sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Joulunalus kukat .

 Minä ostan joulunaikaan paljon kukkia sisälle  . Entiset kun lopettaa niin uutta pitää saada  . Nyt viimeksi ostin amarylliksia leikkona kaksi punaista , kummassakin putkessa on neljä kukkaa laitoin ne maljaan ja siihen ostin samalla kertaa kymmenen punaista ruusua ja viisi eukalyptyksen oksaa  . Eukalyptyksen oksista  pidän todella paljon  . Amaryllikset kestää leikkona myös hyvin ja olenkin siirtynyt näihin voi olla että pitää jouluksi ostaa uudet tai jotain  lisäksi  . Käytän tätä "heinää " melkein joka paikassa näin jouluna nytkin tuin näillä amaryllikset pysymään keskellä pystyssä  .




Tässä amaryllikset jo hieman avautuneena ja muutama ruusu jo lupsuttaa .


Ostin yläkerran olohuoneeseen todella ison valkoisen joulutähden  . Halusin tähän korkeaan maljaan jotain isoa ja näyttävää  . Joulutähti pitää olla vedottomassa paikassa muuten se alkaa heti pudottamaan lehtiä 




 Samalla kertaa ostin valkoisen tulilatvan myös yläkerran olohuoneeseen ja laitoin sen tähän hopeanväriseen rekeen "heinien "kanssa  . Tämän reen ostin kierrätyksestä 5e . Huomasin Tokmannin sivuilla oli nyt tämä sama tarjouksessa noin 15 e .





Aikaisemmin ostamani orkideat ja Atsalea on vielä hyvässä hapessa  . Orkidea on ainoastaan tiputtanut muutaman vanhan kukan  . Yksi kukka on näköjään putonut juuri pöydälle  .



Pitää lopuksi vielä laittaa näistä mustikoista muutama kuva vaikka juuri niistä laitoinkin mutta ne on vaan niin ihanan näköisiä lehdet on kasvaneet suuremmiksi mutta hempeä vihreä sävy on niissä edelleen   . Onko tämän ihanampaa joulunkukkaa ...minusta ei  .

Itse kukat avautuvat kohta ja muuttuvat hieman vaalean punaisiksi  . Olen iloinen että tänä vuonna nämä onnistuivat yli odotusten  .




Oletteko te kukka hulluja myös näin jouluna  . Minusta tulee sellainen joka joulu ja ostan myös joulun jälkeen alesta joitakin lisää jollei aiemmin vielä jotain tartu  mukaan  . Vielä on viikko jouluun tai silloin on aatto jo vietetty   .

Mutta tällaista tällä kertaa  .



32 kommenttia:

  1. Ihanat mustikanvarvut! Enpä ole leikkokukkaihmisiä, ilmeisesti tykkään, että kasveilla on juuret :-D Nyt kyllä ihastelen ystävän tuomaa ihanaa ruusukimppua.

    VastaaPoista
  2. Mustikanvarvut on kyllä tosi kauniit . Kaunis leikkokukkakimppu ja mahtavan iso joulutähti. Minulla vasta kaksi amaryllistä , kukkia tulee hankittua jouluksi aika paljon. Niistä tulee niin hyvä tunnelma. Täytyy myöntää että minäkin sorrun niihin joulun jälkeisiin kukka alennuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikanvarpuja ihailen joka päivä . Joulutähti on kyllä todella iso ja näyttävä . Joulun jälkeen voi ostaa jotain mitä ei jouluna ollut tai ainakin erivärisiä mutta ostaa pitää kuitenkin .

      Poista
  3. Mustikanvarpujen lehtiväri on erityisen herkkä ja kaunis. Kyllä kukat juhlistavat joulun. 🌲🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikanvarvut on vaan niin ihania ja niitä voi yhdistää muihinkin kukkiin . Jouluna pitää olla paljon kukkia .

      Poista
  4. Ihanat kukka-asetelmat sinulla!
    Suloinen tuo pieni reki!
    Minä alan ostaa hyasintteja 1. adventista alkaen niin, että kodissa leijailee hyasintin tuoksu ainakin loppiaiseen saakka.
    Hyvää joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi .Jotain joulukukkaa ostan minäkin vielä .
      Kiitos hyvää joulunodotusta myös sinne .

      Poista
  5. Upeita kukkia🌺🌺🌼🏵️Suomessa asuessa valtasi tähän aikaan vuodesta myös suuri into ostaa kaikenlaisia joulukukkia, mutta kisssn vuoksi kaikkea ei voinuyt ostaa. Täällä kun luonto täynnä kukkia tähän aikaan vuodesta täynnä kukkia, niin ei samalla tavalla. Nuo eukalyptuksen oksat erilaisia kuin kodin lähellä kasvavien suurten eukalyptuspuiden oksat, eli eri lajiketta siis. Oikein hyvää joulun aikaa sinulle🎅❄️🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ,ymmärrän kun on kesällä itselläkin kukkia paljon ympärillä niin sitä ei kaipaa samalla tavalla .Olen huomannut että täälläkin on erilaisia eukalyptyksen oksia myynnissä .
      Kiitos sitä samaa sinne sinulle .

      Poista
  6. Hei Nila!
    On oikein kauniita kukkia, tuo tummanpunainen amaryllis on oikein kaunis ja jouluinen. Azalea on kaunis mutta minulla ei oikein onnistu, Yleensä joulukukat minulla on amaryllis, joulutähdet ja hyacintit.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tänään taidan hakea jotain joulukukkaa vielä ilma on sen verran hyvä kuljetukseen . Minulla Atsalea viihtyy hyvin kastelen sitä usein aluslautaselle . Hyacintin tuoksu minua hieman ahdistaa mutta mies haluaa joka vuosi niitä .Saa nähdä ostanko tänä vuonna nyt ollenkaan .

      Poista
  7. Kauniita kukkia oot hankkinu. Jouluun kuuluvat kukat ja hankin ja kasvattelen itselleni ja paljon muistan läheisiäni ja ystäviäni kukilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jouluna pitää olla paljon kukkia ja myös sen jälkeen .Kesä kun tulee niin silloin on niin paljon ulkona kukkia että ei sisälle tule niitä paljon otettua ja ostettua .

      Poista
  8. Kauniit joulukukat sinulla siellä. Minulla ei ole vielä joulukukkaa kotona, pitää ainakin jokin hyasintti napata kaupasta :)
    Ihanaa jouluviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minulla on näin ennen ja jälkeen joulun todella paljon kukkia. No sinä kerkiät vielä todella hyvin kukkasi hankkia niitä näkyy jo nyt alennuksessa minäkin katson vielä jotain .
      Kiitos ihanaa jouluviikonjatketta myös sinne .

      Poista
  9. Hurmaavat vihreät mustikanvarvut ovat ilo silmälle, kuin myös kaikki ihanat joulukukkasi.
    Olen niin touhunnut joulua muuten, että kukat vielä ostamatta.
    Ihanaa jouluviikkoa, mukavien puuhiem myötä🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikanvarvut on meillä perinteiset näin jouluna, välillä ne onnistuu huonommin nyt on ihan parasta .
      Vielä kerkiät hyvin joulukukat hommata .Minä alan huomenna valmistelemaan jouluruokia, niitä ei voi pakastaa .
      Kiitos kuin myös sinne.

      Poista
  10. Oooooh - upeita ei ole vain kukkasi, vaan myös mihin olet niitä asetellut.... oli pakko ihan zoomailla!! Klups... olen niin kukaton ihminen (ympäri vuoden)
    - joulukuusi on sentään jo sisällä ja lapsenlapset tulossa sitä huomenna koristelemaan....
    Tunnelmallista joulua... ei kyllä tarvitsisi toivottaa, sillä se näkyy jo kuvissasi, mutta toivotan silti! Läheisyyttä ja kiireettömyyttä myös - itsellesi iloa tuottavia joulunihmeitä sylikaupalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meillä lapsen lapset tulevat tapanina joten kuusten koristelu on minun vastuullani ja ne koristelinkin jo tarpeeksi ajoissa koska jouluruuat ja niiden valmistelu vievät nyt minun aikaani .Joka päivä valmistuu jotain .
      Kiitos sinun kauniit sanat ja toivotukset lämmittää mieltäni ja sitä samaa toivon sinunkin jouluusi.

      Poista
  11. Kaunista tunnelmallista silmäniloa. Kyllä kuule ilahdutti katsella ja lukea tätä postausta
    🌺🌿 🌸🌹☘️ Uutena asiana tuli eukalytuksen oksa. En ole kokeillut.

    VastaaPoista
  12. Kiitos sinulle sanoistasi ja kokeile näitä eukalyptyksen oksia ovat ihania myös muuloin kuin jouluna.

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka kaunista! Kukat näin harmauden keskellä piristää ja luo lämmintä tunnelmaa!

    VastaaPoista
  14. Kiitos olen samaa mieltä kukat tuovat piristystä.

    VastaaPoista
  15. Vaalean vihreät mustikanlehdet ovat niin herkkiä. Siellähän on jo nuppujakin!
    Kukat ovat yksi tärkeä jouluun kuuluva elementti. Amaryllikset kestävät leikkonakin todella pitkään maljakossa. Sinun punainen amaryllisastelmasi on kaunis.
    Tänä vuonna minulla on oikeastaan vain useita amarylliksiä ja yksi valkoinen atsalea. Ajattelin jonkun leikkokukkakimpunkin vielä aaton ruokapöytään hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuppuja on useita ja ne on niin kauniita . Minä ostan vielä uudet amaryllikset maljakkoon juurikin aaton ruokapöytää ajatellen .

      Poista
  16. Hyvää joulua ja kaikkea hyvää vuoteen 2023 ❤️

    VastaaPoista
  17. Onpa komean kokoinen joulutähti ja aivan upea on myös sen jalusta! Heti alkoi mielessä vilistä, mitä kaikkea ihanaa tuollaiseen saisikaan tehtyä. Kauniita ovat myös tuo leikkokimppu sekä supersuloiset mustikanvarvut. Minun piti napata mustikanvarpuja mukaan kuusenhakureissulla mutta unohdin kaivaa niitä. Pärjäillään sitten ilman :D
    Minä en ole yleensä leikkokukkia hankkinut jouluksi mutta muutaman asetelman tarpeet joka vuosi. Amaryllikset, hyasintti ja jouluruusu ovat lemppareita mutta yleensä ostoskoriin päätyy vain kahta ensiksi mainittua. Ne kun eivät vie tilaa kevätkasvatuksilta. Joskus on joulun jälkeenkin lähtenyt jotain mukaan, jos olen sattunut osumaan sopivalle tarjoushyllylle. Asiakseen en viitsi lähteä tarjouskukkia hakemaan.
    Valoa vuoden pimeimmän päivän iltaasi!

    VastaaPoista
  18. Kiitos Minna tuohon upeaan maljaan mikä on tossa jalustalla olen tehnytkin useita asetelmia monia vuosia .Mustikanvarvut minäkin keräsin ajoissa ja ne olivat viikon ilman vettä paperikassissa kotona lasituksen sisällä ennenkuin otin ne sisälle veteen. Ajattelin että tuleekohan niistä mitään mutta moneen vuoteen ei ole ollut näin upeaan kasvua ja kukintaa . Meillä on tässä kauppoja lähellä niin joskus tulee napattua vielä joulun jälkeen jotain ale kukkia lähinnä ruukku sellaista . Kiitos ja valoa myös sinun päiviisi ja kynttilöiden loistetta iltaisin .

    VastaaPoista
  19. Kauniita kukkia. Mä ostin viime viikolla ekaa kertaa amaryllistä leikkona. Petyin kun toinen oksa kesti vajaan viikon.

    VastaaPoista
  20. Eihän ne niin kauan kestä kuin purkissa olevat mutta pidän kuitenkin niistä enemmän ne saa kukkaan nopeammin. Minulla on kestänyt kuitenkin kauemmin .

    VastaaPoista