keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Paperitähti ja muovikuusen tarina .

 Meillä on useita erilaisia paperitähtiä mutta nyt valikoitui taas tämä suuri kullan värinen  . Se kun on päällä niin se vaikuttaa ihan pellavaiselta .


Olemme ostaneet tähän sellaisen tuen mitä myydään että pysyisi oikein päin  eikä pyrkisi vinoon  , muuten toimii  .



Tämä sopii hyvin yhteen tämän pellavakankaisen lampun kanssa  .




Saimme kuuset koristeltua  .Täällä alakerrassa laitamme sen tällaiseen suureen koriin ja kuinka ollakaan aina se tulee asetettua niinpäin että korissa oleva pieni puuttuva  , katkennut palanen näkyy  🤔 . Ihmetellä pitää että ihan joka vuosi huomataan se vasta kun kuusi on koristeltu ja tuettu .


No ei se haittaa mutta kun olisi tuo ehjäkin puoli  .



Koristelemme kuuset jo nyt kun teemme jouluruuat itse niin niihin menee kuitenkin aina se oma aikansa . Joko teillä on kuusi  / kuuset koristeltu ketä nyt kuusen yleensä hankkii ? Meillä tämä teko kuusi on yli kolmekymmentä vuotta vanha ja ehkä olisi uusimisen paikka .


Mies ei aikoinaan pitänyt ollenkaan muovikuusesta ja meillä olikin aina  aito kuusi mutta huomasin että minä saan hengenahdistusta kuusesta  . Ostin hieman niinkuin salaa tämän muovikuusen ja annoin sen tietenkin hyvissä ajoin miehelle ja sanoin hyvää hääpäivää . Meillä on ihan  lokakuun lopussa hääpäivä .  Mies oli erittäin hämmästyneen näköinen koska en ole ostanut koskaan hänelle hääpäivä lahjaa  minä puolestani olen saanut lukuisia silloin ensimmäisen kymmenen vuoden aikana senjälkeen olen kieltänyt kaikki lahjojen ostot . Sanoin että tämä symbolisoi minua , vähän kun ravistaa pölyt pois on aina käyttö valmis vuosien ajan .🤣 .

Näin kuusi jäi meille ja palvelee edelleen .

Aina kun otamme tämän kuusen esille muistan miehen ilmeen kun ojensin hänelle suuren paketin .❤️🎄 . 






26 kommenttia:

  1. Komea tähti; valtavan iso ja hyvänvärinen. Osasitpa hauskasti perustella miehelle tekokuusen lahjoittamisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähti on kyllä iso ja komea tykkään siitä erittäin paljon .
      No nämä on sitä meidän välistä huumoria....vaikka ei mies sitä aina ymmärrä 🤔

      Poista
  2. Onpa ihana häälahjajoulukuusitarina :-D Ihana muisto ja ihan hulvaton vertaus sinuun! :-D Minulla ei ole joulukuusta, enkä ole sellaista varmaan koskaan itselleni laittanutkaan. Yksi valtavan iso pihakuusi on ihan riittävän komea kesät talvet. (ja kun en ole jouluihmisiä)
    Hieno tuo paperitähti. Ehkä se sitten kompensoi jouluttomuuttani, että minulla on paperitähti kaupunkikodissa keittiön valaisimena ympäri vuoden? Joskus kyllä käy mielessä, mitähän muut tuumivat, kun näkevät tähtivalon ikkunalla joskus maaliskuussa tai elokuussa, mutta tuumatkoon. Onpahan jotain tuumattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että jotain olet kompensoinut tähän jouluttomuuteesi . Aika jännä ajatus tähti lamppuna 🤔 .mutta mitä sinulta ei syntyisi.
      Juurikin näin minä olen myös onneksi ohittanut sen iän vuosia sitten....mitä muut ajattelevat.....se on vapautta se .

      Poista
  3. Ostin Rustasta niitä pikkuisia riippuvan joulukoristeen "oikaisijoita" nähtyäni mainoksen. Joka vuosi on tehty kaikenlaisia temppuja, että tähti pysyisi suorassa, vaan ei ole pysynyt. Yllättävän hyvin se muovihärpäke tehtävässään toimii.
    Kiva kuusitarina ja vertaus sinuun vallan mainio. Miehesi on selvästi muistanut ravistella sinua usein, kun olet niin nuorekas ja aikaansaapa.
    Meille hommattiin muovikuusi 2001, kun taloon tuli kissa. Se ei jättänyt kuusta rauhaan, mutta ei se jättänyt muovikuustakaan. Oli kuitenkin turvallisempi vaihtoehto. Valitsin vähän paremman muovikuusen ja se kannatti. Vasta aivan viime vuosina se alkanut osoittamaan hapertumisen oireita. Neulasia on alkanut pudota ja oksien taivuttelu sisään tuodessa ja varastoon viedessä on myös kuluttanut kuusen olemusta. Kuusi onkin siirtynyt valaistuna pergolaan. Tänä vuonna en edes hakenut sitä kellarista. Pihalla on muita valosarjoja ja eteisen pöydällä on valaistu ja koristeltu minikuusi. Uusi muovikuusi on kyllä harkinnassa, vaikka täksi jouluksi se tuskin ehtii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo meidänkin kuuset on jo kohta sellaisessa kunnossa että saisivat siirtyä eläkkeelle . Ylhäällä on valkoinen kuusi ja minusta ei ole enää niin valkoinenkaan . Nykyään on todella hienoja kuusia myytävänä pitää katsoa josko olisi alessa jotain vielä jäljellä .

      Poista
  4. Meilläkin ikkunatähdet kääntyvät välillä minne tahtovat ja niitä joutuukin sitten oikomaan parhaansa mukaan. Mistä onnistuit hankkimaan ”oikaisijan”? Olisi tarvetta täälläkin.
    Onneksi emme ole mieheni kanssa kumpikaan allergisia aidolle joulukuuselle. Joulukuusi tarinasi oli kutkuttavan hauska ja sai kyllä hymyn huulille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla Rustasta aikoinaan kun ostettiin sellainen oikaisija .
      Juu minä olen vähän sille ja tälle allerginen välillä ottaa ihan päähän . Laitan muutaman oksan ehkä tarjoilupöytään tai sitten en....
      Meillä kuule näitä yhteisiä hulluja tarinoita piisaa voi enimmäkseen saada alkuunsa minusta .😀 .

      Poista
  5. Hauska tarina kuusella 🎄❤️
    Tosiaan jännää miten tuo iso tähti näyttää kankaiselta.
    Teillä on jo hienosti joulun tuntua.
    Me yritämme hiukan viivyttää kuusen hakua,
    jotta se kestäisi loppiaiseen kun tulee ystäviä kylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tähtiä on useita mutta ikkunassa vain yksi kerrallaan ja tämä on nyt tullut valituksi ainakin pari vuotta peräkkäin .Pitäisiköhän kuitenkin ottaa vielä yksi esille kokeeksi .
      Jos on aito kuusi niin silloin venytys on ehkä paikallaan 🤔 .
      Toisaalta minun äitini aikoinaan laittoi aidon kuusen hyvissä ajoin ja piti pitkälle vielä loppiaisen jälkeen...se jopa teki kärkiin uutta kasvua .

      Poista
  6. Hei Nila!
    Kaunis tähti. Ostin viime vuonna uuden monikerroksisen. Ensin oli vaikea saada se avautumaan, ja kun oli aika pakata pois, niin en saanut sitä yhteen. Yksinkertainen on parempi. Meille tulee aito kuusi, eihän se ole kivaa kun kaikki havut on lattialla, mutta jalokuuset on parempia. Havut ei irtoa yhtä helposti.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minulla on vain näitä yksinkertaisia.
      Aito kuusi on kyllä ihana ja jalokuusi varmasti myös .
      Kivaa loppuviikkoa .

      Poista
  7. Kaunis näyttävä tähti. ❤️

    VastaaPoista
  8. Olipa hauska kuusitarina! Ja nätti on myös tuo kori, johon kuusenne on laitettu. En olisi edes huomannut puuttuvaa pätkää punoksesta ellet olisi sitä esitellyt. Takuuvarmasti se näkyy omaan silmään ja yhtä varmasti on aina näkösällä eikä satu kertaakaan sille seinän puolelle :D
    Meillä on vielä kuusi ulkona, mutta oli tarkoitus tuoda se ulkoeteiseen yöksi ja aamulla vielä suihkuun sulamaan loppuun ennen kuin nostetaan paikoilleen. Aidossa kuusessa on oma vaivansa (ja voi kamala sitä roskan määrää joulun jälkeen!) mutta ei ole vielä perhe innostunut tekokuusesta.
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos omaan silmäänhän ne juurikin ottaa ja harmittaa kun on tuo ehjäkin puoli . Pitääköhän miestä syyttää kun hän se sinne koriin asetti 🤔😀 .
      Aito kuusi on kyllä vaivan arvoinen .
      Kiitos samoin sinne .

      Poista
  9. Voi miten kaunis tähti, juhlallinen kauneus✨️
    Hih nää kuusi jutut on niin hauskoja😂
    Meillä aikoinaa piti olla aina miehen mielestä aito kuusi, ja aina ne helpeiden siivous ärsytti😂
    No mentii sitten Jyväskylään kauppareissulle niin puhuin miehen ympäri(hyvä taktikointi) ja jee tultii tultiin muovikuusi kainalossa pois.
    No mitä tein minä sitten 3 v sitten halusikin aidon kuusen. Joten annoimme tekokuusen pojalle. Näin ne mielet muuttuu vuosien varrella😂
    Kuusi on nyt kuistilla odottamassa koristelua🎄
    Ihanaa teillä jo kuusi koristeltu pääsette nauttimaan ruokailu puuhiin.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kuusista on varmaan monella erilaisia tarinoita .
    Mieli saa muuttua etenkin meillä naisilla 😀🤣 .
    Ihania kuusen koristelu hetkiä sinne .
    Meillä on toinen kuusi ylhäällä myös jo koristeltuna .

    VastaaPoista
  11. Kaunis tähti ja kuusi on niin söpö.

    VastaaPoista
  12. Upea tähti tuomassa valoa jouluunne!! Ja voi kuinka ihana tarina joulukuusellanne, eihän sitä nyt voi uusia... tuolla on jo tunnearvoa. Meille oli eilen ilmestynyt kuusi lämmittelemään ja koristelijat saapuvat illalla - koristelua tekevät pitkään ja hartaasti, kahden yön yökyläilyn verran... perinteiset pikkujoulut pikkuväen kanssa. Viikonlopun jälkeen sitä onkin siirryttävä isomman joulun miettimiseen... kunhan ratkeaisi, että ollaanko meillä, vaiko vanhimman tyttären perheen luona...

    VastaaPoista
  13. Kiitos tunnearvoa on tällä jo vuosia mutta jos se vaikka siirtyisi ulkohommiin ehkä jo seuraavana vuonna .
    Meilläkin aikoinaan lapset koristeli kuusen ja aina aattoaamuna tai edeltävänä iltana . Nyt me koristelemme itse kuuset .
    Ihania hetkiä teille pikkuväen kanssa .

    VastaaPoista