torstai 20. huhtikuuta 2023

Uutta "sälää" mökille ja kotia .

 Taas on uutta "sälää"kerätty nurkkiin nämä haettiin , ostettiin halvalla tästä läheltä muutamia viikkoja sitten . Tämä yksi ikkuna edessä on todella suuri ja painava . Takana vähän pienempi . Ovia on kaksin kappalein tämä kaksois ovi tulee kesäkeittiöön sen toinen puoli näkyy kärryssä  . Nämä nojaa kolmea suurta halkopinoa vasten   .



Peräkärryssä on lisää tavaraa yksi iso ikkuna hajosi tullessa kuoppasia teitä yhdestä ovesta , no mies laittaa siihen uuden lasiakin kyllä löytyy  . Ovet ja ikkunat on karmeineen ja osan saatiin sisälle talliin talveksi  . Nämä muut paitsi kaksois ovi on tulossa kesäkeittiöön  . Seuraava siivous kohde näkyy myös kuvassa näitä kohteita  vielä riittää . Otan talteen myös nämä hauskat paperi linnut niille voi olla myös jossain vaiheessa käyttöä siis pidän niitä mallina .


Tässä nämä joutuu viettämään tulevan talven jollei saada kasvihuonetta niin pitkälle että saadaan niiden lasit tallista ja nämä niiden tilalle  . No nämä on nyt hyvin tuettuna ja kattoakin hieman päällä . Kärryjen takana pinottuna ja pilkottuna se suuri alkuvuonna kaatunut kuusi  .



Kotona eteisessä on taas hetkellinen säilytys mökin seinä paneeleille . Kuljetus oli hankalaa ottaa mökille kun ne ei tiedä kun vähän ennen milloin kuorma saapuu ja ehkä emme ole silloin paikalla  . Oli parempi näin ottaa ne kotia ja hakea vaikka vain puolet ensin kärryllä mökille kun se on taas tyhjäkin nyt . Vaatehuoneen oven saa juuri auki  .
Tekstien koko taas vaihteeksi vaihtelee huomasin juuri  , mutta olen nyt laiska korjaamaan  .





Mutta tällaista tällä kertaa  .

27 kommenttia:

  1. No siellä on todella kevättä rinnassa, eli "pesänrakennuspuuhia" oikein roppakaupalla, ihailen energisyyttänne!! Kesäkeittiö kuulostaa mahtavalta - huolisin... meidän kesäkeittiöt tullee olemaan jälleen jossain puskissa risukeittimen kera... odotan kyllä, että yötkin lämpenisi ja tarkenisi jo nukkua pakussa.... Iloa ja energiaa kevääseenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pesänrakennuspuuhia meillä on ollut jo monta vuotta .
      Kiitos samoin iloa ja enerkiaa tekin tarvitsette .

      Poista
  2. Vautsi mitä löytöjä! Teillä sitte tapahtuu koko aijan. Kiitä onnias, etton miäs, jota kiinnostaa nikkaroonti. Meillä tuppaa kääntyä kantapäillä ja juaksoo pakohon, jos haistaaki, että olis jotaki sentyyppistä tekemistä. Ns. omat tyät kyllä hoitaa tehokkahasti.

    VastaaPoista
  3. Minustakin nämä oli upeat ja halvat löydöt . Mies ei ollut kovin iloinen kun niitä haettiin joutui melkein yksin niitä nostelemaan ja tuo iso ikkuna painoi ihan älyttömästi . Ja piti vielä tuoda jonkinlaisen matkan päästä ja ylämäkeen . Nainen miltä ne ostettiin puhui ja selitti koko ajan miten ne olisi hyvä lastaa kyytiin, ehdotti että pitäisikö teidän hakea kahdessa erässä, onko teillä pitkä matka, onko mutkaiset ja kuoppaiset tiet jne.... Miehen äänen sävystä huomasin että sitä otti päähän . Jätettiin mökille kärryyn peitteen alle ja nyt vasta purattiin ne . Nyt ei ollut yhtään harmistunut vaikka yksin purkasi kuorman . Me molemmat tykkäämme kaikesta tällaisesta ja mies on kyllä taitava käsistään .

    VastaaPoista
  4. Kevättä rinnoissa teilläkin💚
    Ja huikeita kesän "pesänrakennusta" tiedossa ja hyviä ostoja.
    Kesäkeittiö on niin paras kesällä, kyllä innolla odotan kuvia, kun valmis.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä ,Kevättä 😀 .Kesäkeittiön valmistusta saadaan vielä odottaa mutta siihen me ollaan totuttu .
      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  5. Hienot löydöt, noista saa vaikka mitä aikaiseksi. Onni on mies, joka osaa rakennella!

    VastaaPoista
  6. Ihanat ovet ja ikkuna. Selviä kevään merkkejä on se, että haluaa uudistaa jotakin. Ihanaa loppuviikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ostokset kyllä miellyttivät minua suuresti .
      Kiitos ihanaa loppuviikkoa myös sinne .

      Poista
  7. Hyvät löydöt. Kesäkeittiöstä tulee varmasti olemaan paljon iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos uskon että iloa löytyy me aloitamme näiden tarvikkeiden hankinnan jo kauan ennenkuin on tarvetta . Me hankimme paljon kierrätys juttuja jos mahdollista koska silloin saa edullisesti .

      Poista
  8. Teillä(kään) ei projektit lopu. Mainiot klasit kesäkeittiöön, näen jo silmissäni, miten ihana siitä tulee.

    VastaaPoista
  9. Kiitos meillä on ilmeisesti samanlaiset silmät 😀👁 .
    Me haalimme tavaraa kun kohdalle sattuu edullisesti .Projekteja on taas kolme odottamassa keittiö / vanha puoli mökistä pinnat , kasvihuone ja perkola/ kesäkeittiö . Mutta kaikki ajallaan ja näin suuret yksi kerrallaan .

    VastaaPoista
  10. Koti aina välillä sekaisin ja täynnä remonttitavaraa. Mekin usein ennakoimme tulevaa ja teemme hankintoja mieluummin paljon etuajassa kun tilaisuus, jotta ei tule kiire. Jotain tavaraa ei välttämättä löydä myöhemmin ellei nyt osta. Meillä olisi kotona ikkunaremontti tarpeen mutta ei vuosiin mahdollisuuksia, ensin pitäisi laittaa suihkuhuone, sekin kallis juttu. Mutta ei mitään, säästetään ahkerasti rahaa niin jonain päivänä... 😀

    Kun arvelit että kommenttisi oli hävinnyt blogistani niin ettet vaan tarkoittanut sitä jonka olit laittanut siihen aikaisempaan postaukseen, hanavettä ja kivennäisvettä koskeva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mekin ostamme silloin kun saa edullisesti . Suuret remontit vaativat aina säästämistä . Teilläkin oli juuri kallis keittiö remontti niin ei sitä heti saa taas uusia kalliita korjauksia
      Mutta kaikki ajallaan .

      Poista
  11. I love the big window, it's fantastic, I see you made excellent purchases.
    Spring and summer invite us to renovate and create new spaces.

    VastaaPoista
  12. Tuo lintuikkuna on aika ihana❤️Ja hieno kesäkeittiö teille varmaan tulossa kun kaikki valmista. Hyviä löytöjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen menee kuitenkin aikaa mutta keittiö remppa kuitenkin .
      Kiitos sinulle .

      Poista
  13. Hei Nila!
    No aivan ihania nuo ikkunat, ja ovet. Tulee varmasti oikein hyvä tulos. Tuleeko se iso ikkuna kasvihuone rakennukseen?
    Terveisiä Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule tämä iso ikkuna kasvihuoneeseen vaan kesäkeittiöön . Kyllä siitä hyvä tulee kun kerkiää vaan tehdä . Kiitos sinulle .

      Poista
  14. Paljon teillä on suunnitelmia ja tekeillä. Tulee varmasti hienot lopputulokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan liikaa on taas kaikkea ei kerkiä nyt edes tekemään . Kiitos sinulle .

      Poista
  15. Ihanat ikkunat ja ovet. On kyllä hyvä, ettei noita hävitetä vaihdon jälkeen, koska noitahan voi uusiokäyttää vaikka mihin. Hyvät suunnitelmat teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme samaa mieltä siksi haalimme näitä edullisesti. Kiitos sinulle .

      Poista
  16. Kiitos sinulle sanoistasi ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinne .

    VastaaPoista