Juhannuksen vietimme kahdestaan ja oli mukava aamusta hieman puuhastella pihalla ja puutarhassa . Lopetimme kuitenkin ajoissa ja hain seitsämän uutta pionia juhannuspöytään .
Meillä on tämä vuonna valkosipulit onnistuneet yli odotusten . Pidimme muutaman vuoden väliä kun ei onnistuttu näiden kanssa . Mutta sain syksyllä Aleksadran valkosipulit alkuja ja siitä kaikki lähti . Laitoimme ne syksyllä myöhään hyvin palaneellla lannalla lannoitettuun maahan . Keväällä lannoitimne vielä uudestaan luomulannoite liemellä , laitoin muutaman kourallisen niiden rakeita likoomaan veteen ja kastelin sillä .
Näin pääsimme myös nauttimaan eka kertaa näistä skeipeistä ja muutama kurkkukin oli jo valmistunut . Paistoimme nämä paistinpannulla ja suolaa mausteeksi . Kyllä oli aivan älyttömän hyvää . Nyt pitäisi saada vielä kunnon pesto ohje niin kokeilisin seuraavasta erästä . Oletteko te käyttäneet nämä skeipit ruuaksi jos niin miten ?
Upea pöytäkoriste pioneista, ihana idea ja näyttävä.
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi 😄 .
PoistaPeonies are wonderful!
VastaaPoistaI like them a lot !!
I have never cooked anything like this so I have no idea!
Have a great week Nilla!
🫂 .
PoistaSykähdyttävän kaunis pioniasetelma. Minun piti kyllä tarkistaa, mitä ovat skeipit.
VastaaPoistaSelvisihän tuo. Omat valökosipilini eivät varmastikaan ehdi tehdä kynsiä, täällä kesä on melko lyhyt.
Kiitos skeipit on kyllä mahdottoman hyviä .
PoistaHarmi jos et saa nauttia omista valkosipuleista .
Kerrassaan ihana kesäkattaus🌸
VastaaPoistaPionit ovat niin kesän silmäniloja.
Miten voikin kukka olla noin kaunis.
Olet kyllä mestari kattausasetelmien tekijä.
Ihania hetkiä kesäkuun viimeiseen viikkoosi.
Kiitos sinulle sanoistasi pionit on ihania ja niitä saa maljakkoon lyhyen aikaa . Ovat niinsanotusti kausikukkia 😄 .
PoistaNämä asetelmat on helppo tehdä tähän pohjaan ei siinä tarvita mitään erikois taitoja mutta kiitos kuitenkin kehuista 😄 .
Kiitos samoin sinne .
Asetelma on aivan upea; hienosti isompaa ja pienempää kukintoa ja värit sopivat yhteen. Sinulla on silmää rakennella kaikkea kaunista!
VastaaPoistaAsetelma on minustakin todella kaunis eikä liikaa värejä .
PoistaKiitos kehuista niitä on aina mukava kuulla 😄 .
Silmäähivelevän IHANA pöytäkoriste 💗💜💗🌸 Täydellinen.
VastaaPoistaKiitos ihana on vieläkin tänään .😄
PoistaS.B. on upeista upein pioni ja joka kesä kymmeniä kukkia. Mielenkiintoinen valkosipuli postaus!
VastaaPoistaPionit on ihania ja valkosipuli skeipit .😄 .
PoistaKyllä kelpaa nautiskella pöydän ääressä kun on noin mahtava pöytäkoriste.
VastaaPoistaKiitos pitihän sitä jotain silmän iloa laittaa vaikka ruoka hiveli myös silmiä .
PoistaKaunis pöytäkoriste, ihana!
VastaaPoistaMinulla oli pöytäkoristeena vain pino kirjoja ja kahvikuppi 😂
Pieni koti kun on, niin meillä ei ole varsinaista ruokapöytää näin kahden kesken ollessa; Poika jos tulee juhlapyhänä, niin sitten levitetään keittiön pöytää sen verran, että mahdutaan kolmestaan siihen yhtä aikaa. Niin oli aikanaan A-nopin kanssakin 🧡
Kiitos kaunis kuppikin voi ilahduttaa .
PoistaMinä levitin pöydän isommaksi juurikin tuon pöytäkoristeen takia . Muuten mekin kahdestaan mahdutaan pienempäänkin. 😄 .
Upea kukka-asetelma. Olen kuivannut skiepit ja tehnyt niistä valkosipulisuolaa.
VastaaPoistaKiitos.
PoistaOkei että kuivatakin voi ja tehdä suolaa.... kiitos .
Hei Nila!
VastaaPoistaOikein kaunis koriste ihanista kukista.
Terveisin Marika
Kiitos Marika 😄
PoistaKaunis asetelma. Rakastan pioneita.
VastaaPoistaKiitos sinulle sanoistasi 😄 .Pionit on kyllä minunkin lemppareita .
PoistaRunsaasta upeasta puutarhasta riittää näemmä pöydänkoristeeksikin... onko asetelmassa kuunlijan lehtikin? Asetelmasi ovat kyllä ammattimaisia ja sielläkin Pro-luokkaa!! Ja riittäähän tuota kekseliäisyyttä lautasellekin...
VastaaPoistaMinä olen kova tekemään pestoa - milloin mistäkin "ylituotannosta"... ja niillä aineilla mitä sattuu löytymään, joten tämä on varsin epämääräinen ohje, mutta laitan silti
n. ½litraa yrttejä, viimeksi tein basilikasta, sitä ennen pinaatista
n. 1½ dl neitsytoliiviöljyä
½-1 dl pinjansiemeniä, joskus kurpitsansiemeniä, mantelia ja kerran pekaanipähkinöitäkin
pari-kolme valkosipulinkynttä
kunnon ripaus kosher-, kristalli-, tai vuorisuolaa
kourallinen ohueksi raastettua parmesaania, pecorinoa, manchegonoa, goudakin passaa
Kaikki muut mössään pamixilla sileäksi, mutta hienon juustoraasteen sekoitan lusikalla tarjoiluastiassa joukkoon. Jotenkin koostumuksesta tulee parempi meidän makuun näin, mut voihan ne mössätä kaikkikin....
Meillä on tosi usein pestoa....
Kiitos kehuista...ehkä oli jo liikaakin 🤔 .
PoistaIhana ohje ja tulee käyttöön . Missä kaikissa käytätte pestoa ?
Ei todellakaan ollut liikaa... ei edes kylliksi!!
PoistaMeillä on aina pestoa... joskus jos vaan joku ruoka (esim. broisku) on vähän kuivaa, niin kastikkeeksi. Sitten salaatinkastikkeena, dippinä, lämpimien voileipien kastikkeena (siihen alle) ennen täytteitä, esim. tonnikalaa ihan älyttömän hyvää. Samoin pastakastikkeena, johon voi heittää jotain proteiinia myös mukaan, sekoitus vain....
heh... loputon... pesto on meidän jokapaikan hätävara.. on muuten marinoitu siinä grillipihvejäkin ja voideltu vielä grillatessa.
Kyllä meidän pitää yrittää tehdä nyt itse sitä tänä vuonna . Vaikka nyt kiireet painaa päälle ja on vaikka mitä laitettavaa jo puutarhasta .
PoistaKaunis pioni-keijunkukka asetelma. Nyt pionit alkavat poksahdella oikein toden teolla :)
VastaaPoistaKiitos kehuista . Nyt pioneja riittää vielä myös maljakkoon jos kerran poutasäät jatkuu .😄🤔 .
PoistaOnpa kaunis asetelma!
VastaaPoistaHyvin näyttävät valkosipulit sinulla kasvavan. Ensimmäistä kertaa kokeilin itsekin viikonloppuna skeippien valmistusta. Tein kuten sinä, eli paistelin pannulla ja ripaus suolaa. Isäntä ja minä tykkäsimme, lapset eivät. Puolet jäi vielä jääkaappiin odottelemaan valmistusta. Pestoa olen tehnyt vähän samaan tyyliin kuin Repolainen, eli vähän "tunteella" ja sitä sun tätä sekaan. Varmaan siellä menisi skeipitkin. Jossain nettisivulla näin, että skeipit oli säilötty johonkin etikkaliemeen. Sellaistakin voisi olla hauska kokeilla.
Kiitos nyt on pionien aika joten niitä asetelmiin ja sitten vasta jotain muuta .
VastaaPoistaPestoa pitää minunkin yrittää tehdä kunhan kerkiän mutta luulen että nämä skeipit kyllä syödään edelleen paistettuna kuten edellisetkin niin hyvää oli .
Upea pioniasetelma! Pitkästä aikaa tulin käymään täällä 😊 Minä olen nuo valkosipulin kiepit oliiviöljyn kanssa pyöräyttänyt blenderissä tahnaksi ja pakastanut minicrip-pusseissa pieniksi annoksiksi. Olen nakellut niitä sitten patoihin ja leipätaikinoihin. Mulla on blogissa juttuakin siitä ollut. Joskus tein tahnasta valkosipulipatonkeja ja olivat älyttömän hyviä 😋
VastaaPoistaIhana kuulla sinusta taas .
VastaaPoistaPitää käydä lukemassa se juttu . Nuo valkosipuli patongit kiinnostaa .