keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Lisää helmineuleita pipo , säärystimet ja ohje näihin .



Ohje on neljä vuotiaalle tytölle  .

Lankana Nalle ja virkkuukoukku numero 150 

helmet 6 mm  . Nämä helmet eivät ole kovin suuria mutta isommat olisi ollut näihin säärystimiin  ja edellisiin sukkiin liian  isoja  .



 Lankaa jäi edellisistä helmisukista riittävästi myös pipoon ja säärystimiin  . Ensin meinasin tehdä sukat mutta ajattelin että keväällä ei ehkä tarvitse enää sukkia ja säärystimet voisivat riittää jos vaikka lenkkarit olisi jo käytössä .


Yritän nyt samalla laittaa jotain ohjetta tähän mukaan koska  pientä kiinnostusta oli  asiaan  .Varoitan minä en ole hyvä tässä asiassa  .

Säärystimiin laitoin 50 silmukkaa . Tämä kuvio helmillä on jaollinen kymmenellä . Resorin jälkeen yksi oikea kerros ja sitten nurin kerros ja sen jälkeen seitsämän oikeaa kerrosta .
Sitten alkaa ensimmäinen helmikerros . Seitsämän nurin, nosta seuraava silmukka ensimmäisestä oikeasta kerroksesta puikolle ja neulo se yhteen vasemmalla puikolla olevan silmukan kanssa  .
Nosta taas seuraava silmukka ensimmäisestä oikeasta kerroksesta puikolle vedä hieman silmukkaa pidemmäksi ja päästä silmukka , laita helmi virkkuu koukkuun ja vedä se tämän kyseisen silmukka lenkin lävitse ja nosta vedetty lanka puikolle ja neulo se yhteen vasemmalla puikolla  olevan silmukan kanssa , nosta vielä yksi silmukka ensimmäisestä oikesta kerroksesta ja neulo se yhteen vasemmalla puolella olevan puikon silmukan kanssa  . Nämä kolme silmukkaa muodostaa helmikuvion  . Sen jälkeen neulo seitsemän nurin silmukkaa  .Jatka näin kerroksen loppuun  viimeisenä pitää olla helmikuvio  .
Seitsämän oikeaa kerrosta väliin ja nurjalla silmukoilla alkaa taas seuraava helmikuvio .
Nyt ensin kolme nurin ja helmikuvio, seitsämän nurin  helmikuvio  jne....kerroksen loppuun  .Viimeisenä pitää olla neljä nurin   .
Taas seitsämän oikeaa kerrosta ja nyt alkaa taas helmikuvio  .
Seitsämän nurin ,helmikuvio jne.....





Pipoon laitoin 110 silmukkaa olisi pitänyt tehdä pidempi resori osa niin olisin voinut kääntää sen kaksinkerroin  . Mittasin pipon korkeutta toiseen ja luulen että käännöstä ei voi tehdä  . No se pitää varmistaa vielä päähän sovittaessa  .



Virkkasin vielä samalla helmet jokaisen kierukan päähän  . Olen tehnyt aiemminkin tällaisen tupsun sijasta ja on aika hauskan näköinen päässä  .


Kavennukset tein niin että yhdeksän oikeaa ja kavennus =( kaksi oikeaa silmukkaa yhteen), yhdeksän oikeaa ja kavennus jne.......kerroksen loppuun  .Yksi kerros oikeaa väliin .  Kahdeksan oikeaa ja kaksi oikeaa yhteen, kahdeksan oikeaa ja kaksi oikeaa yhteen  jne kerroksen loppuun  . Oikeaa välikerros  . Jatkoin näin kunnes oli muistaakseni kymmenen silmukkaa jäljellä ja vedin langan silmukoiden läpi . Jätin langan sen verran pitkäksi että sillä samalla langalla virkkasin ensimmäisen kiekuran  eikä  näin tehdessä tarvitse päättää lankaa  . Kavennukset myös näin tehdessä tulee kaunis sädemäinen kavennus .


Kiekuroihin tein muistaakseni 32 ketjusilmukkaa  ja sitten päähän sitten samalla helmen  .
Kiekuroihin virkkasin neljä kertaa pylvään samaan silmukkaan näin se alkaa kiertämään ihan itsekseen  . Ennen seuraavan kiekuroiden ketjusilmukoita  kiinnitin edellisen kiinteälle silmukalla pipoon .





Kiinnitin kiinteällä simukalla helmen samalla tavalla vedin langan pidemmäksi ja sen virkkuu koukun avulla helmen lävitse ja tämän vedetyn silmukan kanssa jatkoin virkkaamista  .



Huh en ole koskaan varmaan kirjoittanut ohjetta tänne blogiin asti  .Joskus itselle ja olen joutunut ihmettelemään mitä olen tarkoittanut sitten jälkikäteen  . Mutta toivottavasti tästä on edes jotain hyötyä sille ketä tämä ohje kiinnostaa  . 




Mutta tällaista tällä kertaa  .









29 kommenttia:

  1. Söpöjä nämäkin :) Kyselin kans jäläkikasvulta, josko tarttisivat jotaki villaasta. Kaikilla kaikkia kylliksi oli vastaus. Joten keskityyn omahan villapaitahan.
    Jouluvalamistelukki näytti olevan jo hyvällä mallilla ja luntaki melekoosesti. Meillä n. 20 senttiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nämä tulevat myöhäisempään käyttöön kuulemma eivät myöskään tarvitse nyt . Minä taas en voi tehdä itselleni mitään villapuseroa kun en voi koskaan käyttää niitä ovat liian kuumia minulle .Minulla kun on se mummutauti 😀 . Koristelut on tehty jouluksi mitä teen ruuat valmistuu lähempänä .Nyt vain odotellaan

      Poista
  2. Todella kauniita. Kyllä noita kelpaa antaa lahjaksi.
    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät tule lahjaksi on kuulemma tarpeeksi kaikkea .
      Kiitos kaikki onkin valmista nyt vain odotellaan .Ruuat valmistuu jouluviikolla . Mukavia hetkiä myös sinne .

      Poista
  3. Tuo malli on tosi nätti ja onkin jännää, että helmi tulee siihen neuleeseen itse, eikä lisätä jälkeenpäin, ja sekin, että joka kahdeksannella kerroksella syntyy tuo ruutu-helmikuvio. Voisinkin kokeilla, sillä sellainen on aika mukava malli, kun joka kerroksella ei tarvitse ohjetta katsoa, ja tuo on todella kaunista pintaa. Olen joskus jotain vastaavaa ristikkoa tehnytkin, että harvoilla kerroksilla nostetaan kaukaa alempaa silmukka.
    Kiitos ohjeesta, eiköhän se selostamallasi ohjeella onnistu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minustakin tämä on kaunis ja hillitty kuitenkin vaikka siihen helmiä tuleekin. Näyttää vaikealta mutta on lopuksi kuitenkin äärettömän helppo .Yhdellä kerroksella pitää aina olla tarkempi sitten voi taas huoletta kilistellä muutamia kerroksia .Laita kuvia tulemaan jos päätät aloittaa .
      Kiitos sinulle mielenkiinnosta .

      Poista
  4. Hei Nila!
    Oikein kauniit, ja kiva malli. Kiitos ohjeesta, tätä täytyy testata.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
  5. Kiitos toivottavasti ohje on sellainen että onnistut.

    VastaaPoista
  6. Nämäkin niin kauniita ❤
    Uskaltaisikohan kokeilla...taidot hieman ruosteessa!

    VastaaPoista
  7. Kiitos tottakai uskallat tämä on helppo ohje ja sen oppii helposti näyttää ehkä vaikeelta .

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta! Malli on kiva ilman helmiäkin, mutta kyllä nuo helmet tekevät piposta ja säärystimistä mieluisat pienelle tytölle. Ilmeisesti olet löytänyt helmiä, joissa on sopivan kokoinen reikä. Pölllösukkia kutoessani kaikkein ohuinkaan virkkuukoukku ei mahtunut helmen reikään. Tein sitten ohuesta rautalangasta koukun, jonka avulla vedin langan reiän läpi. Oli siinä näpertämistä, mutta onneksi pöllösukkiin ei mahdottoman paljon helmisilmiä tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin helmet Lohjan Säästöpörssistä piti ostaa tässä myös kaverille mutta helmet oli silloin lopussa .Pitää käydä jossain vaiheessa uudestaan katsomassa ja samalla ostaa kenties itselle varastoon . Pussissa on enää kovin vähän jäljellä .Sinun rautalanka kikka on myös hyvä mutta varmaan vielä hitaampi tapa Pöllösukat on varmaan ihastuttavat .

      Poista
  10. Onpa kertakaikkisen ihanat taas kerran. Kaunista loppuviikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle sanoistasi ja kaunista viikonloppua myös sinne.

      Poista
  11. Kauniit säärystimet ja pipo! Nuo kierukat tupsun tilalle on oiva oivallus, hienot helmien kera!
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos minustakin kierukat on oiva vaihtoehto tupsulle .
      Kiitos hyvää viikonloppua myös sinne.

      Poista
  12. Wonderful and perfect work, I loved it!
    Have a nice weekend.

    VastaaPoista
  13. Ihania neuleita<3 Helmet ovat tosi kiva idea ja tuo tupsu on mahtava!

    VastaaPoista
  14. Kerrassaan ihanat 🧡🧡🧡 Kiitos ohjeesta - tämä menee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa🧡

    VastaaPoista
  15. Kiitos kannattaa kokeilla jos on tällaisille käyttöä

    VastaaPoista