maanantai 16. toukokuuta 2022

Nyt helpotti

 Me saimme perjantaina mökin lopputarkastuksen onnistuneesti läpi . Teimme viime valmisteluja vielä torstaina ja käytiin torstaina myös kotona aamusta siellä oli tullut talkoo lava johon veimme kaadetut havut ja roskat istutimme nurmikkoa poistetun kukkapenkin tilalle . Naapurit olivat samoissa puuhissa ja minulle tarjottiin isoa pioni puskaa . Pioneista en voi koskaan kieltäytyä  joten eikun mies kaivamaan ja karistettua kaikki mullat mahdollisemman tarkkaan pois laitoin ne likoamaan vielä veteen . Pian oli juuret puhtaat ja valmiita kuljetukseen mökille . Siellä laitoin ne vielä veteen missä ovat vieläkin yritän saada ne loppuviikosta maahan . Kun tällaista ylimääräistä puuhastelua järjestää itselleen niin ei voi ainakaan valittaa . Tästä saisi vaikka kuinka monta alkua mutta yritän laittaa  kuitenkin korkeintaan kolmeen osaan . Isot puskat on luvassa heti . Kuulemma on tummanpunainen ja kerrottu sellaista on minulla jo ennestäänkin  . Lajinimikkeestä ei ole tietoa mutta ei haittaa suurinosa mitä minulla on nimet on hakusessa . 


Sain myös kaksi isoa pensasmustikkaa mitkä puhdistin mullasta ja laitoin saaviin likoamaan . Onneksi mustikoilla ei ole kovin suurta juurakkoa että sain ne aika mukavasti putsattua . Miksi tämä kaikki vaiva......... ettei mitään kulkeutusi mökille , etanoita tai muuta vastaavaa . Mustikat on myös vielä saavissa kotona . Pitäisi myös miettiä mihin ne istuttaa.... onhan mökki puutarhassa vielä tilaa  🤔

Lapsen lapset haettiin heti lopputarkastuksen jälkeen mökille ja vietiin nyt sunnuntaina pois .  En ole kerkinyt tehdä mitään hommia viikonloppuna ulkona enkä kuvaamaan mitään muuta kuin nämä kaksi ensimmäistä kuvaa ja lapsien kanssa tehtyjä juttuja .  Silloin kun haemme lapset emme tee mitään muutakuin olemme heidän kanssaan ja jotain pientä puuhaa toki kuten haravointia hetken jne jne jne 😁. 

Aiemmin viikolla istutin tämän sypressin mikä vietti talven kotona ostin sen ennen joulua ja hyvin säilyi istutukseen asti ja tämä muratti puolestaan vietti talven kellarissa ja oli ulos tullessaan jo näin vihreä . 


Kellarissa oli vielä neljä kärhöä mitkä istutimme myös aiemmin ulos ja yksi on kukkinut koko talven kellarissa pimeässä ja ulos tullessaan oli nytkin muutama nuppu . Saa nähdä kukkiiko ulkona yhtä ahkeraan . 
Elämä on ollut nyt kiireistä mutta ehkä taas tasoittuu omiin uomiinsa vaikka puuhaa riittää . Nyt seuraavaks pitää löytää paikat pioneille ja pensasmustikoille .  Ja yrittää laittaa penkit kuntoon niin kotona kuin mökillä . 

Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 

29 kommenttia:

 1. Onnittelut mökin lopputarkastuksen läpimenosta. Pioneja ei koskaan ole liikaa ja hienoa, että sait niitä noin paljon. Näyttävät lisäksi hyvin elinvoimaisilat.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤. Olen samaa mieltä pioneja ei voi olla liikaa vai voiko........ 😁🤔
   Kiitos kuin myös sinne sinulle.

   Poista
 2. Hei Nila!
  Ihan totta, ei pioneille voi sanoa ei. Minun kaksi juurta messuilta ei ole vielä istutettu. Toinen on kasvanut hyvin paljon ja on jo nuppuja, Toinen näytti hienoja silmukoita mutta ne hävis. Toivon että molemmat viihtyy kun pääsevät kukkapenkkiin. Keväällä on aina paljon puuhaamista. Ihana tuo kärhö, toivotaan että se kukkii myös ulkona.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle /Marika

  VastaaPoista
 3. Minulla on kyllä ennestäänkin kolmekymmentä pionia mutta kai muutama vielä mahtuu lisääkin.
  Toivottavasti sinunkin pionisi viihtyy ja kasvaa kokoa.
  Körhö tosiaan kukki kellarissa koko talven ilman mitään valoa.
  Kiitos kuin myös sinne sinulle. 🤗

  VastaaPoista
 4. Sait hienot pioninuurakot, eihän niistä voi kieltäytyä. Lastenlasten kanssa aika menee vauhdilla ja silloin on paras keskittyä heihin, se on arvokasta aikaa.
  Hienoa, että mökkiurakka on nyt toistaiseksi maalissa, eihän sitä tiedä mitä saatatte keksiä myöhemmin.
  Ihana kuulla, että kärhöt ovat hyvässä vauhdissa.

  VastaaPoista
 5. Hienot juurakot kyllä sain ja kyllä ne varmasti paikkansa löytävät. Lapset tulevat niin mielellään meille ja viihtyvät hyvin ja kyllä mekin olemme nauttineet heidän ajastaan vaikka ihan lopussa oltiin jo sunnuntai iltana ja korvat soivat vielä pitkään 🤗😁
  Mökkiurakka ei ole vielä lähelläkään ohitse mutta nyt ei ole enää mistään lupien umpeutumisesta pelkoa eikä tarvitse enää maksaa jatkoajasta. Nyt tehdään mitä jaksetaan ja on rahaa. Vessan kalusteet pitää hankkia ja joitain listoja puuttuu. Sitten syksymmällä aloitamme siellä keittiö remontin. No näin se jatkuu......
  Kärhöt oli hyvässä kunnossa ja toivottavasti jatkossakin.

  VastaaPoista
 6. Onnea lopputarkastuksesta! aika kuluu sukkelaan, kun on mieleistä tekemistä.
  Hienossa kunnossa jo muratti. Ihmettelen myös kärhöä, joka on kellarissa kukkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤
   Muratti oli hyvässä hapessa ja kyllä mekin ihmettelimme kun kellarissa kävimme ja kärhö kukki täyttä päätä.

   Poista
 7. Onnea mökille ja mökkiläisille! Komeat pioninjuurakot sait, eihän niistä voi kieltäytyä. Mekin tehtiin haravointihommia eilen kun oli 4-vuotias pojanpoika täällä yökylässä, hän oli apuna ja kuskas leikkiauton lavalla lehtiä ja roskia kottareihin :) Siinä on mukava samalla jutella ja tuon ikäisellä kysymyksiä riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ komeat pionin juurakot todella sain.
   Lapset ovat kyllä mainioita ja niiden jutut 🤗😁

   Poista
 8. Onnittelut mökkitarkastuksen läpimenosta! Jännittävä hetki, vaikka varmasti ootta teheny kaikki hyvin. Outs, mikkä piooninjuurakot ja pensasmustikat. Eihän tuallaasista voi kiältäytyä. Teillä ny kuitenki mökillon tilaa. Mullaki olis pari kärhyä, mikkä pitääs kaivaa maahan. Non vasta alakanu kasvaa, eikä nupuusta oo tiatuakaa. Luin kanituhoosta. Ei ihime, että vi......Mun tuhot tuntuuvat ny piäniltä. Eihän kaikki osaa ajatella tekojensa seurauksista, mutta toivottavasti pysyyvät ny omalla pihalla.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ kyllä se vähän jännitti mutta kaikki meni loistavasti läpi.
   Pioninjuurakot oli kyllä komeat ja pitää löytää niille nyt viikonloppuna joku paikka samoin pensasmustikoille.
   Kyllä tuo kärhön kukinta ihmetyttää kellarissa ja kanit on toistaiseksi aitauksessa. Onneksi kuitenkin moni kukka oli vielä piilossa ja lehdet kärsivät. Mutta sipuleita kyllä oli nostettu ja lehtiä syöty. Harmillista kun minulla ei muutenkaan ole paljon sipulikasveja. Ja tallituvan alusta oli kyllä onkaloita täynnä. No katsotaan mitä jatkossa.

   Poista
 10. Onnittelut mökkitarkastuksesta. Aina noita viranomaisjuttuja jännittää, vaikka kaiken olisi tehnyt tismalleen sääntöjen mukaisesti.
  Onpa komeat pionijuurakot! Mökiltä löytyy varmasti paikka niille ja uusille pensasmustikoille.
  Lastenlapsien kanssa on kiva touhuta ja tarjota heille laatuaikaa, jota he muistelevat vielä aikuisinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤ nyt voi sitten tehdä loppuja omaan tahtiin eikä tarvitse hakea jatkoaikaa.
   Pioninjuurakot oli kyllä komeat ja vanhoja.
   Onneksi mökillä on tilaa istuttaa kunhan vain osaisi ajatella että mihin.
   Lapset on kyllä ihania me kyllä oltiin ihan poikki sunnuntaina 🤗😁

   Poista
 11. Onnittelut tarkastuksen hyväksymisestä! Pensasmustikkaa katselin itsekin tänään taimimyymälässä, mutta vielä se jäi ostamatta.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤. Minulla tuolta pensasmustikkaa on jo useampi puska lavassa mutta sitä ei voi enää pidentää joten nyt pitää miettiä mihin ne istuttaisi .
   Kiitos samoin sinne.

   Poista
 12. Pionit ovat yksiä suosikkikukkiani, rakastan muutenkin kerroksellisia kukkia. Pioneille en minäkään olisi sanonut ei :)
  Mukavia puutarhahetkiä teille sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on kyllä ihania ja nyt ajattelin tänä vuonna ottaa jopa maljakkoon niitä kun on kuitenkin aika paljon ja lisää näköjään tulee. 🤗
   Kiitos kuin myös sinne ❤

   Poista
 13. Onpa komea pioninjuurakko, tulee heti suuret kasvit. Oman kokemuksen mukana mustikat kestävät hyvin siirtoa. Minä istutin ne lähelle kasteluvettä, kärsivät herkästi kuivuudesta joten niitä pitää kastella jos on yhtään sateetonta säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionijuurakko on kyllä komea ja minäkin olen siirtänyt pensasmustikkaa aiemminkin ja hyvin on onnistunut. Pitää kastella kyllä reilusti niillä kun on niin lähellä pintaa juuret.

   Poista
 14. Ihanan touhukasta puuhaa teillä ollutkin ja hienosti mökillä hommat hoituneet.
  Lastenlasten kanssa puuhailu on rikkautta❤
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma on nyt osittain hoidossa mutta tekeminen jatkuu.
   Lapset ovat vain niin ihania ja tulevat mielellään. 🤗 ❤
   Kiitos kuin myös sinne 🤗

   Poista
 15. Mukavoo kun on teillä ollu pieniä siellä käymässä. Lasten kanssa aika hurahtaa noppiisti ja hyvä on keskittyy heihin.
  Kommiin pionin juurakon oot suanu, kiva nähä mikä se on nimeltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset kun on käymässä ei ole muuhun aikaa eikä ole haluakaan olla muutakuin niiden kanssa.
   Komea on pionin juurakko ja toivon sen viihtyvän nimeä en tiedä.

   Poista
 16. Komea pioninjuurakko muistuttaakin jatkossa sinua siitä, että olette saaneet urakan päätökseen ja mökkitarkastuksen hienosti läpi! Onnea!

  VastaaPoista
 17. Kiitos sinulle sanoistasi ❤

  VastaaPoista
 18. Kiitos kuin myös sinne sinulle ❤

  VastaaPoista
 19. Pionista ja pensasmustikoista en minäkään olisi kieltäytynyt. Ihanaa, että lastenlasten vieraillessa keskitytte täysin viettämään aikaa heidän kanssaan. Se on varmasti lapsille kullan arvoista. Puuhaa riittää nyt hurjasti, mutta olen onneksi osannut toistaiseksi nauttia puuhailusta ilman kiireen tuntua, vaikkei kaikki valmistukaan niin pian kuin alkuun olin suunnitellut ja osa voi hyvinkin jäädä ensi vuoteen.

  VastaaPoista