keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Koivun mahtaa ja orvokkeja .

 Olemme suunnitelleet jo monena vuonna valuttaa koivun mahlaa  joko ollaan oltu liian myöhään liikenteessä tai on unohdettu kokonaan koko asia . No eilen pakastin neljä litraa ja nautimme molemmat pari lasillista aamulla yhden ja illalla yhden kumpikin  . Laitoimme tapin yöksi ja tänään valutamme litran verran joka päivä nyt kun täällä ollaan ja niinkauan kun sitä tulee  .





Orvokkeja oli myynnissä vaikka minkä värisiä ja minähän innostuin ostamaan 4x8 kpl . Olen ihastunut näihin tummiin ja kaksi laatikkoa tuli valikoitua vähän isompi kukkasta ja kaksi vähän pienempi kukkasta mutta väri sama . Tämä väri on ollut muutaman vuoden vakio . Kastelin niitä kun tulimme mökille ja seuraavana päivänä istuttelin  .



Maalasin tämän mustan piparkakku metallisen ruukun jälleen uudelleen niinkuin joka kevät ja istutin siihen isompia orvokkeja nämä matkaavat haudalle  .





Isoon pataan istutin myös näitä suurempia terassille . Siinä oli jo monivuotista maksaruohoa reunassa minkä jätinkin paikoilleen  . Vielä jäi kuusitoista orvokkia istuttamatta tulikohan nyt tosiaan taas innostuttua liikaa   . No eiköhän ne paikkansa löydä  .


u

Mutta tällaista tällä kertaa  .

27 kommenttia:

  1. Orvokit ja maksaruohot näyttävät sopivan hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan hyvännäköisiä ovat yhdessä . Loppukesästä istutan orvokkien tilalle muuta .

      Poista
  2. Orvokit tuovat kesän!
    Ajattelin istuttaa valkoisia orvokkeja kukkapenkin kaljuihin kohtiin. Orvokit tuntuvat siementävän hyvin, joten toivon samaisiin paikkoihin nousevan sitten uusia orvokkejakin sitten seuraavina suvina. No, ehkä olen vähän turhan optimistinen tuon jatkon osalta...
    En ole koivunmahlaa maistanut koskaan, en muista että missään olisi ollut maistiaisia tarjolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit tuovat kesän olet oikeassa . Siementaimet on vaan niin pienikukkasia mutta yhtä kauniita . Koivun mahlaa menee vientiin todella paljon mutta en tiedä missä sitä myytäisiin.

      Poista
  3. Kauniita orvokkeja ja näyttävät varmasti kivalta, kun niitä on eri paikoissa tuomassa kauneutta ja toistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pitää löytää niille 16 :sta vielä paikat .

      Poista
  4. Hmm, nyt tuli kyllä muisti katko. En muista yhtää mille mahla maistuu. Pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et maun puolesta ole jäänyt paitsioon . Vähän makealta ja minusta jos juo isomman lasillinen on vähän tympeää . Kokeile ihmeessä terveys hyötyä kuulemma on .

      Poista
  5. Orvokeilla on mukava tuoda väriä puutarhaan. Tumma on kaunis!

    VastaaPoista
  6. Kiitos minustakin tumma on kaunis .

    VastaaPoista
  7. Todella kauniita orvokkeja. Itsekin usein päädyn ostamaan juurinkin orvokkeja, kun ovat aika anteeksi antavia tällaisen onnettoman puutarhurinkin käsissä.
    Ihanaa iltaa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit on helppoja ja kauniita näin keväällä vaihdan kyllä nämä jossain vaiheessa kesää muuhun kukkaan mutta sitä ennen leikkaan niitä maljakkoon . Sanovat että jos ne leikkaa niin kukkivat uudestaan . No minä en ole jaksanut odottaa uutta kukintaa . Kiitos sinulle ja mukavaa viikonjatkoa .

      Poista
  8. Orvokit onkin kylmänkestävinä tämän ajan kukkia. Kauniit ovat orvokkisi. Tuossa lähipuutarhalla on kanssa orvokkimeri kukkimassa ja tänään meinasin pienikukkasia käyvä hakemassa.

    VastaaPoista
  9. Tämä on ollut minun väri valinta jo vuosia .
    Kiitos samoin sinulle ❤️

    VastaaPoista
  10. Orvokit on kyllä nyt ihan ajankohtainen kukka .Käyhän ostoksilla .

    VastaaPoista
  11. Kauniit orvokit! Nyt on juuri orvokkien aika, itsekin ostin orvokkeja terassille ja ikkunalle päivää piristämään! Isossa laatikossa ne pääsevät edukseen, kun vähän rehevöityvät ja kukinta voimistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tämä tumma on ollut minun suosikkini monta vuotta . Pata on kyllä ollut näille hyvä alusta ja tänä vuonna en istuttanut niin monta siihen kuin viime vuonna. Kasvaessaan pitää olla myös tilaa siihen .

      Poista
  12. Muutaman orvokin laitoin minäkin amppeliin oven pieleen. Orvokeilla on hyvä aloittaa kesäkukkakausi.

    VastaaPoista
  13. Kiitos orvokkien sesonki aikaa ja kyllä ihmiset ostaakin niitä erittäin paljon . Jossain vaiheessa pitää vaihtaa johonkin muuhun kun kesä etenee .

    VastaaPoista
  14. Orvokki on kiitollinen kukkija, kun sitä nyppii koko kesän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on mutta poistan ne silloin kun ovat liikaa kasvanut pituutta ja leikkaan ne maljakkoon siinä ne kaunistaa pöytää vielä pitkään . Vaihdan sitten tilalle jotain muuta .

      Poista
  15. Ooh miten kauniita orvokki-istutuksia 💜
    Koivun mahlaa - wow! Meillä on iso pihakoivu, en ole koskaan tullut mahlaa ajatelleeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos orvokit on vaan niin ihania joka vuosi pitää saada .
      Kokeile joskus mahlan valutusta ja sillähän on suuret terveys vaikutukset . Kohta tänä vuonna on liian myöhäistä mutta onhan ensi vuonna taas kevät .

      Poista
  16. Kauniin väriset orvokit. Siitä se kesä alkaa.

    VastaaPoista
  17. Hei Nila!
    Ihana väri sinun orvokeissa. Minulla ei vielä ole kuin muutama kori koristeltu. Yleensä tähän aikaan on jo moni ruukku täynnä orvokkeja. Taitaa olla tämän kylmän ilman vika.
    Hyvää viikonloppua /Marika

    VastaaPoista
  18. Minulla ei ole montaa purkkia mihin istutan mitään mutta jotain kuitenkin .

    VastaaPoista