keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Kuultokudoksia , Pirtti astioita ikoni jne ....

 Nyt on ollut haipakkaa ei ole oikein kerkinyt mitään yhtenäistä saada aikaiseksi  . Yritin saada tämän Repolaisen ruskean haasteen kasaan .


Saimme häälahjaksi 41 vuotta sitten Pirttikupit työkavereilta meillä oli kaksois häät  ja molemmat parit saivat samanlaiset . Pullalautaset  on kotona ja nämä kupit tallituvassa mökillä vielä jemmassa kun en tunne syystä ole niistä raskinut luopua . Minulla on täällä vitriinissä joitakin muitakin kuppisarjoja...taitaa olla vielä peräti viittä eri Arabiaa . Joitakin sarjoja olen myynyt pois  . Ei näitä pieniä ole enää tullut käytettyä .Olen tunnetusti astia hullu joten nämä kupit poiki aikoinaan myös kerätä muutakin astiaa tätä sarjaa . Kotona on vaikka mitä kuppia ja lautasta ja purnukkaa tässä muutamia  . Lautasia on tusina kutakin .Kuultokuvia minulla on myös useita kaksi on tallituvan ikkunoissa  . Sain idean kun mankeloin lakanoita tallituvassa kuvata nämä tähän haasteeseen . Ylimmäisestä en tiedä mutta alimmainen  on Sylvi Salosen Lintu .Anoppi teki aikoinaan poppana tapletteja kuusi kappaletta mitkä on vieläkin käytössä  .

Appiukko taas sorvasi vuosia sitten tämän erittäin ison kynttilä jalan. 


Aikoinaan tuotiin Kreetalta tämän ikoni .Siinä on epäaitous todistus takana tullia varten  . Tämä on kotona makuhuoneen seinällä  .


Mutta tällaista tällä kertaa  .

24 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut käsistään taitava anoppi. Minäkin tein aikoinaan muutaman kuvakudoksen, silloin niitä teki yks ja toinen, lieneekö omiani enää yhtään tallella. Ja noita poppanoita tehtiin myös, onpa kiva nähdä nuo tuossa pöydälläsi. Kiitos muistoja tuovasta postauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minulla on paljon poppana liinoja anopin tekemiä ja arvostan kyllä käsitöitä kun itsekin jotain teen .

   Poista
 2. Meiltä löytyy myös 42 vuotta sitten häälahjaksi saadut pirttikupit ,lautaset ja muut kipot. Kauniit kuultokudokset ja poppanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin oli varmaan Pirtti muotia .
   Kiitos sinulle .

   Poista
 3. Kauniita juttuja.
  Minäkin olen astiahullu, mutta se helpottaa, ettei kaikkea tarvitse olla koko astiastoa. Minulla on pari lautasta yhtä sarjaa, pari toista. Kuppeja ei montaa löydy samasta sarjasta :-D On eri asia, jos on perhe ja säännöllisesti katetaan ruokapöytä monelle. Näin yksin asuva voi ottaa joka aterialle erilaisen lautasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että on muitakin astia hulluja .😀 , En minäkään enää osta koko astiastoa yksittäisetkin kelpaa mainiosti .

   Poista
 4. Omassa lähiympäristössä on paljon kaikkea muistorikasta, joista tulee hyvä mieli.
  Ruskeaa taitaa löytyä jotain kodista jossain muodossa ☺️ t. Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä muistoja kultaa vaikka tässäkin muodossa .
   Ruskeaa löytyy meiltä todella paljon .

   Poista
 5. Kuultokuvat ikkunassa ja kynttilänjalka ovat ihania.

  VastaaPoista
 6. Kivoja ruskeita asioita ja esineitä. Nuo kuultokuvat sopivat hyvin vaikkapa mökin ikkunaan. Ovat kauniita ja siilaavat ylimääräistä valoa. Sain vuosia sitten anopilta Pirtti-sarjaa. Laitoin eteenpäin siirtyessäni Articaan ja Teemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös ruoka lautasia Articaa mökillä kupeista luovuin mutta tassit jätin ..Teemaa ei taida olla kovin paljon .
   Kiitos sinulle.

   Poista
 7. Käsistään kätevää väkeä ollut täälläkin - kaikki käsityöt, oli ne tehty millä tavalla tahansa, ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä ja arvostan suuresti käsityötä .

   Poista
 8. Kivat kuvat. Upeuksia nuo kuultokudokset. On kyllä ollut iso työ noissa ja kivasti valo siivilöityy työn läpi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuultokudoksia on minulla useita kaikki ei ole vaan esillä .
   Tykkään niistä todella paljon .
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa .

   Poista
 9. Mahtavia nuo kuultokuvat. Lintu on todella upea.

  VastaaPoista
 10. Upeat kuultokudokset! Kynttilänjalka sopii väreiltään mainiosti juurikin tuohon.

  VastaaPoista
 11. Ooh - ennenkuin pääsin Ruskeaan saakka, niin suorastaan kuin olisin saanut hellivän kukkakylvyn - ihan kaikissa väreissä. On teillä upea piha ja sinä taitava puutarhuri... wau!! Mieheni tädeillä oli tuota samaa Arabiaa.... ja kuultokudos - wau.. olen itsekin aikanaan pari kutonut; kävin taidelukion ja siellä tuli kokeiltua vaikka sitten ja mitä...

  VastaaPoista
 12. Kiitos no sinähän varmaan taidat vaikka mitä . Minä olen joko saanut tai ostanut kaikki mitä minulla on ja niitä on aika paljon .

  VastaaPoista