torstai 1. joulukuuta 2022

Helmisukat ja orkidea

 Minä olen kutonut tällaiset helmisukat ennenkin mutta pienemmät ja valkoiset . Nämä on noin viisivuotiaalle . Nyt valikoin langaksi Nallen .Silmukoita resorissa oli aluksi 49 lisäsin sen jälkeen 2 silmukkaa . Eli kuvion alkaessa puikoilla oli 10 silmukkaa . 

Kuvasin ensin nämä tummalla pohjalla 

Sitten valitsin vaalean tausta värin  ehkä tässä vaaleassa se on lähempänä oikeaa . Mikä se sitten on? Helmet näkyvät paremmin tässä kuin valkoisissa sukissa mitkä olen aiemmin tehnyt . Meidät adoptoinut pikkutyttö saa nyt tällaiset pukin pakettiin  .


Ostin reilu viikko sitten orkidean värivalikoimaa oli reilusti mutta tämä väri viehätti erityisesti  .Tai tässä on kaksi orkideaa . Rustassa oli kahden hinta juuri alle kympin . Laitoin ne suureen lasikulhoon ja peitin rumat purkit "heinällä" vai miksi näitä kutsutaan  . Sain ison kassillisen ystävältä hän päällysti ja entisöi ministerin tuolimme  . Näitä paksumpia on aina joukossa ja hän ei käytä niitä . Pian on taas joulukukkien aika mutta nyt tällaisia sitä ennen  .


Tämä väri viehätti minua eniten 
 

Nämä orkideat kestävät todella kauan mutta kukinnan jälkeen heitän ne pois  . Olen yrittänyt kukittaa muutamia kertoja ja ei ole onnistunut . Minulla kun on kotona ainoastaan yksi kukkalauta keittiössä niin olen katsonut sen turhaksi . Oletteko te saanet nämä suuret korkeat kukkimaan uudestaan ja miten.?

Mutta tällaista tällä kertaa .


32 kommenttia:

 1. Ihastuttavat sukat, joista tyttö tulee varmasti ihastumaan ikihyviksi!
  Perhosorkideaa en ole viime vuosina onnistunut saamaan pysymään hengissä kovin kauaa, kun kaupunkiasunnossa on liian kuivaa ja olen siellä liian harvoin kastelemassa, ja täällä saarikodissa taas on liian kylmää poissa ollessani, kun on vain muutama aste plussalla. Mutta ei se mitään, on muita ihania kasveja vaikka kuinka paljon, jotka viihtyvät. Kuten sanot, tilaakaan ei ole liikaa, joten kaikkea ei voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullakin kestävät aikansa mutta yhden ostan ainakin joka vuosi .Talvella ostan kukkia kotiin kesällä en kun ollaan koko ajan mökillä ja siellä on kukkia ympärillä .Harvoin tuon sielläkään niitä sisälle .

   Poista
 2. Ihanat sukat ja kiva idea nuo helmet.
  En ole kertaakaan saanut orkideaa pysymään hengissä pitempää, kun sen kukinnan ajan.
  Meillä on samanlainen tuo lasiastia. Ihana orkidea ja kauniin värinen.
  Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos helmijuttuja kudoin nyt lisää.
   Kyllä minulla jonkinaikaa pysyy se hengissä mutta sitten riutuu ja alkaa kuivattamaan lehtiä .
   Lasiastia on jo muutaman vuoden vanha mutta palvelee taas hyvin tässä .
   Kiitos mukavaa joulukuun alkua myös sinne .

   Poista
 3. Todella kauniit helmisukat:) Kyllä noista varmaankin isommatkin "tytöt" tykkää:)
  Mukavaa joulunaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi.
   Kiitos mukavaa joulunaikaa myös sinne .

   Poista
 4. Kelpaa noissa sukissa tepastella 😊
  Olisko tuo väri lähellä vanhaa roosaa vai kääntyykö aprikoosin /beesin sävyyn. Ei oikein näe, täällä hämärässä tihrustan kännykän ruutua..
  Aattele, mulla ei oo ikinä ollu orkideaa! Tuossa on kaunis sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voisi ollakin aprikoosi.
   Käyppä ostamassa orkidea siitä on kuitenkin pitkäksi iloa vaikka ei saisi uudestaan kukitettua .

   Poista
 5. Ihkut sukat, oikee prinsessa sellaaset.
  Kattoon kans kaupas orkireeoja, mutta sinne jätin. Jotaki punasävyystä mäkin olisin ottanu, jos olisin ostanu. Enkä saa niitä uurestansa kukkimahankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos prinsessalle menee 😀 .Ostan aina joskus kohta on kyllä joulukukkien aika

   Poista
 6. Ihanat sukat, ovat varmasti mieluisat! En saa orkideoita kukkimaan uudestaan, en edes pysymään hengissä kuin muutaman viikon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti sukat on mieleiset .
   Kyllä se monella on vaikeaa kukittaa uudestaan mutta kukkii minkä kukkii on niistä kuitenkin aika kauan iloa .

   Poista
 7. Nätit sukat. Pienelle tytölle varmasti oikeat prinsessasukat.
  Muutama vuosi sitten onnistuin saamaan kolme orkideaa kukkimaan uudelleen. Yhden niistä useamman kerran. En tehnyt niille mitään erityistä. Viikkosiivouksen ajaksi laitoin kukan imemään vettä alustalta ja siivoussession päätteeksi kaadoin imemättä jääneet vedet pois. Lannoitteeksi laitoin merileväuutetta. Kukat olivat kirjaston ikkunalaudalla, jonka alla sielläkin on sähköpatteri, mutta ei niin lähellä ikkunalautaa, kuin olohuoneessa. Sittemmin en ole orkideojen kanssa onnistunut. Vähän harmittaa moinen kukkien kertakäyttöisyys, mutta minullakaan ei ole kovin paljon valoisia paikkoja viherkasveille. Ne eivät tykkää sähköpatterien hohkasta alapuolellaan. Onneksi orkidean kukat kestävät viikkotolkulla. Ikeasta syyskuun alussa ostamani orkidea pudottaa nyt kuihtuneita kukkiaan. Ihan varmasti iloitsin siitä koko 7 euron edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti sukat on mieleiset .Niille pitäisi olla varmaan erilaiset puitteet kuin kuiva patteri ilmasto .Olen samaa mieltä tästäkin on iloa pitkäksi aikaa ihan koko rahan edestä .

   Poista
 8. Onpa somat sukat.
  Ihanan värinen orkidea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sukkien väri miellytti minua samoin orkidean .

   Poista
 9. Miten kauniit sukat! Ensimmäistä kertaa kudon minäkin nyt Nalle-langasta ja se tuntuukin pehmeämmältä kuin 7-veljestä-lanka. Voi olla että sukkiinkin käytän tästä lähtien Nallea. Hiukan vaan olen huolissani sen kestävyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nalle lanka on myös hieman ohuempaa minulla on kyllä nallesta kudottuja sukkia enkä siltikään osaa sanoa onko ne arempia rikkoutumaan .

   Poista
 10. On kyllä kauniit ja ihmettelin, miten sait nuo helmet neuleeseen. Onko ne neulottu vai ommeltu? Aivan huippukauniit ovat. Samoin tuo orgidea on kaunis. Minä en uskalla ostaa, koska en osaa hoitaa noita ollenkaan. En edes muista miten monta olen saanut hukutettua.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kyllä ne on kudottu neuleeseen samalla kun työ edistyy. Minulla on menossa nyt samasta langasta pipo ja säärystimet ja siihen tulee myös helmet pitää laittaa kuvat tänne kunhan valmistuvat .
  Orkideat myydään muovisissa ruukuissa ja niistä näkyy milloin on aika kastella .Ilmajuuret jollei ne ole vihreät vaan harmaat silloin on aika upottaa hetkeksi lämpimään veteen . Huomaat kyllä miten juuret vaihtaa väriä kun saavat vettä .

  VastaaPoista
 12. Siis aivan ihanat sukat, minä olisin ihan täpinöissäni tuollaisista.
  Orkideat ovat upeita kukkia ja tuo sinun orkidean sävy on kaunis.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti saaja on samaa mieltä .
   Orkideat on kestäviä ja kauniita.
   Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 13. Miten kauniit sukat. Miten laitoit helmet kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos helmien kiinnitystä on hieman vaikeaa kirjoittaa mutta löydät kyllä netistä ohjeet ja videon. Heippoa on kuitenkin vaikka näyttää hieman vaikealta .

   Poista
 14. Helmet sukissa tuovat juhlavuutta, kauniit.
  Upea orkidea!
  En ole koittanut uudelleen kukittaa, roskiin on joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmet tuovat sitä todellakin sitä juhlavuutta .
   Kiitos minustakin orkidea on kaunis ja sääli kun en onnistu kukittamaan joten roskiin menee minullakin .

   Poista
 15. Ihanat sukat! Hieno on myös orkidea asetelma. Kerran olen saanut lilansävyisen orkidean kukkimaan. Sen jälkeen en onnistunut, vaikka mitä temppuja olisi niille tehnyt.

  VastaaPoista
 16. Kiitos. Orkideat on aika kinkkisiä kukkimaan uudestaan luulisin ainakin koska minulla on samoja kokemuksia kuin sinulla .No kestävät kuitenkin todella pitkään.

  VastaaPoista
 17. Hei Nila!
  Oikein kauniit helmisukat ja ihanan värinen orkidea.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 18. Kiitos sinulle sanoistasi 💕

  VastaaPoista