tiistai 26. heinäkuuta 2022

Kuunliljojen kukinta .

 Minulla on monessa paikassa kuunliljaa tässä keskuspenkissä niitä on useampia lajikkeita ja useampia myöskin samoja . Olen miettinyt ja kirjoittanut jo tässä aiemminkin että nämä kirjavat ja pikkusydämet on liian lähekkäin ja sekoittuvat toisiinsa . Ensin ajattelin siirtää pikkusydämet mutta nyt olen kallistunut kuunliljojen puolelle . Olisi jotenkin kenties rauhallisempi tämä penkki siirron jälkeen . Angervot tuovat jo värikkyyttä melkoisesti . Mutta mihin nämä siirtäisin ne on melko kookkaita pehkoja ja niitä on kuusi kappaletta .  Voi olla että ei tänä vuonna paikkaa löydy .  Saisin tähän taas istutettua muutaman jaloangervon lisää .  
Olen jo poistanut muutamia näitä kooltaan suuria ja suurilehtisiä puskia tästä penkistä . Tässä ainoana valkoisena kukkivana ja vain yhdellä kukkavanalla . 


Toista on tämän keltaisen kanssa se kukkii todella innokkaasti . Näitä minulla on kolme puskaa tässä penkissä ja jokaisessa on runsas kukinta . Erikoinen väriyhdistelmä ei mikään paras mahdollinen mutta kiehtova . Tämän lehdet on hieman haalistunut kukinnan myötä . Yläkuvassa vasemmalla on myös kapealehtistä kuunliljaa mutta se kukkii myöhemmin alakuvassa näkyy vielä toinenkin samanlainen käytävän toisella puolella . Samalla näissä kuvissa näkee angervojen runsas kukinta kaikki eivät ole vielä edes parhaimmillaan . Rinne penkissä kukkii myös kolmea erilaista .  Tänne jos yrittäisi istuttaa johonkin?  ne kuusi puskaa . Tässä alakuvassa niitä onkin jo kolme pienempää kasvamassa  . 
Nauhukset on myös aloittanut kukinnan ja tänä vuonna onkin aika mukavasti kukkavanaa . 

Ulkovessaan mennessä on vielä pitkä rivi kuunliljaa kukassa . Poistopenkissä on vielä kuunliljaa mutta siitä ei ole nyt kuvattavaa aineistoa tietystä syystä  .  
Oletteko te kuunliljan ystäviä. Mutta tällaista tällä kertaa ❤ 


26 kommenttia:

 1. Olisin kyllä kuunliljan ystävä, mutta ne viihtyvät täällä todella huonosti. Varmaan kuivista kesistä johtuen. Vain yksi on oikein hyvinvoiva, se kasvaa kuistin varjossa. Muitakin olen yrittänyt istuttaa varjopaikkoihin, mutta aika huonosti ne jakselevat. Pari vuotta yleensä kituvat ja sitten näivettyvät pois. Se on harmi. Kaikki kuunliljat eivät ole makuuni, mutta jotkut olisivat tosi kaunislehtisiä. Teillä ne näköjään viihtyvät oikein hyvin, ovat komeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös aika aurinkoinen tontti mutta silti viihtyvät myös keskuspenkissä.

   Poista
 2. Oon. Niitä on useeta erilaasia. Useimmat lehtien takia hankittuja, mutta seas on muutama runsahan kukinnanki takia hommattu. Useen katkoon jopa kukinnot kokonansa pois. Keskuspenkis on komiaa kukintaa ja vessapoloku on hianosti reunustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet siinä on pitkin vuotta kauniita ja kukkanuput on kauniita asetelmissa.

   Poista
 3. Sinulla on upeita kuunliljapehkoja. Minäkin pidän kovasti kuunliljoista. Vihreävalkokirjavalehtiset ovat suosikkejani. Angervomättääsi ovat myös upeita. Aion siirtää omat, kituliaasti kasvavat jaloangervoni kotipihasta mökille ja jos ne viihtyvät siellä, hankin niitä jatkossa lisää. (Oikeastaan ostin sinne jo muutaman uudenkin angervon Prismasta, kun ne olivat alessa -70%. Niistä ei tule suurta rahallista menetystä, vaikkeivat ne pärjäisikään, mutta toki toivon niiden menestyvän.) Voi miten kaunis kuunliljojen reunustama polku teillä johtaakaan huussiin. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisen muutoksen keskuspenkkisi kokee ja minne siirrät kuunliljat. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuunliljaa voi käyttää moneen paikkaan vaikka täydentämään aukkopaikkoja. Jaloangervoja minulla on paljon erilaisia ja ne on upeita keväästä syksyyn. Alesta minäkin ostan sen minkä melkein ostan.
   Kiitos kuin myös sinne sinulle. 🌷

   Poista
 4. Löytyy kuunliljoja useamman sorttista. Tykkään ehkä enemmän niistä lehtiperennana, kuin että olisin kukkien perään. Sinulla on runsaita ja monilajisia istutusalueita siellä. Hyvälle näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä annan ne kukkia kun ne voi senjälkeen leikkaa ja taas on vain lehdet.
   Kiitos 🌷

   Poista
 5. Olen kuunliljojen ystävä, niin kauan kuin ne eivät kuki. Leikkaan aina kukinnot pois. Lehdet ovat kauniita, joten niiden vuoksi niitä tykkään istuttaa.
  Mukavaa loppukesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän myös niiden lehdistä ja olen myös istuttanut ne niiden vuoksi mutta ne kukkii komeasti kun niitä on paljon ja kun ne leikkaa varret kukinnan jälkeen pois on taas loppuajan pelkästään lehdet 🤗
   Kiitos kuin myös sinne sinulle 🌷

   Poista
 6. Hei Nila!
  Oikein hyvin ne sinulla viihtyy. Minulla on vasta muutaman vuoden niitä ollut. Vähän eri näköisiä, vihreä valko raitaiset on suosikkeja.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuunliljoja on monenlaisia lajikirjo on suuri. 🌷

   Poista
 7. Sinulla on komeita ja näyttäviä kuunliljoja ja kukinnatkin näyttävät kauniilta:) Kommenteista päätellen useat leikkaavat kukinnat pois kuten minäkin:) Kuunliljat on meillä sisäänkäynnin reunoilla ja mielestäni ne ovat kauniimpia ilman kukkia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kukinta on loppujen lopuksi lyhyt ja kun leikkaa varret pois on taas syksyyn asti pelkästään lehdet. Mutta jokainen tyylillään 🤗🌷

   Poista
 8. Viime kesänä hankin ekat kuunliljani, tykkään niistä sinisenvihreistä yksivärisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sitä yksi puska mutta on väärässä paikassa... liian auringossa. 🌷

   Poista
 9. Kuten varmaan muistatkin olen oikea kuunliljafriikki. Todella ihanaa jaloangervojen kukintaa. Ne ovat myös yksiä suuria suosikkejani.

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykkään kuunliljoista ja varsinkin niiden lehdistä. Usein jossain vaiheessa kyllästyn ja poistan kukat. Upea rivi kuunliljoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä poistan kukkavarret vasta kukinnan jälkeen ja nautin taas pelkästään lehdistä 🤗🌷

   Poista
 11. Oi vau, miten komeat kuunliljat. Mulla oli joskus, mutta ne olivat liikaa etanoiden mieleen ja tulivat reikäisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meillä onneksi ei mökillä ole etanoita ja kotiloita. Tosin kotiloita olen löytänyt muutaman tänä vuonna. 🤔

   Poista
 12. Kuunlilja on yksi suosikkini, sen vuoksi niitä löytyy myös meiltä.
  Kauniita reheviä. Ihanat kuvat ja upeat siistit penkit. Kyllä kesä on niin parasta aikaa.
  Ihan kukkakaipuu iskee kun talvi tulee
  Onneksi on kesää jäljellä vielä, siitä nautitaan!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kesä on ihanaa aikaa ja siitä nautimme mutta onneksi jää kuvat talveksi ja uusi kevään, kesän kaipuu. 🌷

  VastaaPoista
 14. Ooooooooh miten upeita ja pitkiä kuunlijarivistöjä. Kyllä kukkien, perennojen ja kaikkien kasvien, jopa kivien kelpaa sinun hoivissani - niin taitava olet! Ihanaa katsella.
  Kuunliljan minäkin olen saanut viihtymään takapihallamme - hoitamatta ns.
  Kukassa parhaillaan! Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 15. Kiitos kehuista nämä pärjää kyllä ilman hoitoa myös täällä 🌷

  VastaaPoista