tiistai 11. huhtikuuta 2023

Mökkipuro , mökki ja muut ulkorakennukset

Nämä kuvat on otettu tieltä käsin ja meidän tontti näkyy nyt hyvin kun ei ole puissa lehtiä  . Tämän heinäseiväs aidan vasemmalla puolella on melko jyrkkä rinne alas ja se on lähteitä täynnä  . Se on nytkin aivan märkä ja siihen saisi aika helposti isonkin lammen  . Oikealla näkyy meidän mökki  . Meidän tontti ulottuu tältä puolen tiehen .


Suoraan edessä ( alakuva) on työkaluvaja ja sen alla maakellari . Sen oikealla puolella näkyy pihapiirin pikkumökki noin 12 neliötä mikä toimii varastona . Työkaluvajan vasemmalla puolella alempana näkyy ulkovessa missä on myös pata missä voi lämmittää vettä   . Se toimi aikoinaan myös pesutilana  on eristetty omaksi tilaksekseen suihkuverholla . Sen takana pilkottaa punainen tallirakennus . Sen tässä päässä on noin 16 neliön vierashuone , sitten on autotalli ja puuvaja  .


Tässä on tallituvan vierashuoneen ikkunat sieltä sisältä on aika jyrkät näkymät alas rinnettä  .


Tässä seison puolessa välissä rinnettä  (alakuva) ulkovessan sivussa aidan sisäpuolella mutta mennäämpä ulos portista  .


Meillä on tässä aitauksessa kaikkiaan neljä porttia mistä pääsee kulkemaan olen nyt laskeutunut yhdestä alas  (alakuva) paikkaan minkä esittelinkin tieltä käsin ja mihin saisi sen lammen tarvittaessa  .


Tässä näkyy työkaluvaja / maakellari  ja polku ulkohuussiin . Kohta missä aita on vähän siksakissa kaatui se iso kuusi  .Tämä on korjattu nyt väliaikaisesti korkealla aidanseipäällä ja katkenneet poikkipuut jotenkin  kasaan .



Kun siirrän katseeni oikealle (alakuva) näkyy rajapuro mikä etenee metsään ja  alkulähteeseen mistä tämä puro saa alkuunsa ja sieltä meille tulee se vesi letkulla omalla paineellaan . Vasen puoli naapurin ja oikea meidän  .




Puro toiseen suuntaan kohti tietä  oikea puoli naapurin vasen meidän ja se missä olisi se lammen mahdollisuus  .


Tässä näkyykin vihreä letku mikä menee portin alta  , olen siirtänyt vain yhden ylä aidanseipään pois päästäkseni portista . Oikealla yksi niistä monista meidän puupinoista . Kuuseen nojaa tikapuut minkä avulla kitken rinteitä  .


Rajapuro tieltä kuvattuna takana näkyy ulkohuussi  . Tästä puro menee tien alta  .






Ja jatkaa matkaa toisen rummun alitse luikerrellen kauas pelto ojia pitkin  . Runpu taitaa olla hieman jäässä tässä kohtaa . Lapsenlapset rakastaa heitellä pieniä kiviä tähän  .



Mutta tällaista tällä kertaa  .






32 kommenttia:

  1. Tuo on valtavan hieno puro, siinä virtaa vesi ympäri vuoden toisin kuin minun ojissani, joissa on vettä vain keväällä ja syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähteissä on myös vesi ympäri vuoden .Pitäisi hieman siistiä taas sen reunoja .

      Poista
  2. Oi, juku! Miten vähän sielläpäin on lunta. Niin keväistä.
    Ihana pihapiiri puutarhoineen mökillänne.
    Ihana tuo soliseva purokin.
    Mukavia puuhasteluja mökille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumet alkaa olla kohta vähissä . Puron virtauksen kuulee nyt näin keväällä kyllä se sen verran tehokasta on . Kesän mittaan pitää mennä lähemmäs että sen kuulee. Mökillä on kohta ulko hommat käsillä nyt jo olen hieman penkkejä päässyt haravoimaan.

      Poista
  3. On sinulla lääniä puuhasteltavaksi! Olenkin joskus miettinyt, miten saat kaiken kauniin ja kiinnostavan mahtumaan pihapiiriisi, mutta ei taida ihan heti tullakaan ahdasta. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos meillä on tämä mökkitontti jotain 4300 vähän päälle mutta kaikki ei ole käytössä kuten kuvista huomaat .

      Poista
  4. Puro ja lähde ovat oikea aarre, kun vedelle on aina runsaasti tarvetta. Mökkitonttinne on tosi hieno; siellä on luonnontilaisia alueita ja siitä huolimatta sinulla on valtavasti istutuksia ja hoidettua puutarhaa. Lampi on hieno mahdollisuus, jonka voi halutessaan joskus toteuttaa. Kaikkea ei tarvitse heti tehdä.
    Ymmärrän lapsenlapsia. Itsekin tykkäsin muksuna nakella kiviä veteen. Taisin viime kesänäkin "heittää leipää" muutaman murikan verran järven rannalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä veden tulosta letkua pitkin olemme tosi iloisia ja vettä lähteessä riittää .
      Tähän saisi todella suuren lammen jopa uimakelpoisen mutta se taitaa jäädä jollekkin seuraavalle .
      Lapsena mekin heitimme kiviä ja nyt saa olla tarkkana etteivät heitä toistensa päähän tai jotain . Heitot menee vielä mihin sattuu .

      Poista
  5. Isot tilukset Sinulla. Kiitos, annoit hyvän vinkin miten voi rinteessä kitkeä, istuttaa, ym: tikapuiden avulla. Minullakin on pikkuruinen puro, mutta se vaatii kunnostamista ennenkuin sen tunnistaa puroksi. Kiva lirinä-ääni siitä kuitenkin lähtee :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllähän tätä lääniä on ja osa ihan luonnon varaisenakin .Minä olen kitkenyt rinteet jo vuosia tikapuita hyödyksi käyttäen . Saa nähdä jaksaako vielä tänä vuonna kun niitä on kuitenkin niin paljon . Puro on kyllä ihana elementti ja nyt näin keväällä sen virtaus on voimakasta ja kuuluvaa .

      Poista
  6. Lammikko olisi aika kiva. Saisi kaiken muun lisäksi kastelu vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä miten tuon lammen kanssa käy taitaa aika tulla vastaan . Kasteluvettä meille tulee tosiaan lähteestä letkulla omalla painollaan ja laskemme sitä saaveihin lämpenemään . Ja oma porakaivo on myös missä on hyvää lähdepitoista juoma vettä .

      Poista
  7. Teillä on tontilla paljon korkeuseroaja. Meillä on nyt tosi pieni lätäkkö, jossa on pohjamuovi. Ja sinne on tupsahtanut vaikka mitä eläimistöä. Tosi hauska seurata sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on todella suuria korkeuseroja tontilla ja se luo kyllä oman haasteensa .

      Poista
  8. Upeita keväisiä kuvia. Nuo lähteet ovat oikea aarre. Povataanhan, että tulevaisuudessa tulee aivan vesipula nimenomaan puhtaasta vedestä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos , näinhän sitä povataan ja onhan se jossainpäin maailmaa jo hyvinkin vesipulaa .
      Meillä on useita lähteitä siellä lähiympäristössä .

      Poista
  9. Jotenkin sellainen pieni lampi olisi kiva. On teillä siellä mökilläkin niin ihanat maisemat ja kaikkea puuhattavaa myös.
    Ihanaa viikkoa sinulle Nila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille saisi kyllä ihan suurenkin tonne alas jopa ihan uimakelpoisen mutta aika iso homma kuitenkin .
      Kiitos kuin myös sinne .

      Poista
  10. Puro ja lähde ovat kyllä hieno asia, joten mihin ihmeeseen enää lampea tarvitset?
    Kuvista saikin hyvän käsityksen tontin koosta ja useista rakennuksistanne.
    Mukavaa viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minä sitä lampea tarvitse mutta siihen saisi upean ison ja vielä uimakelpoisen mutta taidan olla jo liian vanha sellaiseen projektiin , mutta mahdollisuus kuitenkin on olemassa .
      Meidän tontti on se 43OO neliötä ja vähän ylitse .
      Kiitos mukavaa viikonjatketta myös sinne .

      Poista
  11. Vedensaanti on mainio asia. Teillä on valtavasti maata ja maisemaa tuossa. Hienoa!
    Riittää puuhaa loppuelämäksi eikä pääse pitkästymään. 🌷

    Ihailen noita teidän halkovarantoja. Meillä niihin verrattuna pikkuruiset kamiinapuuvarastot, mutta oli niitäkin hauska pilkkoa orapihlaja-aidan paksuksi kasvaneista oksista koko viime kesä. 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme onnellisia tästä veden saanti mahdollisuudesta .Meillä on myös hyvä lähdekaivo mistä tulee meille käyttövesi .
      Tämä pino mikä oli kuvassa on vain yksi monista mitä meillä on ja tämäkin on useita metrejä pitkä . Minä olen samanlainen ihailen aina missä on mahdollista puu pinoja ja kasoja .

      Poista
  12. Hei Nila!
    Hienosti on lumi sulannut. Iso tontti, siellä sinulle riittää viljelyalueita.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on nyt saanut kyytiä . Meillä aika iso tontti mutta kaikki ei ole käytössä on luonnontilassa .

      Poista
  13. Tosi kiva puro lähteineen! Lisäksi ihastelen aina tuota teidän aitaa, se on oikein ilo silmälle!
    Melkoisen jyrkkä rinne, näissä kuvissa sen vasta oikein kunnolla ymmärsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puro on oikea aarre samoin lähteet. Meillä on todella suuria korkeuseroja mökillä ja se on aika haastavaa .

      Poista
  14. Puro puutarhassa on mukava ja vielä kun lähteistä puluppuva, vesi riittää. Jyrkkyyttä riittää tontillanne! Mukava kun ei tasamaata oo kaikki.

    VastaaPoista
  15. Puro ja lähteet on kyllä hyvä juttu . Meillä on vaan niin suuria korkeuseroja että se alkaa luomaan suuria haasteita .

    VastaaPoista
  16. Ihana paikka, paljon mahdollisuuksia. Kohta päästä toden teolla pihatöihin.

    VastaaPoista