keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Kevät tuli myöhään 2022

 

Kevät tuli myöhään viime vuonna  ennusteet meni kyllä totaalisesti pieleen  . Huhtikuussa  18 päivänä näytti vielä tältä nämä on otettu silloin  .Vesi virtasi kyllä alamäkeen ja tie oli paljas mutta pelloilla oli vielä lunta runsaasti  .


Tieltä pihaan kääntyessä näkee myös että ajourat on painunut melko syvälle jouduimme lisäämään soraa  pahempiin kohtiin  . Meillä kun osa tontista on jokseenkin jonkinlaista rinnettä , jyrkempää ja loivempaa tämä taas auttaa sellaisina vuosina kun sataa paljon tai kun talven ilmat sahaa vuoroin pakkasen ja nollan välillä  . Ja kesällä se tietysti myös kuivuu helposti  .


Lunta oli paljon niinkuin nyt talvenakin ja marjapensaat ja vadelman oksat olivat lähes lumen alla mutta niin vain ne sieltä ponnahtivat pystyyn  .


Parsapenkki on vielä osittain ihan lumen peitossa  . Syksyllä laitan aina lannan että kerkiää imeytymään lumen kanssa  .Kasvilavat on kuitenkin jo mulloksella  .


Nykyään en leikkaa syksyllä vanhoja varsia vadelmista vaan vasta keväällä sidon uudet vanhojen kanssa vähän nippuun mutta taisi unohtua syksyllä  vai lumiko erotellut .Kummallista kun raparperi jo kuitenkin kurkki lumen keskeltä  ?


Ensimmäiset Neitoperhoset kuitenkin tämän näkeminen sai ailahduksen sydän alaan  .
Nyt pitää seurata mikä on tämän kevään tilanne tähän samaan aikaan  . Lunta on ainakin vähemmän jollei sitä saada lisää runsaasti  .

Onko teillä omia ennusteita yleensä kevään tulosta jotain vanhoja sanontoja tai merkkejä ennen niitä oli vanhalla kansalla ?

Vielä että nämä ovat kevään huhtikuun 2022 kuvia  .

Mutta tällaista tällä kertaa 🌞🌞33 kommenttia:

 1. Ah, ihanat kuvat täynnä kevään aurinkoa ja meininkiä! Tuo on niin ihanaa aikaa, kun lumi sulaa kohinalla ja joka paikassa vesi lirisee.
  Nyt on niin keväistä jo näin helmikuun alkupuolella, ja tammikuussakin jonakin päivänä tuntui ihan keväältä, että täytyy toivoa kevään tästä pikku hiljaa tulevan. Talven paluuta en tässä vaiheessa enää odota ollenkaan. Sitähän on vietetty jo marraskuusta asti, kun se tuli niin kauhean aikaisin.
  Itse en luota pidempiin ennusteisin, vaan uskon meteorologeja, jotka sanovat, että ainoastaan viisi vuorokautta voidaan ennustaa suht varmasti. Mutta seuraan kyllä tiiviisti Ilmatieteen laitoksen kahden viikon ennustekäyrää, joka pysyy mukavan näköisesti nollan yläpuolella!

  VastaaPoista
 2. Saila tämä oli huhtikuussa ja puolenvälin ylityksen jo tehneenä . Toivottavasti tänä vuonna tulee kevät aikaisemmin. Kylmää oli vielä pitkään näiden kuvien ottamisen jälkeenkin . Puhelimesta minäkin säät katson jopa kun olen kauppaan kävellen menossa pitääkö ottaa sateenvarjo vai ei ?.Talven paluuta en myös toivo minäkään olen virittäytynyt jo kevään tuloon .

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä millainen kevät tulee olemaan tänä vuonna edessä? Aika paljon on kuvien mukaan t ollut lunta teillä vielä huhtikuun puolivälin tienoilla.
  Kummasti kevään tulo alkaa jo kutitella kantapäitä.

  VastaaPoista
 4. Ennustetaan taas aikaista kevättä kuten viimekin vuonna .Joskushan ennuste käy toteen toivottavasti tänä vuonna .
  Lunta oli liikaa ja kylmää riitti siksihän ne lumetkin pysyi .
  Olen päässyt jo kevät vireseen voi olla että tulee pitkä odotus ja vire laskee .

  VastaaPoista
 5. Nuo näkymät eivät ole enää kovin kaukana. Taitaa vähän jokainen kevät olla erilainen. Mies nauraa minulle, että joka ikinen kevät tuskailen ettei tuo lumi sula ikinä! Viikon päästä tilanne voi olla jo täysin toinen :)

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti näin olisi että kaukana ei ole ja yhtä kylmää ja hidasta kevättä en toivo .

  VastaaPoista
 7. Ihanat mökki kuvat. Odotan niin kaunista kesään kukkaloistoanne ja kauniin lasiverannan
  sisustusta.
  Muistan sen viime kevään, kun luvattiin aikaista kevättä. Oli muute pettymys!
  Mutta nyt luin, että tänä vuonna kevät tulisi aikaisin. Heh! onkohan tällä kertaa uskominen.
  Mutta lunta on vähemmän, tuudittaudun siihen uskomukseen.
  Ps. kevät jo ajatuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minäkin odotan ilolla kukkien näkemistä ja terassilla oloa.
   Niinpä sitä silloinkin luvattiin aikaista kevättä kuten nytkin. Sitä haluaa vain jotenkin aina siihen uskoa kuitenkin .
   Lunta on ainakin vähemmän ja sade sulattaa routaa .
   Samoin täällä monet ajatukset siintää jo keväässä .

   Poista
 8. Toivon todella, että tänä vuonna ei tarvitse kevättä odotella noin kauan. Teidän mökkipaikka on kyllä tosi kiva <3
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Nila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon minäkin samaa joka vuosi nyt saisi nämä lumet lopullisesti sulaa . Jos niin käy täällä vältyttäisiin loskalta koska tiet ainakin on jo sulat . Mökkitiet on sitten toinen asia .
   Kiitos kehuista mökki on kyllä tosi kiva meidänkin mielestä .
   Kiitos samoin sinne teille .

   Poista
 9. Keväiset on kuvat viimekeväältä. Neitoperho on kaunis perhonen. Saa nähä osuvatko nyt ennusteet kohilleen, aikasesta keväästä. Harvoin siitä aikaisuuvesta on mittään hyötyy ainakaan peltoviljely puolella. Monesti satteiseks muuttuu sitten huhti/toukokuulla ja kylyvöt viivästyy. Tämä eis takasin rumppoova keli sais loppuu. Joko lämpenis tais olis pakkasella, liukasta on melekein tää vuos ollu tiälläpäin.Kevät saapuu kyllä aikanaan ja nautitaan siitä täysinrinnoin!

  VastaaPoista
 10. Neitoperhosen näkeminen oli kyllä ihana asia pitää tänäkin vuonna tarkkailla samoja paikkoja .Niitä on aina näkynyt samoissa paikoissa minkäköhän takia?
  Aina sitä haluaa uskoa mieluisiin ennusteisiin. Liukkautta on ollut täälläkin jatkuvasti nyt on sateet sulattanut koti tiet mitä on sitten mökkitiet se on toinen juttu .
  Jokavuosihan on se kevät saapunut 😃

  VastaaPoista
 11. Ihmeellistä ja ihanaa nähdä lumen alle tähän aikaan vuodesta. Että raparperikin siellä ! Meidän omat on sellaisessa paikassa että en viitsi sinne rämpiä vaikka tulinkin uteliaaksi 😀 Vai yrittäiskö kurkkia ikkunasta kuitenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nämähän kuvat on viimevuoden huhtikuun puolenvälin jälkeen ei taida raparperia vielä näkyä 😅

   Poista
  2. Oho, en huomannut että ei ole enää vuosi 2022 :D Hah hah

   Poista
 12. Viime kevät oli pitkä ja kolea. Tuntui, ettei lämpö saavu koskaan, eikä jäät sula ikinä. Tulihan se kevät sieltä lopulta. En oikein usko noiden lehtien lööppeihin ja ennustuksiin. Minäkin seuraan Ilmatieteen laitoksen ennusteita. Välillä nekin muuttuvat voimakkaasti lyhyellä aikajaksolla. Tämä talvi on ollut varsin leuto ja todella vaihteleva. Lumikaaoksesta on siirrytty vikkelästi vesisateisiin. Nyt lunta on todella vähän, mutta taitaa sitä vielä lisää sataa. En kuitenkaan usko, että lunta tulisi valtavia määriä ja että ne pysyisivät maassa pitkään. Olen huono ennustaja, joten aika näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin toivottavasti on toisin tänä vuonna . Aina sitä haluaa uskoa parempaan . Samoin en minäkään usko näihin ennusteisiin ja kuten sanoit lyhyelläkin aika välillä ne muuttuu . Aika näyttää mutta vähän malttamattomia tässä kyllä ollaan .😀

   Poista
 13. Siellä etelässä aina hoppuillaan kevään tulon suhteen. Meillä nuo näkymät ovat ennemminkin normaalia huhtikuun puoliväliä ja tässä vaiheessa talvea on vielä odotettavissa ties miten paljon lunta. Nytkin tupruttaa taivaan täydeltä lisää koko ajan.
  Joskus on käynyt mielessä, että pitäisi tutkia vanhan kansan uskomuksia ja tarkistaa, miten hyvin ne pitävät paikkansa. Uskon, että aivan yhtä hyvin kuin nykyisetkin pitkän ajan sääennusteet (eli eivät lainkaan) :D Vasta jälkeenpäin sitten näkee, mikä se oli se todellisuus normaalivuoteen verrattuna. Toivoisin kyllä, että tulisi aikainen kevät ja oikein pitkä kesä, kun viime vuosi meni täällä vähän kehnosti sen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan vähän hätäisiä mutta jotenkin pitää yrittää jouduttaa kevääntuloa 🤣
   Nämä vanhan kansan tiedot ilmojen suhteen on ehkä vanhentuneita ilmaston muutoksen suhteen . Luonto ei ole enää entisensä .
   Lunta tuli meilläkin aamulla sankasti ja tuuli oli kova nyt paistaa taas aurinko .

   Poista
 14. Hei Nila!
  Ihanat kuvat keväästä. Voin ihan tuntea auringon lämpimät säteet. Kevät on ihana .
  Eilen illalla meille tuli ihan myrskyn tunne, kova tuuli, vähän lunta ja sadetta muutama kova ukkosen jyrähdys, ja salamoita. Onneksi se kävi pian ohi, meillä. Tänään on aurinkoinen kaunis aamu mutta kovin liukasta. Saa nähdä voinko ollenkaan mennä ulos, meidän asuinalueella ei hiekoteta ihan ensin.
  Hyvää viikonloppua /Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika täällä on ollut myös aurinkoa näkyvissä ihan mukavasti .
   Kevään merkkejä jo ilmassa .

   Poista
 15. Eivät ole vuodet veljeksiä, saa nähdä miten tänä vuonna kevät etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja taas luvataan aikaista kevättä ?

   Poista
 16. Katsoin vuodet väärin ja täytyi hieraista silmiä, mikä kevät. Mutta onhan kevättä tosiaan jo ilmassa vuonna.

  VastaaPoista
 17. Se olisikin ollut jotain jos raparperikin olisi jo kurkannut .

  VastaaPoista
 18. Ihanaa kevään tunnelmaa.
  Sanovat että tänä vuonna kevät alkaisi aikaisemmin.
  Nyt on jo kevään tuntu mutta äkkiähän se voi taas talveksi muuttua.

  VastaaPoista
 19. Lumet olivat kadonneet meiltäkin tyystin lomamme aikana! Jotenkin kuvittelin, että lasten hiihtolomaviikolle lunta tulisi, mutta ilmeisesti ei...
  Sinä olet kyllä todellinen kasvikuiskaaja... aiemmasta postauksestasi katselin suu auki parsapenkkiä... minäkin kun aioin kokeilla kesällä parsaa... tai siis hetkinen, parsakaalia, kun tyttäremme onnistui sitä kasvattaa viime kesänä!! Heleää helmikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 20. Lunta on hieman satanut lisää mutta taitaa sulaa pois kun on plussaa .
  Kasvikuiskaaja on ihana kunnia nimitys kiitos .
  Parsaa ei ihan vielä ole tulossa mutta ihana ajatus kuitenkin .
  Kiitos samoin sinulle .

  VastaaPoista
 21. Kivat kurkistukset kevääseen sinulla! Täällä eilen sai etsimällä etsiä lunta, auraus kasoja jostakin löytyi. Mutta tänään on täysi talvi, ikkunasta arvioituna lähes 20cm. Onneksi ei tarvitse lähteä lumitöihin, ne hoitaa kiinteistöyhtiö.

  VastaaPoista
 22. Kyllä ilmat on nyt vaihdellut mutta kohta ollaan jo maaliskuussa väkisinki ne lumen tulot vähenee . Kiitos sinulle kommentista 😀

  VastaaPoista