tiistai 19. huhtikuuta 2022

Suruvaippa ja muita perhoshavaintoja

 Pääsiäisenä kun oli paljon vapaapäiviä kerki myös työn ohessa tehdä kivoja luontohavaintoja . Mies tyhjensi terassin alustaa kaikista rakennus puutavarasta mitä on kerääntynyt matkan varrella rakennuspuuhista . Hän huomasi kottikärryjen kanssa kulkiessa pikkumökin ohitse suruvaipan lentelevän sen lähistöllä . Minä hain tabletin ja menin katsomaan . Eikä kestänyt kun hetken se lenteli iloisesti minun ympärilläni ja asettui vihdoin niin että sain siitä kuvan . Näin myös sitruuna , neito ja luultavasti herukkaperhosen . Joitakin on vaikea tunnistaa . Niiden asettumista en lähtenyt odottelemaan tällä kertaa . Voi miten ihanalta tämä kaikki taas tuntuikaan . Linnut lauloivat todella ihanasti ja aurinko paistoi neljä päivää . Punarinta vieraili pihassa usean otteeseen ja iso haukka kierteli ihan lähistöllä . Pari pörriäistäkin havaitsin . 


Suruvaipalla oli toinen siipi vähän repaleinen mutta ei se tuntunut paljon sen lentoa haittaavan . 


Vietimme aikaa myös lasituksen sisällä iltamyöhään takkatulen ääressä  . Tein narsisseista ja kuivatuista hopealangoista mitkä säästin joulunajan asetelmasta nyt vuorostaan tällaisen . 





Pääsin puutarhan puolelle käymään ja katsomaan lähemmäs sen tilannetta . Nämä ovat monivuotisille yrteillä varattuja laatikoita paitsi yksi edessä oleva . Taakse vasemmalle on tulossa vielä yksi laatikko niin saamme sitten kaksi edessä olevaa oikealla muuhun käyttöön . 


Parsapenkki oli jo puoliksi sulanut . 



Ihmettelin kun raparperiä näkyi useampia tällaisia pollukoita ja lunta kuitenkin ympärillä vielä noin 20 cm . 


Vadelma penkin kasvustot oli edelleen pahasti painunut mutta toivottavasti nousevat . Leikkaan myöhemmin vanhat jo satoa antaneet pois  . 




 
Mökkitie on kelirikkoinen ja ei ole vuosiin ollut näin huonossa kunnossa . Monin paikoin on niin syviä kuoppia että pitää ajaa todella hitaasti melkein kävelyvauhtia joissakin kohtaa  . Tämä meidän sivutien ojat oli tukossa ja jäässä vesi pääsi virtaamaan tielle ja teki suuria uria siihen . Mies sai onneksi sen avattua rautakangen ja lapion avulla . 



Kuvasin aika paljon mutta nyt tällaista tällä kertaa ❤ 



29 kommenttia:

  1. Hei Nila!
    Onpa vielä paljon lunta teillå. Meillä oli oikein ihana aurinkoinen pääsiäinen, sain kukkapenkit siivottua. Tuntuu oikein kivalta kun voi olla puutarhassa taas. Kevätkukat on niin kauniit.
    Hieno kukkakori asetelma.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta vielä riittää mutta toivottavasti viikonloppuna minäkin pääsen jo kukkapenkkien kimppuun ainakin joidenkin. Kukkiakaan ei meillä vielä ole ainoastaan sinivuokkoja.
      Kiitos sinulle ❤

      Poista
  2. Kaunis kukka-asetelma. Minäkin näin pääsiäisenä ensimmäiset perhoset ja tänään niitä on näkynyt myös kotipihamme krookuksissa. Ihailen lavakaulustarhaasi. Haaveilen moisesta mökillemme, mutta lavakauluksiin saa uppoamaan aika paljon rahaa. On ehkä tehtävä tänä kesänä aiottua pienempi hyötytarha ja laajentaa sitä sitten vuosi vuodelta. Ihanaa keväistä päivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä se on ihanaa kun näkee taas paljasta maata.
      Meillä on tosiaan paljon lavakauluksia. Yhtään en ole ostanut kaikki on saatu. Mekin olemme lisänneet niitä muutaman vuoden aikana kun tilaa on niille ensin raivattu. Ei kaikkia tarvitse kerralla hankkia.
      Kiitos kuin myös sinne sinulle ❤

      Poista
  3. Ihana tuo kukka-asetelma. Juuri nyt näyttää kuin teillä olisi hieman enemmän lunta kuin meillä. Repaleinen siipi tekee suruvaipasta vielä enemmän nimensä näköisen. Meilläkin ovat perhoset ja kimalaiset heränneet. Minulle taitaa tulla ongelma antamasi haasteen kanssa, kun joudun poistumaan maisemista hetkeksi, mutta katsotaan.

    VastaaPoista
  4. Kiitos sinulle kukat on aina kauniita. Eikö vaan minullakin tuli sama mieleen tästä suruvaipasta .
    Jos et kerkiä tähän haasteeseen vastaamaan niin ei haittaa, joskus sitten taas.
    Matkalle lähdössä🤔❤

    VastaaPoista
  5. Ihana kevät💚ja sen tuomat silmänilot. Kaunis perhoskuva. Näin myös eilen muutaman perhosen onnellisena lentelevän.
    Ja voi ihanuus tuota lintujen sirkutusta ja aurinkoa,en kyllästy niihin ikinä.
    Ihania mökkihetkiä teillä on ollutkin❤
    Kauniita kukka asetelmia myös olet tehnyt.
    Nautitaan joka hetkestä💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt alkaa kelpaa joka päivä näkyy ja kuulee uutta. Tänään näin västäräkin.
      Ihanaa oli olla taas mökillä yötä.
      Kiitos kukka asetelmia on mukava tehdä ja katsella.
      Näin teemme nautitaan joka päivästä. 🤗 ❤

      Poista
  6. Minulle tuo perhosten ilmestyminen on ehdoton kevään merkki. Aivan upea tuo sinun tekemäsi kukka-asetelma. Kaunista viikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin kyllä tuntui todella hyvältä nähdä perhosia ja pörriäisiä.
      Kukka asetelmia on mukava tehdä ja ihailla.
      Kiitos kaunista loppuviikkoa myös sinne sinulle ❤

      Poista
  7. Perhoset ovat heränneet auringon takia hieman liian aikaisin. Tiet ovat tosiaan todella huonossa kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näkyi todella paljon perhosia. Tiet ovat huonossa kunnossa kun rummut on jäässä. 🤔

      Poista
  8. Hyvän kuvan sait suruvaipasta. Pitkän talven jälkeen on niin mukavaa nähdä tuollaisia luonnon merkkejä. Ja hyvin näyttää lumi jo sulaneen pois ja kevät edistyy:) Mukavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen hyvä kuitenkin kuvasta tuli kun se oli koko ajan menossa ja lenteli varmasti kevään riemusta. Lumi on sulanut aika mukavasti mutta vielä sitä riittää.
      Kiitos mukavaa loppuviikkoa myös sinne ❤

      Poista
  9. Tuntuu, kuin perhoset olisivat heränneet aikaisin, mutta oikeastaan kevät on myöhässä. Suruvaippaa en ole nyt nähnyt, nokkos- ja sitruunaperhosia sen sijaan runsaasti.
    Eikö tunnukin, että nyt puutarhatöitä on aivan valtavasti? Usein tähän aikaan on jo kuukauden ajan voinut putsata ja puleerata. Nyt on vain odoteltu lumen sulamista. Onneksi vihdoin pääsemme hommiin - kunhan maa vielä vähän kuivuu.
    Tiet ovat joka paikassa surkeassa kunnossa. Kävin eilen moikkaamassa isää hoivakodissa. Matka kotoa naapurikaupunkiin oli varsinainen pujottelureissu, kun piti väistellä reikiä asfaltissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tehnyt pääasiassa mökillä nyt sisällä hommia .Ei oikein vieläkään pysty ulkona puuhastelemaan kun oli sitä lunta tai märkää liiaksi . Mutta sitten se varmasti räjähtää käsiin .

      Poista
  10. Itse olen nähnyt perhosia lentelemässä kasvihuoneessa. Ihan varmasti monet kevättyöt tulevat ihan yhdessä rysäyksessä, kun niitä vihdoin pääsee kunnolla tekemään.
    Iloisia hetkiä kevään tunnelmissa!

    VastaaPoista
  11. Perhoset lisääntyy vielä tietysti kun ilmat entisestään lämpenee mutta nyt nämäkin ensimmäiset on niitä ihmettelyn kohteita mitä suurimmassa määrin . Toivottavasti minäkin pääsen jo ensi viikolla enemmän ulkona puuhastelemaan . Kiitos kuin myös sinne .

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Suruvaippa on mielestäni yksi kauneimpia perhosia. Meilläkin on nokkosperhosia näkynyt jo ilahduttavan runsaasti.
    Nyt kevät on ottanut viimein aimo harppauksen eteenpäin lämpimien säiden ansiosta.
    Mukavaa ja aurinkoista viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä suruvaipan näkeminen nostaa aina ihastuksen huokaisun .
      Olen nyt taas kotona mutta toivottavasti mökkipihapiiri sulaa lisää ja kuivuu.
      Kiitos samoin sinne sinulle.

      Poista
  14. Ihanaa kun taas saa nähdä kukkien ja kasvien ynm. heräävän eloon, siinä sitä riittää kesäksi puuhaa, ja syksyllä saa nauttia sen hedelmistä.
    (*sopiiko että luovun lukijana olosta,sori yhden seikan vuoksi, silti käyn ja voin kommentoida tänne*)

    VastaaPoista
  15. Olisi kiva kuulla minkätakia tulee olo että itsessä on jotain? 🤔

    VastaaPoista
  16. Hyvin sulaa lumet nyt. Raparperi on päättänyt kasvaa, viis lumesta.

    VastaaPoista
  17. Nyt alkaa olla kevään tuntua.....Ihanaa.

    VastaaPoista
  18. Perhoset ovat heränneet täälläkin. Suruvaippaa en ole vielä nähnyt mutta nokkos- ja sitruunaperhosen. Suruvaippa on kyllä yksi komeimpia perhosia, tyylikäs. Kaunis narsissiasetelma! Hopealangat sopivat hyvin sinne sekaan.
    Maa on varmaan teilläkin aika hyvin sulanut roudasta, jos raparperi on jo kasvuun lähdössä. Äkkiä nuo viimeisetkin lumet lähtevät. Pälvipaikat keräävät hyvin auringon lämpöä ja nopeuttavat sulamista ja nyt kun on vielä niin lämmintäkin. Pääsee pian kunnolla puutarhatöihin :) Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  19. Ihanaa aikaa on edessä vaikkakin kiireistä kun saan penkit ensin lumettomiksi ja senverran kuiviksi että voi alkaa kevät huollon. Pitää kylvää kevätlannoitteet samalla kun on yhden penkin huoltanut.
    Kiitos aurinkoa nyt tarvitaan ja sinne myös kauniita päiviä.

    VastaaPoista