maanantai 25. huhtikuuta 2022

Terassin päivitys

 Terassin kalustus on muuttunut nyt näin kevään myötä . Rottinkituolit on siirtynyt sisätiloihin ja verhoomossa syksyllä kunnostetut pikkusohva ja pienet nojatuolit siirtyivät vuorostaan terassille  . Tässä oli aiemmin jatkettava ruokapöytä mutta nyt se on siirretty tuvasta tullessa suoraan oikealle . Sohva kalustuksen alla on pyöreä juuttimatto minkä ostin Askosta viime vuonna samoin tyynyn . Sohva ja nojatuolit verhoiltiin mustalla hieman koho kankaalla ja puuosat maalattiin mattamustalla . 

Ruokapöydän päälle laitoimme miehen kotoonta saamamme valaisimen  . Se on 60 luvun Livalin Focus , suunnittelija Jan Salakari . Se puhuttelee muotokielen puolesta muuta kalustusta . Siinä tosin sähkö on vielä kytkemättä . Pitää  lyhentää johtoja jonkinverran että sopii paremmin piiloon katossa olevan kuvun alle . Mattona Askosta myös viimevuonna ostamani harmaa mikä kestää kosteuttakin . Tuoleista on lakka varissut vanhuuttaan ja ne käsitellään jossain vaiheessa . Ompelin myös uuden väreihin sopivan pöytäliinan  . Tätä samaa kangasta minulla on senverran jäljellä että saan liinan myös kun pöytä on jatkettuna pidemmäksi . 


Mökillä jo entuudestaan oleva lipasto toimii ruokien tarjoilupöytänä ja vaatii myös kunnostusta . Sen viereen olemme siirtäneet vanhan ompelukoneen alustan ja alustan päälle olen laittanut kolme seinä laattaa mitkä jäi ylitse mökin suihkutilan laatoituksesta.  Niitä ei ole mitenkään kiinnitetty kanteen ja mitoituskin täsmäsi sopivasti . Tämäkin toimii sivupöytänä ruokahommissa . 


Koneen taakse seinälle ostin  Lapuan Kankurien koneella kudotun seinävaatteen  . 
Lipaston takana seinässä on kaksi neljän pistoketta , toinen on piilossa kukkien takana . Näin saadaan sähköt lämpölevyille ja induktio keittolevylle mitä säilytän kaapissa . Oven takana näkyy kaksi pokaa missä on tiheä pitsiverho ja voidaan tarvittaessa kiinnittää lasituksen väliin ja toimii hyttysten aikaan . 


Toiseen sisääntuloon ostin myös kuultokudoksen minkä kiinnitimme ikkunaan molemmista päistä imukupeilla ja ohuella tikulla mikä sopi juuri imukupissa olevaan reikään mistä taas poistimme koukun . Näin ei lyö vahingossa päätään lasiin jos ovi on kiinni . 


Aiempi sapluuna maalaus kuultaa vähän lävitse mutta pesen sen kun aloitan muutenkin lasien pesut  . 


Olen maalannut aiemmin sisääntulon ja toiselle parvekkeelle meno oven lasin viilillä oma tekoista sapluunaa apuna käyttäen kuvion . Hyvin on kestänyt viime vuoden pesusta tähän päivään . Suihkulähde tyttö ei ole vielä päällä takana on lattiassa kaksi pistokepaikkaa . Pieni pöytä tänne on vielä hakusessa ja kotona on kaksi tuolia lisää jos on tarvetta . 


Verhotangot kiertää koko terassin seinien pituudelta joten ne voi vetää eteen siihen missä on tarvetta . Muratin paikalle on tulossa valaisin ,  pistokkeet on kulmassa verhon takana. Vielä on joitakin lattia listoja ja kattotuulettimen lavat asentamatta se toimii kauko ohjaimella ja saa tarvittaessa puhaltamaan joko ylös tai alas . Nyt alkaa tämä projekti olla melko valmis . Kuvan vasemmalla puolella missä verho ei ole vedetty kokonaan eteen on tulossa jossain vaiheessa askelmat alas terassille kesäkeittiöön ja porealtaalle . Mutta se onkin jo tulevaisuutta . 


Tämä tila toimii meidän olohuoneena koska tuvassa on tilaa vain noin 35 neliön verran ja siellä on sängyt ja keittiö. Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 26 kommenttia:

 1. Oi miten siistiä ja kaunista. Tykkään nojatuolien kankaasta erityisesti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ minäkin pidän tästä kankaan kuosista on ilmeikkäämpi kuin ihan tasainen yksivärinen.

  VastaaPoista
 3. Nuo nojatuolit ja sohva ovat todella tyylikkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minäkin pidän näistä todella paljon ja olivat hankittaessa yhteensä 35 e ja siihen tietysti kangas ja työn teettäminen päälle .

   Poista
 4. Teidän terassi on viihtyisä ja nojatuoleissa ja sohva,niissä on kaunis kangas. Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
  Kiitos aurinkoisia päiviä myös sinne sinulle.

  VastaaPoista
 6. Onpa ihanan kotoinen tunnelma teidän terassilla ja tuo kolmen lampun valaisin on aivan upea.
  Kaunista viikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ nuo lamput on kyllä ihanat ja sopivat hyvin tänne ja heillä kun menivät poistoon niin olisi ollut sääli elleivät olisi saanut uutta tuloaan meillä.
   Kiitos kuin myös sinne sinulle.

   Poista
 7. Todella kaunis ja viihtyisän näköinen terassi teillä:) Lamput myös nättejä , ja uusi seinävaate tosi kaunis.Mukavaa uutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ Lamput saivat uuden kodin ja samoin seinävaate sen ostin torista.
   Kiitos kuin myös sinne sinulle.

   Poista
 8. Kyllä tuolla terassilla kelpaa istuskella ja nauttia keväästä.

  VastaaPoista
 9. Voi ihanuus miten kaunista❤
  Hurmaavia yksityiskohtia. Ja lasiveranta niin viihtyisä kalusteineen päivineen.
  Kauniit myös nuo valkoiset rottinkituolit ulkosalla seinän viressä.
  Ja juku siellä ei ole lunta. Voi jestas täällä on,pääsee viä mäkeäkin laskemaan kinoksista🤦‍♀️
  Ihanaa viikkoa sinulle💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Nuo rottinkituolit on vanhoja kotoonta tuotuja. Lumi suli täällä voi sanoa viikossa. Huh toivottavasti teilläkin kohta saadaan viedä pulkat varastoon.
   Kiitos samoin sinne sinulle.

   Poista
 10. Todella kaunis ja viihtyisä terassi! Sohvakaluston uusi kangas on tosi kiva. Näppärät nuo lipasto ja ompelukoneen alusta tarjoilupöytinä. Kyllä tuollaisella terassilla kelpaa viettää aikaa. Ihanaa terassikautta teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ Kangas miellytti meitä todella paljon ja on elävän näköinen.
   Lipasto toimii astioiden varastona ja samalla tarjoilupöytänä me haluamme et ruoka on kuuma koko ajan siksi olemme hankkineet lämpölevyjä.
   Kiitos terassi kausi on aloitettu ja hyvää sellaista myös sinne.

   Poista
 11. Oikein kaunista ja sait todellisen kesäisen olohuoneen lasitetusta terassista, siellä kelpaa istuskella ja nauttia näkymistä puutarhaan!

  VastaaPoista
 12. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ olemme tyytyväisiä kun se on nyt voi sanoa valmis.

  VastaaPoista
 13. Hei Nila!
  Oikein kivan näköistä. Ihana iso terassi, siinä varmaan mielellä istuu ja nauttii. Kaunis kangas, kaluste on ihan uuden näköinen.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 14. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ minustakin nämä kalusteet kannatti päällystää ja kunnostaa.

  VastaaPoista
 15. Ei kaikkea kannata heittää pois. Kunnostus kannattaa.

  VastaaPoista
 16. Wau, mikä terassi! Ihanan harmooninen, ajatuksella koottu kokonaasuus! Sopii täysin olohuanekäyttöhön.

  VastaaPoista
 17. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ se palvelee meidän olohuoneena pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista