perjantai 29. syyskuuta 2023

Mökkikeittiön ajatuksia ja kätköjä .

 Meillä kun mökille tuli erilaiset työ tason pinnat niin se aiheutti minulle hieman päänvaivaa  .  Keittiössä kun syntyy paljon myös käsin tiskattavaa ja kuivattavaakin .  

Kotona meillä on kivitasot ja siellä on helppo levittää vain pyyhe alle ja latoa kuivattavat sen päälle .Mutta miten täällä ratkaisin asian .  Sain omasta mielestäni kuningas ajatuksen ja ostin uuden kenkien säilytys alustan . Se on tarpeeksi iso ja vesi kulkeutuu myös "kenkien " uriin eikä jää kuivatettavien astioiden reunoihin  kuten laseihin .
Tähän nämä on helppo jättää kuivumaan vaikka itsekseen  . Syksyllä on monenlaista säilöntä tarvikkeuden pesua ja purkittamista , on omenien kurkkujen pesua  . Tämän voi kätevästi siirtää myös hellan ja hillokattilan viereen  .Tässä puhtaat purkit odottavat voileipä kurkkujen ladontaa  .

Säilöön laitan tämän alustan jääkaapin päälle missä se on aika huomaamaton mutta on myös kätevä ottaa esille  . Säilytys paikat on kortilla joten kaikki hyödynnetään kunhan ei ole liikaa haittaa silmälle ja onhan tämä kuitenkin loppupeleissä mökki  .

Jääkaapin  , pakastimen ja katon välissä on tilaa mutta kuitenkin niin vähän että kaapit ei sinne mahdu  .

Iittalan Taika purkit sai kaverikseen kaksi Aarikan purkkia ovat hieman korkeampia mutta mahtuupa yhden kilon jauhopussit hyvin  pussineen päivineen . Nyt taitaa riittää jo purkit ja purnukat säilytykseen  .Olen ostanut nämä purkit kierrätyskeskuksesta osa on ihan uusia ja osa kuin uusia  . Onhan nämä hieman sekalaista seurakuntaa mutta säästin aika paljon ja voihan nämä sitten joskus vaihtaa samanlaiseksi . Nyt on niin paljon erilaista ostettavaa kuitenkin  .Tähän päälle laitan kaksi erillistä muovista matalaa rasiaa mihin on helppo laittaa sellaista mitä en jääkaappiin laita esimerkiksi tomaatit  , paprikat ja leivät  . Ne on sitten taas helppo nostaa sivuun kun tarvitaan muita juttuja  .


Näillä erilaisilla laatikon jakajilla saadaan mukavasti eriteltyä asioita. Mausteita käytän paljon erilaisia ,  merkintä on vielä kesken  kaikki on oltava kuitenkin suljetuissa purkeissa hiirien varalta . Tosin nyt remontin myötä  on suojaa muualtakin .


Mutta tällaista tällä kertaa  😀 .

31 kommenttia:

 1. Nerokas tuo kenkäalusta ja kun sitä voi siirtää tarpeen mukaan!
  Siellä on kaikki järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä olen erittäin iloinen että äkkäsin käyttää kenkäalustaa.
   Kiitos tähän pyrin .

   Poista
 2. Mistä löysitkään noin sopivan kuivatusalustan. Tosi kätevä käsintiskauksessa ja moneen muuhunkin. Kuningasajatus kuten totesitkin :-)

  VastaaPoista
 3. Kätevältä vaikuttaa tuo kuivausalusta. Mökillä meillä on kuivatuskaappi, mutta kotona ei, joten käsin tiskattavien astioiden kuivatus hoidetaan Ikean kuivaustelineellä, joka mahtuu upotettavaksi toisen tiskialtaan sisälle. Näin toinen kuitenkin jää vapaaksi, eikä tuo upotettu kori juurikaan näy häiritsevästi vaikka olisi täynnä kuivatettavaa. Teillä tuo ratkaisu on hyvä kun ei ole kuin yksi allas.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos katsoimme Ikean kuivaustelinettä siihen ei mahtunut mehumaijan osat .
   Kiitos mukavaa sunnuntai iltaa .

   Poista
 4. Hyvä oivallus sinulta tuo kenkien kuivauskaukalo. Kävisi meidänkin mökille?
  Ihanasti kaikki järjestyksessä sinulla ja järjestyksen myötä kaikki on kätevästi käden ulottuvilla.
  Hyvä sinä. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi tyytyväinen monien epäjärjestys vuosien jälkeen ei voi muuta sanoa .
   Kiitos olen samaa mieltä .

   Poista
 5. Hyvä idea käyttää kenkäalustaa astioiden kuivatuspaikkana. Noista alustoista on moneksi. Käytän niitä mm. taimipottien alustana. Kevyitä, vedenpitäviä ja helppoja siirrettäviä. Tuttavani puinen työtaso on karmean näköinen, kun siihen on laskettu kuumia ja märkiä astioita. He eivät ole kovin ahkeria hiomaan ja öljyämään, vaan vaihtavat jossain vaiheessa uuteen.
  Tykkään noista sinun peltipurkeistasi. Niissä kelpaa pitää ruoka-aineita esillä, kun ovat kauniita katsella. Ovatko Aarikan purkit uustuotantoa?
  Ei yhtään haittaa, ovatko purkit uusia vai käytettyjä. Laatikossahan ne viettävät suurimman osan ajasta ja tavarat pysyvät siististi järjestyksessä. Minulla on samantyyppisiä mm. Tupperwaren ja Ortexin tuotannosta. Olisi kiva, jos samaa mallia saisi vuodesta toiseen, mutta aina ne menevät vaihtamaan kokoja ja muotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista .Tämä meidän työtasot ei ole puuta vaan muistaakseni laminaattia mutta kuitenkin erilaiset kuin kotona kivitasot ja tämä hieman aiheuttaa päänvaivaa vielä .
   Aarikan purkit on uustuotantoa ja Iittalan taika purkkien tuotanto on lopetettu joten helppo ei ole niitä löytää .
   Ortexin purkit on taas muuttunut nämä uudet ei käy minun sormilleni en saa niitä auki . Minun on ollut pakko etsiä vanhempia ja ottaa mitä on ollut saatavilla joten väri kirjoa on .

   Poista
 6. Kenkäalustasta on moneksi. Meillä on pääasiassa koirien juomakipon alla ja välillä lainaan sitä kukkahommiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa taas erilaisia käyttö mahdollisuuksia .

   Poista
 7. Erikoiset Asianruntijar30. syyskuuta 2023 klo 10.16

  Minulle oli uusi tuttavuus tuo kenkäalusta. Mutta hyvä idea! Muutenkin sulla on kaikki tarvikkeet ihailtavan hyvässä järjestyksessä.

  VastaaPoista
 8. Hei Nila!
  Hieno ratkaisu tiskinkuivaukseen. Meillä on Ikean kenkäalustat monessa eri kaytöksessä, muun muassa kasvihuoneessa. Oikein kivat säilytyspurkit ja Taikapurkit.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 9. Kätevä ratkaasu ku sen hoksaa :) Muutenki kaikki hyväs järiestykses.

  VastaaPoista
 10. Loistava idea! Luovuus juurikin käyttöön.
  Monipuolisesta kenkäalustasta on moneksi.
  Ihanan toiminallinen mökkikeittiö ja siististi kaikki järjestyksessä.
  Kyllä nyt kelpaa kokkailla.
  Mukavia hetkiä viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 11. Kenkien säilytys alusta on hieno idea. Monta muutakin hyvää säilytys ratkaisua.

  VastaaPoista
 12. Kenkäalusta on hyvä idea ja kauniit purkit keittiössä, on ilo silimälle. Ruokatarvikkeiden säilyttämisestä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitää olla kaikki purkeissa niin ei tarvitse poistaa talveksi .

   Poista
 13. Mulla on tuollaisia kenkäalustoja talvetettavien kukkien alla. Ei haittaa vaikka kastaessa hiukan ruiskahtaisi vettä.

  VastaaPoista
 14. Nämä ovat hyviä moneen paikkaan .

  VastaaPoista
 15. Todellakin Kuningas-ajatus ja miten onkaan niin samanvärinen altaan kanssa - luulin kuuluvan samaan settiin - wau!! Ja laatikoiden kätköissä on oikein Tupperi-kutsut - ihanat värierot helpottaa varmaan löytämään tarvitsemansa - itse olen ainakin sellainen "visuaalinen", värit jää paremmin mieleen kuin muut... Värikästä ja lokoisaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 16. Kiitos minua taas hieman häiritsee tämä kuppien kirjo mutta merkkaan päälle mitä on missäkin .
  Kiitos samoin sinne .

  VastaaPoista
 17. Komppaan aiempia kommentteja, mahtava idea hyödyntää kenkäalustaa tiskipöydällä! Taidan kokeilla meidänkin mökille, siellä on vain pieni kuivauskaappi ja on turha laittaa kattiloita ym. suuria kulhoja sinne kuivumaan. Kenkäalustat ovat minulla keväisin taimien alla, saa monta purkkia kasteltua kerralla alta, ja ulos kantaminen on nopeampaa, kun voi kerralla viedä useamman taimen totuttelemaan ulkoilmaan. Ihanan siistit laatikostot, olet selvästi järjestyksen ihminen!

  VastaaPoista