torstai 4. heinäkuuta 2024

Kasvihuone mietiskelyä .

 

Meillä on aina useampia projekteja meneillään ja kaikki kyllä valmistuu aikanaan  . Nyt kun ollaan molemmat oltu enemmän puutarhan puolla kohentamassa sen ulkonäköä ja toimivuutta on kasvihuone myös tullut ajankohtaiseksi . Mökin sisällä on vielä asioita kesken mutta nyt kun on hyviä ilmoja ollaan oltu ulkona  . Mies jää ensi keväänä eläkkeelle ja sitten on molemmilla enemmän aikaa puuhastella .

Tämän nurkkaukseen mies sai siistittyä  .Poistimme kolme leviävää ruusu pensasta ja siirsimme kaksi  . Väliaikaiset muovit poistui ja maata hieman tasoitetaan kasvihuoneen alta tulevalla mullalla ja nurmikkoa  istutetaan  .





Pikkukaarellinen mansikka tunneli poistuu kun mansikat on korjattu . Niiden takana on kolme kasvulavaa.  Kahteen niistä on tarkoitus istuttaa näistä mansikka pehkot  .
Mies on poistanut nyt kaikki laudat ja pressut ja mittaillut hieman kasvihuoneen pohjamittoja. 
Kasvihuoneen reunat on merkattu valkoisilla kepeillä . Kasvihuoneen mitat on noin 5×3.5 m elikä noin 18 neliötä .  Tämä riittää meidän tarkoitukseen todella hyvin .
Kaikki laudat on nyt siirretty aidan tälle puolelle siinä saavat olla siihen saakka kunnes pergolan teko käynnistyy . Ei ole taas sitten rikkaruohoja esteenä .


Nyt on aloitettu maan kaivamista ja siirtoa  tässä auttaa nyt se kun maa oli peitetty niin ei ole rikkaruohoja eikä kunttaa . Otetaan niinsanotusti ruokamulta pois  . Vaikka meillä tämä maa on aika kehnoa niin siirretään sitä kuitenkin joihinkin paikkoihin .




 Mentiin myös katsomaan minkä levyinen olikaan tänne varattu kaksois ovi  .

Nämä on ollut pinossa puupinoa varten joten oli purettava kaikki ja järjestettävä uudestaan käyttö tarkoitusta varten .



Nämä pikkuruutuset tulee aikanaan pergolaan . Kaksois ovi on maassa ja siitä otettiin mitat . Kolmio ikkunat käytetään myös tähän ja ehkä jotain muutakin  . Isommat ikkunat mitä siihen käytetään on tallissa  . Nämä pitää maalata myös ennen käyttöä mutta tuskin se on ajankohtaista tänä vuonna  . Onneksi sillä maalisuti ei oikein pysy meidän kädessä kun pakosta joten on tässä vielä aikaa miettiä miten sen sitoisi käteen .



Lapsenlapset tulevat viikonloppuna yökylään ja silloin ajattelimme käyttää lapsityövoimaa ja saada tuohon majakkaan maalattua ovi ja ikkunat . Maali on jo ostettu ja sudit valmiina  .....mitäköhän siitä tulee 🤔😰 . Joku avaruus suojapuvut olisi varmaan hyvät olla varastossa .


Mutta tällaista tällä kertaa. 





22 kommenttia:

  1. Aina on kiva kun on jotain projektia meneillään. Jään seuraamaan kasvihuoneen rakentamista. Etsin moneen kertaan majakkaa kuvistasi. Lopulta näin sen (tai ainakin luulen että se on tuo valkoinen kolmiosainen rakennelma viimeisessä kuvassa). Mukavia maalaustalkoita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän se majakka on edelleen kesken 😂 .Saa nähdä onko ilmat suosiollisia .
      Kiitos mukavaa tulee jos päästään sutimaan .

      Poista
  2. Hienoja projekteja teillä menossa💚Ja pergolasta tulee varmaan hieno sitren kun se on valmis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos meillä on aina vaikka mitä meneillään .

      Poista
  3. Siellähän on tekeillä kaikkea ihanaa. <3 Hommaa tuossa varmasti riittää, mutta onneksi teillä ei ole tiukkaa aikataulua. Paljon olette jo saaneet aikaan. :) Puuhakasta loppuviikkoa ja mukavaa aikaa lapsenlasten kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos puuhaa riittää varmaan niinkauan kuin jaksaa tehdä.
      Mukavaa säpinää on taas viikonloppuna .
      Kiva kuulla sinusta .

      Poista
  4. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olette jo hyvässä vauhdissa. Seuraavassa postauksessa se onkin sitten jo valmiina esiteltäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mutta ei meidän projektit niin nopeasti etene kun tämä ei ole se ainoa . Tuon maan kuoriminen kestää käsipelillä töiden jälkeen jo päiviä. Olen tyytyväinen jos saamme sokkelin tänä vuonna valettua .

      Poista
  5. Todella mielenkiintooinen projekti tulossa. Jään odottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos odotusta riittää sillä tänä vuonna tämä ei valmistu .

      Poista
  6. Mahtavaa, projekti lähti käyntiin! Se onkin hyvä, että on sekä sisä- että ulkoprojekteja, niin voi mennä sään mukaan.
    Majakan maalaus lapsityövoimalla kuulostaa todella hauskalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vihdoin vuosien odottelun jälkeen se nytkähti käyntiin...milloin valmis?
      Juu vähän kauhulla ajattelen toisaalta tätä maalausta ja toivottavasti ei sada .

      Poista
  7. Heh, vai lapsityövoimaa. Varmasti tykkäävät maalailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu jollain konstilla pitäisi viedä tämä projekti maaliin .😄 .

      Poista
  8. Kuulostaa oikein hyvältä. Varmasti saatte aikaan toiveen mukaisen kasvihuoneen. Lapset ova varmasti ihan innoissaan maalausprojektista :),

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti ollaan tyytyväisiä kunhan valmistuu.
      Lapset eivät vielä tiedä voihan olla että sateet estää maalaamisen .

      Poista
  9. Varmasti tulee hyödyllistä ja kaunista! Ja eikös myös se mukava puuhailu ole tärkeää?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivon ainakin että näin olisi ja tulisi .
      Tämä on meidän harrastus.

      Poista
  10. Kasvariprojektinne on lähtenyt hyvin käyntiin. Jonkun verran on vielä lapioimista ja kärräämistä, mutta siinä sitten näkee edistymisen. Vanhoja ikkunoita käyttämällä ulkonäkö tulee olemaan hieno ja persoonallinen.
    Pysyisiköhän pensseli paremmin kädessä, jos sen sitoisi ilmastointiteipillä? Muksuista on taatusti kiva päästä maalaamaan. Huonokuntoiset vaatteet vaan päälle, niin ei tarvitse surra maaliläiskiä.

    VastaaPoista
  11. Projekti lähti vihdoin muutaman vuoden odottelun jälkeen käyntiin . Rakennus puuhat veivät kaiken ajan silloin mieheltä ja onhan vielä paljon kesken .
    Hyvä idea tuo ilmastointi teippi se samalla estäisi maalin tarttumisen käsiin . Vaikka minä olen huolellinen maalaaja mutta mies maalaa ronskilla kädellä ja se harmittaa minua .
    Katselin eilen huonokuntoisia vaatteita valmiiksi toivottavasti ei sitten sada koko päivää . Nyt on tullut tänäänkin sadetta ihan vähän väliin .

    VastaaPoista
  12. Oooooh, siellä projekteja riittää... voi kuinka upeita nuo laudatkin ovat ikkunaruuduista puhumattakaan. Mutta missä majakka? Onko se tuo iso, kolme valkoista päällekkäin?
    Jään malttamattomana odottamaan pikku maalareiden kädenjälkiä - ihanaa yhteistä laatuaikaa teille!!

    VastaaPoista
  13. Oi, juku! Nyt on teillä taas niin mukavaa mielenkiintoista puuhaa tulollaan,
    että innolla odotan kuvia kun saatte valmiiksi.
    Pergola sieluni silmin näen jo, että siitä tulee ihana.
    Mukavia hetkiä viikonloppuunne!

    VastaaPoista