perjantai 30. joulukuuta 2022

Flunssan kourissa .

 Nyt meihin iski flunssa ensin sai mies ja minä kolme viikkoa myöhemmin  . Ihmettelen miksi minä vasta kolmen viikon päästä  ? Meillä ei ole ollut minkäänlaista tautia muutamaan vuoteen joten tämä oli odotettavissa  . Onneksi kuitenkin joulun aika meni hyvin kun pienet ja muu porukka oli täällä  . Mies oli jo parantunut ja minulla ei mitään oireita  . Otimme koronatestit mutta ei ollut onneksi . Yskinyt olen nyt muutaman vuoden edestä  . Ja nenä on vuotanut rikki asti   .


Ostin viime tipassa vielä jouluksi kaksi syklaamia ja laitoin samaan ruukkuun  .

Tänä vuonna kuuset sun muut härpäkkeet lähtee heti kun vointi antaa myöten . Laitoin ne tänä vuonna tavallista aikaisemmin ja nyt aaton mentyä tulikin heti kyllästyminen  .Nyt joulukukkasista on tämä enää jäljellä  . Aika jännän asian huomasin vasta eilen kastellessa että toisessa purkissa on myös valkoisia kukkia joukossa  . Saa nähdä miten kauan nämä syklaamit kestävät huoneen lämmössä . Sanoivat neuvoksi että kastelun kanssa pitää olla tarkkana  . Pitää antaa kuivahtaa pinnan välillä muuten homehtuu  . On kuulemma tärkeämpi kuin lämpötila missä ne ovat  . 
Kokeilin myös suurentaa kirjainten kokoa tätä postausta tehdessä mutta aina kun lisää kuvan tilanne on muuttunut entiselleen . Pitää miettiä  ?

Mutta tällaista tällä kertaa  .

26 kommenttia:

 1. Ihmiset ympäriltä kaatuvat flunssavuoteisiin kovaa vauhtia. Osa toiseen tai kolmanteen kertaan lyhyen ajan sisällä. Meillä ei ole ollut minkäänlaista flunssaa kolmeen vuoteen. Jännä nähdä, koska joku virus meihin osuu. Toivottavasti olet jo toipumassa.
  Bloggerin säädöt ovat ihan omanlaisiaan. Jos kuvateksti on pienemmällä fontille, tulee useimmiten sama pieni fontti myös kuvan jälkeiseen tekstiin. Käyn aina valitsemassa fontin ja tekstikoon erikseen jokaisen kuvan jälkeen. Ehkä jokin muukin keino on, mutta en ole sellaista keksinyt. Minusta tekstin- ja ulkoasun muokkaus on bloggerissa ylimäätään melko vajavaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä vielä kärvistellään taudin kourissa pientä lämpöäkin on .Minäkin tarkistin nyt joka kuvan jälkeen fontin . Kiitos kommentista .

   Poista
 2. Onpa helppoa lukea tuota isompaa tekstiä!
  Influenssakausi on kai aika leviävä tänä talvena. Meillä on kotona toistaiseksi vielä selvitty, mutta töissä on jonkin verran pöpöt kierrelleet, vaikka ollaan maskeissa koko ajan...
  Meillä on muuten täysin samalla kuviolla oleva kaitaliina kotona :) Sain sen miehen kummitädiltä, joka on itse kutonut paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maskeja mekin olemme käyttäneet kun olemme kaupassa asioineet ja käsi desiä mistä lienee tauti tupsahtanut meidän tupaan .Liina ei ole itse kudottu ostin viime vuonna ison kankaspalan ja ompelin vain päät ja liina oli juuri sopiva tähän ruokahuoneen pöydälle . Kiitos kommentista .

   Poista
 3. Ikävä kuulla, että olette olleet kipeinä, toivottavasti olet jo kunnolla parantunut ainakin pian!
  Onpa tavattoman kauniit syklaamit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä taudin poteaminen on kurjaa vielä yskitään ja niistetään ja lämpöäkin on ollut mutta koronatestit näyttää kuitenkin että ei ole sitä ainakaan .
   Syklaamia en ole ostanut vuosiin ja nyt heti kaksi kerralla .Kiitos kommentista .

   Poista
 4. Voi ei me oltiin kaikki pari viikkoa sitten flunssassa.
  Parantumiset sinne❤️
  Ihanat kukka asetelmat.
  Niin se joulu meni, sama pikku hiljaa täälläkin jouluiset lähtevät odottamaan seuraavaa joulua.
  Kaikkea hyvää uuteenvuoteen🫠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti tämä tästä uudelle vuodelle kuitenkin päästiin .
   Kiitos kuin myös sinne .

   Poista
 5. Paranemista sinulle. Flunssa ja korona riehuvat myös meidän lähipiirissä. Ukolla ja minulla on viisi koronarokotusta ja flunssapiikki, joten jos tulee, toivottavasti on lievä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minä jouduin perumaan tämän viidennen rokotuksen taudin takia ,pitää tilata uusi aika .Koronaa tämä ei ole testattu on .Kiitos kommentista .

   Poista
 6. Meillä isäntä teki positiivisen korona testin tapaninpäivänä. Jouluna oli onneksi vielä terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hittara toivottavasti mies parantuu pian .Meillä ei koronaa ole testattu on . Kiitos kommentista .

   Poista
 7. Beautiful cyclamen.
  I wish you a speedy recovery and a Happy New Year.
  Hugs and all the best

  VastaaPoista
 8. Paranemisiin!
  Joulukukat ovat ihania tunnelmantuojia.
  PS. Minulla myös ongelmia blogitekstien koon kanssa...

  VastaaPoista
 9. Kiitos nyt kuulemma on ennätyksellisen paljon ihmisiä kipeänä .Syklaamit on kyllä kauniita saa nähdä miten kauan kestävät elossa .
  Kiitos samoin hyvää uutta vuotta ja kiitos myös kommentista .

  VastaaPoista
 10. Sairastaminen on kurjaa. Nyt on liikkeellä ihan hurjan paljon flunssaa, influenssaa, koronaa ja vatsatautia aiheuttavia viruksia. Minuun ei ole vielä tarttunut, mutta todella monet tutut ovat olleet kipeinä. Monella flunssa on ollut tavallista ärhäkkäämpää.
  Toivottavasti voimasi palautuvat nopeasti. Meillä on nyt pojan perhe pikkuisen kanssa vieraana tämän loppuviikon. Tässä riittää mummille puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kun ei ole sairastanut moneen vuoteen ja kun on jo niin vanha .
   Toivottavasti tämä tästä ja lapsenlapset on ihania. Kiitos kommentista .

   Poista
 11. Syklaamit ovat niin kauniita! 💗 Sain yhtenä vuonna syklaamin kestämään kesään asti. Istutin ja se kukki meidän pihassa. Hyvin saitte flunssat sijoittumaan joulun ympärille, sikäli onnen suosikkeja. Menköön tauti äkkiä ohi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syklaamit on ihania ja kauan sait pidettyä hengissä että ihan puutarhaan asti .
   Nyt me olimme onnen sirkkoja.
   Kiitos sinulle ja myös kommentista.

   Poista
 12. Nyt on tälläkin seudulla paljon ärhäkkää flunssaa liikkeellä. Meillä on jo kaikki muut sairastaneet joulukuussa mutta itse olen pysynyt terveenä. Toivottavasti teillä tauti helpottaa pian. Suloiset syklaamit.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti pysyt terveenä jatkossakin minä sinnittelin kolme viikkoa miehen flunssan alkamisen jälkeen .
  Kiitos sinulle sanoistasi ja kommentista .

  VastaaPoista
 14. Toivottavasti oot nyt paranemaan päin! Kauniita ovat syklaamit. Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 15. Kiitos hieman paremmalta tuntuu eilen oli vielä lämpöä hieman .
  Syklaamit on kauniit ja hyvää alkanutta vuotta myös sinne .

  VastaaPoista
 16. Jestas miten upea astia jälleen... miksihän minä huomaan enemmän astiat kuin kukat....
  Voihan flunssa sentään tai tauti mikä muu.... inhottavia vieraita, täytyy koputella puuta kun eivät ole onneksi meille tuppautuneet moneen vuoteen...

  VastaaPoista
 17. Eipä ole moneen vuoteen sairastettu mutta en olisi sitä nytkään vierailulle ottanut . Astia on vuosia vanha näitä minulla riittää .
  Kiitos sinulle .

  VastaaPoista