhtä reippaita tänään kun mennään mökille 😀 . Kiitos mielipiteestä.

   Poista
 2. Olen viime vuonna hankkinut hakuropajun ja se on kyllä kaunis kun lehdet vaihtavat väriäkin. Istutin sen ensin isoon kukkalaatikkoon terassille, mutta myöhemmin kesällä istutin sen kuitenkin kukkapenkkiin kun se vaikutti kuitenkin sen verran suurelta että pelkäsin sen vievän talvella liikaa tilaa kesähuoneessa. Miten se on talvesta selvinnyt, sitä en vielä osaa sanoa, sillä lehtiä ei vielä ole. Olen kuiten näkevinäni siinä pienen pieniä lehtisilmuja. Lehtiä ei tosin ole sen vieressä olevassa pikkusyreenissäkään, joten ehkä tuo hakurokin on hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitää minunkin vaan uskaltaa istuttaa se ulos . Toivottavasti sinun on hengissä ja voi hyvin .

   Poista
 3. Kaunis tuo hakuropaju. Ihan uusi tuttavuus minulle. Hyvin on lähtenyt kasvu käyntiin ritarinkannuksista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on ja minulle myös uusi tuttavuus mutta ei enää tämän jälkeen .
   Toivottavasti ritarinkannukset on vielä hengissä kun mennään mökille tänään .

   Poista
 4. Hakuropaju on todella kaunis. Tekisi itsekin mieli kokeilla. Arveluttaa vain sen talvenkestävyys sillä puutarhamme on aika avoin ja tuulinen.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todella kaunis ehkä minäkin istutan sen nyt ruukkuun ja vien kellariin talveksi ja ensi vuonna voi olla sille jo sopiva paikka tiedossa .
   Kiitos nyt pitää jo sanoa että hyvää viikonjatketta 😀

   Poista
 5. Kannattaakin harkiten ja vähitellen tehdä hommia kun ei ole isompi kiire, ja ottaa yöpakkaset huomioon. Kiva kun täällä blogeissa voi aina kysellä kavereilta neuvoa. Nyt minäkin tiedän sinun ja Kruunuvuokon avustuksella että keltainen kukkani on (pikku)käenrieska 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kyllä aika kiireistä nyt ollaan kotona vaihteeksi tekemässä puutarha hommia . Minä en tykkää itse ollenkaan tästä käenrieskasta tänä vuonna sitä on joka paikassa .

   Poista
 6. Edellisen jutun suuret muutokset ovat varmasti vaatineet ponnisteluja ja toivotaan, että kaikki lähtevät hyvin kasvuun uusissa paikoissa. Puolikuntoisena oleminen ei ole kivaa, joten toivottavasti selvisitte jo taudista.
  Hakuropajun olen nähnyt vain puutarhablogeissa, en ole törmännyt edes myytäviin taimiin täällä meilläpäin. Minuakin kiinnostaisi hankkia sellainen. Talvenkestävyys on hieman mietityttänyt. En osaa neuvoa, mutta ehkä joku hakuropajun omistava voi kertoa kokemuksistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne siirrot vaati hieman ponnisteluja mutta mies hikoili ja minäkin jonkinverran vieressä ähkin 😀 .
   Hakuripajun ostoa olen tässä harkinnut jo aiemminkin mutta nyt kun eteen sattui niin olihan se ostettava . Ehkäpä istutan sen nyt aluksi ruukkuun ja mietin jonkin aikaa .

   Poista
 7. Ystäväni pihassa on kasvanut hakuropaju jo vuosia (Ruukinranta, Espoo). Heillä on tosin hyvin suojainen ja lämmin piha, jota rajaa L:n muotoinen talo ja sitä vastapäätä runsaasti puita ja pensaita tuomassa suojaa siitä suunnasta. Puu oli aiemmin istutettu laajan puuterassin keskelle tehtyyn aukkoon. He rakensivat ison lasitetun pation, jonka vuoksi puu on ollut valeistutuksessa viime syksystä saakka. En ole kuullut, joko se on istutettu uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuultavaa hakuropajusta . Ehkäpä minäkin istutan sen nyt ruukkuun aluksi niin voi miettiä rauhassa sen lopullista paikkaa .

   Poista
 8. Äitini naapurilla on upea hakuropaju istutettuna maahan, mutta se oli kyllä yhden kesän ainakin isossa ruukussa terassilla ennen maahan istutusta. Ihailtiin äitini kanssa sitä, koska oli erikoinen ja kaunis puu.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämä on kyllä aivan ihana ja pitää nyt miettiä mitä sen kanssa teen. Näinhän se menee ostat ja sitten et tiedä mihin istutat 😀 .
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa .

   Poista
 9. Hyvä ostos. Ja hyvin kasvaa siellä jo ritarinkannukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olin iloinen tästä ostoksesta vaikka se toi sen ongelman että mihin istutat 😀 .mutta se ei ole mitään uutta .
   Toivottavasti näistä ritareista on joku punainen .

   Poista
 10. Kyllä taitaa olla viisainta talavettoo kellarissa tuo hakuropaju. Miekin oon sitä kahtonu silläsilimällä, jotta kellarissa talavetettavana seleviis näillä korkeuksilla. Hyvin kasvavat ritarinkannukset.

  VastaaPoista
 11. Minulla on joku mielikuva, että Puutarhahetken Tiiulla olisi hakuropaju maahan istutettuna täällä IV-vyöhykkeellä. Hän kyllä laittaa noille aremmille kasveille talveksi suojapeitteitä ja heillä on suojaisampi puutarhakin kuin vaikkapa meillä. Mutta pajuhan pudottaa lehtensä talveksi, joten se kyllä pärjää kellarissakin talven yli, jos et uskalla maahan istuttaa. Minulla oli mustaluumu kellaritalvetuksessa ja hyvin on nyt kasvuun lähdössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että viettää ensimmäisen talven kellarissa? Mutta pitää katella nyt ihan rauhassa miltä tuntuu .

   Poista
 12. Onpa uusi tuttavuus minullekin. Kaunis ja erilainen.
  Puutarha hommissa myös oltu ja haaveilen parista uudesta havupuusta.
  Ritarinkannuksetkin niin reippaasti kasvavat siellä.
  Todella parasta aikaa, kun saamme nauttia puutarhan laitosta ja suunnitella
  uusia istutuksia.
  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nyt mekin tultiin mökille ja kitkennät meneillään. Havupuut on hyvä valinta ne ovat aina kauniita . Toivottavasti ritareissa on punaisia sillä menetin kaksi pari vuotta sitten .
   Kiitos nyt aurinkoa on riittävästi ja kauniita päiviä myös sinne .

   Poista
 13. Hakuropaju - mielenkiintoista! Minulla ei ole kokemusta hakuropajusta. Seuraan mielenkiinnolla hakuropajusi kuulumisia. Aurinkoisia päiviä viikkoosi!

  VastaaPoista
 14. Minulle myös uusi tuttavuus mikä kiinnostaa myös minua .
  Kiitos kuin myös sinne .

  VastaaPoista