torstai 5. toukokuuta 2022

Soilikit kasvatuksessa

 Minulla oli aikoinaan kolmea erilaista ,  eriväristä "vanhanajan" Soilikkia mutta elin silloin kiireistä aikaa elämässä adoptio pojat olivat silloin juuri tulleet . En kerkinyt huomaamaan mitään ylimääräistä ympärilläni joten menetin ne kaikki . Nyt olen yrittänyt niitä metsästää ja sainkin jo ostettua neljä lehteä . Lehtiruodin halkaisin terävällä veitsellä ja istutin multaan latvan myös istutin . Olen niin helkkarin huono tällaisissa tilanteissa että saa nähdä miten tämä onnistuu . 


Pussit laitoin päälle että kosteus pysyisi tasaisena . 


Orvokit sain myös istutettua isoon pataan istutin siihen kaksitoista kappaletta . Nämä nyt ainakin kestävät jopa hieman pakkastakin . Jos sitten myöhemmin ostaisi tähän muuta kun varret alkaa olla liian pitkiä . Silloin leikkaan vielä niitä maljakkoon ja kestävät vielä siinäkin muutamia päiviä . 


Haudalle ostin samanlaisia samanvärisiä kuusi kappaletta . Niitä myytiin kuusi kappaletta ja hinta 4.99 e. Viedään ne todennäköisesti torstaina . 

Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 

28 kommenttia:

 1. Toivon soilikeillesi hyvää kasvua! Onpas niiden lisäämistapa mielenkiintoinen. En ole tuollaisesta ennen kuullutkaan. Minulla ei tosin ole koskaan ollutkaan soilikkeja. Olet ostanut kauniita orvokkeja. Ne käyvät hyvin tuohon pataan. Siemenestä kasvattamani orvokit eivät vielä kuki. Olen nyt totuttanut niitä ulkoilmaan ja huomisesta eteenpäin ajattelin jättää ne kokonaan ulos. Ajattelin samalla istuttaa ne amppeleihin ja muihin ruukkuihin. Vähän tekisi mieli ostaa valmiiksi kukkivia orvokkejakin, niin saisi väriä tähän toukokuun alkuun. Lämpöisää loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä tarvitaan ja onnea. Olen aikaisemmin joskus vuosia sitten lisänyt pelkästä yhdestä lehdestä minkä laitoin vesilasiin mutta näin lisättynä minulle myös uusi lisäys tapa ja jää nähtäväksi miten muijan käy.
   Kiitos Orvokit on kyllä kauniita ja minustakin sopivat tuohon pataan hyvin. Itse en ole koskaan kasvattanut kun olen niin huono siinä asiassa. Toivottavasti saat paljon ihania kukkivia orvokkeja ja pian 🤗😁

   Poista
 2. Toivottavasti soilikkisi lähtevät kasvuun! Itse en ole niiden kasvatuksessa onnistunut, vaikka olen ostanut valmiit kokonaiset kasvit. Ne varmaan kaipaisivat enemmän kastelua. Ne ovat niin kauniita, että vähän harmittaa, mutta toisaalta ihan kaikki ihanat kasvit eivät millään kotiin mahdukaan.
  Ihana orvokkipata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti onnistun sillä nämä vanhanajan soilikit on kestävämpiä kun nämä uudet kannat. Minä olen ostanut näitä fasesta ja lisää on tulossa. Saa nähdä miten tässä käy jos käy hyvin minulla on sitten ihan hurjan monta soilikkia. Mutta aina minulla menee asiat vähän ylitse mitä pitäisi.

   Poista
 3. Hei Nila!
  Kauniin väriset orvokit, minulla on niitä joka vuosi ruukuissa. Minun piti googlata soilikki. kaunis kasvi, toivottavasti onnistut saamaan ne kasvuun. Muistan että St Pauliaa minä laitoin lehden vaan multaan ja niistä tuli uusia. Nykyään minulla on vain viherkasveja, ei mulla oikein ole vihreät sormet.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokit on niin kauniita ja kestävät vähän pakkastakin. Kyllä näitä soilikkeja voi lisätä niinkuin että laittaa lehden vain multaan mutta näin saadaan enemmän alkuja. Kyllä minäkin olen huono lisäämään tällä tavalla mutta toivottavasti onnistun.

   Poista
 5. Soilikit ovat niin kauniita silmäniloja,heille toivon voimaa kasvuun.
  Orvokit olen niihin niin innostunut myös ja ostellut lisää pikkuhiljaa.
  Kauniit kuvat!
  Aurinkoa loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Nyt ei oikein onnistu tämä vastaaminen oikeille henkilöille mutta yritetään taas.
  Soilikkia olen metsästänyt jo kauan ja juurikin näitä vanhoja kantoja mutta niitä ei joka paikasta ole onnistunut saamaan. Tavallisessa myynnissä niitä ei ole.
  Orvokkeja on vaikka mitä värejä ja niitä minä ostan joka kevät.
  Kiitos ja aurinkoa toivon myös sinne sinulle.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Soilikit on tosi kauniita vanhan ajan kasveja. Minulla oli monta vuotta isot soilikit, mutta viimme syksynä iski jokin ötökkä ja ne kuoli. Onneksi talvella tuli soilikkeja myyntiin meidän kukkakauppaan. Ostin sieltä kolme erilaista soilikkia. Toivottavasti sinun lehti kasvatus onnistuu ja saat soilikkeja iloksesi.

  VastaaPoista
 10. Kiitos sitä toivon minäkin. Nämä on vielä sitä vanhaa kantaa ja ovat kestävämpiä kuin nämä uudet. Minulle on vielä tulossa lisää osto lehtiä.

  VastaaPoista
 11. Toivon niin, että onnistut soilikkien suhteen. Nykyiset lajikkeet ovat hankalia saada menestymään pitkään. Toisin on vanhakantaisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näin juurikin siksi olen näitä metsästänyt ja nyt on onnistunut muutamasta paikasta.

   Poista
 12. Toivottavasti saat soilikit kasvamaan. Orvokkiamppeli on meillä tuolla ulko-oven vieressä, muita kukkia en ole vielä hankkinut ulos. Mukavaa torstaita sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä toivon minäkin. Orvokit on niin huolettomia kasvatettavia.
   Kiitos ja hyvää viikonloppua ja Äitienpäivää 🤗

   Poista
 13. Ihanat orvokit:) Piti ihan googlata tuo soilikki, kauniit kukat niissä, ja toivottavasti saat nuo soilikkisi kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokkeja ostan aina näin keväisin ja ne ovat kauniita pitkälle kesään.
   Soilikit on vaan mun juttu ja toivottavasti onnistun näissä.

   Poista
 14. Soilikit on tuttu minulle,meillä lapsuudenkodissa äidillä kukki soilikkeja.
  Orvokit on kauniita,ostan myöhemmin orvokkeja kun sää alkaa lämmetä. Nyt on
  ollut kylmä sää. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilikkeja oli ennen monilla ikkunalla ja nyt on taas niinsanotusti "muodissa" mutta uudet lajikkeet eivät ole niin kestäviä siksi olen yrittänyt etsiä vanhoja kantoja ja nyt olen onnistunut muutamasta paikasta ostamaan lehtiä.
   Orvokit kyllä kestävät vähän kylmääkin.
   Kiitos samoin sinne sinulle 🤗

   Poista
 15. ai tommottos, luulin et ne juuret... nii kuin ystäväni, mul ei onnustu

  VastaaPoista
 16. Näitä voi lisätä myös näin että leikkaa lehtiruodin kahtia terävällä veitsellä. Saa useamman alun mutta voi myös tökkää lehden suoraan multaan.
  Saa nähdä miten minä onnistun. 🤗

  VastaaPoista
 17. Orvokit on kauniita, mulla on vielä sisällä. Odottelen että voin panna ne penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvoj on kauniita ja kestävät kyllä pakkastajin.

   Poista
 18. Minäkin kasvatan ensimmäistä kertaa soilikki. Sain äidiltä kolme lehteä ja laitoin ne veteen juurtumaan. Olin epäilevä lehtien veteen joutumisesta, mutta ne pysyivät hyvinä ja nopeasti tuli juuret. Onnistuin pitämään talven hengissä ja kastelemman ilmeisesti jotenkin oikein koska kohta avautuu ensimmäinen upean punainen kukka.

  VastaaPoista
 19. Minulla on joskus aikaisemmin ollut kyllä Soilikkia kasvamassa mutta siitä on vuosia. Toivottavasti nyt myös onnistun. Hienoa että sinulla on jo kukkakin tulossa.

  VastaaPoista
 20. Tykkään soilikeista, jotka saan onnistuneesti aina hengiltä. Parhaillaan ikkunalaudalla on Lidlistä pari kuukautta sitten ostettu valkoinen soilikki. Yhä hengissä.
  Toivottavasti saat soilikit noista lehdistä kasvamaan. Ihan uusi kikka minulle, joten seuraan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista