tiistai 24. syyskuuta 2019

Muumit muutti meille ja kukat lasituksen sisälle.

En ole mikään muumifani mutta lasten vaatteissa pidän niistä ja jotkut muutkin iskee kyllä kuten nämä muumi vedenkeittimet. Ostin niitä kaksin kappalein kotiin ja toisen mökille. Tämä on mökkiversio. 


Tämä punainen johtokin on ihan omiaan piristämään seinää ja mieltä. 
Ainoa huono puoli on se että huomasin vasta kotona keittimien olevan aika painavia nostaa minun ranteille ja sormille. Syy lienee että ovat keraamisia. No kauneus ennen mukavuutta. 😂


Kotia valitsin toisen mallin ja värin. Tässä pikku myy on pääroolissa. 
Molemmilla puolilla on eri kuva. Nämä kuvat saavat minut hyvälle tuulelle jopa ihan nauramaan ääneen. Itse en ole uinut vuosiin kotimaassa mutta nämä kuvat pistää miettimään että pitäisiköhän...... no mitä nyt talvella avannossa. 






Ostin tässä myös taas valurauta paistinpannun tällä kertaa Joensuun kierrätyskeskuksesta elokuussa siellä käydessä. 
Hinta oli minusta ihan kohdallaan. 


Se hakee vielä mökillä paikkaansa. 


Kotona minulla on myös kaksi paistinpannua tavallaan koristeena mutta olen kyllä paistanut näissä joskus lettujakin. Nykyisin ne toimii pääasiassa alustana joko kynttilöille tai tarvittaessa tarjoilualustana  tarjoilulle. 





Tuotiin jo mökillä lasituksen sisälle kukkia ,  ulkona on jo käynyt pakkanen nipistämässä kesäkurpitsan lehdet .  Pienensin kahta pelakuuta aika reilustikkin jotta veisivät vähän pienemmän tilan. 


Oliko tämä nyt nimeltään kynttiläkaktus vai mikä niin sen laitoimme 
 koukulla kattoon. Tässä ne saavat vähän jatkoaikaa ennen sisälle ja kellariin menoa. 


Papinkaura on aloittanut myös kukinnan lasituksen sisällä. Tai oikeastaan kyllä se kerkisi jo yhden kukan ulkonakin kukkia.


Vanharouva on edelleen kovassa iskussa. 


Minulla jäi tämä ompelukone käsittelemäti tänä vuonna. Kuten kaikki muukin kalustus. Tämä vuosi on mennyt niin hurjaa vauhtia eteenpäin jos seuraavatkin vuodet sen tekevät niin saa aikaiseksi todella vähän. Mutta toisaalta en sitä sure. Meillä on käynyt mökillä paljon ystäviä ja kavereita ja heidän kanssaan viettämä aika on erittäin antoisaa ja mukavaa. Ja silloin minäkin saan leputtaa vanhoja jäseniäni. 


Pian on aika kantaa myös keinu lasituksen sisälle talveksi. Siellä sen on hyvä olla kevääseen asti ja me voimme ensimmäiset kevätauringon säteet nauttia keinusta käsin lasituksen sisällä. 




Mutta tällaista tällä kertaa. 



57 kommenttia:

  1. Ihanat vedenkeittimet <3 Ostin toissa kesänä rompetorilta tuollaisen valurautapannun ja hinta oli myös tuota luokkaa. Kiva idea käyttää sitä kynttilöiden alustana! Tuollaisesta lasituksesta haaveilen. Olisi se niin kätevä, kun saisi talveksi osan mukavista pihajutuista nätisti suojaan ja voisi aloittaa kevään tosiaan aiemmin keinussa istuskellen <3 Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin nämä valurauta lettupannut on ihan mukavia. Ja kuule monta vuotta minäkin haaveilin tästä terassista mikä on laitettu ehkä sinäkin saat vielä sellaisen.

      Poista
  2. Onpa söpöt vedenkeittimet!
    Valurautapannut ovat niin parhaita, kauniita ja hyviä käytössäkin, paranevat vain mitä enemmän ikää tulee. Lettuja tulee tosiaan harvoin tehtyä, joten kiva idea pitää noita koristeena muun ajan!
    Ihana tuo viherhuone kaikkine kasveineen, todella viihtyisä. Hyvä välikauden huone kasveille, joille on jo liian kylmä ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vedenkeittimet oli niin söpöjä minustakin että en voinut vastustaa. Ja valurautapannut tosiaan paranee vain käytössä ja voihan niitä näinkin käyttää jos ei ole oikein lettuihminen. Terassi antaa hyvän jatkoajan kasveille.

      Poista
  3. Katettu ja lasitettu olotila on kyllä ihana, sillä sekä keväästä että syksystä voi hyödyntää sen suojan. Kivoja juttuja Muumi-keittimet ja valurautapannut! Ja pelargonit nauttivat vielä viileässä kukinnastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lasitus tosiaan pidentää terassin käyttöä keväästä niinkuin syksystäkin. Saa nähdä kuinka pitkään pelakuut voivat siellä olla.

      Poista
  4. Tosi kivat vedenkeittimet. Keraamisia en ole ennen nähnytkään. Sisäpinta lienee silti terästä? Tuollaisen pannun passaa kyllä pöytään nostaa. Kivat on myös nuo paistinpannusi, tai lettupannusi, jotka ovat valurautaa. Sellaisella meillä äiti ennen paistoi letut. Valurauta on paras materiaali kuumassa paistamiseen, mutta sitä ei saisi pestä saippualla, vaan pelkällä kuumalla vedellä, ja painaviakin ne ovat. Kynttilän alustana ovat myös näköjään kätevät, hieno keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vedenkeittimet olivat liian ihania jättää kauppaan ja terästä ovat sisältäpäin. Valurautapannuja pitää kyllä hoitaa kunnolla jotta ovat käyttökelpoisia pitkään. Kiitos sinulle.

      Poista
    2. Nyt pitää korjata kirjoittamani virhekirjoitus. Pannut on pohjasta kaiketi terästä mutta muuten kyllä keraamisia. Olin katsonut sisään jo monta kertaa mutta näin tässä vain kävi 🤔

      Poista
  5. Mulla kiinnitti huomion nuo ihanat kukat! Upeat pelargonit!
    On kauniit keittimetkin :) Jouduin hävittämään kaikki rautaiset pannut ja padat. Ei voi mitään kun ei vaan mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, harmi että jouduit hävittämään kaikki valurauta juttusi. Mutta tilat on rajallisia.

      Poista
  6. Ihanat vedenkeittimet ja upeat pelargoniat:)

    VastaaPoista
  7. Todella suloiset vedenkeittimet:) En ole moisia nähnytkään, Myy on ehdoton suosikki:)
    Ja voih, noita sinun upeita kukkasiasi sekä ihanaa lasihuonettasi:)
    Koko puutarhasi on niin ihastuttava kukkakeidas, jossa on myös ihania yksityiskohtia:)
    Ihanaa syksyä sinulle!
    T: - Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myy on minustakin ehdottomasti paras. Kiitos sinulle sanoistasi ja ihanaa syksyn jatkoa myös sinne.

      Poista
  8. Sinun kaikki kukkasi ovat "kovassa iskussa". Kerrassaan hyvinvoivan näköisiä.
    Onnea uusille vedenkeittimille. Ne todella vaikuttavat piristävästi, jopa kuvien välityksellä. En laikaan ihmettele, että ostit ne.
    Kaikkea hyvää loppuviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukat on kyllä vielä hyvässä hapessa ja nyt etenkin ne muutkin kun pääsivät lämpimään. Kiitos onnitteluista ja kyllä ne piristävät kummasti ainakin minua. Hyvää viikonloppua myös sinne.

      Poista
  9. Oi kuinka kauniit pelakat ja ihastusta herättäneet vesikeittimet =)

    VastaaPoista
  10. Ihana vanha ompelukone, oikein sopiva kukkapöydäksi. Onpa pelakuussa runsaasti vielä kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelukoneita on minulla itseasiassa kaksikin toista ei ole otettu vielä käyttöön. Pelakuussa on tosiaan valtavasti vielä nuppujakin saa nähdä kuinka kauan jaksaa kukkia.

      Poista
  11. Todella kauniisti kukkivat pelargoniat ja ihanat nuo vedenkeittimet. Eipä ihme että ne saavat hyvälle tuulelle. 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eikö se okekkin ihanaa ja samalla kummallista kun tällaiset asiat saavat niin hyvälle tuulelle kuin nämä keittimetkin. Ja vielä joka päivä.

      Poista
  12. Kukkasi loistavat syys-unelmaa:))
    Tuo lasitettu terassi on niiiiin ihana:))))
    Vanharouvakin nauttii silmin nähden lasituksen tuomasta lämmöstä,mikä on kukkiessa noin kauniilla "kukka-pöydällä";)
    Vedenkeittimet ihanat,erilaiset;))
    Hauska tuo lettupannu ,mainiona kynttiläalusta.(
    Hyvää syksyä!
    ihania tunnelmallisia iltoja lasitetulla terasilla,kynttilänvalossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kehuista tunnelmaa lisää vielä kun saadaan tuli sinne takkaan. Pitää vastaavan mestarin mikä meillä on laajennuksessa vielä tarkistaa, sitten vasta tulta. Mukavia syksyn päiviä myös sinne.

      Poista
  13. Luulin, että teepannu, mutta ovatkin vedenkeittimiä! Muumeista olen samaa mieltä, mutta näihin sopivat hyvin!
    Voin kuvitella, miten mukava terssilla on kiikutella vielä syksyllä ja aikaisin keväällä:)
    Välillä on aika käytettävä vain tarpeellisimpaan, siihen, mihin voimat kulloinkin riittävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä nämä vedenkeittimiä on.Ja kyllä se pitää vielä kiikutella sisätiloissakin.

      Poista
  14. Tuollainen lasiterassi onkin tosi kiva tässä Suomen vaihtelevassa säässä! Ei ollut pakkasta tänään, kun koiran kanssa aamulenkin tein. Vähän tihuutti vettä.Itselläkin lettupannu, jota tulee käytettyä tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nämä Suomen säät on tosiaan sitä luokkaa välillä että katsoimme tämän olevan tarpeen. Lettupannu nyt kynttiläalustaksi ja voihan jos tarvetta tulee paistaa taas letutkin.

      Poista
  15. Kylläpä on mukava vedenkeitin. Suapi hyvälle tuulelle tiälläkin!
    Hyvä tuo lasiterassi pitämään pakkasen loitolla. Pelakuut varmasti nauttii siellä olosta. Valo riittää! Valurautapannut on hyviä, miekin tykkeen niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä tuuli voi olla pienestäkin kiinni. Lasitus pitää tosiaan hyvin pakkasen loitolla ja valurautapannut on vaan niin kivoja.

      Poista
  16. Minäkään en ole Muumifani, mutta nuo keittimet ovat tosi kivoja väripilkkuja. Ostin parilla eurolla kirpparilta itselleni muumimekon ja se on ollut ihan lemppari vaate.
    Kylläpä sinulla on komeita pelakuita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumivaatteita olemme ostaneet lapsenlapselle ja ovat hyvälaatusia olleet. Muumiyöpaidan minäkin omistan. Pelakuut on ollut hyvässä hapessa muutaman vuoden.

      Poista
  17. Tommosen Pikku Myy keittimen minäkin ostaisin! Fiinuahan kasvattajan lapset kutsuivat sillä nimellä, ja aivan oikein😂
    Komeaa kukintaa edelleen.
    Eipä olisi tullut tämmöinen valurautapannun käyttö itselle mieleen.

    VastaaPoista
  18. Ihanat oli minustakin kiitos sinulle Muumifani.

    VastaaPoista
  19. Myy on aivan omaa luokkaansa ja kiitos kukkakehuista. Nyt valurautapannut uuteen käyttöön.

    VastaaPoista
  20. Sympaattiset vedenkeittimet! Itsekään en ole mikään muumi-fani, mutta tuo Myy-keitin on kyllä suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Myy oli se mikä sai minut kääntämään pääni näihin keittimiin.

      Poista
  21. Hauskat vedenkeittimet! Tuo lasitettu terassi on kyllä vallan mainio syksyn pidentäjä ja kevään aikaistaja. Komeasti kukkivat vielä pelakuusi. Varsinkin vanharouva on upeassa kunnossa. Aurinkoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista
  22. Kiitos, vanharouva se vaan jaksaa vuosi vuoden jälkeen ilahduttaa meitä. Olen tosi onnellinen kun vihdoinviimein sain lasiterassin.

    VastaaPoista
  23. On hienot muumikeittimet ja juuri sopiva mökkielämään muumi,myy on parasta :)
    No jo kukkii sinulla kukat etenki pelargoniat,mulla kukkii ulkona ne vieläkin komeasti,tykkävät olla siellä..
    Muksaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muumit ei ole ihan mun juttu mutta menettelee. Pelakuut kukki minullakin myös ulkona mukavasti. Hyvää loppuviikkoa,

      Poista
  24. Supersöpöt Muumit! Ihan silmä lepää. Ja tuo valurautapannu - minulla on samanlainen kynttilöillä. Se on kätevä ja tulee mieluimmin mulla talvisin esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meillä on nuo valurautapannut jatkuvasti esillä. Nyt taidan laittaa mökillä olevaan tuikut.

      Poista
  25. Hurmaavia nuo Muumi-pannut; olen niitä itsekin katsellut, mutta toistaiseksi on kauppaan jäänyt :) Ja niin kaunista siellä teillä, kukat voivat hyvin ja kesä näyttää lasituksens sisällä jatkuvan! Kivoja syyspäiviä sinulle.

    VastaaPoista
  26. Kiitos, pelakuu on monia vuosia vanha ja siksi nimitämme sitä vanhaksi rouvaksi. Mukavaa viikonloppua myös sinne.

    VastaaPoista
  27. Kiitos, muumeja en vain voinut kauppaan jättää ja lasituksen sisällä jatkuu melkein kesä. Kivoja syyspäiviä myös sinne.

    VastaaPoista
  28. Ihania kasveja. Tuo pelargoni on huippuhieno. Muumit ei niinkään ole minun mieleen, enkä edes tiedä miksi. Kauniitahan ne on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, muumit ei ole myöskään minun juttuni mutta jotain sentään.

      Poista
  29. Tuo pikkumyy varsinkin on tosi hauskan näköinen. Upeat kukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku myy on hauska vekkuli ja kukat viihtyy onneksi vielä jonkin aikaa ainakin terassilla.

      Poista
  30. Ihanat muumi-vedenkeittimet <3.. sitten kun pitää uusia vedenkeitin niin voisin ostaa hyvinkin muumi aiheisen.Aivan mahtava terassi ja kukatkin siellä viihtyy mainiosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos , muumikeittimet on ihania mutta painavia. Terassi on vuosien unelman toteutuminen.

      Poista
  31. Onpa hauskat keittimet <3 Teillä on upea mökki ja terassi. Pelargoniat näyttää myös viihtyvän. Mukavia syksyisiä päiviä <3

    VastaaPoista
  32. Kiitos. Mökillä on vielä paljon tehtävää ja kesken mutta vuosi vuodelta. Mukavia päiviä myös sinne.

    VastaaPoista