lauantai 16. syyskuuta 2023

Uusi keittiö mökille .

 Keittiö osuus alkaa pikkuhiljaa valmistumaan vielä puuttuu kyllä aika paljon kaikenlaista etu  sokkelia , ikkuna ja muutakin listaa  osa on jo tehty mutta osa ei  . Verhot puuttuvat joka ikkunasta  .


Jokaisella esineellä on käyttötarkoitus.  Pöydän tasolla on vakituiset esineet vaaka ja mikro  , rasia mihin teen keksit  ja yrttipurkit . Matto on vanha anopin kutoma ihana räsymatto  . No apteekkipullot on vain koristeena . Lasipurkit on käytössä kukille .
Tämä vanhapuoli on huonekorkeudeltaan hieman tavallista matalampi joten ylä kaappeja on vain kaksi ja asennettu niin että jakkaraa ei tarvitse  . Vieressä viineille lokerikko .
Ala kaappien väri on ruskea ja erilliset vetimet puuttuvat  . Niitä en tänne halunnut siivous pitää olla helppoa  . Yleiskoneen toin kotoonta ja sen vien takaisin kun emme enää täällä oleskele jatkuvasti .


Mistä pidän eniten tässä keittiössä onko se että tavarat on järjestyksessä kukin omassa paikassaan ...Ylälaatikossa on kaksi erillistä osaa.

Alalaatikossa on myös kaksi erillistä laatikkoa 

Uunin alakaapeissa on pelleille ,leivinpaperille , foliolle ja pannulapuille erilliset laatikot .

Vai ihasta keittotasosta ja keskellä olevasta tuulettimesta tai pikemminkin imusta....


Vai erittäin suuresta komposiitti altaasta mihin mahtuu vaikka mitä ja mihin ei tule naarmuja . Pöydällä näkyy myös irrallinen astianpesukoneneen veden  käynnistys nappula minkä voi kiinnittää myös seinään jos haluaa  . Meillä se on irrallaan pöydällä hanan vieressä  .

Vai kolme tasoisesta astianpesukoneesta  .Vaikka kaappia ja laatikostoa tulikin paljon piti lisä tilaa saada erilaisille tarpeille joten päädyttiin tällaiseen ratkaisuun  . Minulla oli näitä iittalan taika purkkeja ja ne oli ratkaisu moneen ja samalla ne on myös silmän ilona no ...kuka arvostaa mitäkin  .


Alhaalla vasemmalta  on murukahvi  , tee ja sokeri sekä öljy ja avattu punaviinipullo  .
Keskellä kahvi ,suodatinpussit ja vielä tyhjä .
Ylhäällä punaisissa sekalaisia päätöstä vailla  olevia  .


Samoin tämä hyllyllä olevat esineet eivät ole pelkästään koristeena niistä useammat on ollut käytössä tarpeen mukaan  .
Mariskooleissa käytän sokeria ja erilaisia salatteja  .
Muumikannut on käytössä mehulle ja maidolle kattauksissa .Katot on puupanelista samoin leveät seinäpaneelit . Valaistus on upotetut ledi valaisimet  .
Kattoon jätimme vanhat tukipuut näkyviin sellainen löytyy vielä toinenkin huoneen puolella mikä on kesken remontissa  . Vahasimme ne tervan värisiksi  . Huoneiden välissä on tämä piippu seinä minkä kunnostus on myös kesken  .
Mutta tällaista tällä kertaa 😀 .


36 kommenttia:

 1. Jestas miten modernia, käytännöllistä, kaunista jtuohon piippuunkin ihastuin.
  Häntä koipien välissä hiippailen tästä kotikeittiöön - joka on niin-niin vanhanaikainen teidän mökkikeittiöönne verrattuna!! Makoisia kokkailuja syksyynne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mutta älä sinä repolainen pidä sitä häntääsi koipien välissä se on ihan turhaa .
   Kiitos kyllä kokkailu nyt maistuu .

   Poista
 2. On varmasti hieno tunne, että keittiöremontti on lähes valmis ja nyt pääsee jo nauttimaan uuden keittiön käytöstä. Kiva, että mietit kaikki omat tarpeesi ja sait ne toteutumaan tässä keittiössä. Nyt on mökillä kiva kokkailla ja kaikki toimii helposti ja käytännöllisesti. Minä tykkään kovasti kolmella tasolla olevasta astianpesukoneesta, aterimet puhdistuvat hyvin omassa osastossaan.
  Onnittelut ahkerasta työstä ja urakan päätöksestä… pienet viimeistelyt eivät enää haittaa keittiön käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä helpottaa jokapäiväistä elämää . Astianpesukone on kyllä verraton .
   Kiitos viimeistelyä riittää vielä pitkään .

   Poista
 3. Onpas upea mökkikeittiö! Kyllä tuolla kelpaa kokkailla. Hirmu järkevän oloisia ratkaisuja esim. laatikoissa, se helpottaa arkea kummasti. On kyllä nätti, hyviä ja rauhoittavia värejä ja räsymatto kruunaa kokonaisuuden. Ihanat muumikannut ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi.Räsymatto pääsi oikeuksiinsa 👏

   Poista
 4. Todella kaunis ja toimiva keittiö, jossa olette ottaneet huomioon kaiken tärkeän ja olennaisen. Minulla on myös tuota Taika- sarjaa. En ole lainkaan sattunut törmäämään noihin Taika- purkkeihin. Näyttävät tosi kivoilta ja käytännöllisitä. Pitää pistää hakuun. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi . Taika purkkien valmistus on lopetettu pitää yrittää hankkia torista tai kirppiksiltä .

   Poista
 5. Näyttääpä kivalta ja erittäin toimivalta!

  VastaaPoista
 6. Huippuihana ja varmasti myös toimiva keittiö.

  VastaaPoista
 7. Hei Nila!
  Oikein kivasti sisustettu keittiö.
  Terveisin Marika

  VastaaPoista
 8. Onpa hienon näköistä ja samalla myös käytännöllistä ja kaunista. Ei sitä mökilläkään tarvitse elää menneisyyden asketismissa ja sieltä täältä rohmutuilla tavaroilla. Tiedän, että teette kaiken itse. Iso hatunnosto teille kumpaisellekin. Ja onnea uuteen mökkikeittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoistasi arvostan.❤️

   Poista
 9. Miten hieno mökkikeittiö ja niin käytännöllinen! Tuollainen irrallinen vesihanan avausnappula on meillä kotona enkä ole siihen ollenkaan tyytyväinen. Ollaan nyt kuusi vuotta sitä käytetty, ja aina sitä joutuu painelemaan vaikka kuinka monta kertaa ennen kuin kone rupeaa ottamaan vettä. Nyt tosin olen huomannut, että jos odottaa kokeen käynnistämisen jälkeen niin kauan että tiskikoneen etupaneelin syttyy valo vesihana-kuvakkeen kohdalle ja painaa vasta sitten tuota käynnistyshärvelia, niin se toimii paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollut ongelmia avausnappulan kanssa . Kotona on ollut kohta kymmenen vuotta . Kiitos sinulle.😄 .

   Poista
 10. Aivan ihanan ja toimivan näköönen keittiö. Ei äkkiseltään arvaasisi mökkikeittiöksi. Tehän tairatta ollakki mökillä palio, joten elämää helapottaa toimivat monerdit ratkaasut. Looris on hyvin käytetty tila hyväksi.

  VastaaPoista
 11. Tyylikästä! Minulla on samanlainen Kermansaven keltainen uunivuoka; paljon käytössä ja helppo pestä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos meillä on kotona ja mökillä aika paljon myös näitä tuotteita . Olen astia hullu .😄 .

  VastaaPoista
 13. Kerrassaan waudeeee😍
  Ihanan näköstä, käytännöllistä, tyylikästä ja luxusta. Kyllä nyt kelpaa kokkailla.
  Ja hyllyilläkin niin kauniita.
  Mukavia kokkailu hetkiä sinne🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi ❤️ .
   Kokkailtu on jo ja hyvin toimii .

   Poista
 14. Näyttääpä siistiltä ja selkeältä! Kolmitasoinen astianpesukone on meilläkin ja olen ollut hyvin tyytyväinen siihen. Meillä on keittiöremontti tulossa lähivuosina (toivottavasti...), joten on kiva imeä ideoita hautumaan pääkoppaan. Haluaisin itse alakaappeihin mahdollisimman paljon laatikostoja. Jotenkin tuntuu, että niissä tavarat pysyvät paljon paremmin järjestyksessä ja ovat helpommin käytettävissä kuin tavallisissa kaapeissa.
  Tuo liedessä oleva imuri lieden päällä olevan liesituulettimen sijaan vaikuttaa myös kiinnostavalta. Oletko jo ehtinyt kokeilla, millainen se on käytännössä? Miten käy, jos keitos sattuukin vaikka kuohumaan yli, pystyykö tuota putsaamaan mitenkään? Meillä kun varsinkin isäntä on selvästi keskimittaista kokkailijaa pidempi enkä itsekään kovin usein jakkaraa yläkaappeihin kurotteluun kaipaa, tuo lieden yläpuolella oleva liesituuletin on ollut vähän epäkäytännöllinen. Joutuu seisomaan kumarassa ruokaa laittaessa.
  Tsempit remontin loppumetreille!

  VastaaPoista
 15. Uudessa keittiössä on ilo puuhailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle sanoistasi 😀 .
   Löysin kommenttisi roskapostista ja kun palautin niin tuli Minnan vastauksen edelle .

   Poista
 16. Meillä on myös kotona alakaapeissa hyvin tilaa kuten täälläkin näissä on monessa se että lisä lokeroita ja laatikostoa. Kyllä lieden imuri toimii hyvin ja putsaa voi. Päällä olevan rautaisen ritilän voi nostaa ja sen alla on kupera hieno rakeinen ritilän minkä voi myös nostaa ja pestä . Siihen on minullakin putonut jotain paistaessa ja kätevästi voi putsata . Liesi on myös keraaminen ja uuni on pyrö uuni . Yhden uunipellin voi myös vetää ulos on helpompi nostaa ruoka astiassa valmistaessa pois .Kiitos paljon on vielä kuitenkin huoneessa kesken on seinää ja sähkötöitä mutta loppu kuitenkin häämöttää .

  VastaaPoista
 17. Voi miten selkeä ja rauhallinen. Tykkään!

  VastaaPoista
 18. Kiitos sinulle sanoistasi ❤️ . Minäkin tykkään ja kovasti .

  VastaaPoista
 19. Toimivan tuntuinen kyökki teillä mökillä. Laatikostot tasojen alla ovat hyvä ratkaisu. Kiva kokkailla uudessa keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä tätä osaa nyt arvostaa. Olemme kuitenkin mökillä yli puoli vuotta vuodesta .

   Poista