perjantai 28. huhtikuuta 2023

Puukiipijä

 Meidän iloksemme näimne taas puukiipijä pariskunnan mökkipihassa tai oikeamminkin puissa . Ne on pesineet siellä jossain koloissa mitä varmasti vielä kuitenkin löytyy  . Me olemme tehnyt niille kaksi omannäköistä pönttöä ja iloksemme huomasimme että toinen on vihdoin löydetty ja otettu käyttöön  . Veimme tämän toisen pöntön siihen lähelle koska tämä taitaa olla liian aukealla paikalla  . Puukiipijä voi tehdä toisenkin poikueen mutta ei koskaan samaan paikkaan  , mutta jos tyhjentää pöntön välillä se voi pesiä siihen uudestaan  . No me ajateltiin että ompahan nyt sitten toinen pönttö siinä lähellä  .


Olemme huomanneet että täällä mökillä on monipuolinen linnusto  . Asensimme puhelimeen ilmaisen sovelluksen joka tunnistaa linnut niiden lauluäänen perusteella .Tämän sovelluksen saa ladattua sovelluskaupasta ilmaiseksi . Samalla voit ilmoittaa tuonne tutkimukseen omista havannoista joka kerää tärkeää aineistoa Suomen linnuista ja niiden levinneisyydestä

Tähän sovellukseen voit tutustua ja ladata sovelluskaupoissa kun kirjoitat hakuun -> Muuttolintujen kevät - RFJM 

Mutta tällaista tällä kertaa  .

18 kommenttia:

 1. Meillä muutti sinitiainen puukiipijälle tehtyyn pönttöön. Pari vuotta on asukkaita odoteltu. En ole edes varma, että meidän taajamassa on elelemässä puukiipijöitä, joten kuka tahansa asukki on aina tervetullut pönttöihimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut muutamia vuosia jo puukiipijä pariskunta mökkipihassa ja puissa . Iloisia ollaan kun pönttö on asuttu ja löydetty . Pönttöjä meillä on useita ja kaikissa taitaa olla asukkaita paitsi tässä toisessa kiipijä pöntössä . Mukavaa kun vierailit blogissani ja toivottavasti tulet toistekin .

   Poista
 2. Teillä on ympärillänne monipuolinen luonto, joka varmasti vaikuttaa lintuesiintymiin. Peltoa, metsää, monenlaista puustoa. Puukiipijän on helppo kotiutua tuollaiseen pönttöön.
  Pitääpä käydä sovelluskaupassa. Äänien perusteella on helpompi etsiä lintuja, kun niitä ei aina edes kovin helposti näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä todella on laaja linnusto tämän huomaa kun tästä uudesta sovelluksesta tulee lintujen kuvat minkä ääntä olet nauhoittanut se kertoo minkä prosentin varmuudella se on sen ääni . Voit senjälkeen laittaa onko sinulla myös näköhavainto kyseiseen lintuun . Tämä on kyllä koukuttava sovellus . Täällä on nyt todella kurja ilma sisähommia vaan.

   Poista
 3. Onpa hienoa, että puukiipijä asutti sille tekemänne pöntön. Lintuja on meilläkin pihapiirissä paljon ja etenkin västäräkkien touhuja on tosi kiva seurata. Se onkin hyvin seurallinen lintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Västäräkkien puuhia on mukavaa seurailla punarinta on myös tosi seurallinen ja utelias .Puukiipijän nähdään joka päivä pihapiirin puissa ja mukavaa kun yksi pönttö on nyt sitten löydetty kuitenkin .

   Poista
 4. Puukiipijä on täälläkin tuttu lintu ystävä. Rakastan niin lintujen laulua ja niiden pesimis puuhia.
  Mies tehnyt meidän tontille myös monta linnunpönttöä, joihin nyt alkaa asukkaat saapua.
  Ihana kevät ja kesän tulo!
  Kiitti vinkistä tuosta sovelluksesta.
  Eilen pihassa kipitteli aivan ihana sepelkyyhky pari.
  Nautitaan tästä ajasta. Ja mukavaa vapun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta täällä mökillä olen saanut tutustua moniin sellaisiin lintuihin mitä en ole koskaan ennen nähnyt kuten juurikin tämä puukiipijä .
   Meillä on myös useita pönttöjä ja lisää tehdään .
   Tämä sovellus on kyllä koukuttava ja kun vielä näkee ne linnut kuvina minkä ääniä on nauhoittanut voi hyvinkin auttaa uusien tunnistuksessa.
   Kiitos mukavaa vappua myös sinne .

   Poista
 5. Voi miten söpöä ja söpö pönttö! Olen tainnut nähdä puukiipijän vain kerran. Minullakin on sovellus, joka tunnistaa äänestä linnut ja silläkin osallistutaan tutkimukseen, mutta se on eri kuin tuo sinun. Eipä varmaan sillä väliä, mutta kiva on tietää, kuka missäkin lurittelee.

  VastaaPoista
 6. Kiitos minä en myöskään ole ennen nähnyt puukiipijää kuin vasta täällä mökillä ollessa.
  Tämä sovellus on siitä kiva että äänityksen jälkeen näkyy myös niistä linnuista kuvat . Minusta näin voi myös oppia näkö tunnistukseen .
  Lurituksia on mukava kuunnella .

  VastaaPoista
 7. Täytyykin yrittää saada puukiipijä pihapuuhun. Kiitos neuvoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiian aukeille paikoille puukiipijä ei asetu pitää olla puiden suojaa .

   Poista
 8. Somaa, että oma puukiipijä on asettunut pönttöönne. Lintujen seuraaminen on hauskaa.

  VastaaPoista
 9. Hei Nila!
  Linnut kuuluu puutarhaan, niitä on kiva seurata. Me laitoimme muutaman uuden lintupöntön. Siellä on ollut sinitiainen katsomassa, mutta en tiedä onko muuttokuorma jo tullut sinne.
  Oikein hyvää Vappua sinne.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 10. Lintujen seuranta on parasta täällä mökillä . Pönttöjä ei ole koskaan liikaa . Mukavasti sanottu onkohan muuttokuorma jo tullut 😀 .
  Kiitos samoin hyvää vappua .

  VastaaPoista
 11. Onpa kiva tuollainen sovellus. Minä kun olen onneton kaikkien kasvien kanssa, mietin jo, että pitäisikö se kasvien tunnistusohjelma asentaa omaan puhelimeen :)
  Ihanaa kun linnunpönttö on saanut asukkaat.
  Mukavaa vappuviikonloppua sinulle Nila <3

  VastaaPoista
 12. Tämä sovellus on kyllä kouluttavat ja tuon kasvien tunnistusohjenman olen minäkin asentanut . Kiitos samoin sinulle .

  VastaaPoista