keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Valkovuokkoja

 Valkovuokot on kauniita luonnon kukkia ja niitä on meillä todella paljon joka puolella  Kukkapenkkiini niitä en halua niillä on  kova tapa levitä ja juuristo tekee kovan maton maan pinnalle  . Yritän kitkeä niitä penkeistä pois mutta sekin on mahdotonta . Sinivuokkoja ei ole täällä notkossa yhtään mutta niitäkin meiltä löytyy sanontaan ihan siniseen mereen asti  .Rentukkaa  löytyy myös tästä notkosta vaikka vähemmin tämän alueen suuruutta on hieman vaikeaa arvioida silmällä mutta kyllä se ainakin 600 neliötä on että valkovuokkoja löytyy kuten sanoin ja tämä ei ole ainoa niiden levinneisyys paikka meidän tontilla   . Täältä voisi halukkaat hakea vaikka puolet pois 😀


Mutta tällaista tällä kertaa  .

23 kommenttia:

 1. Valkovuokot ovat kauniita, mutta minäkään en halua niitä kukkapenkkeihin. Olen saanut ne kyllä hyvin pidetyksi poissa. Vaatii tosin säännöllistä tarkkailua ja kitkentää heti, kun niiden alkuja vain löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla niitä löytyy myös kukkapenkeistä mutta yritän kitkeä niitä koko ajan pois .

   Poista
 2. Hiano paikka tua notkelma, kukkia täynnä, eikä mitää tartte teherä.

  VastaaPoista
 3. On ne kyllä kauniita noin luonnossa isoina alueina! Ihana luonnon notkelma ja rentukatkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa on kyllä kauniita ja niitä riittää tällä seudulla .

   Poista
 4. Niin kaunista. Minä aina ihailen meidän lähimetsää (joka on heti tuossa parkkipaikan vieressä), jossa on myös runsaasti valkovuokkoja.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä luonnossa on paljon kauniita kukkia mutta toivoisin niiden pysyvän myös siellä .
   Vastaukseni tuli nyt myöhään mutta kiitos .

   Poista
 5. Valkovuokot sopivat hyvin metsän aluskasvillisuudeksi, siellä niiden leviäminen ei haittaa. Kuvistasi näkyy, että teillä on upeat kasvustot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin sinne ne kuuluvat ei kukkapenkkiin .

   Poista
 6. Meilläkin on valkovuokkoja vähän joka paikassa. Osan annan olla kukkapenkeissäkin, jos viereen tulee kasvamaan suuria kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt kitkeä niitä kukkapenkeistä mutta sitkeitä ovat .

   Poista
 7. Hei Nila!
  Meillä on ihana metsä ihan tässä lähellä, sieltä löytyy sinivuokkoja, valkovuokkoja ja kieloja.
  Oikein kauniita kaikki.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maribel metsässä niitä katselee mielellään .

   Poista
 8. Tällä seudulla ei valkovuokkoja metsässä juuri silmään ole osunut joten olen joutunut tyytymään ostoversioihin. Siellä ei selvästikään tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tarvitse todella täällä ostaa , täältä saisi ilmatteeksi vaikka kuinka paljon . Minä haluaisin että pysyisivät metsässä mutta ei .

   Poista
 9. Meillä ei ole alunperin ollut vuokkoja puutarhassa, mutta olen vuosien ajan ostanut niitä useanlaisia, tykkään niistä niin kovin paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne kauniita on mutta kun niitä on metsät täynnä niin pysyisivät myös siellä eikä pyrkisi laajentumaan joka paikkaan .

   Poista
 10. Täällä ei ole valkovuokkoja, koskaan nähnyt. Lapsuuteni vietin 20 km etelämmässä, siellä niitä on pilvin pimein - äitienpäivään kuului valkovuokkokimppu Äidille. On ne vaan kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin aikoinaan kerättiin valkovuokkoja äidille se kuului ihan vakio juttuun , kauniita ovat mutta lyhyt ikäisiä maljakossa .

   Poista
 11. Rakastan luonnonkukkia. Meillä oli yksi sinivuokko kun ostimme talon 1995. Nyt on ties miten monta, muurahaiset levittävät niitä ja minä siirtelen pikkutaimia joka vuosi sopiviin kohtiin. Valkovuokkoa tuotiin ystävän mökiltä alkuaikoina ja se kukkii kivasti joka kevät. Keltavuokon juuria ostin pikkupussin puutarhamyymälästä jonain vuonna ja ihan älyttömästi alkoi levitä. Ei tarvitse sen kummemmin hoidella noita luonnonvuokkoja 💙💚💛 Ovat iso ilo.

  VastaaPoista
 12. Luonnonkukat on kauniita mutta penkeissä haluaisin kasvattaa muuta .

  VastaaPoista
 13. Ison ilon antavat metsässä mutta kukkapenkkiini haluaisin muuta .

  VastaaPoista