perjantai 8. syyskuuta 2023

Syksyn penkki .

 

Aloitin viimevuonna kunnostamaan leimupenkkiä mikä on muuttunut niinsanotusti syksyn penkiksi  . Siihen olen tehnyt kaksi kertaa laajennuksen ja istuttanut myös muita erilaisia syksyllä kukkivia perennoja ja muutama uusi leimukin on istutettu  .Penkin takaosan pyöristin ja toinen pää on kaksi kertaa saanut jatkopalan .

Laitoin silloin taakse korkeammat leimut aavistamatta että penkki laajenee myös sinne suuntaan  .


Räväkän värisiä on jotkut lajikkeet ja olenkin näiden taakse ja sivuille istuttanut vaaleampia värejä mutta myös samaa värisävyä  .Näihin tummiin kohtiin on istutettu uusia perennoja joten uutta on luvassa ensivuodelle ja paljon myös muihin penkkeihin mutta niistä ja näistä myöhemmin  tarkemmin .
Tämä taitaa olla ainoa penkki minulla missä  on useita vain yksi kappale lajiaan jotain pienempää reunassa on enemmän . Jotenkin kirjavalta tuntuu voi olla että joudun siirtämään vielä jotain lajiketta pois . Halusin kokoa erilaisia syksyn kukkia nimenomaan yhteen ja keväällä löytyy myös matalaa sipulikukintaa .

Tässä samoja värisävyjä yhdessä ja lisää istutin muutamia lajiketta minkä kukinnon katkaisin heti kuvauksen ja istutuksen jälkeen  .


Tässä muunmuassa kaksi uutta leimua  .
 


Viimevuonna istutetut jotkut sopivat hyvin ja jotkut ei mutta katson nyt kuitenkin ehkä ensi tai seuraavaan vuoteen mitenkä näiden värien kanssa toimin  . 
Valkoiset värit hieman rauhoittaa leimujen räväköitä värejä tämän valkoisen alpin  sain vaihdossa ja samoin pari yksiväristä väriminttua ja paljon muuta .


Tässä toinen värimintuista . Toisen kerkesin jo kukinnon leikkaan  .


Etualalla kukkii parhaillaan nimetön erittäin matala laukka mikä ei ole mukula sellainen  . Tämän olen vuosia sitten ostanut Tÿristä ja kerkesi jo kerran hukkumaankin pihalta .

Nyt pitää perua jälleen kirjoitukseni tästä laukasta  .Se on juurikin mukala sellainen  . Kaivoin juuri antaakseni alun ja huomasin että näin on  😀


Lehdet tässä on myös aika mukavan näköiset jotkut hieman kierteiset  .Tätä angervoa löytyy myös useampia kappaleita  .Mutta tällaista tällä kertaa  .❤️


24 kommenttia:

 1. Hei Nila!
  Ihania Leimuja, ne on lempikukkiani. Ostan yleensä joka vuosi jonkun uuden värin. Sinun on mahtavan kokoisia, Tänä vuonna ne ovat kukkineet oikein hienosti myös täällä. Tuo liila yhdistelmä on oikein hieno, ei minusta haittaa vaikka niitä on erivärisiä samassa penkissä.
  Hyvää viikonloppua /Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika minäkin olen tänä vuonna vaihtanut muutamia leimuja toivottavasti kukkivat ensi vuonna .
   Kiitos hyvää alkanutta viikkoa .

   Poista
 2. Syksyyset leimupenkit o nii näyttäviä. Kukinta-aikaki o aika pitkä. Tua sun istutusalue on hyvän kokoone ja hyvin näkyvällä paikalla. Siihe mahtuu monta leimua ja muuta mukavaa. Kärhöjäki näyttääs olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin tehdä penkin niin että se näkyy terassille. Penkki on varmaan ensi vuonna jo ihan liiankin täynnä vaikka tein reilun laajennuksen. Yksi kärhö on penkissä .

   Poista
 3. Hyvin sopivat leimujen värit yhteen!

  VastaaPoista
 4. Kukat kukkii niin kauniisti vielä. Ihania värejä.

  VastaaPoista
 5. Värien ystävänä totean vain, että kyllä näyttää kauniilta. Vaaleampikukkaiset leimut tasapainottavat kyllä hyvin voimakkaampien kukkien värejä.
  Mukavaa syyskuista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on hieman totuttelemista näissä väreissä .
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa .

   Poista
 6. Leimut ovat hehkeän kauniita, piristävät syksyä 💜
  Melkein ei odottaisi syksyllä noita värejä, eli kiva yllätys ovat
  keltaisen, oranssin ja punaisten marjojen ohessa ❤️💚🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimut on kyllä hyviä syksyn kukkijoita .Kiitos Rita.

   Poista
 7. Leimut ovat kauniita. Tekisi mieli noita pinkkejä leimuja ja ooohhh tuota lilaa. (minulla vain valkea pilvi kukkapenkissä). Upea on uusi kukkapenkkisi.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimut on kyllä kauniita ja hyviä kukkimaan.
   Kiitos ja hyvää alkanutta viikkoa .

   Poista
 8. Teillä on niin kaunis puutarha,ja upeita kukkia siellä💚🌸🌸

  VastaaPoista
 9. Upeita syyskukkijoita. Tykkään tosi paljon syysleimuista, kaikki värit käyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos syysleimut pääsivät nyt paremmalle paikalle sitä ennen olivat reservi penkissä puutarhan puolella . Värejä on minulla paljon .
   Kommenttisi oli roskapostissa .

   Poista
 10. Hieno leimupenkki, ei ole minusta yhtään liian kirjava. Sitten jos seassa olisi oranssia ja keltaista, voisi olla eri asia. Sopivalla säällä noin runsas istutus houkuttelee varmaan mukavasti perhosia. Tuo laukka on kaunis. Leimujen väliin onkin hyvä piilotella vaikka miten paljon kukkasipuleita ja syksyn penkistä tulee kevät-/syyspenkki. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos minulla on vielä hieman totuttelemista väreissä.
   Perhosia on ollut nyt paljon liikkeellä ja pössiäisiä .
   Olen viime syksynä jo piilotellut sipuleita ja nyt ostin lisää . Mutta penkki on viimesyksyisen istuttamisen jälkeen rehevöitynyt niin että väleihin on jo hieman hankalaa saada sipuleita mutta reunoilla on vielä tilaa .
   Kiitos mukavaa alkanutta viikkoa Minna .

   Poista
 11. Hieno penkki. Joskus tosiaan kukkapenkin koko laajeneekin vähän kerrassaan. Onneksi kasveja voi aina siirrellä uudestaan, vaikka työlästä se joskus onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juuri olen huomannut että penkit laajenee vaikka ei pitäisi enää .
   Toivoisin että osaisin vihdoin päättää monien kasvien kohdalta missä niiden paikka oikein on .

   Poista
 12. Hihittelen täällä itselleni... kännykällä larasin lukematta upeita kukkakuviasi etsien
  "sitä PENKKIÄ!" Voi ei... on tämä suomenkieli jännä... minun mielikuva vei istuttavalle penkille... mutta kyllä oli upeat kukkapenkitkin, muodotkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos meillä on todella rikas tämä suomenkieli. 😀

   Poista