maanantai 25. syyskuuta 2023

Kukkia sisälle vaikka ei mahtuisikaan .

 Nyt on tullut taas se aika kun kukkia pitää tuoda sisälle vaikka ei kunnolla mahdu itsekkään 😀 . Remontti on tuvan puolella vielä auttamattomasti kesken  . Lattialla lojuu seinäpaneeli nippuja ja työkaluja kylläkin muovi saavissa . On valoa ja imuria ja kaikenlaista remonttiin liittyvää .
Hetki sitten oli tämä kaktus vielä ulkona katoksen alla täydessä kukassa sielläkin remontti tarpeiden seassa . Nyt tilapäis majoituksessa vessassa  .


Lasiterassilla on nostettu myös kukkia .Kattoon tulitikkukaktus ja " vanharouva " pelargonia odottamaan kellariin siirtoa . Samoin tummalehtinen kanna  . Sain tämän perennojen vaihdossa ja otin kokeeksi tämän kauniiden lehtien takia . Näiden kuvien ottamisen jälkeen tulitikkukaktus vietiin tallitupaan samoin vessan kaktus kumpikin oli liian tiellä  . Tallituvassa ei ole nyt yöpyjiä joten se on täynnä kukkia  . Siellä ne voivat olla vielä kuukaudenkin päivät jos ei saada sitä ennen paikkoja kuntoon  . Välillä pitää taas lähteä laittamaan anopin taloa talviteloille .


Kannan lehtien väri on jo tässä vaiheessa minusta haalistunut.  Ei haittaa vaikka ei koskaan kukkisi jos säilyy kellarissa minulla sattaa olla tälle paikka tulevan pergolan ulko terassilla . Koskaan ei minulla ole ollut kannaa joten mitään kokemusta ei ole sen hoidossa  . Onkohan teillä antaa mitään vinkkejä??? 


Joitakin uusia sisäkukkia on myös tässä juurtumassa. Mihinkähän nämäkin saan mahtumaan? Minulla oli tarkoitus viedä näistä  kotia kolmen kituvan soilikin tilalle mutta kappas ne alkoi kesän aikana hurjan kasvun ja kukinnan  .


Seinän vierustalle olemme nostaneet myös joitakin kellariin meneviä kukkia niinsanotusti kuivumaan   täällä satanut runsaasti viimeaikoina mutta nyt näyttää poutautuvan jälleen  .


Tämä verenpisara on ollut vuosia juuri ja juuri hengissä mitenkähän saisin sen tuuheammaksi ja paremmin kasvamaan  . Se on myös viettänyt talven kellarissa  .Papinkaura lähtee suuren kokonsa takia kotia talveksi . Ensi keväänä vaihdan sille kauniimman ruukun nyt pienensin sitä hieman ja laitoin muovi ruukkuun mitä mökiltä löysin  . Kotoonta tulee vuorostaan tänne mökille talveksi kliivia . Se ei kukkinut nyt ollenkaan kun on viettänyt kotona aikaansa  . Se oli aiemmin täällä mökillä ja piti ilmeisesti tämän viileämmästä talvi sisäilmasta koska kukki aina runsaasti  .
Eli ne vaihtavat nyt paikkaa .Mutta tällaista tällä kertaa  .


22 kommenttia:

 1. Jokasyksyinen ongelma, kun viherkasvien lisäksi pitää löytää paikat talvetettaville. Sinulla on melkoinen "tuolileikki" edessä, kun rahtaat purkkeja eri paikkoihin.
  Eikös sisustuslehdissä ole tämän tästä kuvia vessaan sijoitetuista viherkasveista? Tiedä häntä, vaikka kaktus alkaisi hyvinkin viihtymään ja viihdyttämään vessakävijöitä.
  Sinulla taitaa olla yhtä suuria vaikeuksia vastustaa viherkasveja kuin perennojakin. Soilikit ovat oikein hyvän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on vaikeita on muutamat hetket ennenkuin saan ne kellariin ja sitten keväällä kun niitä pitää pyöritellä sisätiloissa ennenkuin saan ne ulos .
   Kaktus on liian suuri vessaan mutta pari tekokasvia on minulla lattialla vihreyttä antamassa .
   Soilikit oli jo lähtölaskennassa ja siksi otin uusia tilalle .

   Poista
 2. Täälläkin jokasyksyinen urakka tuoda kaikki sisälle. Onneksi olen lakannut haalimasta pelargoneja sun muita talvetettavia. Yhdestä verenpisarasta ajattelin hankkiutua eroon vain "unohtamalla sen ulos". Jos raaskin. Ajattelin sen olevan pienikukkainen, kukat ovatkin makuuni liian isot. Varmaan tiedätkin, mutta niitä pitäisi reippaasti latvoa keväällä, jotta haarautuvat ja tuuheutuvat.
  Melkoista tuo rempan keskelle kasvien sovittelu!
  Kallasi on muuten kanna. En ole onnistunut niiden talvettamisessa. Ruukku viileään, tällaiset neuvot olen kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitää lakata haalimasta mitään sisäkasveja yleensäkin juurikin tämän takia . Pitää katsoa nyt mitä kasveja on mukava katsella kun remontti etenee siihen pisteeseen että saadaan kaikki paikoilleen ja loput pois .
   Kiitos kasvin nimen korjauksesta nyt päivitin sen oikean nimiseksi .😀 .

   Poista
 3. Vähän kaikilla näyttää olevan sama ongelma talvetettavien kasvien suhteen. Minäkin mietin mihin saa kaikki kasvit talven ajaksi mahtumaan.

  VastaaPoista
 4. Niinhän se taitaa olla monella. Kohta löytyy enemmän tilaa kun kasvit saa kellariin mutta sama rumba taas keväällä. No se taitaa olla kuitenkin jatkuva kierre jos aikoo kukkia säilyttää . Tuntuu vaan niin turhalta ostaa uusia joka vuosi .

  VastaaPoista
 5. On sinulla kukkia! Tsemppiä remontin loppusuoralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan niitä kukkia .
   Kiitos vielä ei kokonaisuuden loppusuoraa näy . Listoja taitaa jäädä jopa kevääseen .

   Poista
 6. Hei Nila!
  Sinulla on monta ihanaa kasvia, ja nuo Fuchsiat on kauniit. Väriyhdistelmiä on niin monta. Me ostimme muutaman verson Chelsea Kukkamarkkinoilla, mutta minun ei elä enää. Olen aika huono hoitamaan kasveja, ja tosi innoissani kun saan pelargoniat viihtymään talven yli.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siksi näitä talvetettavia riittää kun yritän isoja pelargonioita viedä eteenpäin vuosi vuodelta .

   Poista
 7. Ihanat soilikit 💜 Hankalia aikoja joutuu aina läpikäymään remonttikaaoksessa mutta se on onneksi tilapäistä. Valtava tyytyväisyys sitten kun kaikki on ohi. Minä olen saanut sisäkasvit niin karsittua että on enää yhdellä ikkunalla. Ikkunalaudatkin ollaan poistettu melkein kaikki, ja luovuttu amppeleista. Ah vapaus 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olet oikeassa pitäisi osata irtaantua sisäkukista ja talvetettavista .

   Poista
 8. On sulla ny kuitenki aika hyvin nuata sijootusmaharollisuuksia, vaikka päänvaivaa tuattaaki ja siirtorumpaa joutuuki tekemähän. Aina välillä lankeen hommaamahan kannan tai pari. Lähinnä muhkeeren lehtien takia. Kukintahan tarttoo voimakkahan maan ja lämpöösen kesän. Mialuummin tuulensuajaasen paikan, isojen lehtien takia. Kukkimahanki oon joskus saanu, mutten aina. Oon talavettanu kellaris, lähes kuivana ja nostanu ylähä lyhkääsehen esikasvatuksehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannan ohjeista minäkin vien sitten kellariin ompahan tieltä pois .

   Poista
 9. Ihanan paljon! Kun taas ilmat viilenee tulee kiirus siirrellä suojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on riittää näiden kanssa puuhaa .

   Poista
 10. Semmosta se on, mutta sopu sijaa antaa.... Eikö?
  Nätit soilikin, hyvinhän nuo voivat ja ihanat verenpisarat. Mulla unohtu värinokkonen ulos, tietysti oli pakkasta ja kuolihan se. Nyt harmittaa😩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopu sijaa antaa mutta joskus talvella tuntuu ahtaalta ennenkuin saadaan ne taas ulos .

   Poista
 11. Upeat soilikit ja kaunis verenpisara. Minun on pitänyt pysyä vain viherkasveissa, koska hoidan noita kukkivia aina liikaa ja eivät sitten menesty.

  VastaaPoista
 12. Miten upeita kasveja sinulla. Olisko tuo kukkiva Hovitytönkaktus. Aivan kauniita kaikki.

  VastaaPoista
 13. Varma en ole onko tyttö tai poika

  VastaaPoista