tiistai 18. huhtikuuta 2017

Lankalauantai ja kukkapenkkien siivousta

Päästiin taas kokon polttoon. Lankalauantai oli meille sopiva päivä ei tuullut juuri yhtään ja meillä siellä montussa ei senkään vertaa. Nyt se alkaa kohta olla puista vapaa. Ehkä pari kuusta vielä joutuu kaatamaa,mutta ei ihan kohtakaan kiinnosta. Siellä montussa on todennäköisesti lähteen silmä, koska maa on siellä aina märkä ja aikaisin, vielä lumen aikanakin näkyy jo vettä. Olemme suunnitelleet jos kaivaisi sinne lammen. Puut mitä on sieltä kaadettu ovat olleet jo osa sisältä lahoja. Lieneekö syynä se märkyys.

Poistin kukkapenkeistä havupuiden suojat ja totesin, että keskuspenkissä oli edelleen keuhkosammalta. Se on tullut todennäköisesti jonkun ostotaimen mukana. Jotkut pitävät siitä ja jopa tykkäävät kovasti. Mutta minä en. Ja se kun kasvattaa niin kovan kannen, että  kasvien on vaikea kasvaa läpi. Olen lukenut, että sen saa hävitettyä etikka,vesi ja astianpesuaine yhdistelmällä. Kokeilin ja kyllä se toimii, mutta kun ei uskalla sumuttaa liian lähelle muita kasveja ettei ne kuole mukana. Sitten jossain kirjoituksessa ehdotettiin kattamaan hiekalla pinnan. Näillä eväillä lähdettiin kokeilemaan. Laitoin sitä koko penkin alan, vaikka jokapaikassa sammalta ei ollutkaan.
Aika näyttää miten tässä on onnistunut.

En kerinnyt kaikkia penkkejä läpikäymään siivouksen puitteissa. Kun minulla  jo on yksi penkki jopa 48 m pitkä. Tänä penkki tehtiin v. 2016 samalla, kun vedettiin sähköt muihin ulkorakennuksiin. Itse tämän kesäpaikan ostimme v.2012.  Ympäristö oli kaameassa kunnossa, mutta siinä me näimme kuitenkin potentiaalia vaikka mihin.

 Sitten istutettiin muutamia isoja tuijia mitkä siirrettiin pois mökkilaajennuksen tieltä. Ja rivari pihalta tuotiin yksi kartiovalkokuusi. Kasveja sain todella paljon kavereilta ja kampaajanikin oli luopumassa osasta perennoistaan. Laitoin oikein sanan kiertämään. Ja kyllä niitä tulikin, mutta tarvettakin oli. Kasvit on istutettu suurempaa suunnittelua noudattamatta. Joten siirtelyä on varmasti edessä. Muutama kuva otettu samasta penkistä viikonloppuna. 


Sitten on istutettu lisää myös havuja. Tämän penkin sain myös kunnostettu kevään kasvulle.


Lunta alkoi satamaan joten siirryn viimevuotisiin kuviin. Kuvat on rivarin pihalta. Rakeita tuli aika paljon. Kuvat on otettu 23.4.16.
Aika samanlaisiahan nämä vuodet ovat. 
Mutta tällä kertaa tämmöistä. 

4 kommenttia:

 1. On tuollaisessa 48m kukkapenkissä aika lailla tekemistä. Suuret läänit sinulla on kyllä työn alla.

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa ja kun tämä ei ole vielä ainoa suuri penkki ja projekti mikä on meneillään. Mutta katellaan. Ja kiitos kun kiinnostuit.

  VastaaPoista
 3. Huikea kukkapenkki! Johdat reippaasti - mun pisin perennapenkki on 18 metriä ja ruusumaa 20 metriä. Onpa kiva odottaa kasvukauden kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös sinun istutukset kiinnostaa kovasti, eritoten ruusut. Niitä ei minulla ole montaa mökillä. Ja penkistä tuli melkein puoliväkisin niin pitkä.Ne reunukset kun oli mitä oli ja kun sähkökaapelit vedettiin maa rikkoutui.Mutta kyllä tämä vähän" yläfemmaan" meni. Myönnetään.

   Poista